سردار حسین رحیمی در حاشیه طرح جمعآوری معتادان متجاهر که ظهر دیروز در منطقه هرندی اجرا شد گفت: در تهران حدود ۲۲ هزار معتاد متجاهر داریم و همچنین حدود هفت هزار نفر خرده فروش در تهران فعالیت میکنند که خاستگاه اصلی آنها همین منطقه شوش و هرندی است.
وی با بیان اینکه بیشترین محل تجمع معتادان و خردهفروشان در مناطق شوش، مولوی و هرندی است که باعث آزار و اذیت مردم محلی شدهاند ادامه داد: مردم از این شرایط گلایهمند هستند و ما باید به دنبال رفع این مشکل باشیم. ما در حال حاضر حدود هفت الی هشت هزار ظرفیت برای نگهداری معتادان متجاهر کم داریم تا بتوانیم همه آنها را جمع کنیم بنابراین هر چه ما در این مناطق طرحهای جمعآوری را اجرا میکنیم این افراد پنج الی شش ماه در مراکز حضور دارند و سپس به همین محلها بازمیگردند.
در صورتی که باید کسانی از کمپها خارج شوند که به طور کامل سمزدایی شده و مشکل آنها حل شده است. البته باید اقدام جدی و قانونی برای مقابله با خردهفروشان داشته باشیم که در خیابانها، پارکها و معابر ایجاد مشکل کردهاند. بیش از ۱۱ هزار معتاد متجاهر از جمعیت بیش از ۲۰ هزار نفری آنها در مراکز هستند و مابقی در خیابانها رها و ۷ هزار خرده فروش مواد مخدر داریم که باید همزمان برای این دو گروه برنامهریزی کنیم.
رئیس پلیس تهران بزرگ خاطرنشان کرد: ما به عنوان پلیس پای کار ایستادهایم و از سال ۹۷ تاکنون بالغ بر هفتاد هزار نفر را جمعآوری کردهایم و به صورت مکرر معتادان را جمعآوری کردیم اما آنها دوباره رها شدهاند. برای حل این مشکل باید همه دستگاهها به میدان بیایند.
وی ادامه داد: در این مدت جلساتی با حضور وزیر کشور و رئیس جمهور برگزار شده است. همچنین شهردار تهران پای کار آمده و استاندار در این خصوص نیز چندین جلسه برگزار کرد و همه این اقدامات که در حال حاضر فقط مقدمات کار است باید منجر به نتیجه شود و آن ایجاد ظرفیت مدنظر ما برای نگهداری معتادان متجاهر است. بسیاری از خرده فروشان در کنار توزیع و مصرف مواد مخدر، سرقت و خفتگیری هم انجام میدهند و این مشکلاتی را برای اهالی منطقه ایجاد کرده است.
سردار رحیمی با تأکید بر اینکه پلیس با تمام توان پای کار آمده خاطرنشان کرد: تا امروز به رغم اینکه خیلی تلاش کردهایم از ۱۰۷ خانه پلاک قرمز در این منطقه تنها توانستیم هفت خانه را تخریب کنیم. اگر به ما کمک شود میتوانیم سایر خانهها را نیز تخریب کنیم البته در تهران ۳۰۰ منزل پلاک قرمز داریم که برخی از آنها را با دیوار گچی پلمب کردیم که متأسفانه بازگشایی شده است.
وی ادامه داد: ظرفیتی که برای جمعآوری معتادان در این مرحله به ما اعلام شده است ۵۰۰ نفر بوده اما ما توانایی جمعآوری دو هزار معتاد را در هر لحظه داریم.در این منطقه با توجه به حجم آلودگی نباید فقط براساس قانون عمل و همدیگر را متهم کنیم در این منطقه نیاز به ایثارگری داریم. باید اهالی منطقه را از شر این افراد راحت کنیم و از طرفی قرارگاه اجتماعی نیز در حال تدبیر برنامه است. سازمان بهزیستی و دستگاه قضایی دوشادوش ما فعالیت میکنند.
- 11
- 1