یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳
۱۰:۴۶ - ۱۹ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۴۲۹۲
حقوقی، قضایی و انتظامی

مزایای دوربین بدنی پلیس

غلامحسین بیابانی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی

پلیس سه دوره را پشت سر گذاشته و در حال حاضر وارد مرحله چهارم یا همان مرحله مسأله محوری شده است. از زمانی که پلیس وارد مرحله جامعه محور شده، نخستین گام یا رویکردهای جدید پلیسی برای ورود به عرصه نوآوری با پلیس همگام شده است که توانسته از دانش‌های نوآورانه در مأموریت ­های خود استفاده کند.

 

این اقدام نه تنها در وقت صرفه‌جویی کرده بلکه فرآیند پیشگیری و کشف جرم را کوتاه کرده است و از طرفی با به‌کارگیری دوربین بدنی توانسته نه تنها در اصلاح رفتار کارکنان گام مثبت بردارد بلکه یک اقدام بازدارنده است و توانسته رفتار مجرمان علیه پلیس را کاهش دهد. بنابراین پلیس برای روزآمدی خود تلاش دارد نوآوری و خلاقیت را بخشی از مباحث زیر بنایی و روبنایی خود قرار دهد.

 

زیرا تغییرات در پلیس فواید زیادی دارد و نتیجه آن متوجه جامعه خواهد بود. امروزه در دنیا شاهد ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ‌های روز اﻓﺰون داﻧﺶ و ﻓﻨﺎوری در زمینه علوم مختلف هستیم و بسیاری از آنها در خدمت بشریت بوده و سبب تسهیل بسیاری از امور شده‌اند و همچنین بسیاری از تغییرات نوآورانه در پلیس، اثرات مثبت و فواید زیادی برای جامعه داشته است.

 

زیرا پلیس در طی دو دهه گذشته دستخوش ابتکارات و تغییرات اساسی شده است، این اقدامات به یافتن راهبرد­های امیدوار‌کننده‌ای انجامیده است که توانسته توانایی پلیس برای جلوگیری از جرم و جنایت و بهبود روابط خود با جامعه را افزایش دهد. زیرا پیشرفت‌ها در تکنولوژی، سازمان‌های اجرای قانون را نیز با فرصتی بزرگ برای تغییر و چگونگی مواجهه با جرایم، روبه‌رو ساخته است. از این‌رو پیشرفت‌های تکنولوژی پتانسیل بالایی برای توسعه کارهای پلیسی دارند.

 

یکی از این ابزارهای نوآورانه پلیسی دوربین بدنی پلیس است. این سیستم یکی از ابزارهایی است که برای ثبت مدارک و شواهد صوتی و تصویری در لباس پلیس استفاده می‌شوند که می‌توانند، در مواقع لزوم در دفاع یا علیه افسران استفاده شوند. درواقع هم پلیس و هم شهروندان وقتی ببینند که اعمال و گفتارشان در حال ضبط شدن است، بیشتر مراقب اعمال و رفتارشان هستند و از همه مهمتر می‌تواند جلوی دام‌هایی را که از سوی تبهکاران برای مأموران پهن می‌شود بگیرد.

 

زیرا دوربین بدنی پلیس هر واقعه و فعالیت و عملی را از برخورد و رفتار پلیس با شاهدان، مظنون و قربانی، تا صحنه جرم، مصاحبه‌ها، بازجویی‌ها و حتی دستگیری‌ها و نیز رفتار خشونت‌آمیز مجرمان، مظنونان با پلیس، ضبط و ثبت می‌کند و هدف کلی از نصب دوربین کاهش میزان شکایات مردم از پلیس و نیز کاهش حملات به پلیس است.

 

اما این عمل مزایای زیادی هم دارد که می‌توان به قرار زیر برشمرد: استفاده به‌عنوان مدرک و شاهد تصویری و صوتی در جلسات دادگاه که منجر به محکومیت مجرم/مجرمان و تبرئه مأموران پلیس می‌شود. ثبت و نمایش حقانیت مأموران پلیس و اینکه حمله پلیس، در اثر اجرای قانون دفاع از خودِ پلیس بوده است. کاهش میزان شکایات علیه مأموران پلیس که نشان دهنده این حقیقت است که رفتار پلیس، افراد یا مجرمان یا هردو، به‌دلیل وجود دوربین، اصلاح یا بر طبق قانون است.

 

کشورهایی که تاکنون از دوربین‌های بدنی پلیس استفاده می‌‌کنند عبارتند از امریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان. اما در سال ۲۰۰۵ پلیس انگلیس، برای نخستین بار از این دوربین‌ها استفاده کرد و از سال ۲۰۰۷، تمام ادارات پلیس انگلستان، از این دوربین‌ها به طور رسمی استفاده کردند. پلیس فرانسه از سال ۲۰۱۲ به طور آزمایشی شروع به استفاده از آن کرده ولی تعداد ۱۹۰۰ دوربین در ادارات پلیس خود به‌کارگرفت. پلیس امریکا از سال ۲۰۱۴ شروع به استفاده از این دوربین‌ها کرد و در حال حاضر، در حدود ۶۰۰۰ اداره پلیس امریکا، از این دوربین‌ها استفاده می‌کنند.

 

علاوه بر این بررسی و پایش زنده تصاویر ارسالی از دوربین‌های مدار بسته ثابت یا دوربین‌های همراه پلیس در اتاق‌های کنترل و فرماندهی و بررسی موضوع اعلام خطر و درخواست امداد تا حد زیادی از همین طریق قابل انجام است و این بررسی بسیار ارزان برای پلیس تمام می‌شود، هرساله چندین میلیون به‌خاطر اعلام خطر‌های کاذب، به پلیس و نیروهای امدادی ضرر وارد می‌شود در حالی که اگر امکان پایش ویدئویی فراهم شود این مبلغ بسیار کاهش می‌یابد و پلیس از این طریق بسرعت متوجه می‌شود که آلارم اعلام شده واقعی است یاخیر. استفاده از این امکانات علاوه بر صرفه‌جویی در وقت و هزینه، باعث افزایش آگاهی و اشراف موقعیتی می‌شود.

 

دوربین‌های متصل به افسران پلیس که به BWV معروفند نیز قابلیت ارسال آنلاین تصاویر را به اتاق‌های کنترل فرماندهی دارند این دوربین‌ها نیز ابتکاری عالی هستند که مزایای بسیاری دارند از آن جمله می‌توان به کاهش ۹۰درصدی اتهام زنی به افسران، کاهش ۵۰ درصدی در به‌کارگیری زور و شدت عمل در نیروها، افزایش ۹۰ درصدی در سرعت گزارش دهی و تهیه دادخواست‌های اولیه و... اشاره کرد.

 

گزارش تحلیلی دانشگاه کمبریج انگلستان در مجله رفتار و دادرسی جنایی نشان می‌دهد که در برخی شهرها، پس از نصب دوربین در لباس مأموران پلیس، میزان شکایات مردم علیه آنها، به صفر رسیده است. در این بررسی که از مجموع گزارشات و شکایات مردم علیه حدود ۲۰۰۰مأمور پلیس در هفت شهر در امریکا و انگلستان، طی یک سال قبل از نصب این دوربین‌ها و مقایسه تعداد این شکایات پس از نصب این دوربین‌ها، گردآوری شده، بیانگر کاهش دقیق‌تر شکایات از ۱۵۳۹ مورد در سال به ۱۱۳ مورد در سال است. از این هفت شهر، یک شهر با ۱۰۰‌درصد کاهش شکایت و در ۶ شهر باقی‌مانده، دو شهر۹۸درصد و دو شهر ۸۸درصد و ۲شهر دیگر ۴۴درصد کاهش مشاهده شده‌ است.

 

 

iran-newspaper.com
  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش