جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۳۶ - ۲۹ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۲۹۵۳
زنان، جوانان و خانواده

بانکی پور: باید عده‌ای داشته باشیم که سه تا چهار بچه داشته باشند؛ با یکی دو فرزند بحران جمعیت حل نمی‌شود

امیرحسین بانکی پور,رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت مجلس
رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت خانواده گفت: پیری جمعیت چون رخ نداده است را جدی نمی‌گیریم و می‌خندیم، اگر در این سیاه چاله بیافتیم ۱۵۰ سال طول می‌کشد که از این بحران خارج شویم و در این ۱۵۰ سال اسیر خواهیم شد.

به گزارش ایلنا، «امیرحسین بانکی پور» نماینده مجلس و رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت خانواده در جلسه توجیهی قانون جوانی جمعیت با حضور معاونان بهداشت دانشگاه‌های استان تهران و البرز گفت: تا چند سال پیش ۶ درصد جمعیت سالمند بودند و الان ۱۰ درصد جمعیت سالمند هستند. وقتی جمعیت ما سالمند می‌شود، یعنی باید نظام بهداشت و درمان پنج برابر شود. نظام سلامت ما با چه سرعتی باید حرکت کند که این مساله را پوشش دهد؟

او افزود: سه تفاوت جزئی بین ما و اروپا هست که به تفاوت‌های این جوامع توجه نمی‌شود. اروپایی‌ها طی ۳۰۰ سال پیر شدند، یعنی با شیب آرام این اتفاق افتاد که باعث شد جامعه خودش را با آن تطبیق دهد و تا حدودی مشکلاتشان را حل کردند. البته آن‌ها هم همچنان مشکلاتشان را دارند و ما سی‌ساله پیر شده ایم، بنابراین به آن چاله جمعیتی می‌گویند که من آن را سیاه چاله جمعیتی می‌دانم. درحالی که ما هرچه نگاه می‌کنیم جوان می‌بینیم اما چند سال دیگر هرکه را می‌بینیم پیر هستند و جوان نداریم که کار کنند.

بانکی‌پور گفت: اروپایی‌ها با هم پیر شدند. ما در حالی پیر می‌شویم که کشورهای اطرافمان جوان می‌مانند و این از نظر امنیتی بسیار مهم است.

او افزود: اروپایی‌ها توسعه یافتند و بعد به سمت پیری رفتند. درحالی که زمانی که توان و سرمایه‌ای نداریم پیر شده‌ایم. بنابراین به این دلیل به آن ابربحران می‌گوییم در حالی که باعث مشکل اقتصادی و امنیتی ما خواهد شد. داستان ما این است پیری جمعیت چون رخ نداده است آن را جدی نمی‌گیریم و می‌خندیم و از کنارش رد می‌شویم. منت‌ها فرق جدی آن این است که بحران‌های دیگر را در درون بحران‌های دیگر می‌توان حل کرد و اگر در این سیاه چاله بیافتیم ۱۵۰ سال طول می‌کشد که از این بحران خارج شویم و در این ۱۵۰ سال اسیر خواهیم شد.

بانکی‌پور گفت: اما می‌شود جلوی این بحران را گرفت. ما هفت سال برای جلوگیری از این بحران وقت داریم. متولدین دهه شصت ۲۰ میلیون نفر بودند که الان زمان‌زاد و ولد آن‌هاست و با جمعیت دهه هفتادی‌ها دیگر نمی‌توان آن را جبران کرد.

او افزود: این حرف که باید سن باروری پایین را تشویق کنیم کاملا درست است. اما بارداری باید با مراقبت ویژه صورت بگیرد. میانگین ازدواح دختران ما ۳۰ سال است. این دختر سی‌ساله ما تا بچه دار شود به ۳۵ می‌رسد. پس نهایتا یک بچه می‌تواند داشته باشد. اگر ما خانواده‌هایمان یک تا دو فرزند داشته باشند، نمی‌توانیم از بحران خارج شویم. ما باید عده‌ای داشته باشیم که سه تا چهار بچه داشته باشند تا حداقل میانگین‌مان به دو بچه برسد.

او افزود: یکی از موارد در این قانون این است که در هر منطقه‌ای که تعداد تولد فرزند افزایش پیدا کرد، کارانه برای کادر بهداشت و درمان نظر گرفته شود. صرف قانون و تحکم کار را جلو نمی‌برد و باید نخبگان ما قانع شوند و اصل خطر را متوجه شوند.

بانکی‌پور افزود: ۲۱ مساله دراین ارتباط وجود دارد که اگر این مساله را حل نکنیم نمی‌توانیم افزایش جمعیت داشته‌باشیم. ما باید همه اینها را تغییر دهیم. ما به حقوق دستمزد، حق عائله مندی، مرخصی ها، مرخصی زایمان و نظام آموزشی نگاه کرده ایم. اینکه هرچه تخصص بالا می‌رود تعداد فرزندان پایین می‌آید، معنی‌اش این است که نظام آموزشی ما به گونه‌ای است که نمی‌گذارد خانم دانشجو بچه دار باشد. ما همه اینها را ریشه‌یابی کردیم. برای مثال اگر مادری که پزشک طرحی است، فرزند دارد، در شهر خودش باشد.

بانکی‌پور گفت: شاید هیچ قانونی را نمی‌بینید که فرصت به مخالفان برای بحث راجع به آن داده شود. درارتباط با غربالگری نگرانی وجود داشت. خودتان می‌دانید غربالگری در سال‌های اولیه‌اش مشکلات جدی داشت. در پروتکل سال نود و نه این مشکلات منعکس شد. آنچه در این قانون انجام دادیم سه کار بود. یک اینکه غربالگری را قانونی کردیم، گفتیم زیر نظر وزارت بهداشت باشد و وزارت بهداشت باید بر آزمایشگاه‌ها نظارت کند. دوم اینکه زیر نظر متخصص باید انجام شود و همینطور به درخواست یکی از والدین باید انجام شود. اعتراض داشتند که جلوی غربلگری را گرفته‌ایم، نگرفته ایم، بلکه باید تحت نظارت باشد.

او افزود: گفته‌اند چرا سقط درمانی را منسوخ کرده اید. ماده سقط درمانی ناقض بود و مرتب هم تغییر پیدا می‌کرد. وضعیت زنان باردار بالای ۴ ماه روشن نشده بود. قانون ما چیزی از قانون قبلی کم ندارد و آن را کامل کرده است. ما سقط درمانی را منسوخ نکرده‌ایم و قانون را کامل کرده ایم.

  • 12
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
اگر کشور به این وضع افتاده چون مثل تو سالهاست صاحب نظرند مثلا. اگر رفاه در جامعه موج میزید ما هم مثل خارجیا ۴ تا ۴ تا بچه داشتیم و نیازی به چرت گویی امثال تو نبود.
.دردهنتو ببند
بی غیرت
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش