جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۱۳ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۷۶۵
محیط زیست و گردشگری

'بیش از هزار هکتار' مراتع بوشهر سوخت/ منابع طبیعی خوزستان:اختلاف دو نفر، آتش به خائیز انداخته است!

آتش سوزی جنگل ها در ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
مدیرکل منابع طبیعی استان بوشهرگفت: یکهزار و ۱۰۰ هکتار از مراتع ارتفاعات کوه سیاه بخش بوشکان دشتستان در اثر صاعقه و آتش برآمده از آن سوخت.

غلامرضا منتظری روز یکشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: براساس برآوردهای اولیه ۳۰ درصد از پوشش درختی و ۸۰ درصد از پوشش مرتعی در محدوده آتش سوزی ارتفاعات کوه سیاه خسارت وارده شده است.

وی بیان کرد: در ارتفاعات کوه سیاه دشتستان درختچه‌های بنه، بادام کوهی، کلخنگ، انجیرکوهی و شیربادام و پوشش مرتعی نیز شامل بوته‌های قیچ، گون، تنگرس، گونه‌های علفی بروموس، بهمن،افدرا ،بارهنگ، گونه‌های گیاهان دارویی هلپه و مشکورک وجود دارد که تحت تاثیر آتش قرار گرفتند.

عصر چهارشنبه هفته گذشته به علت وقوع صاعقه ارتفاعات کوه سیاه بخش بوشکان دشتستان دچار آتش سوزی شد و بعد از چهار روز با تلاش نیروهای امدادی روز شنبه خاموش شد.

منتظری اضافه کرد: علت افزایش و وقوع آتش سوزی‌ها در روزهای اخیر افزایش دما، خشکی، کاهش رطوبت و خشکیدگی پوشش علفی و مرتعی است به همین دلیل انتظار می‌رود مردم در پیشگیری و مهار آتش‌سوزی‌ها پیشگام باشند.

وی گفت: باتوجه به شرایط خاص آب و هوایی، گرما، خشکیدگی مراتع احتمال آتش سوزی عرصه‌ها همچنان وجود دارد به همین دلیل نگاه این اداره کل بیشتر پیشگیرانه و تقویت یگان حفاظت است و باید این یگان به امکانات و تجهیزات بهتر و مناسب تری تجهیز شود.

منتظری ادامه داد: در زمان حاضر مسئولیت حفاظت از  ۸۰ درصد مساحت یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی در استان برعهده این اداره کل است این درحالی است که یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر تنها ۵۹ نفر نیرو در اختیار دارد.

وی ادامه داد: براساس استاندارد موجود باید برای هر ۱۵هزار هکتار یک نیروی یگان حفاظت در منطقه باشد اما در زمان حاضر برای هر ۳۵هزار هکتار یک نیروی یگان حفاظت در استان وجود دارد که این کمبود نیرو کنترل عرصه‌ها را برای یگان حفاظت سخت کرده است.

منتظری اضافه کرد: انتظار می‌رود مسئولان استان با پیش بینی راهکارهای مناست و تامین اعتبار لازم زمینه جذب نیرو با هدف تقویت یگان حفاظت را در استان فراهم کنند.

وی یادآورشد: با توجه به حضور موثر جوامع محلی در خاموش کردن چند مورد آتش سوزی اخیر در استان آماده سازی و سازماندهی این نیروها از دیگر برنامه های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر است.

منتظری با تاکید بر اهمیت خرید تجهیزات و امکانات خاموش کردن آتش گفت: با توجه به وضعیت مراتع به خصوص در سال‌های پربارش و احتمال وقوع آتش وجود بالگرد آبپاش از ضرورت‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد در همین راستا هماهنگی بیش از پیش وزارت دفاع و سازمان جنگل‌ها برای تامین بالگرد ضروری است.

وی اضافه کرد: درصورت حضور به موقع بالگرد آبپاش و پشتیبانی در چند مورد آتش سوزی‌های صورت گرفته دراستان وسعت کمتری از مراتع در آتش می‌سوخت و کمتر به عرصه‌ها خسارت وارد می‌شد.

  

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان:اختلاف دو نفر، آتش به خائیز انداخته است

خوزستان مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: آتش‌سوزی در خائیز بهبهان به دلیل اختلاف بین دو نفر رخ داده است؛ دو نفر اختلاف داشتند و آتش را ایجاد کردند و آتش به جنگل سرایت کرده است؛ دو نفر در این زمینه شناسایی شده‌اند و تحت تعقیب هستند.

کوروش کیانی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان با موضوع پیشگیری، آمادگی و مقابله با حریق که امروز (۱۱ خردادماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: سطح بیشه‌زارها و جنگل‌های طبیعی دست‌کاشت خوزستان، یک میلیون هکتار و مراتع ۲.۵ میلیون هکتار است و با توجه به بارندگی‌ها، وضعیت پوشش گیاهی بسیار متراکم شده است.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به بررسی حریق‌های رخ داده از سال ۹۲ تا ۹۸، افزود: در سال ۹۸ به دلیل بارندگی، وضعیت پوشش گیاهی بسیار متراکم بود و در سال ۹۹ نیز به همین شکل است. بر مبنای تحلیل هفت ساله آتش‌سوزی‌های خوزستان و تعداد فقرات حریق، اقداماتی را برنامه‌ریزی و در همه این مناطق دیده‌بان به کار گیری کرده‌ایم.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: امسال به ندرت در مناطق بحرانی که در هفت سال گذشته آتش‌سوزی رخ می‌داد، آتش‌سوزی داشتیم و حریق‌ها حتی در مناطقی رخ داده که شاید در ۲۰ سال اخیر اصلا گزارش حریق در این نقاط نداشتیم.

کیانی با اشاره به بیشترین بازه زمانی که موارد حریق در خوزستان رخ داده است، گفت: در خوزستان در اردیبهشت، تیر و مرداد بیشترین میزان وقوع حریق را داشته‌ایم. امسال نیز افزایش دما در هفته جاری، این مساله را تشدید کرده است.

وی بیان کرد: طبق آنالیز و بررسی علل وقوع حریق در خوزستان، عمدتا این آتش‌سوزی‌ها عامدانه است و در عرصه‌های منابع طبیعی، آتش از مزارع به مراتع سرایت می‌کند. اختلافات عرفی نیز بین ساکنین وجود دارد که به دلیل این اختلافات اقدام به آتش زدن اراضی یکدیگر می‌کنند. برخی افراد سودجو نیز بیشه‌زارها و اراضی جنگلی را آتش می‌زنند.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان بیان کرد: نقشه تراکم و شدت حریق در خوزستان را از اسفندماه آماده و مناطق بحرانی را شناسایی کرده‌ایم و برای همه آن‌ها برنامه تنظیم شده و با جوامع محلی قرارداد منعقد شده است.

وی در مورد آتش‌سوزی‌های امسال اظهار کرد: تعداد حریق‌هایی که کنترل آن سخت بوده، کم بوده است و وقوع برخی حریق‌ها شاید به گوش مسئولین نرسد و به محض وقوع، خاموش می‌شوند.

کیانی گفت: امسال تا قبل از وقوع آتش‌سوزی در خائیز و خسرج، ۱۱ فقره حریق داشتیم و در این حریق‌ها ۱۱۳ هکتار در آتش سوخت. ۷۰ درصد از این مساحت در مراتع و ۳۰ درصد در جنگل‌های دست‌کاشت بوده است. در تعداد فقرات آتش‌سوزی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۵ درصد و در مساحت دچار حریق نیز ۲۵ درصد کاهش داشته‌ایم.

وی با اشاره به تدوین طرح جامع پیشگیری از اطفای حریق، گفت: در مناطق مختلف متناسب با هر شهرستان، تجهیزات و امکانات مناسبی نیاز داریم که فراهم کردن این تجهیزات سخت است. در این زمینه کمیته حفاظت از شهرستان باید تجهیزات مورد نیاز را با همکاری دستگاه‌ها فراهم کند.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان تصریح کرد: حدود ۲۵ دستگاه اطفای حریق در خوزستان داریم که این تعداد بسیار کم است و به هر شهرستان یک دستگاه اطفای حریق هم نمی‌رسد. با این تجهیزات محدود، کار بسیار سخت است و با کمبود شدید نیروی انسانی نیز مواجه هستیم. برخی از نیروهای ما به کرونا مبتلا شده‌اند. تعدادی نیز بیماری زمینه‌ای دارند و نمی‌توانند به ما کمک کنند و تعدادی هم نیروهای زن هستند که در اطفای حریق نمی‌توانند کمک کنند و همه این‌ موارد، عوامل محدودکننده هستند.

وی با اشاره به علت وقوع آتش‌سوزی در خائیز، گفت: آتش‌سوزی در خائیز بهبهان به دلیل اختلاف بین دو نفر رخ داده است؛ دو نفر اختلاف داشتند و آتش را ایجاد کردند و آتش به جنگل سرایت کرده است؛ دو نفر در این زمینه شناسایی شده‌اند و تحت تعقیب هستند.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش