به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، بسیاری از این زنان حتی تصور نمی کردند در سنین بالا برای زندگی بهتر خانوادههای خود وارد بازار کار حرفهای شوند.
"رشمی ساهیجوالا" یکی از همین زنان است. او فکر نمیکرد در ۵۹ سالگی و به تنهایی به اقتصاد بزرگ هند بپیوند. او اینک به لشکر بزرگ زنان خانهداری پیوسته که خانههای خود را به "آشپزخانههای ابری" تبدیل میکنند تا در سیر کردن گرسنگان هزاره سوم موثر باشند.
اصطلاح آشپرخانههای "ابری" در مورد افرادی است که در خانه های خود غذا تهیه می کنند و آنها را برای فروش به رستوران ها و غذاخوری ها می فرستند.
این نوع آشپزخانهها در حال محبوب شدن هستند. غذا از طریق زنان خانه دار در آشپزخانه تهیه و برای رستوران ها ارسال می شود.
صندوق بینالمللی پول در هفته گذشته میلادی اعلام کرد که رشد سومین اقتصاد بزرگ آسیا (هند) به آهستگی پیش میرود. اقتصاد این کشور در حرکت روبهجلوی اقتصاد جهانی موثر است.
اقتصاد بزرگ هند به دلیل مواد اولیه ارزان سیار و نیروی کار فراوان رونق گرفت و در بازارهای جدیدی را در سراسر این کشور برای مردمش گشود.
با این وجود زمان زیادی است که زنان هندی برای دستیابی به آموزش و فرصتهای شغلی در حال جنگ هستند. آنها بیش از هر چیزی با خانوادههای سنتی و محافظهکار خود در ترک خانه میجنگند.
اما اپلیپکیشنهای جدید مانند "کاری فول"، "هوم فودی" و "نانیگارد" در حال بهرهبرداری از مهارت زنان خانهدار برای برش، قطعه قطعه کردن و آماده کردن غذا برای گرسنگان راحتطلب شهری هستند.
"بن متئو" موسس اپلیکیشن "کاری فول" در سال ۲۰۱۸ با اشاره به ظرفیت عظیم و بکر زنان خانهدار گفت: ما قصد داریم "اوبر غذای خانگی پخته" باشیم. اوبر یک سیستم تاکسی اینترنتی است.
کمپانی وی ۵ نفر را برای کارهای روزانه اپلیکیشن استخدام کرده و در حال کار با ۵۲ زن و سه مرد است. این کارآفرین اینترنتی ۳۱ ساله امیدوار است تا سال ۲۰۲۲ بیش از یک میلیون سرآشپز زن را به خدمت گیرد.
این کارآفرین افزود: ما ابتدا آموزشهای لازم برای ضدعفونی کردن، پختپز، زمانبندی و بستهبندی را ارائه میدهیم و پس از آن تجهیزات اولیه را برای شروع کار در اختیار زنان خانهدار میگذاریم.
ساهیجوالا یکی از اولین زنانی است که اندکی پس از تاسیس "کاری فول" در نوامبر ۲۰۱۸ به این شرکت پیوست. او در ابتدای ورودش به شرکت و پس از ۴ دهه آشپزی مبهوت و نگران بود.
این زن هندی کمی بعد و با حمایت مرتب فرزندان به ویژه بازخوردهای پسرش با شجاعت میان میدان کار پرید.
از آن زمان تا کنون وی دورههای مدیریت مالی ساده را گذرانده است. او با ایجاد منوهای هفتگی، خرید از عمدهفروشی به کاهش هزینه های کسب وکارش کمک میکند.
او اینک برای صرفهجویی در زمان از قبل بسیاری از مواد غذایی را آماده مرده و خمیر نانهای خود را آماده میکند.
این زن ۵۹ ساله علیرغم ملاحظات همسرش در مورد هزینهها، یک فریزر خریده تا بتواند میوه و سبزیجات را برای مدتی طولانی نگهدارد.
او در این باره گفت: به همسرم گفتم اینک یک آشپز حرفهای هستم.
رستورانهای اینترنتی
"کالول بانرجی" موسس "ریبل فود" در هند با ۳۰۱ آشپزخانه ابری از ۲۲۰۰ رستوران اینترنتی حمایت میکند، از اولین کسانی است که از سال ۲۰۱۲ از این ایده استقبال کرد.
او گفت: ما میتوانستیم برندی بیشتر از یک آشپزخانه و مرکز پخت غذا باشیم و نیازهای مختلف مشتری را در دنیا برآورده سازیم.
وی در مورد نحوه کار خودگفت: سرآشپزها معمولا مواد لازم را میخرند، وسایل آشپزی را فراهم کرده و قبضها را میپردازند.
آشپزها در این سیستم آموزشهای لازم برای بسته بندی و استفاده از ظرفهای لازم را میبینند.
خانم "چند ویاس" سرآشپز ۵۵ ساله کاریفول سالها برای راهاندازی سیستم ارسال غذای خود تلاش کرد اما پس از مدتی در رقابت با یکی از بزرگترین مراکز معروف و زنجیرهای غذا در بمبی عقب ماند و تسلیم شد.
اما امروز "ویاس" ۷ ساعت در روز و ۵ روز در هفته در اشپزخانه خود مشغول کار است. او طیف وسیعی از غذاهای هندی و مورد علاقه خود را با عدس و برنج و با توجه به فهرستهای هفتگیاش میپزد.
وی گفت: من بازایابی یا اداره کسب و کار را بلد نیستم، اما به خوبی آشپزی میکنم بنابراین من روی آشپزی تمرکز میکنم و "کاری فول" به بقیه امور میپردازد.
او پس از پرداخت کمیسیون و هزینه مواد و تجهزات ماهانه ۱۵۰ دلار به دست میآورد اما امیدوار است با افزایش سفارشات درآمد بیشتری کسب کند.
در مقابل درآمد ماهانه یک سرآشپز در یک رستوران واقعی برای ۶ روز کار هفتگی بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار است.
انتظار میرود بخش سرمایههای آشپزخانههای ابری هند تا سال ۲۰۲۳ به ۱.۰۵ میلیارد دلار آمریکا برسد. براساس گزارشها شرکتهای دیگر نیز علاقه زیادی برای ورود به این شیوه از کسب و کار دارند.
- 16
- 6