دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۱۰ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۳۰۹۴
حقوقی، قضایی و انتظامی

سخنگوی قوه قضاییه:

ملک‌پور از مرز خارج شده است/ صد درصد حقوق سهام‌داران پدیده شاندیز استیفاء شد

غلامحسین اسماعیلی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با آخرین وضعیت سعید ملک پور توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در گفت‌وگو با شبکه خبر در رابطه با خبرهایی مبنی بر فرار یک زندانی محکوم به حبس ابد به خارج از کشور، اظهار کرد: این فرد محکوم به حبس ابد بوده و بیش از ۱۱ سال از دوران محکومیت خود را سپری کرده است.

وی افزود: در ۲۹ تیر ۹۸ برابر ضوابط و مقررات مربوطه و با اخذ وثیقه لازم به مشارالیه مرخصی سه روزه‌ای اعطا شده که در پایان مهلت مرخصی، خود را به زندان معرفی نکرده است.

اسماعیلی با یادآوری این نکته که از سوی مقامات قضایی به مراجع امنیتی و اطلاعاتی نسبت به اعطای مرخصی به این فرد اطلاع رسانی شده بود، گفت: این فرد ممنوع الخروج بوده و حسب ظاهر از مبادی غیررسمی از کشور خارج شده و تا الان مراجعتی نداشته است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا مرسوم است که به کسانی که حبس ابد دارند چنین مرخصی‌هایی داده شود، گفت: به کسانی که محکومیت حبس ابد هم دارند در نظام قضایی مرخصی داده می‌شود، خصوصا اگر مدت مدیدی از مجازت حبس آن‌ها گذشته باشد که این فرد بیش از ۱۱ سال از حبس خود را در زندان سپری کرده بود.

بر اساس این گزارش صبح امروز خبری مبنی بر خروج یک محکوم به اعدام از کشور با نام سعید ملک پور منتشر شد.

صد درصد حقوق سهام‌داران پدیده شاندیز استیفاء شد/ بحران خودرو و قصه سکه جدید است

اقدامات صورت‌گرفته برای مبارزه با مفاسد اقتصادی، ورود دستگاه قضایی به بدقولی‌های خودروسازان، نقش قوه قضائیه در ایجاد آرامش در بازار ارز و ورود دستگاه قضایی به پرونده ارزهای ۴۲۰۰ تومانی و واردات گوشت از مهمترین محورهای گفت‌وگوی غلامحسین اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا در برنامه "نگاه یک" شبکه یک سیما است.

اسماعیلی  درباره صدور ۹۷۸ حکم در رابطه با مفاسد اقتصادی گفت: اهتمام قوه قضاییه در برخورد با مفاسد اقتصادی و مجازات مرتکبان این دسته از جرایم در شرایط امروز جامعه بیانگر این است که قوه قضاییه اراده جدی در برخورد با مفاسد دارد. ما نه از وقوع مفاسد و نه از مجازات‌های سنگین خوشحالیم بلکه چاره‌ای جز مجازات کردن مرتکبین نیست.

وی افزود: از تعداد  ۹۷۸  رای صادره در حوزه مفاسد اقتصادی، ۹ مورد اعدام و ۴ مورد حکم مجازات حبس ابد و ۴۴ مورد حکم مجازات حبس ۲۰ تا ۳۰ سال و سایر موارد حبس کمتر از ۲۰ و ۱۰ سال بود و ۱۱۶ مورد انفصال از مشاغل دولتی را داریم و ۱۰ مورد تبعید از محل اقامت و ۱۶۱ مورد مجازات شلاق را داشتیم.

اسماعیلی گفت: با بهره‌گیری از پرونده‌های قضایی مقرر شده که زمینه بروز مفاسد را شناسایی کنیم و به نهادهای متولی آن را مطرح کنیم. این امر در  مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی مقرر شده است.

وی افزود: در دوره تحول قرار شده ما اعمال مجرمانه اشخاص را فقط رسیدگی نکنیم بلکه قصورها و عدم انجام وظایف قانونی را نیز تحت تعقیب قرار دهیم و خود ما به آسیب‌هایی که می‌رسیم آن‌ها را منعکس کنیم. قبلا فقط سازمان بازرسی این وظیفه را بر عهده داشت ولی اکنون علاوه بر سازمان بازرسی، مراجع قضایی ما نسبت به بروز گلوگاه‌های فساد در جهت دفاع از حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم، در حال شناسایی هستند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: قبل از آن‌که سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و وزارت اطلاعات به مفاسد ورود کنند، در هر دستگاه اجرایی، مدیر دستگاه وظیفه نظارتی دارد و باید مراقبت کند تا فسادی رخ ندهد. ما انتظارمان این است که در وهله اول فسادی در دستگاه تابعه آن‌ها رخ ندهد و در مرحله بعد دستگاه‌های برون‌سازمانی مثل سازمان بازرسی و دیوان محاسبات و بعد قوه قضاییه و در آخر ما هستیم. لذا پیشگیری از وقوع جرم اختصاص به قوه قضاییه ندارد اما محوریتش به ما ارتباط دارد و  یکی از برنامه‌های ما در دوره تحول مطالبه‌گری است.

وی با بیان این‌که  برنامه اصلی‌مان اقدام است نه اعلام، افزود: قرار است به مردم گزارش دهیم که این نتایج به دست آمده است.

اسماعیلی ادامه داد: موضوع نظارت همگانی دستور نظام غربی نیست بلکه نظارت همگانی همان امر به معروف و نهی از منکری است که برای جامعه اسلامی مقرر شده است. اگر تذکر در مرحله لسانی موثر نبود آن‌وقت ما از مردم می‌خواهیم که به نهادهای مرتبط آنچه را که دیدند گزارش دهند تا موضوع تحت بررسی قرار گیرد و ما بیش از گزارشگری از مردم توقع داریم. سازمان بازرسی از طریق سایت و نیز تلفنی و مراجعه حضوری و مراجع قضایی نیز به همین شکل در خدمت مردم هستند.

وی با اشاره به مجتمع ویژه اقتصادی گفت: قرار است در این مجتمع  با بهترین قضات جرایم اقتصادی را با سرعت، دقت و قاطعیت رسیدگی کنیم و قرار است سامانه اطلاع‌رسانی ویژه مفاسد اقتصادی راه‌اندازی شود. پرونده‌ها در این مجتمع ویژه رفت‌وآمدهای طولانی ندارند و در کنار این مجتمع ضابطین خاص از بخش‌های مختلف و دسترسی‌های خاص به بانک‌های اطلاعاتی و همه اجزای این مجموعه قرار است به صورت ویژه انتخاب شوند. این مجتمع ایجاد شده است و فقط بخشی از محاکم نیاز است که جابه‌جایی‌هایش انجام شود که کمتر از یک ماه انجام می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به پرونده پدیده شاندیز گفت: رای نهایی این پرونده صادر شد و بخش قضایی در آن مقطعی که اراده بر این قرار گرفت که پرونده پدیده شاندیز را قضایی حل کنیم طولانی نشد. قرار بود تا امکان دارد ما به‌صورت غیرقضایی با کمک‌ دولت و سایر بخش‌ها و ...  و وعده هایی که متهمان پرونده می‌دادند که اموال برگردد موضوع را حل کنیم. اما از لحظه‌ای که جمع‌بندی ستاد تدبیر این شد که پرونده غیرقضایی حل نشود، ظرف یک‌ماه و اندی جلسات دادگاه برگزار و رسیدگی انجام و رای مفصل و مستدلی صادر شد و نسبت به تمام زوایای این پرونده تعیین تکلیف شد و هیچ ابهامی نمانده است.

وی درباره نتیجه  بازگشت اموال در پرونده پدیده شاندیز گفت: ۱۰۰ درصد حقوق سهامداران و سرمایه‌گذاران در این پرونده استیفاء شد. هر آنچه که مطالبه کردند احیاء شد و قابلیت دسترسی در فرایند برایشان فراهم شد. شرکت پدیده شاندیز از ورشکستگی نجات یافت و یکایک خریداران سهام با احیای پدیده شاندیز همه سهامدار پدیده شدند. اموال پدیده رفع توقیف شد و حدود ۸۰ درصد از شرکت پدیده در مالکیت مالکان و موسسان این شرکت بود و این ۸۰ درصد  از آن‌ها گرفته و به طلبکاران به عنوان سهامداران شرکت پدیده پرداخت شد. همه طلبکاران پدیده صاحب سهام شدند و سود متعارف آن‌ها را هم پوشش می‌دهد.

وی افزود: ۸۰ درصد بیش از ۱۳۰ هزار سهامدار شرکت پدیده سهامشان برای خودشان بود و با سهامداران با ادعای افزایش سرمایه، بازی می‌کردند و بحران بزرگی رخ داده بود و علاوه بر آن تسهیلات فراوانی از بانک‌ها گرفته بودند و قادر به پرداخت تسهیلات نبودند و در این حین جرایمی را هم انجام داده بودند که  بحمدالله اقدامات لازم انجام شد.

وی درباره پرونده سکه ثامن نیز گفت:  هنوز رسیدگی قضایی به این پرونده  انجام نشده و تازه کیفرخواست آن صادر می‌شود و به دادگاه می‌آید. اما در این برهه وجوهی توقیف شده و به لحاظ وضعیتی که مردم داشتند تصمیمی اتخاذ کردیم و استیجازه‌ای از مقام معظم رهبری انجام دادیم تا اجازه دهند اموال توقیفی در بین مالباختگان تقسیم شود. بخش نقدی آن تقسیم و بخش غیرنقدی نیز با مزایده در حال انجام است. ردیابی هم از اموال جدید داریم که ان‌شاءالله به دست می‌آید.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: ما در ارتباط با حقوق مردم در حال تعقیب هستیم و باید کارشناسی‌ها انجام شود. برای  اموال منقول خریداری نیست که زمان‌بر است تا آن‌ها را بفروشیم.  در مجازات مرتکبین نیز تاکید کردیم که در دادگاه بدوی و تجدیدنظر با سرعت بیشتر انجام شود تا رای دادگاه را در  تقسیم اموال  هم داشته باشیم.

اسماعیلی در رابطه با نحوه واگذاری خودرو از سوی شرکت‌های خودروساز نیز، گفت: با دستور ریاست قوه قضاییه به سازمان بازرسی کل کشور ماموریت داده شد تا با ورود به مسئله دو خودروساز اصلی کشور و بررسی موضوعات میزان تولید، نحوه واگذاری، قراردادها و شرایط، بر روی آن‌ها نظارت داشته باشد. این اقدام هم در حمایت از حقوق عامه بوده و هم پیشگیری از  پرونده‌هایی است که ممکن است سرازیر دستگاه قضایی شوند.

وی افزود: سازمان بازرسی کل کشور به موضوع خودروسازان ورود پیدا کرده است. به بازرسی کل کشور تاکید شده تا روی قیمت‌گذاری نیز نظارت داشته باشد. قوه قضاییه تاکید دارد که قیمت‌گذاری متناسب و عادلانه انجام شود.

وی با بیان این‌که قیمت‌گذاری خودرو با قوه قضاییه نیست، گفت: اگر قائل به این هستیم که کالای مردم مثل نان و لبنیات و... نیازمند قیمت‌گذاری است، خودرو جزو مایحتاج عمومی است و در انحصار دولت است و حتما باید قیمت‌گذاری شود. قوه قضاییه تاکید دارد که هم قیمت‌گذاری شود و هم خودروسازان به تعهدات خودشان عمل کنند و به سازمان بازرسی تاکید کردیم که به موصوع رسیدگی کند.

وی افزود:  بازداشت ۶ نفر را در این زمینه داشتیم و اقداماتی را  انجام داده بودند که محصولات را در بین نهادهای خودروساز به ۱۵ شرکت می‌دادند و رانتی را برای ۱۵ شرکت در نظر گرفته بودند و در بین این ۱۵ شرکت برای یک شرکت سهمیه ویژه‌ای داده بودند و شرکتی دیگر هم رانت‌های دیگر داشت و صاحبش همان کسی بود که در موضوع سکه، ۳۵ هزار سکه خریده بود و همان فرد یک نمایندگی خودرو را داشت که در راستای سکه تحت تعقیب قرار گرفت  و به خودروها وصل شد و از این ۶ نفر بازداشتی ۳ نفر عوامل بیرونی و ۳ نفر از شرکت خودروساز که جزو طیف مدیریتی هستند، بازداشتند و به آن رسیدگی می‌شود.

وی افزود: در برخورد با مفاسد خط قرمزی نمی‌شناسیم و در دوره جدید و در دوره قبلی هم به سراغ دانه‌درشت‌ها می‌رویم و هیچ مجرمی در برابر قوه قضاییه از حاشیه امن برخوردار نیست‌.

اسماعیلی تصریح کرد: بحران خودرو و قصه سکه جدید است و تعداد مدیرانی که در این ایام مسئولیت داشتند تحت تعقیب‌اند و الآن در زندان مهمان ما هستند.

وی درباره ورود مدعی‌العموم به بحث ناایمن بودن خودروها، گفت: ما خواستار این هستیم که خود خودروسازان و بعد سازمان استاندارد و بعد عزیزان ما در نیروی انتظامی و راهور به آن ورود کنند. لذا همه اقدامات ما این نیست که تعقیب قضایی کنیم گرچه آن را انجام می‌دهیم. در حوزه حوادث رانندگی ما از افتخارات قانون جدید مجازات‌مان این است که قبلا فقط راننده مقصر بود ولی امروز مجموعه‌ای اعم از راه و شهرسازی و شرکت خودروساز و غیره در بروز  سانحه مقصر دانسته شده و تحت تعقیب قرار می‌گیرند و مجازات می‌شوند.

اسماعیلی درباره ارز  و  لیست بانک‌ مرکزی در این زمینه گفت: گزارشی اخیرا ارسال شده و نواقصی داشت و صرف گزارش و لیست دادن کفایت نمی‌کند. باید بگویند که این فرد کالای صادراتی و میزان صادراتش و ... چه بوده  است. به لحاظ تعداد زیاد پرونده‌ها در این زمینه در دادسرا دستور لازم صادر شده و بخشی از آن به نیروی انتظامی و بخشی به سازمان اطلاعات سپاه و ...  ارجاع شده تا نتیجه را به ما بدهند و گزارش خام برای قوه  قضاییه کافی نیست. لذا پرونده کامل نیست و به ضابطین ارجاع شده است.

وی درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: پرونده‌های متعددی تشکیل و رسیدگی شد و رای آن‌ها نیز صادر شده و بخشی ناظر به کسانی بود که با فعل مجرمانه و کارت ملی اجاره‌ای خرید و فروش ارز می‌کردند و برخی از صرافی‌ها هم بودند که دو نفر از آن‌ها اعدام شدند. ما جدی وارد کارزار این میدان شدیم و بخشی هم ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته و با قیمت بالا فروختند و پرونده‌های موبایلی ما نمونه‌ای از آن بود.

وی افزود: برخی کسانی بودند که ارز برای گوشت و کاغذ گرفته بودند و پرونده‌های آن تشکیل شد. مایه تاسف بود که سازمانی که متولی واردات گوشت بود خودش متخلف شده بود. متولی گوشت با متهم دیگر برادر بودند و با هم نسبت داشتند.  بخشی در حوزه دارویی بود که انجام شد. ما بار سوءاستفاده‌های دیگران را به دوش می‌کشیم. بعد از این‌که  پرونده به دادگاه رفت و رای دادگاه  صادر و قطعی شد اسامی را اعلام می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه قضا درباره پرونده بانک سرمایه و این‌که آیا این افراد می‌توانند به تنهایی چنین وامی را بگیرند؟ گفت: در این زمینه متولیان تحت تعقیب قرار گرفتند و برخی از مدیران بانک‌ محکوم و در حبس‌اند و برخی در بازداشتند و دامنه گسترده‌ای دارد. ۵۰ الی ۶۰ نفر در این رابطه محاکمه شدند و این پرونده عقبه‌ای دارد و آن ارتباطی است که  با صندوق ذخیره فرهنگیان و برخی مسئولان دارد که مسئولان صندوق تحت تعقیب و بازداشتند و محاکمه آن‌ها انجام نشده است و تمام ارکان و عوامل اصلی تحت تعقیبند.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
باید اونیکه بهش مرخصی داده بجاش اعدام کنن
فقط زورتون ب آدمای بدبخت میرسه
فقط زورتون ب آدمای ب...
واقعا
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش