یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۹:۳۱ - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۶۶۸۳
زنان، جوانان و خانواده

ارتقای جایگاه زنان در دولت تدبیر و امید

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,ارتقای جایگاه زنان
دولت تدبیر و امید ضمن ارائه خدمات غیرقابل انکار و تاثیرگذار در بخش های مختلف، زنان را که دیرگاهی به دست فراموشی سپرده شده بودند به صحنه آورد و همگام با مردان در بخش های اشتغالزایی و مدیریتی کشور بکار گمارد و در استان کرمان نمونه موفق این توجه را بخوبی می توان دید.

به گزارش ایرنا وجود ۲۴ بخشدار، ۲ معاون استاندار و چهار معاون وزیر زن در دولت یازدهم و همچنین شناسایی زنان توانمند و بهره ‌مندی از توانمندی ‌های آن‌ ها در بخش های مختلف، خود گواه بر عنایت و رویکرد شایسته تقدیر دولت تدبیر و امید به بانوان جامعه است. 

در دولت روحانی از بانوان در حوزه های اجرایی کلان استفاده شده و برای نخستین مرتبه در حوزه فرمانداری ها، معاونت های استانداری و بدنه دولت بانوان به کار گرفته شده اند و این نگاه دولت تدبیر و امید دال بر کاهش تبعیض جنسیتی است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان نیز ضمن تایید اینکه دولت یازدهم در بخش بانوان موفق عمل کرده است گفت: سال گذشته ۴۰۰ پروژه اشتغالزا و کارآفرینی در حوزه بانوان و امور خانواده استانداری این استان حمایت و اجرایی شده است.

فاطمه سادات حسینی افزود: بر اساس تفاهم نامه ای که بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و صندوق کارآفرینی امید در تهران منعقد شده، تعداد پروژه های قابل اجرا نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی به تعامل خوب بین اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری و صندوق کارآفرینی امید اشاره و عنوان کرد: موانع بروکراسی در مسیر دریافت تسهیلات و بر اساس تفاهم نامه جدید برطرف شده است.

وی گفت: بر اساس تفاهم نامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و صندوق کارآفرینی امید، زنان کارآفرین و متاهل نیز می تواند از این تسهیلات بهره مند شوند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه سقف تسهیلات تعیین شده برای اجرای طرح های اشتغالزا در حوزه زنان، یک میلیاردریال با توجه به طرح ارائه شده است افزود: کارمزد این تسهیلات براساس قوانین بانک مرکزی چهار درصد است.

وی به موضوع تولید پوشاک مورد نیاز استان کرمان در این استان به ویژه در تولید فرم مدارس اشاره کرد و گفت: نشست های متعددی در این زمینه برگزار شده و یکی از مصوبات این بوده که فرم مدارس استان کرمان داخل استان طراحی و تولید شود.

وی تاکید کرد: کارگاه های تولید پوشاک می توانند کار تولید پوشاک مدارس، بیمارستان ها، نیروهای نظامی و انتظامی و کارگاه های صنعتی را انجام دهند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: سال گذشته ۳۰ تولید کننده پوشاک در استان کرمان فعال بوده اند که در سال جاری به ۵۰ تولید کننده افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: کارگاه تولید پوشاک کار با افتخار ظرفیت اشتغال ۴۵۰ نفر را بطور مستقیم دارد. 

حسینی با بیان اینکه در بخش مشاغل تاکید بر مشاغل خرد و خانگی است اظهار کرد: انجمن تولید پوشاک را تشکیل دادیم و فرم مدارس را با همکاری آموزش و پرورش و اصناف و اتحادیه پوشاک بومی کردیم و با سازمان های کمیته امداد، بهزیستی و اداره کل زندان ها همکاری شد.

وی گفت: بیش از پنج هزار شغل از طریق تولید پوشاک فرم مدارس در استان کرمان به وجود آمد و تحت مدیریت یک بانو، انجمن گیاهان دارویی بیش از سه هزار شغل در رفسنجان ایجاد کرده است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ بانوی اقتصادی و کارآفرین در قالب ۱۰ انجمن در این استان حضور دارند.

به گفته حسینی در استان کرمان میزان امید به زندگی نسبت به متوسط کشور بالاتر است و همین طور در دولت تدبیر و امید رشد داشته است.

وی تصریح کرد: روی اشتغال زنان سرپرست خانوار و حفظ عزت نفس این افراد تاکید داشتیم و سعی شد سرمایه گذاری ها را به سمت بانوان سرپرست خانوار سوق دهیم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: تاکنون ۱۵۳ هزار و ۶۱ نفر از پنج میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان برای کارآفرینی در امور بانوان تسهیلات گرفته شده است.

وی افزود: صندوق کارآفرینی ۴۰۰ پروژه در سال ۹۵ ویژه بانوان تصویب کرده که از پنج تا ۱۰۰نفر را مشغول به کار کرده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل برتری استان کرمان در حوزه های بانوان کشور، محور اقتصادی و کارآفرینی بود و دفتر امور بانوان به عنوان عضو اصلی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شناخته شده است.

حسینی افزود: یک موسسه نیکوکاری برای استفاده از انرژی های پاک سامانه جذب انرژی های خورشیدی را در بام های منازل زنان سرپرست خانوار پیش بینی کرد و برای جذب انرژی ۱۱ پنل در نظر گرفته شده که ۹ پنل در شهرستان کهنوج و ۲ عدد در شهرستان راور است.

وی بیان کرد: یکهزار و ۸۵۶ زن سرپرست خانوار بالغ بر ماهانه ۷۵۰ هزار تومان برای سامانه جذب انرژی های خورشیدی درآمدزایی دارند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه تدوین طرح ساماندهی مشاغل بانوان کار مهمی بود گفت: پراکندگی در برنامه های بانوان بسیار زیاد است و این طرح با رویکرد ۱۰ انجمن است که بیش از ۹۰ درصد بانوان در این انجمن ها فعالیت دارند.

وی افزود: طرح ساماندهی مشاغل بانوان در سامانه سمابانو انجام شده و تدوین ۱۰ طرح در حوزه زنان و خانواده در جهت دهی برای آموزش حوزه های بانوان انجام گرفته است.

وی اظهار کرد: آگاهسازی اصلی مولفه توسعه و کارگاه های آموزشی و مهارت های زندگی، گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی و نشست ها و تالارهای گفت و گو از اقدامات امور بانوان بوده که بالغ بر ۵۰ دوره را امور بانوان مجری بوده و ۲۰۰ دوره را سازمان های دولتی و مردم نهاد برگزار کردند.

وی گفت: بیش از ۹۰۰ میلیون تومان جذب اعتبار برای برنامه های آموزشی و پژوهشی بانوان استان توسط سازمان های مجری داشتیم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان بیان کرد: برای ساماندهی مشاغل روستایی پنج روستا در هر شهرستان با محوریت صندوق های خرد بانوان، تشکیل دادیم و اینک در بیش از ۱۲۰ روستا در قلعه گنج بیشترین سهام صندوق های خرد را بانوان دارند.

وی افزود: باید مشارکت بانوان را در فعالیت های اقتصادی و کارآفرینی، اجتماعی، سیاسی و حقوقی و مطالبه گری را در زنان کرمانی افزایش دهیم. 

وی با بیان اینکه مسئولان به سرمایه های اجتماعی زنان توجه ویژه داشته باشند اظهار کرد: برای ارائه خدمات بیشتر در حوزه سلامت و درمان با تایید بر تحکیم بنیاد خانواده باید نگرش مردم را نسبت به زنان از نگاه سنتی تغییر دهیم.

حسینی گفت: با توجه به شایستگی و کرامت انسانی زن و برای برداشتن موانع پیش روی او، در محورهای آموزش و پژوهش، محور اقتصادی و کارآفرینی، فرهنگی و اجتماعی، سلامت بهداشت بانوان و خانواده و ورزش و نشاط خانواده برنامه ریزی کردیم.

وی افزود: اولین قدم برای رسیدگی به وضعیت زنان تدوین بانک اطلاعاتی جامع زنان استان کرمان بود که راهبردهای اقتصادی و فرهنگی بانوان در زمینه کارآفرینی بانوان را مشخص می کند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با اشاره به جلوگیری از موازی کاری دستگاه های اجرایی استان در حوزه بانوان در سال ۹۶ اضافه کرد: با توجه به انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر از بانوان توانمند، متخصص و پیگیر مسایل شهری خواسته شده در انتخابات شورای شهر مشارکت کنند.

وی با بیان اینکه استان کرمان در حوزه سلامت و درمان در سال جاری به عنوان استان برتر کشور انتخاب شد گفت: ساخت یک بیمارستان تخصصی ویژه بانوان در دستور کار است و ۱۴چادر سلامت برای بانوان و کودکان بدسرپرست در سال ۹۵ ایجاد شده است.

حسینی به اقدامات صورت گرفته در حوزه ورزش و سلامت بانوان اشاره کرد و افزود: تشکیل شورای فرهنگ سلامت و ورزش بانوان، حمایت از قهرمانان استان کرمان، اجرای مسابقات ورزشی بین کارمندان، توسعه و حمایت از پارک ها از جمله اقدامات این دفتر بوده است.

وی گفت: سال ۹۵ دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمان به عنوان دفتر برتر در میان دفاتر استان ها شناخته شد که اتفاق خوبی برای بانوان استان کرمان است.

وی افزود: بالغ بر ۳۰ نمایشگاه در استان کرمان برای عرضه محصولات بانوان به صورت ملی، منطقه ای و استانی برگزار کردیم.

حسینی اظهار کرد: خدمات دولت تدبیر و امید همان خدمات نظام جمهوری اسلامی است و آگاهسازی مردم یکی از رسالت های همه ما است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ بانوی اقتصادی و کارآفرین در قالب ۱۰ انجمن در این استان حضور دارند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان نیز گفت: سال گذشته اتفاقات ارزشمندی در حوزه اشتغال بانوان رقم خورده است.

زهرا موسی پور افزود: باید تلاش کنیم معوقات بانکی به ویژه در صندوق کارآفرینی امید کاهش یابد تا این صندوق بتواند به حیات خود به خوبی ادامه داده و از طرح های اشتغالزا حمایت کند.

وی ادامه داد: مستندسازی انجام کار از صفر نیز باید از سوی بانک ها مورد تاکید قرار گیرد زیرا این مستندسازی موجب می شود جرات کارآفرینی در جامعه افزایش یابد.

وی معتقد است که باید بر انجام کار در روستاها تاکید شود چرا که اگر روستاها را حفظ و اشتغالزایی ایجاد کنیم میزان مهاجرت به شهرها و سکونت در حاشیه شهرها کاهش می یابد.

مدیر صندوق کارآفرینی امید در استان کرمان نیز گفت: این صندوق در استان کرمان در طول فعالیت دولت تدبیر و امید، شاهد رشد بیش از ۱۵۰ درصدی در اعتبارات بوده است.

فرهاد حکیم نیا ادامه داد: نمی توان نسبت به جامعه ای که بیش از ۵۰ درصد آن را زنان تشکیل می دهند بی تفاوت بود زیرا زمانی می توانیم اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبری را محقق کنیم که به نقش مهم و تعیین کننده زنان توجه لازم را داشته باشیم. 

وی با اشاره به اینکه زنان مجری یکهزار و ۳۲۴ طرح اقتصادی بوده اند گفت: بیش از ۱۸۰ میلیارد ریال از سوی صندوق کارآفرینی امید به این مجریان پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: شکاف مشارکتی بین زنان و مردان در راه اندازی طرح ها نیز در دولت تدبیر و امید، ۲۳ درصد کاهش یافته است.

مدیر صندوق کارآفرینی امید در کرمان گفت: شکاف مشارکتی بین زنان و مردان در حوزه اشتغال روستایی و شهری نیز در مجموع ۲۷ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: صندوق کارآفرینی امید استان کرمان رتبه اول حمایت از خانه های بوم گردی را در سطح کشور دارد.

وی گفت: سیستم ضمانت گیری صندوق کارآفرینی امید بسیار ساده تر از سایر بانک ها است و سعی می کنیم ساده ترین حالت و حالت های ترکیبی را در این حوزه به کار گیریم تا افراد در حداقل زمان ممکن بتوانند پروژه خود را اجرایی کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: سال ۹۴ - ۹۵ جایگاه زنان استان در حوزه اشتغال از ۱۰ درصد به بیش از ۱۵.۱ درصد افزایش یافته است.

جعفر رودری افزود: نرخ مشارکت زنان کرمانی در حوزه اشتغال، بالاتر از میانگین کشوری است زیرا میانگین کشوری در این زمینه ۱۴.۹ است.

وی جمعیت استان کرمان را سه میلیون و ۱۶۴ هزار و ۷۱۸ نفر اعلام کرد و گفت: از ۲ سال قبل روند افزایش نرخ فعالیت را در استان کرمان داشته ایم.

وی بیان کرد: براساس برآوردهای اولیه، نرخ بیکاری از ۱۱.۵ درصد کنونی در پایان برنامه ششم به ۷.۶ درصد می رسد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان شمار بیکاران استان را حدود سه هزار نفر ذکر کرد و گفت: با احتساب حجم بیکارانی که هر سال به جمعیت کنونی اضافه می شود، سالانه باید ۳۷ هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شود.

رودری بیان کرد: سال گذشته ۳۲ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی در استان کرمان ایجاد شد.

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش