چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۷:۱۱ - ۱۱ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۷۸۸
زنان، جوانان و خانواده

مولاوردی:

قوانین مخل اجرای منشور حقوق شهروندی شناسایی می‌شود

مولاوردی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است که قوانین مخل حقوق شهروندی را شناسایی و پیشنهاد و راهکار لازم را ارایه دهند.

به گزارش ایسنا، شهیندخت مولاوردی در برنامه بررسی تحقق حقوق شهروندی در پردیس دانشگاه شهید عباسپور اظهار کرد: در سالگرد رونمایی منشور حقوق شهروندی هستیم و از سوی دیگر در آستانه روز دانشجو هستیم که سالگرد گرامیداشت سه آذر اهورایی است. اگر این سه شهید را شهید راه تحقق حقوق شهروندی بدانیم گزاف نگفته‌ایم.

 

وی در ادامه با اشاره به وجوه شکل گیری منشور حقوق شهروندی گفت: در ۵ آذر ۹۲ پیش نویس منشور را به نظر خواهی گذاشتیم و نظرات دریافت شد بعد از سه سال کار متن فعلی رونمایی شد. الان در وضعیتی قرار داریم که باید به منشور عمل شود؛ این مطالبه جامعه است که ۲۲ حق موجود به اجرا گذاشته شود و خروجی های آنرا در زندگی مردم ببینیم.

 

مولاوردی افزود: وقتی صحبت از حقوق شهروندی می کنیم بدون پرداختن به حق تکلیف نمی‌توانیم بحث را پیش ببریم. جامعه با شتاب دستخوش تغییر است پس آگاهی از تکالیف ضروری است.

 

با پیچیده تر شدن روابط نمی‌توانیم به شکل گذشته روابط بین مردم و دولت‌ها را ادامه دهیم؛بنابراین‌ نیاز به چارچوب خاصی داریم که روابط را تنظیم کند. اینجاست که به قانون احتیاج داریم.

 

وی سپس گفت: قانون از لحاظ لغوی به معنای خط کش است ولی از لحاظ مفهوم وسیله استقرار عدالت است و اجرای آن از طرف دولت تضمین می‌شود.

 

مولاوردی خاطرنشان کرد: حقوق شهروندی از اشکال نو ظهور است. دولت ها  نمی توانندپاسخگوی کسی نباشند و دولت‌ها با همه ابزارهایشان نمی‌توانند حقوق افراد را نادیده بگیرند. امروزه تفکر بی چون و چرا وجود ندارد، مردم مطالبه گر هستند و دولت باید پاسخگو باشد. شهروند فقط به معنای ساکن شهر بودن نیست.

 

وی گفت: مهمترین حقوق شهروندی در قانون اساسی است که ما در فصل سوم منشور  به آن پرداختیم؛ اما باید دید چه ضرورتی داشت تا در یک منشور جامع این قوانین را تدوین کنیم.

 

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی با اشاره به اهمیت قانون گفت: وضع قانون در جوامع به خیلی قبل بازمی‌گردد؛ امروز حاکمیت قانون از مولفه‌های حاکمیت مطلوب به حساب می‌آید. امروزه درمان بسیاری از دردهای کشورهای توسعه نیافته همین حاکمیت قانون است که همواره سدی جلوی گردن کشی هاست.

 

وی سپس گفت: با توجه به تغییر مسیر دولت با اجتماع که ریشه در تحولات اجتماعی جهان معاصر دارد، به نظر می‌رسد رابطه دولت و جامعه برابر افقی از پایین به بالا شده است؛ این‌موضوع بدان معناست که نقش شهروندی جای تبعه یا رعیت در گذشته را می‌گیرد.

 

مولاوردی با بیان اینکه "ضروری است تا جایگاه نهادهای غیر دولتی و جامعه مدنی بررسی شود" در همین راستا تصریح کرد: از جمله این نهادها دانشگاه است. در این زمینه ما بحث ترویج و جریان سازی حقوق شهروندی را داریم که بدون مشارکت مردم دولت‌ها در این ماموریت مهم موفق نیستند؛ لذا تعیین این جایگاهها در تمام فرایندها مهم است که بدون توجه به این ماموریت برنامه‌ها به درستی پیش نمی‌رود.                                                                                                                                                           

وی همچنین گفت: همانگونه که شهروندان در فرمانبرداری سهیم هستند در حکمرانی هم باید سهیم باشند. برای تضمین اجرای حقوق شهروندی توجهمان به عملکرد دولتمردان و حاکمان است که بدون انسجام دولت به معنای عام حقوق شهروندی نهادینه نمی‌شود. دولت‌ها با به رسمیت شناختن این حقوق اجرای آنها را تضمین می‌کنند اما این تضمین باعث نمی‌شود در عمل هم شاهد اجرای این حقوق باشیم؛ بنابراین برای تضمین این موضوع نیاز به حمایت داریم. دولت‌ها باید کنترل کنند تا قانون موجب نقض حقوق شهروندی نشود.این در حالی است که ما قوانینی داریم که ناقض این حقوق هستند.      

                

دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: به دستگاه اجرایی ابلاغ شده است که قوانین مخل حقوق شهروندی را شناسایی کنند و پیشنهاد و راهکار لازم را بدهند. باید مسئولین برنامه‌های خود را ارائه بدهند تا یک برنامه ملی اقدام داشته باشیم، در ادامه این فعالیت‌ها هم باید گزارش های دوره‌ای توسط دستیار ویژه رئیس جمهوری دریافت شود. 

 

 مولاوردی در ادامه خاطر نشان کرد: ما از خانواده دولت اجرای این حقوق را دنبال کردیم . به طور مثال در منشور به شاخص کیفی و کمی اشاره شده است که تا سالگرد رونمایی ان‌شاءالله این شاخص‌ها ابلاغ می‌شود. برای احقاق حقوق شهروندی آیین غیر قضایی باید درست شود.                                                                                    

 

وی دربخش دیگری از  این سخنرانی گفت: بحث لایحه تشکیل نهاد ملی حقوق بشر و حقوق شهروندی است . ما کمیسیون حقوق بشر اسلامی داریم اما آن نهاد ملی که دارای استانداردهای لازم باشد و در دسترس مردم هم قرار بگیرد نداریم و جایش خالی است. این نهاد باید با جدیت موارد نقض حقوق بشر و شهروندی را پیگیری کند. اکنون ما به‌عنوان دستیار ویژه با مراجعاتی که به ما شد این موارد نقض را به‌صورت موردی پیگیری کرده‌ایم؛ اما اگر نهاد ملی تشکیل شود مرجع پیگیری حقوق شهروندی آن نهاد خواهد بود است . این لایحه  در دستور  کار معاون حقوقی رئیس جمهور است و امیدواریم زودتر به مجلس ارسال شود.

 

مولاوردی افزود: از ما سوال می‌شود این منشور چه زمانی قانون می‌شود باید بگوییم این منشور  مجمع القوانین است و برای اجرا شدنش احتیاجی به این کار نیست ؛ اگر برای اجرای بخشی از آن احتیاج به لایحه باشد حتما این کار را انجام می‌دهیم . امیدواریم با مجموعه این قوانین ، سیاستگذاری‌های  جدید و همکاری‌ها  در این راه موفق شویم.          

                                            

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با حقوق اقلیت بهاییان  نیز گفت: راجع به پلمب اماکن تجاری و ممانعت از فعالیت بهایی‌ها  استعلاماتی از معاونت حقوقی رئیس جمهور شده است. این بحث را از طریق حقوقی پیش می‌بریم تا راهکاری برای موضوع بیابیم. مکاتبات لازم از طریق معاونت حقوقی با مراجع ذی ربط برای دریافت پاسخ انجام شده است و فکر می‌کنم به زودی به نتیجه برسد.

 

وی در پایان گفت: از زمان تصدی در پست دستیار ویژه رئیس جمهوری در مواردی مراجعات بیشتری داشتم که یکی از این موارد همین موضوع و دیگری انتصابات اقلیت‌های دینی به ویژه شهروندان اهل سنت بوده که پیگیر آن‌ها هستم.      

 

 

 

 

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش