چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۲:۱۶ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۵۱۸۶
حقوقی، قضایی و انتظامی

وکیل احمد عراقچی: دادگاه را غیرعلنی کردند تا آشکار نشود که موکل من جرمی نکرده است

احمد عراقچی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
وکیل مدافع معاون سابق ارزی بانک مرکزی با اشاره به برگزاری غیرعلنی دادگاه موکل خود گفت: به نظر من دلیل اصلی غیرعلنی کردن رسیدگی به پرونده آن بود که به واقع در این پرونده هیچ جرمی رخ نداده است و انتشار دفاعیات متهمین و نحوه مواجهه ایشان با نماینده دادستان و دادگاه به خوبی این امر را آشکار می‌کرد.

به گزارش ایرنا، نخستین جلسه محاکمه ۹ تن از متهمان پرونده اخلال ارزی شامل «سید احمد عراقچی» معاون ارزی بانک مرکزی، صرافان و دلالان مرتبط با این بانک، یکشنبه هفته گذشته ۱۳ مرداد در شعبه دوم «دادگاه ویژه مفسدان اقتصادی» برگزار شد.  در همین ارتباط «سید صادق کاشانی» وکیل مدافع سیداحمد عراقچی در گفت و گویی با اشاره به غیرعلنی بودن دادگاه احمد عراقچی و دیگر متهمان پرونده گفت: طبق اصل ۱۶۵ قانون اساسی، اصل بر علنی بودن دادگاه هاست. در مواد ۳۵۲ و ۳۵۳ قانون آئین دادرسی کیفری نیز جزئیات این اصل کلی بیان شده است.

وی افزود:‌ به عنوان کسی که وکیل آقای عراقچی بوده ام همانند ایشان اصرار داشتیم که دادگاه به صورت علنی برگزار شود تا افکار عمومی به طور کامل در جریان این پرونده قرار بگیرد. متاسفانه در این پرونده تنها مفاد کیفرخواست منتشر شد و مردم از دفاعیات متهمین بی خبر ماندند.  

کاشانی گفت: در روزهای سه شنبه و چهارشنبه دفاعیات عراقچی و دیگر متهمین در جلسات غیرعلنی گرفته شد، این در حالی است که در ماه‌های اخیر تمام دادگاه‌هایی که تحت عنوان دادگاه‌های ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی برگزار شد علنی بودند و رسانه‌ها دفاعیات متهمین را منتشر کردند. متاسفانه حتی در جلسات غیرعلنی برگزار شده نیز فیلم برداری صورت نگرفته است تا حداقل در آینده امکان انتشار این دادگاه فراهم شود.

 وی گفت: این در حالی است که بر طبق ماده ۴۰۰ قانون آئین دادرسی کیفری محاکمات دادگاه کیفری یک ضبط صوتی و در صورت تشخیص دادگاه ضبط تصویری می شوند. رسیدگی به اتهامات موضوع این پرونده نیز در صلاحیت دادگاه کیفری یک بوده است و حتی در روزهای ابتدایی پرونده جهت اعتراض به قرار بازداشت موقت به شعبه سوم دادگاه کیفری یک ارجاع شده بود.

این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه اجازه مطالعه پرونده و نهایتا شرکت در جلسات دادگاه به عنوان وکیل عراقچی به وی داده نشده است، خاطرنشان کرد: در این پرونده اینجانب در مرحله دادسرا به عنوان وکیل آقای عراقچی پذیرفته شدم ولی در دادگاه چنین اجازه ای داده نشد. آقای احمد عراقچی نیز با توجه به اینکه تنها به اینجانب به عنوان وکیل خود اعتماد داشتند از تعیین وکیل دیگر خودداری کردند و دادگاه برای ایشان وکیل تسخیری تعیین کرد.

 کاشانی جرم اعلام شده علیه عراقچی را قاچاق ارز عنوان کرد و گفت: قاچاق ادعایی در این کیفرخواست بر این اساس است که چون بانک مرکزی بخشی از ارز خود را خارج از کانال صرافی ها به فروش رسانده، مرتکب جرم قاچاق شده است و مدیران مربوطه باید مجازات شوند. این در حالی است که فروش ارز از سوی بانک مرکزی با هدف کنترل قیمت در بازار که امری حاکمیتی می باشد رخ داده است.

وی یادآورشد: بانک مرکزی بخش مهمی از حاکمیت سیاسی و اقتصادی است و یکی از مهمترین شئون آن در همه کشورهای دنیا مدیریت بازار ارز و کنترل نرخ برابری پول ملی با پول های خارجی است. توصیف فروش ارز از سوی بانک مرکزی برای کنترل قیمت با عنوان کیفری «قاچاق» شگفت آور است.

این وکیل دادگستری درباره اتهام اخلال در نظام اقتصادی هم توضیح داد: نه تنها هیچ گزارش کارشناسی یا اظهارنظر ضابطین چون وزارت اطلاعات یا سازمان اطلاعات سپاه مبنی بر تحقق اخلال در بازار در این پرونده وجود ندارد، بلکه بانک مرکزی به عنوان عالی ترین مرجع کنترل و مدیریت بازار ارز در دوره مدیریت فعلی (آقای دکتر همتی) در پاسخ استعلام مقامات قضائی چنین اعلام کرده است: «در پایان خاطرنشان می سازد علاوه بر اینکه گردش ریالی و ارزی مرتبط با مداخله پوششی انجام پذیرفته در بازار فردائی به طور کامل در دفاتر بانک مرکزی ثبت و ضبط گردیده، اقدام مزبور در کاستن از التهابات آن روزهای بازار ارز و مدیریت نرخ ها نیز موثر بوده و به نظر می رسد از این بابت ایرادی متوجه همکاران بانک مرکزی نمی باشد.» 

کاشانی درباره جزییات این پرونده و اشاره ای که برخی رسانه ها به مافیایی بودن فعالیت متهمان گفت: حسب کیفرخواست صادره اتهام آقایان احمد عراقچی (معاون ارزی) و دکتر سیف (رئیس کل) به همراه سالار آقاخانی (کارگزار بانک مرکزی)، میلاد گودرزی (کارمند سالار)، منصور دانش پور (صراف) و علی آروند (کارمند سالار) مشارکت در اخلال از طریق قاچاق سازمان یافته است و اتهام دو نفر دیگر سید رسول سجاد (معاون بین الملل بانک مرکزی) و احسان معافی (رئیس حراست بانک مرکزی) نیز معاونت در اخلال از طریق قاچاق سازمان یافته ذکر شده است.

وی ادامه داد: اساسا هیچ «گروهی» برای انجام هیچ کار بخصوصی تشکیل نشده است و مدیران وقت بانک مرکزی در حال انجام وظیفه قانونی خود بوده و سالار آقاخانی و کارمندانش نیز دستورات بانک مرکزی را در جهت مداخله در بازار ارز به منظور کنترل قیمت به دقت اجرا کرده اند.  

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد مطالبه قطعی مردم و مقام معظم رهبری از قوه قضائیه است ولی باید توجه داشت که گسترش فساد نتیجه عدم حاکمیت قانون در کشور است و اگر در دادگاه‌هایی که برای مبارزه با فساد تشکیل می شود اصول بنیادین مقرر در قانون اساسی رعایت نگردند نتایج مورد نظر مردم و رهبری به صورت پایدار و ماندگار حاصل نخواهد شد.

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش