پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۲۵۷۹
زنان، جوانان و خانواده

فشارها نتیجه داد;

معصومه ابتکار به جای همسر واعظی به معاونت زنان می‌رود

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,معصومه ابتکار
 ۴ ضلع مربع پاستور همچنان درحال یافتن صندلی خالی برای مولاوردی هستند.

خیاطان اتاق فکر حسن روحانی، ردای جدید معصومه ابتکار را دوخته‌اند و به طور قطعی قرار است او جامه معاونت زنان و امور خانواده را در دولت دوازدهم به تن کند. این خبر را روز گذشته پروانه سلحشوری، رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم، به آفتاب یزد داد. او همچنین عنوان کرد که هنوز در بطن دولت سمتی برای شهیندخت مولاوردی که صندلی معاونت زنان را از زیر پای او کشیدند، در نظر گرفته نشده است.

 

بدین ترتیب ۴ ضلع مربع پاستور یعنی همان نگارندگان لیست کابینه دوازدهم، که متشکل از محمود واعظی، حسام‌الدین آشنا، محمد باقر نوبخت و محمد نهاوندیان است، همچنان درحال یافتن صندلی خالی برای مولاوردی هستند تا بلکه بتوانند برای پاسخگویی به مطالبه آحاد ملت ایران، ردایی برای او بدوزند و سمتی برایش دست و پا کنند. این وسط اما پس از گرفتن پست ریاست سازمان محیط زیست از معصومه ابتکار ،او را بر صندلی معاونت زنان نشانده‌اند.

 

کرسی که پس از ستاندن آن از مولاوردی گفته شد که قرار است به یک چهره اعتدال گرا سپرده شود. پروین داد اندیش، همسر محمود واعظی بنا بود تا متولی نیمی از جمعیت مردم ایران شود اما به دلیل فشارهای وارد آمده به دولت از سوی رسانه‌ها‌ مبنی بر این که جانشین مولاوردی باید شخصیتی اصلاح طلب و حامی جامعه زنان باشد، در دقیقه نود تغییر یافت و بانوی سبز بر صندلی معاونت زنان نشست و سید حمید کلانتری معاون فعلی وزیر تعاون و رئیس اسبق سازمان جنگل‌ها نیز زین پس متصدی محیط زیست ایران خواهد شد.

 

**بانوی شجاع؛ بدرود

کمتر از یک هفته از زمان اعلام خروج شهیندخت مولاوردی از معاونت زنان و امور خانواده می‌گذرد. اتفاقی که واکنش‌ها‌ی شدید مردم ایران را در پی داشت و این بازتاب‌ها‌ از طریق فضای مجازی در قالب ساختن هشتگ‌ها‌ و نگارش بیانیه‌ها‌ ظهور و بروز یافت. 

 

تا آنکه خود مولاوردی حجت را تمام کرد و در حاشیه جلسه شورای اجتماعی کشور عنوان کرد که دیگر در سمت معاونت زنان به نقش‌آفرینی نخواهد پرداخت و در بخش دیگری از دولت به خدمتگزاری خواهد پرداخت. که البته روز بعد از این اظهار نظر در توییتی ضمن تشکر از واکنش‌ها‌ی مثبت مردم بار دیگر خروج خود از معاونت زنان را اعلام کرد اما این بار اظهار داشت که حضور مجددش در دولت مشخص نیست. با این حال گمانه‌زنی‌هایی پیرامون سمت‌ها‌یی که ممکن است او در آن به ایفای نقش بپردازد عنوان شد.

 

همچون حضور در معاونت حقوقی ریاست جمهوری، ریاست سازمان حفاظت از محیط زیست، دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی، ریاست سازمان محیط زیست و وزارت آموزش و پرورش. از آنجایی که حضور زنان در کابینه به عنوان وزیر به کل منتفی شد و سقف شیشه‌ای دولت مردانه همچنان پابرجا ماند، این گزینه برای مولاوردی خود به خود حذف شد. با وجود آنکه به دلیل حقوقدان بودن مولاوردی یک رسانه دولتی عنوان کرد که او قرار است در دولت آتی دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی شود اما الهام امین زاده متولی این سمت در دولت یازدهم به رد آن پرداخت و عنوان کرد که در دولت دوازدهم هم خودش به طور مجدد دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی خواهد شد.

 

با حذف این گزینه و گماردن سیدحمید کلانتری به عنوان رئیس سازمان محیط زیست و احتمال تصدی گری علی اصغر مونسان خواهرزاده رئیس‌جمهور بر سازمان میراث، تا کنون هیچ سمتی برای شهیندخت مولاوردی که در سپهر سیاسی ایران به بی‌پروا سخن گفتن و شجاعت در قول و عمل شهره بود، در نظر گرفته نشده است و گمان آن می‌رود که در روزهای آتی باید به او بدرودی ابدی گفت.

 

**بانوی سبز؛ درود

همزمان با انتشار خبر کنار گذاشتن مولاوردی از معاونت زنان، خروج معصومه ابتکار از ریاست سازمان محیط زیست نیز قطعی شد. در آن هنگام بیم آن می‌رفت که ابتکار نیز همانند مولاوردی به کل از دولت خارج شود . اما چنین اتفاقی رخ نداد و او که بنا به گفته سهیلا جلودارزاده نماینده مردم تهران قرار بود به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل به فعالیت بپردازد، بنا است تا در قامت معاونت زنان ریاست جمهوری فعالیت کند. درست است که طبیعت این مرز و بوم، مادر خود را از دست داد اما دست کم یک بانوی اصلاح طلب و هم اندیش شهیندخت مولاوردی قرار است متولی نیمی از جمعیت جامعه ایران شود. جمعیتی که این روزها در سوگ از دست دادن مولاوردی به سر می‌برد اما با این حال با اعلام خبر معاونت ابتکار بارقه‌هایی از امید در آنها ایجاد شده است.

 

 

 

 

aftabeyazd.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش