به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا، علاوه بر مواقع مذکور، در برخی موارد به صرف نصب فیلترشکن بدافزارهایی هم با آن نصب میشوند نیز ممکن است اطلاعات شما را کپی و برای مبدا خود بفرستند.
کلاهبرداری از فروشندگان کالا با شگرد رسیدساز جعلی
مجرمان سایبری در ارتکاب کلاهبرداری از فروشندگان کالا، با استفاده از شگرد رسیدساز جعلی و نمایش رسید ساختگی از تراکنش انتقال وجه به شخص فروشنده، اقدام به کلاهبرداری از شهروندان میکنند.
در این شیوه کلاهبرداری، در واقع هیچ تبادل مالی رخ نداده و مبلغی به حساب بانکی فروشنده واریز نمیشود.
فروشندگان کالا باید از فعال بودن سیستم پیامک حساب بانکی خود اطمینان داشته باشند، تنها به مشاهده رسید تراکنش اکتفا نکنند و تا زمانی که پیامک واریز وجه را دریافت نکردهاند و از واریز وجه بهحساب بانکی خود مطمئن نشدهاند، کالایی به خریدار تحویل ندهند.
مراقب نصب بدافزارها هنگام دانلود برنامههای گردشگری مجازی باشید
با توجه به بیماری کرونا و عدم سفر بسیاری از هموطنها، سودجویان سایبری با سوءاستفاده از علاقه کاربران برای تماشای آنلاین نقاط مختلف دنیا، اقدام به طراحی بدافزارهایی با عناوین فریبندهای چون سفر مجازی به نقاط مختلف دنیا، توریسم مجازی، گردشگری مجازی، گردشگری سایبری، مشاهده آنلاین شهرهای دنیا و ... در فضای مجازی منتشر میکنند، لذا کاربران بایستی برنامههای مورد نیاز خود را از مراجع رسمی و سایتهای معتبر دریافت کنند.
همچنین در صورت واریز وجه بهصورت آنلاین حتماً توجه داشته باشید که آدرس تمامی درگاههای پرداخت بانکی نیز باید به shaparak.ir ختم شود و اگر درگاه بانکی فاقد این آدرس باشد میتواند برای سرقت اطلاعات بانکی کاربران طراحی شده باشد.
- 12
- 6