طلاق، تنها به خط خوردن دو اسم در شناسنامه یکدیگر نیست بلکه، این امکان وجود دارد که دو فرد به دلایل مختلف، مثل خانواده، آبرو، مصلحت ... راهی دادگاهها نشوند و به جای اینکه اسم یکدیگر را از شناسنامه خود خط بزنند، تنها در ذهن، شریک زندگی خود را خط زده و او را نادیده بگیرند.
در طلاق عاطفی؛ زن و مرد زیر یک سقف زندگی میکنند، اما در کنار یکدیگر غذا نخورده و یا حتی زمانی که میخواهند خریدی داشته باشند تنها رفتن را به در کنار هم بودن ترجیح میدهند، کمتر با هم حرف میزنند و تقریبا تمام برنامههای زندگیشان جدا از هم است، این در حالی است که اغلب در این خانوادهها تنها زن و مرد نیستند که زندگی میکنند بلکه فرزندانشان هم هستند و شاهد این نوع ارتباط.
مسعود غفاری، روانشناس و مشاوره خانواده درباره تاثیر طلاق عاطفی بر روان فرزندان این خانوادهها و آینده زندگی مشترک خودشان چنین گفت:: طلاق عاطفی یعنی طلاقی که در دفترخانه ثبت نشده است، اما بین زن و مرد، پیوندهای زناشویی، احساسی و انسانی از بین رفته و هرکس برای خود مهمانی، خرید و رستوران میرود پس نمیتوانیم به دلیل اینکه اسم خانم و آقایی در شناسنامه یکدیگر است نام خانواده روی آن بگذاریم.
غفاری درباره ویژگیهای یک خانواده بیان کرد: افراد در یک خانواده باید کنشهایی با یکدیگر داشته باشند و در یک خانواده زن باید جنبه زنانه، همسرانه و مادرانه داشته باشد؛ یک مرد باید جنبه مردانه، شوهرانه و پدرانه داشته باشد؛ یک پسر باید جنبه فرزندانه، پسرانه و برادرانه و یک دختر باید جنبه خواهرانه، فرزندانه و دخترانه داشته باشد تا ما به مفهوم خانواده برسیم. حال با طلاق عاطفی عملا قسمت اصلی را قطع کرده و جنبه همسرانه را از بین برده ایم.
این روانشناس و مشاور خانواده درباره مشکلاتی که فرزندان این خانوادهها با آن مواجه هستند و میشوند بیان داشت: این کودکان مدام در وجود خود احساس نا امنی کرده و معمولا در زندگی زناشویی آینده خود نیز یک زندگی ناپایدار را با همسرشان تجربه میکنند.
وی در ادامه افزود: افرادی که در محیطهای ناامن زندگی میکنند و در آن پدر و مادر دائم در تضاد و کشمکش با یکدیگر هستند؛ کودکان دچار یک نوع بدبینی، ناامنی و احساس خطر شده که در بلند مدت باعث میشود، شخصیت ضعیفی داشته باشند و حاصل این روابط را در نسل کنونی، میتوان دید.
او در پایان با اشاره به اینکه تنها نقطه اتکا فرزندان پدر، مادر هستند، گفت: اگر فرزندان زوجهای طلاق عاطفی گرفته در سن زیر دوره بلوغ باشند آسیب دیدگیها بیشتر خواهد شد چرا که آن کودک ممکن است احساس حقارت و کمبود داشته باشد و این موضوع پیامدهای ناگواری را با خود به دنبال دارد و در تمام مراحل زندگی آینده او نیز اثر منفی خواهد داشت.
- 11
- 5