دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۰۵ - ۱۴ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۴۱۳۷
زنان، جوانان و خانواده

پروانه سلحشوری: از زن بودنم در ایران بدم می‌آید

پروانه سلحشوری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
پروانه سلحشوری در نشست «مسائل دختران دیروز، امروز و فردا» گفت: تعریفی که از زن ارائه می‌شود، ... نمی‌دانم باید چه بگویم به کسانی که زنان را این‌گونه می‌بینند این نوع نگاه به زن شرم‌آور است!

به گزارش انتخاب، نشست بررسی مسائل «دختران دیروز، امروز و فردا» به مناسبت تولد حضرت معصومه (س) چهارشنبه ۱۲ تیرماه با حضور پروانه سلحشوری، نماینده مجلس شورای اسلامی، رفعت بیات، نماینده سابق مجلس و فعال سیاسی و ساعده سیما، دبیر کارگروه دختران و جوانان معاونت زنان ریاست‌جمهوری در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

پروانه سلحشوری با اشاره به توانمندی دختران و زنان ایرانی گفت: ورزش یکی از فعالیت‌هایی است که به سالم و پرتحرک ماندن جسم زنان کمک می‌کند. برای این مهم باید از کودکی دختران را به ورزش عادت دهیم همان‌طور که در چین این مهم به کار گرفته می‌شود و با تشخیص استعداد و پتانسیل کودکان آنها را به سوی رشته‌های خاصی از ورزش هدایت می‌کند. حال ما که همه چیز را از چین وارد می‌کنیم اما خوبی‌های آنها را نمی‌توانیم بگیریم اما از همه جهت فقط وابسته شدیم. به طوری که دو کشور شرقی ما را اداره می‌کنند! بنابراین اگر بتوانیم به سمتی حرکت کنیم که ورزش در مدارس جدی گرفته شود و به اندازه سایر دروس به آن اهمیت داده شود. اما متاسفانه آن‌قدر که به درس اهمیت داده می‌شود، ورزش جدی گرفته نمی‌شود و امروز کودکان ما جسم سالمی ندارند.

وی افزود: درباره ورزش همگانی تلاش زیادی شد و مجلس نیز بر این امر اصرار کرد تا دولت نیز همراه شود و همه بر آن بودند که ورزش همگانی نمود بیرونی پیدا کند. زیرا مجلس یک نیروی قانونگذار است و دولت و نهادهای اجرایی باید بر آن باشند تا قانون را پیاده کنند که یکی از این قوانین تاکید بر ورزش همگانی برای سالم و پرتحرک ماندن جامعه به ویژه زنان است. به این ترتیب اگر زن را به وسیله ورزش قوی کردیم، به نهاد جامعه‌پذیر آن یعنی خانواده، اموزش و پرورش و رسانه‌ها برمی‌گردد، به طوری که رسانه ها از جمله رسانه ملی با پخش برنامه‌های ورزشی جامعه را تشویق به تحرک و ورزش کند. پس از آن به سطح روان‌شناختی توانمندسازی زنان می‌رسیم، یعنی عزت‌نفس، خود ارزشمندی و اعتماد به نفس در فرد بالا برود. وقتی به سه فاکتور عزت نفس، خودارزشمندی و اعتماد به نفس اشاره می‌کنیم، یعنی من زن آن‌قدر اعتماد به نفس دارم که آن‌قدر ارایش نکنم که دیده شوم!

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین جامعه‌ای که دخترانش به جای اینکه بر ویژگی‌های ظاهری و درونی خودشان تاکید کنند و به سمت حفظ ظاهر پیش می‌روند، یک جای کار می‌لنگد. ما عادت کردیم، دائم بگوییم غربی‌ها برهنه و راحت و ... هستند، اما همان غربی‌ها مانند برخی از دختران ما آرایش نمی‌کنند! تنها در موارد خاصی به آرایش می‌پردازند. حال آنکه کشورهای خاورمیانه رکوردار مصرف لوازم آرایش هستند؟! چرا دختر ما باید این حس را داشته باشد، برای دیده شدن نیاز به آرایش زیاد دارد؟ زیرا ما سایر چیزها را از او گرفتیم. در ایران تعریفی که از زن ارائه می‌شود، ... نمی‌دانم باید چه بگویم به کسانی که زنان را این‌گونه می‌بینند این نوع نگاه به زن شرم‌آور است!

پروانه سلحشوری با ابراز تاسف از انعکاس تصویر زن در جامعه ایرانی اظهار کرد: چنین نگاهی به زنان خجالت‌آور است، به حدی که من به دلیل این‌گونه نگاه‌ها به زنان، بارها از خودم و زن بودنم بدم آمده است! در حالی که خودم می‌دانم در جامعه ایرانی حتی مردان هم مظلومند، چون زن را چون شیطانی ترسیم می‌کنند که در همه حال قرار است مرد را فریب دهد! و متاسفانه مردان، قربانیانی هستند که همواره فریب زنان را می‌خورند! بنابراین وقتی تعریف زن در جامعه در این سطح نازل است، چگونه انتظار داریم که دختران و زنانی داشته باشیم که اعتماد به نفس بالایی داشته باشند و بر نیروی درونی و قدرت جسمی خودشان تکیه کنند و در جامعه به درستی تحرک و زندگی کنند.

رهبری در دهه ۷۰ مشکلی با اعزام تیم‌های بانوان به خارج نداشت 

رفعت بیات دیگر مهمان این برنامه گفت: سال ۶۹ و در زمان ریاست‌جمهوری هاشمی‌رفسنجانی، مشاور معاون رییس‌جمهور در امور ورزش بانوان بودم، بد نیست که بگویم جنگ تحمیلی تمام شده بود و تیم می‌خواست به چین برود و به من پیشنهاد کردند که چند نفر از بانوان نیز همراه تیم بروند. آن موقع هنوز تیم‌های ملی بانوان نداشتیم. اما برخی تیم‌های ورزشی در حد قهرمانی کار می‌کردند و آن موقع تیم بسکتبال بانوان را سامان دادیم که به چین بروند، اما مشاهده کردیم که برخی مسئولان مقاومت می‌کنند، البته این مقاومت از طرف ریاست‌جمهوری نبود. اما عموما برای اعزام به خارج فدراسیون‌های بانوان مقاومت و مخالفت می‌شد، من برای رفع مشکل نامه‌ای خطاب به رهبری نوشتم.

وی افزود: در این نامه از ورزش بانوان دفاع کردم و شرح دادم حال که تیم‌های ایرانی به چین می‌رود، نیاز است که بانوان در حوزه ورزش با حفظ حجاب فعال باشند و در میادین جهانی حضور پیدا کنند، شادابی، قدرت و سلامت زن ورزشکار مسلمان را به جهان نشان دهند. همچنین در این نامه نام برخی از ورزش‌های بانوان و طرح لباس را ارائه کردیم. یکی از ورزش‌هایی که قرار بود، در مسابقات چین شرکت کنند، دوچرخه‌سواران بودند و لباسی که طراحی شد، لباس مناسبی بود. همچنین تنیس روی میز، گلف، شمشیربازی، اسب‌سواری، والیبال، بسکتبال همراه با طراحی لباسی که به نظرم از لباس‌های فعلی قشنگ‌تر و آزادتر بود، هم پرنسیب اسلامی داشت و هم ورزشی.

نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یادم است که این نامه را به هاشمی‌رفسنجانی دادم که رهبری در جواب پاسخ داده بودند که با رعایت شئونات اسلامی مشکلی نیست. بعد از آن هاشمی رفسنجانی گفت هر کاری که لازم است برای اعزام تیم بانوان به چین انجام شود، بگویید انجام بدهند، من حمایت می‌کنم. این اتفاقات سال ۶۹ و ۷۰ اتفاق افتاد در آن شرایط و جوی که با امروز خیلی تفاوت داشت. زمانی که به تربیت بدنی رفتم، قهرمانان زن پراکنده شده و هر کس به گوشه‌ای رفته بود که سعی کردیم تیم‌ها را جمع کنیم و سر و سامانی بدهیم. ابتدا از تیم بسکتبال آغاز کردیم و تیم را با مخالفت‌های بسیاری سرو سامان دادیم و برای اعزام به چین آماده کردیم. این تیم فقط قصد داشت که بازیهای چین را از نزدیک ببیند نه اینکه بازی کند و در این میان حتی رفتن تیم بانوان به چین اشکال داشت. آن زمان فردی که رئیس فدراسیون شنا بود، گفته بود که اگر بانوان به چین بروند، فاسد می‌شوند، به این فرد پاسخ دادم، خود شما که می‌روی و شنا را می‌بینی! فاسد نمی‌شوی، این که تنها بسکتبال است.

پژوهش‌های قالبی جز اتلاف بودجه ملی، گرهی را باز نمی‌کند

ساعده سیما با اشاره به سطحی گذر کردن از مسائل جوانان و عواقب آن عنوان کرد: امروز باید از گسست نسلی صحبت کنیم، در واقع یک قطع ارتباط بین نسل‌ها اتفاق افتاده است که اگر حتی بخواهیم از این واقعیت چشم‌پوشی کنیم، چیز دیگری از آن بیرون می‌آید و تجربه این را نشان داده است که بررسی نکردن مسائل و لاپوشانی آنها باعث شد که با انبوهی از مشکلات در میان جوانان مواجه شویم. تجربه عینی نگاه نکردن به تفاوت‌ها باعث شده که در خانواده‌ها فرزندان با تفاوت سنی کم حرف یکدیگر را نمی‌فهمند. گویی دیگر نمی‌توان با یک نسل پایین‌تر ارتباط برقرار کرد! من متولد دهه ۶۰ هستم، اما گاهی تصور می‌کنم نمی‌توانم صحبت‌های یک فرد متولد دهه ۸۰ را نمی‌توانم بفهمم. مشکل به دلیل نفهمیدن من نیست، بلکه به دلیل پیشرفت جامعه و ارتباطات آن است.

وی افزود: در ابتدای نشست به ده‌ها عنوان پژوهشی درباره مسائل زنان و دختران در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اشاره شد، باید بگویم امروز دانشگاه‌ها پر از پژوهش‌هایی است که درباره قشر جوان انجام شده است. امروز باید پرسید جای پژوهش‌های کاربردی کجاست؟ امروز من که به عنوان یک فردی که در معاونت زنان ریاست‌جمهوری کار می‌کنم، از این پژوهش‌ها خبر ندارم. در این پژوهش‌ها بودجه دولتی و ملی صرف شده و به هر حال بیت‌المال مصرف شده است، اما خروجی آن چه بوده است؟ برای من به عنوان فعال در حوزه زنان اطلاع رسانی نشده است، چگونه باید به کار یک دختر دهه ۶۰ و بی‌اطلاع از وجود چنین پژوهشگاهی بیاید! پژوهش برای دختران و جوانانی که دغدغه‌هایش متفاوت با نگاه و مسائل ماست، چه کارکردی داشته است؟!

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
خیلی ها از زندگب تو ایران متنفرن. چه مرد چه زن. اما واقعا حق با خانم شجاع سلحشوری هست زن بودن واقعا مکافاته اینجا .
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش