پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۰۶ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۵۱۸
زنان، جوانان و خانواده

مولاوردی:

زنان منتقد اشتغال، وضعیت خود را به جامعه تعمیم ندهند/بسته حمایتی زنان شاغل در حال تدوین

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,مولاوردی
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به چالش‌های اشتغال زنان گفت: برخی زنان منتقد اشتغال می‌گویند وقتی صاحب فرزند شدند از شغل خود دست کشیدند، اما شرایط مالی و اقتصادی آنان برای تمام زنان وجود ندارد و دولت موظف است برای تمام اقشار و چالشهای زنان شاغل برنامه‌ریزی کند.

به گزارش ایسنا، شهیندخت مولاوردی صبح امروز در نخستین همایش جایگاه زنان در کارآفرینی و توسعه پایدار که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد،افزود: اتصال میان آموزش و اشتغال یکی از عناصر رشد و توسعه پایدار به شمار می‌آید که هنوز در کشور نتوانسته‌ایم آن را بر قرار کنیم لذا در حوزه اشتغال شرایط کنونی با ظرفیت و توانمندی زنان تناسبی ندارد.

 

در شاخص توسعه انسانی، زنان ایرانی در حوزه آموزش و بهداشت وضعیت قابل قبولی در مقایسه با کشورهای منطقه دارند البته در چند سال اخیر با توجه به نوآوری‌های این کشورها، این کشورها در حال پیشی گرفتن از ایران هستند و این موجب نگرانی است. 

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به شرایط زنان ایرانی در شاخصه‌های اقتصادی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت و توانمندی زنان کشور وضعیت مطلوبی در این بخش وجود ندارد و ما به دنبال راهکارهایی برای ارتقای نرخ مشارکت اقتصادی زنان هستیم.  افزایش نرخ مشارکت زنان در حوزه اقتصادی الزاماً به معنای اشتغال تمام وقت، رسمی و دولتی آنان نیست؛ وقتی صحبت از اشتغال زنان می‌شود معمولاً متهم به تلاش برای بیرون کشیدن زنان از خانواده می‌شویم که منجر به فروپاشی خانواده می‌شود، اما نیاز داریم با توجه به وضعیت جامعه و تقاضایی که بحق ایجاد شده به ویژه برای زنان سرپرست خانوار و زنان تحصیل کرده برنامه ریزی کنیم. 

 

وی تاکید کرد:نمی‌توان یک حکم کلی برای تمام زنان صادر کرد و یا وضعیت خانوادگی خودمان را به تمام زنان کشور تعمیم دهیم. منتقدان دولت می‌گویند بیشترین بحث‌های ما در خصوص توانمندی سیاسی، اشتغال و کارآفرینی بوده است.

 

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: بسته حمایتی زنان شاغل در حال تدوین است و انواع تدابیر برای آن پیش بینی شده است؛ ساعت کار منعطف و شناور، راه‌اندازی دوباره مهدهای کودک با مشارکت بخش خصوصی و ... از  جمله مواردی است که در این بسته گنجانده شده تا زنان شاغل با کمترین دغدغه بتوانند نقش‌های چندگانه خود را ایفا کنند. 

 

مولاوردی با بیان اینکه متقاضیان کار به سمت بخش غیر رسمی سوق داده می‌شوند و این نگرانی بابت زنانه شدن این بخش وجود دارد، گفت: گزارش‌های سیاستی برای دولت در چهار محور زنان کارگر، زنان در بازار کار غیر رسمی، زنان مزد و حقوق بگیر بخش خصوصی و مراکز کاریابی غیردولتی تدوین شده که می‌تواند به بهبود وضعیت زنانی که روز به روز در بازارهای غیررسمی بر تعداد آنها افزوده می‌شود، کمک کند. باب استخدام‌های دولتی بسته شده است بنابراین باید راهکارهایی برای کمک به دسترسی عادلانه زنان به منابع اقتصادی بخش غیر رسمی ارائه شود. 

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: سند اشتغال پایدار زنان توسط این معاونت تدوین و به دبیرخانه شورای عالی اشتغال ارسال شده است. هدف این سند، زنان سرپرست خانوار و فارغ التحصیلان با اولویت زنان مناطق محروم است تا این قشر به اشتغال پایدار دست یابند. 

 

 وی به هدف هشتم از اهداف ۱۷ گانه سند توسعه پایدار - که در اجلاس سران به امضا رسید- اشاره کرد و گفت: در این هدف دسترسی به شغل شرافتمندانه و اعتبارات مالی خرد اشاره شده که نیاز است توجه ویژه‌ای به دسترسی زنان به اعتبارات مالی خرد در کشور شود.  این سند برای بازه زمانی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۳۰ تدوین شده و دستوری جهانی برای توسعه پایدار است که شاخصه‌های بومی برای آن تعیین شده است. 

 

مولاوردی با اشاره به نقش زنان در بخش تکنولوژی و ارتباطات گفت: عرصه IT یکی از حوزه‌هایی است که بانک جهانی پیش بینی کرده در دهه آینده از مهمترین بخشهای اشتغال در جهان باشد. نرخ بیکاری دانش آموختگان مرد کشور در این حوزه۹.۱۲درصد است. اما نرخ بیکاری دانش آموختگان زن در این حوزه بسیار بالاتر است و قابل ذکر نیست. از لحاظ ساختاری به ویژه در حوزه IT فاقد شرایط سنتی و مرد محوری هستیم بنابراین پتانسیل زنان برای حضور در این حوزه بسیار بالاست. 

 

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ۱۷ درصد شرکتهای دانش بنیان مدیر عامل یا هیئت رئیسه زن دارد که نشان دهنده ظرفیت این شرکتها برای حضور زنان است. در دوره پسابرجام شرایط مساعدی در فعالیتهای برون مرزی زنان به ویژه در تجارت فراهم شده است. 

 

مولاوردی در پایان اظهارکرد: تقویت قانون و اجرای آن دو بحث جداگانه است. بسیاری از قوانینی که به تصویب می‌رسد حتی با ابلاغ رئیس جمهور روی کاغذ می‌ماند و بخش اعظمی از فعالیتهای این معاونت پیگیری این مصوبات بوده زیرا نقش زنان را نمی‌توان نادیده گرفت بنابراین باید تلاش شود جامعه‌ای پویا با زنان و مردان در کنار هم داشته باشیم. 

 

 

 

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش