چهارشنبه ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
۱۲:۴۸ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۲۰۶۲۱
حقوقی، قضایی و انتظامی

تقاطع‌های خاموش، ترافیک و بلاتکلیفی رانندگان در خیابان‌های اصفهان

اصفهان,تقاطع‌های خاموش ترافیک و بلاتکلیفی رانندگان در خیابان‌های اصفهان
خاموشی چراغ‌های راهنما در تقاطع و در زمان قطعی برق و اختلال موقت برخی از این چراغ‌ها در زمان وصل شدن برق، باعث ایجاد ترافیک و بی‌نظمی تردد در خیابان‌های شهر اصفهان می‌شود.

کافی است زمان قطعی برق منطقه‌ای، با خودروی شخصی در سطح منطقه تردد کنید. علاوه بر قطعی کامل چراغ‌های تقاطع هم‌زمان با قطعی این بار شاهد اختلال در سیستم این چراغ‌ها تا مدتی بعد از وصل شدن برق هستیم که همه این موارد باعت ایجاد ترافیک و بی‌نظمی تردد در سطح شهر می‌شود. 

شاهدان عینی به ایسنا گفته‌اند که چراغ‌های راهنمایی و رانندگی محدوده خیابان برازنده و آل‌محمد ازجمله این موارد هستند. زمانیکه برق منطقه وصل می‌شود این چراغ‌های بلاتکلیف هم‌زمان روشن و خاموش می‌شوند و راننده را به‌ اشتباه وا می‌دارد که حق تقدم با کدام طرف چهارراه است.

این در حالی است که معاون خدمات شهری شهردار اصفهان گفته است که تأمین ۱۰ درصد برق مصرفی شهرداری از انرژی خورشیدی است. عملکردی که هیچ شهری در آن ورود نکرده است.

سؤالی که مطرح می‌شود این است که اصفهان شهر پیشتاز در انرژی خورشیدی با داشتن ۳۳۰ روز آفتابی چرا نمی‌تواند از این انرژی برای روشن نگه‌داشتن حداقل چراغ‌های راهنمایی و رانندگی پرتردد شهر در زمان قطعی برق استفاده کند؟

سفرهای شهری نیاز به مکانیزم نظارتی دقیقی دارد

سعید ساکت، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان می‌گوید: در حال حاضر تعداد سفرهایی که در شهر اصفهان انجام می‌شود در زمان‌ها و در سیکل‌های مختلف ترددی، چهار میلیون و ۴۰۰ هزار سفر روزانه است. آن چیزی که دارای اهمیت است سه میلیون و نیم از این تعداد سفر با وسایل مختلف نقلیه است. این میزان سفر نیاز به یک ‌روند و مکانیزم نظارتی دقیقی دارد.

وی می‌افزاید: برای جمعیت حدود دو میلیون و ۱۲۰ هزارنفری اصفهان، نرخ مالکیت خودرو شهروندان، ۳۸۳/۰ است؛ یعنی می‌توان گفت به ازای هر هزار نفر شهروند اصفهانی ۳۸۴ خودرو وجود دارد. تعداد خودروها ۸۱۶ هزار دستگاه با پلاک فعال است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان ادامه می‌دهد: تعداد کل تقاطع‌های سطح شهر اصفهان حدود ۳۷۶ تقاطع است و از این تعداد ۲۸۴ تقاطع دارای کنترل فرماندهی است، همچنین در تقاطع سطح شهر حدود ۹ هزار و ۵۰۰ فانوس موجود است که اولویت‌دهی به تردد را مدیریت می‌کند. با توجه به شرایط ناترازی و قطعی برق یکی از نقاطی که به‌صورت ویژه اثر شهودی دارد، چهارراه‌ها هستند.

ساکت با اشاره به پیشتاز بودن اصفهان در پایداری برق بیان می‌کند: با تأکید مدیران شهری مقرر شد که به سمت پایدار کردن چهارراه‌ها حرکت کنیم. چند سامانه پایدارکننده برق را شناسایی کردیم که در تقاطع‌های دارای کنترل فرماندهی‌مان نصب خواهیم کرد. در این میان ۱۱۰ تقاطع ویژه بررسی و شناسایی شدند که اگر قطعی برق در آن رخ دهد، نه‌تنها چهارراه دچار به‌هم‌ریختگی و هرج مرج می‌شود، بلکه معابر نیز با مشکل روبه‌رو خواهند شد.

وی با تأکید بر پایدار کردن برق ۱۰۰ تقاطع می‌افزاید: از طریق سامانه‌های پایدارکننده برق و UPSها پایدار کردن برق انجام می‌شود. چند سامانه دیگر هم هستند که با شرکت‌های دانش‌بنیان وارد همکاری شده‌ایم و منتظر نتیجه آن هستیم.

ساکت ادامه می‌دهد: برخی انشعابات هم از اداراتی که برق پایدار یا دیزل ژنراتور دارند، گرفته‌ایم که در حال حاضر در پایدار کردن این صد تقاطع مورداستفاده قرارگرفته‌اند. این برنامه به‌صورت فشرده است و تا پایان سال این عدد به آمار قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان در پاسخ به اینکه چرا از سامانه‌های خورشیدی استفاده نمی‌شود، می‌گوید: پنل‌های خورشیدی باید این توان را داشته باشند که علاوه بر اینکه برق تقاطع را تأمین کنند و فانوس‌ها را روشن، کنترل و دوربین‌های نظارتی را فعال و ارتباط هوشمند ما را پایدار نگه دارد. ازاین‌رو این امکان تنها با پنل‌های خورشیدی مسیر نیست و به سامانه UPS نیاز پیدا خواهد شد.

وی ادامه می‌دهد: از مدل پنل با صفحات خورشیدی در تقاطع لاهور، پروین و جی استفاده‌شده است که در مرحله آزمایش است. بررسی‌های اولیه حکایت از این دارد که حجمی که باید پایدار بماند تا هوشمندسازی چهارراه را مدیریت کند، نیاز به برقی پایدار فاقد نوسان و ۲۴ساعته دارد؛ که انرژی خورشیدی در این مقطع نمی‌تواند پاسخگو باشد، اما در خصوص چراغ‌های چشمک‌زن و هشداردهنده می‌شود از این ظرفیت استفاده کرد.

ساکت با بیان اینکه در سیستم پایدارکننده گزارش‌های قطعی معدودی هم دریافت کرده‌ایم، بیان می‌کند: این‌ها سامانه‌های هوشمندی هستند که مبتنی‌بر خدمات برقی هستند. برخی از مواقع نوسانات برق روی این سامانه تأثیر می‌گذارد، اما آن‌قدر عمومیت ندارد که به‌صورت چالش با آن مواجه باشیم.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان در پایان می‌افزاید: شهروندان باید بدانند که کلان‌شهر، خدمات‌رسانی گسترده‌ای نیز همراه دارد. اگر اختلالی مشاهده کردند به سامانه ۱۳۷ اعلام کنند تا در اسرع وقت اکیپ‌های شبانه‌روزی اعزام شوند.

اداره برق برنامه زمان‌بندی را به پلیس راهور اعلام کند

سرهنگ اصغر زارع، رئیس پلیس راهور استان اصفهان نیز پیرامون قطعی برق چهارراه‌ها می‌گوید: قطعی برق تحت هر شرایطی تراکم ترافیک و بی‌نظمی را به دنبال دارد. در حال حاضر پایه اداره کردن عبورومرور، تجهیزات هوشمند هستند. زمانی که برق قطع می‌شود اگر در هر تقاطع هم مأمور مستقر شود باز کار چراغ راهنمایی و رانندگی را نمی‌تواند کامل انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه چراغ‌ها دقت بالاتر و زمان‌دهی هوشمندتری نسبت به مأموران دارند، می‌افزاید: البته این هرج‌ومرج زمان‌هایی که اداره برق برنامه قطعی را در اختیار ما قرار ندهد، بیشتر می‌شود و مأموران ما یا مستقر نمی‌شوند و یا دیر مستقر می‌شوند.

رئیس پلیس راهور استان اصفهان در پایان با اشاره به عجول بودن رانندگان سطح شهر بیان می‌کند: نکته مهم دیگر این است که در آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی مشخص‌شده است حق تقدم با چه کسی است. اگر تابلو و چراغ نداشته باشیم حق تقدم‌ها آموزش داده ‌شده است و رانندگان باید صبوری و گذشت داشته باشند.

حالا باید منتظر ماند و دید که وعده‌های شهرداری اصفهان پیرامون تجهیز کردن کامل تقاطع‌های شهر چه زمانی جامعه عمل می‌پوشد تا با انرژی پایدار شاهد شهری هوشمند حتی در زمان قطعی برق باشیم یا به قول رئیس پلیس راهور باید گریزی بزنیم به قوانین آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی تا حق تقدم‌های سر چهارراه‌های خاموش را تشخیص دهیم!

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش