چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۶ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۵۳۱
زنان، جوانان و خانواده

بالا رفتن سن ازدواج یک معضل اجتماعی است

افزایش سن ازدوج,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
در سال‌های اخیر افزایش سن ازدواج جوانان گریبانگیر خانواده‌ها شده و ازدواج و تشکیل خانواده را به یک معضل اجتماعی جدی مبدل کرده است.

به گزارش ایسنا، ازدواج هسته اولیه ایجاد خانواده و سنگ بنای جامعه انسانی است و در دین مبین اسلام از اهمیت و قداست ویژه‌ای برخوردار است؛ پیامبر بزرگوار اسلام (ص) بسیار به این امر مقدس سفارش کرده است، در حالی که امروز ازدواج جوانان به دلایل متعدد مانند تحصیل، شغل، سربازی، مشغول بودن به امور اداری یا دولتی به تاخیر افتاده است .

 

در سال‌های اخیر زندگی مردم به ‌ویژه در زمینه ازدواج به سمت اشرافی‌گری حرکت کرده و این نوع سبک زندگی سبب افزایش سن ازدواج و کاهش ازدواج در جامعه شده است، اما کاهش روابط خویشاوندی و ارتباطات خانوادگی، تغییر ارزش‌ها در جامعه، افزایش روابط دختر و پسر و مشکلات اقتصادی و اجتماعی، بیکاری و نداشتن مسکن را نمی‌توان در افزایش سن ازدوج نادیده گرفت .

 

با افزایش سن از جنبه های احساسی و عاطفی افراد کاسته شده و جنبه‌های عقلانی شدت می یابد، این امر سبب افزایش توقعات شده و انتخاب همسر را دشوارتر می‌کند، از سوی دیگر با افزایش سن شخصیت فرد قوام یافته و انعطاف پذیری که لازمه سازش زن و شوهر است کاهش می‌یابد .

 

علاوه بر مشکل بالا رفتن سن ازدواج و ایجاد شکاف و فاصله سنی میان فرزندان و والدین بدون شک هر اندازه موانع پیش روی ازدواج جوانان زیاد باشد و ازدواج جوانان به تعویق بیفتد، تاثیرات منفی آن دامن جامعه را خواهد گرفت .

 

بالا رفتن سن ازدواج بی‌اعتمادی را در سطح جامعه رواج داده و منجر به بروز آسیب‌های اجتماعی، بحران های روحی و اخلاقی می شود و در نهایت مسائل خاصی را از لحاظ اجتماعی و جمعیتی در آینده به دنبال خواهد داشت .

 

اگر جامعه از آسیب های اجتماعی رنج می برد و ازدواج جوانان به یک بحران جدی بدل شده، بی تردید سلامت خانواده دستخوش مسائلی شده که نیازمند توجه ویژه دولت و همه نهادهای اجتماعی است که جامعه را از این بحران نجات دهد .

 

سخنان دانشجویان کردستانی در مورد ازدواج

سارا طاهری ۲۵ ساله دانشجوی رشته آی تی دانشگاه آزاد سنندج بیکاری و نداشتن شغل مناسب و دایمی عامل اصلی بی رغبتی جوانان به ازدواج دانست و گفت: تا زمانی که یک جوان کار و شغل مناسب نداشته باشد نمی تواند ازدواج کند.

 

وی افزود: مسئولان باید شرایط اشتغالزایی جوانان را در جامعه فراهم کنند تا جوانان بتوانند بدون هیچگونه دغدغه ای ازدواج کنند.

 

وی افزون بر شغل و داشتن درآمد مناسب، صداقت و اعتماد به همدیگر را پشتوانه اصلی زندگی زناشویی دانست و گفت: داشتن خانواده خوب نیز در پایداری ازدواج نقش مهمی دارد.

 

عرفان زارعی ۲۶ ساله دانشجوی رشته عمران عوامل اقتصادی و داشتن درآمد کافی را برای تشکیل زندگی ضروری دانست و افزود: مسکن و شغل مناسب یکی از نیازهای ضروری امروز جوانان است، در شرایط  کنونی اقتصاد جامعه و مشکل بیکاری جوانان نمی توانند ازدواج کنند.

 

وی پرداخت وام های کم بهره به جوانان و فراهم کردن زمینه اشتغال جوانان را جزء وظایف مسئولان دانست و گفت: تا زمانی که مشکل اشتغال جوانان حل نشود مشکل ازدواج نیز به قوت خود باقی خواهد ماند .

 

به گفته وی یک جوان دانشجو که مشغول تحصیل است شغل و درآمدی ندارد، برای تامین هزینه‌های زندگی و شهریه دانشگاه متکی به خانواده است، لذا پس از هر جوان تحصیل کرده‌ای پس از فارغ التحصیل شدن تنها دغدغه‌ای که دارد پیدا کردن شغل و درآمد مناسب برای زندگی است، در همین راستا دولت باید برای اشتغالزایی جوانان تحصیل کرده چاره اندیشی کند .

 

وی داشتن شغل مناسب برای مستقل شدن و تامین هزینه های زندگی را جزء نیازهای ضروری هر انسانی دانست و افزود: امروز شرایط اقتصادی جامعه برای تشکیل زندگی جوانان بسیار دشوار شده است .

 

وی یکی از معیارهای مهم ازدواج جوانان را توانایی مالی و تامین معیشت خانواده، پاکی و صداقت عنوان کرد .

 

رویا پروا دانشجوی رشته بیوشیمی داشتن شغل را مهمترین و ضروری ترین نیاز اصلی ازدواج دانست و افزود: داشتن شغل آغاز همه چیز است و جوانان بدون داشتن درآمد نمی توانند اقدام به ازدواج کنند، امروز داشتن شغل مهم ترین دغدغه جوانان است .

 

وی سطح فرهنگی خانواده ها و اخلاقیات را در پیوند و ازدواج دو نفر تعیین کننده دانست و گفت: اگر سطح فرهنگی  دو خانواده متفاوت باشد این تفاوت می تواند سبب اختلافات خانوادگی شود .

 

پروا، اخلاق، تحصیلات و شغل مناسب معیار اصلی ازدواج برشمرد و افزود: تا زمانی که دو نفر یکدیگر را درک نکنند هدف و دیدگاه آنها متفاوت باشد منجر به اختلاف میان آنها می شود و در شرایط دشوار زندگی نمی توانند همدیگر را درک کنند .

 

به گفته وی، آنچه در ازدواج اصالت دارد مساله وجود انسان است که یکدیگر را درک کنند و به مفهوم صحیح زندگی عشق بورزند اگر هم درک وجود نداشته باشد بقیه چیزها هرگز خوشبختی نمی‌آفریند .

 

یک دانشجوی ۳۳ ساله رشته عمران گفت: امروز جوانان به دلیل بیکاری سرگردانند و بی شغلی مانع اصلی ازدواج  جوانان شده است مسئولان موظفند شرایط ازدواج جوانان را فراهم کنند.

 

نوشین الیاسی، اخلاق هم سطح بودن خانواده ها معیارهای اصلی ازدواج موفق برشمرد و گفت: فرهنگ خانواده و پایبندی به اخلاق و معیارهای انسانی به عنوان ملاک اصلی ازدواج جوانان مطرح شده است .

 

به گفته وی، خانواده نقش تعیین کننده ای در ازدواج جوانان دارد و می تواند بسیاری از مشکلات پیش روی جوانان را حل کند اما برخی خانواده ها با سخت گیری بی مورد و توقعات زیاد ازدواج را به معضل بزرگی مبدل می کنند .

 

عوامل ازدواج دیرهنگام در میان جوانان

جامعه شناسی دانشگاه آزاد سنندج مسئله بیکاری و نداشتن امنیت اقتصادی، تفاوت‌های فرهنگی و چالش‌های میان جامعه سنتی و مدرن عامل اصلی ازدواج دیرهنگام است .

 

جمال ادهمی تفاوت‌های فرهنگی و چالش‌های میان جامعه سنتی و مدرن را عامل اصلی ازدواج دیرهنگام دانست و گفت: تمایل به ادامه تحصیل و افزایش سطح تحصیلات، اشتغال، وضعیت اقتصادی نامناسب و افزایش سطح توقعات نیز از دیگر دلایل ازدواج دیرهنگام جوانان است .

 

وی اظهارکرد: ازدواج بهنگام می تواند تاثیرات مثبتی هم در خانواده هم در جامعه به دنبال داشته باشد و بر عکس ازدواج دیرهنگام پیامدهای منفی به دنبال دارد .

 

وی افزود: وقتی ازدواج به تعویق بیفتد نسل دیر پا می گیرد و نسل آینده را به خطر می اندازد، ناباروری و مشکلات جمعیتی به دنبال خواهد داشت پیر شدن جمعیت تربیت دیرهنگام فرزندان و تک فرزندی به عنوان یک آسیب جدی در خانواده ها رواج می یابد .

 

ادهمی با اشاره به پررنگ شدن تفکر مادیگرایانه و ارزش های مادی بر زندگی اظهارکرد: امروز پول و ارزش های مادی بر روابط افراد سیطره یافته جوانان در انتخاب همسر مورد نظر خود کمتر به شخصیت و فضیلت های اخلاقی توجه می کنند.

 

وی افزود: برخی از جوانان با توجه به افزایش آمار طلاق در استان ما و سایر استان های همجوار، تجربه شکست های دیگران، بی اعتمادی به طرف مقابل و خیانت زوجین به همدیگر تن به ازدواج نمی دهند.

 

به گفته وی رسانه های غربی بویژه ماهواره با ترویج فرهنگ غربی بی بندوباری بی اعتمادی به ازدواج را افزایش داده است .

 

وی اظهار کرد: جوانانی که سن شان بالاتر رفته از نظر اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به بلوغ رسیده اند، ایده آل تر، کمال گراتر و عقلانی تر هستند، غلبه تفکرعقلانی و محاسبه سود وزیان شخصی باعث شده است که کمتر تن به ازدواج بدهند یعنی هزینه های مادی ازدواج را بیشتر از فواید آن ارزیابی می کنند.

 

این استاد جامعه شناس با اشاره به اینکه اکثر ازدواج ها در سنین پائین به دلیل احساسات و هیجانات عاطفی زودگذر منجر به شکست شده است گفت: جوانان در سنین بالا عقلانی تر و محتاطانه تر بهترین گزینه را انتخاب می کنند .

 

ادهمی افزود: کسانی هم که وضعیت اقتصادی خوبی دارند و در رفاه هستند به دلیل بی اعتمادی نمی توانند به آسانی همسر مورد نظر خود را انتخاب کنند .

 

به گفته وی، امروز با توجه به رکود اقتصادی کاهش فرصت‌های شغلی در بخش دولتی افزایش بیکاری موانع جوانان در راه ازدواج جوانا ایجاد کرده است .

 

وی ادامه داد: برخی از جوانان نیز علیرغم اینکه درآمد خوبی دارند به دلیل نامطمئن و مبهم بودن آینده شغلی شان، می ترسند نسبت به ازدواج اقدام کنند .

 

وی با اشاره به اینکه جوانان زیادی از مهریه هراس دارند گفت: با پایین آوردن مهریه ها شرایط ازدواج جوانان را آسان کنیم .

 

وی تاکید کرد: مسئولان با پرداخت تسهیلات و وام های کم بهره شرایط را برای ازدواج جوانان فراهم و رسانه ها، خانواده و دانشگاه ازدواج را به عنوان مهم ترین واقعه زندگی ترویج کنند .

 

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج گفت: مطالعات انجام شده در زمینه ازدواج نشان داده که پختگی روانی و رشد عاطفی فکری مهمترین عامل استحکام و پایداری خانواده ها است .

 

عطاءالله شاکریان افزود: تحقیقات نشان داده که ازدواج هم از نظر جسمی سبب سلامت و افزایش طول عمر می شود و خطر مرگ زودرس را کاهش می دهد و هم از نظر روانی نیز احتمال اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد .

 

وی اظهارکرد: ازدواج موفق می تواند راهی برای گریز از مشکلات روحی و جسمی و تکامل شخصیت باشد و منجر به آسایش جسم و آرامش روان فرد و جامعه شود .

 

وی توجه به مسایل و مشکلات جوانان و حمایت خانواده ها در امر ازدواج ضروری برشمرد و اظهار کرد: در ازدواج موفق زوجین به ارزش ها و اصول همدیگر از صمیم قلب احترام می گذارند، علایق متقابل دارند، نسبت به یکدیگر احساس تعهد می کنند و با همدیگر همکاری دارند .

 

شاکریان افزود: قبل از ورود به زندگی زناشویی بویژه در دوران نامزدی، زوجین باید در موضوعات مهم زندگی توافق نظر داشته باشند .

 

آمار ثبت احوال کردستان پیرامون میزان ازدواج در استان

گفتنی است؛ طبق اعلام ثبت احوال استان کردستان تعداد واقعه ازدواج در هشت ماه امسال در کردستان ۹ هزار و ۸۶۹ واقعه وده و بر این اساس نرخ خام حاصل از ازدواج در استان ۹.۱ در هزار بوده است .

 

بیشترین واقعه ازدواج با ۱۲.۴ در هزار مربوط به شهرستان قروه و کمترین نرخ ازدواج با ۷.۷ در هزار مربوط به شهرستان سنندج بوده است .

 

میانگین سن ازدواج مردان در استان ۲۶.۸۹ سال و میانگین سن ازدواج زنان ۲۲.۷۱ سال بوده است .

در هشت ماه نخست امسال ۲ هزار و ۶۹۱ واقعه طلاق به ثبت رسیده است که بر اساس نرخ خام حاصل از ثبت طلاق در استان ۲.۵ در هزار بوده است .

 

در پایان باید گفت: اگر اشتغال نباشد، ازدواج یا کمرنگ و یا صورت نخواهد گرفت، اما آنچه مهم است.

 

ساده کردن ازدواج و هزینه ها کمرشکن ازدواج است و لزوم توجه به آموزش های توجیهی و مشاوره پیش از ازدواج و ترویج ازدواج ساده و آسان از سوی نهادهای فرهنگی و رسانه های ضروری است

 

 

 

 

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش