چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۱۷ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۱۰۳۲
حقوقی، قضایی و انتظامی

هراس سربازان از انتقال کرونا در پادگان‌ها/ عضو کمیسیون بهداشت: دلیلی برای مرخصی سربازان وجود ندارد!

هراس سربازان از انتقال کرونا در پادگان‌ها,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
حیدرعلی عابدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان درحالی که معتقد است هیچ نیازی به تعطیلی پادگان‌ها نیست که یکی از سربازان می‌گوید در پادگان‌ها نه تنها مایع دستشویی وجود ندارد بلکه به سربازان مریض هم مرخصی داده نمی‌شود. یکی از نگرانی‌ها این است که ویروس کرونا در پادگان‌ها گسترش پیدا کند.

به گزارش رویداد ۲۴، ویروس کرونا همچنان در حال پیشروی است و تاکنون بسیاری از افراد شهروندان و مسئولان ایرانی را به خود مبتلا کرده است. تا نوشتن این متن ۱۵ نفر از شهروندان ایرانی براثر ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند و تست ۹۷ نفر نیز مثبت اعلام شده است.

برخی از شهر‌های ایران مانند قم، تهران و گیلان وضعیت خطرناک‌تری نسبت به سایر شهر‌ها دارند و بسیاری از مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز اداری و آموزشی تعطیل شده‌اند و برخی هم به صورت دور کار به کار خود ادامه می‌دهند. با این وجود، اما برخی از مراکز اداری و سازمان‌ها نه تنها نیرو‌های خود را تعطیل یا دورکار نکرده است، بلکه همچنان در شرایط غیرعادی این روزها، مشغول خدمت رسانی و فعالیت هستند.

زندان‌ها و پادگان‌ها دو سازمان بزرگ و مهم و البته شلوغی هستند که این روز‌ها بیم ابتلا و شیوع ویروس کرونا در آن‌ها بیش از پیش شده است.

هر پادگان بسته به موقعیت مکانی و جغرافیایی بیش از ۲ هزار سرباز دارد که ابتلای یک نفر از آن‌ها می‌تواند سایر سربازان را مبتلا و درگیر کند و خطر بزرگتر و جدی‌تری را در پی داشته باشد. هرچند که در این مدت بحث تعطیلی پادگان‌ها تا آرام شدن شرایط مطرح شده بود، اما مسئولان مربوطه در این رابطه پاسخ دقیقی ارائه نکرده اند. سردار تقی مهری رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا درباره اقدامات پیشگیرانه در پادگان‌ها برای مقابله با ویروس کرونا گفته بود اقدامات کلی از جمله آموزش‌ها، غربالگری و اقداماتی که توصیه مسئولان بهداشتی کشور است، در پادگان‌ها در حال انجام است و تعطیلی پادگان‌ها به دلیل شیوع کرونا در اختیار نیرو‌های مسلح است.

در این میان به نظر می‌رسد تعطیلی پادگان‌ها نیز همانند قرنطینه کردن شهر‌های درگیر ویروس مانند قم و تهران به سرانجام نرسد و به قول وزیر بهداشت که گفته بود مردم فهیم و با شخصیت هستند و خودشان، خودشان را در شهر قرنطینه می‌کنند، اکنون به سرباز‌ها نیز بگویند «سربازان فهیم خودتان را قرنطینه کنید.»

لوازم بهداشتی در پادگان وجود ندارد/ حتی مایع دستشویی هم نداریم

محمد یکی از سربازان پادگان ذوالفقار است، او به رویداد۲۴ می‌گوید: برخی از سربازانی که در پادگان هستند مریض شده‌اند و درخواست مرخصی داده‌اند، اما اجازه مرخصی رفتن به آن‌ها را نمی‌دهند و بهداری پادگان گفته است این افراد کرونا ندارند و به آنفولانزا مبتلا شده‌اند، اما علائم کرونا را دارند.

این سرباز ادامه می‌دهد: ما اعتراض کردیم که در شرایط فعلی که ویروس کرونا در همه جا وجود دارد، به ما مرخصی بدهند تا در خانه بمانیم، اما فرمانده گروهان به ما گفت این بیماری اصلا مهم نیست و با گرم شدن هوا از بین می‌رود و وسربازان هم مجبور شدند که قانع شوند.

به سربازان مریض مرخصی نمی‌دهند 

محمد به شرایط بهداشتی این پادگاه اشاره می‌کند و می‌گوید: سطح بهداشت پادگان پایین است، نه ماسک نه دستکش و نه حتی صابون! هیچ مواد شوینده و بهداشتی برای ما وجود ندارد و حتی ظرف‌هایمان را با آب خالی می‌شوریم. در دستشویی هم مایع دستشویی نداریم و سربازان برای شستن دستهایشان به دستشویی کادری‌ها که مایع دستشویی دارد، بروند و آنجا دست‌های خود را بشویند. برای مایع دستشویی درخواست دادیم و گفتند به جای مایع می‌خواهیم برایتان مایع ضدعفونی کننده بیاوریم که تاکنون ده روز می‌گذرد و هیچ خبری نشده است.

این سرباز می‌گوید: کل پادگان ۲۶۰۰ سرباز دارد و گردان ما ۱۴۰ نفر است. او ادامه می‌دهد: تعداد افراد بیمار در پادگان بسیار زیاد است و با توجه به اینکه اغلب سربازان برای تهران هستند و صبح تا عصر در پادگان حضور دارند و بعد از آن به خارج از پادگان و خانه‌هایشان می‌روند، احتمال شیوع کرونا و مریض شدن ما در این شرایط که هیچ وسیله بهداشتی وجود ندارد، احتمال اینکه ما نیز بیمار شویم وجود دارد. هیچ کس هم حق مرخصی ندارد، حتی افراد مریض! شرایط واقعا سخت و نگران کننده است.

سربازها ترسیده‌اند

سجاد سرباز دیگری در کرمان است که به رویداد۲۴ می‌گوید: شرایط پادگان در اینجا هم اصلا خوب نیست و تقریبا همه سرباز‌ها ترسیده‌اند و نه ما را تعطیل می‌کنند و نه برایمان وسایل بهداشتی تهیه می‌کنند. هم خودمان و هم خانواده‌هایمان بسیار نگران هستیم، اما چیزی که از مسئولان و فرمانده‌هان می‌شنویم این است که بیماری مهمی نیست و نیازی به تعطیلی و ... ندارد. اینجا ازدحام زیاد است و بهداشت به هیچ عنوان رعایت نمی‌شود. کاش کسی هم صدای ما سرباز‌ها را بشنود! ماهم جزئی از مردم هستیم.

عضو کمیسیون بهداشت: نیازی به تعطیلی پادگان‌ها نیست؛ اتفاق خاصی نیفتاده 

حیدرعلی عابدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به رویداد۲۴ می‌گوید: پادگان‌ها اگر نیازی به مواد شوینده و بهداشتی داشتند فرمانده‌هان به وزارت بهداشت مراجعه یا منعکس کنند و حتما موارد مورد نیاز در اختیارشان قرار می‌گیرد. اگر سربازی هم مبتلا به کرونا شود قطعا وزارت بهداشت ورود می‌کند، اما مطمئن باشید افراد مریضی که در پادگان‌ها حضور دارند مبتلا به کرونا نبوده و احتمالا به آنفلوانزا مبتلا هستند.

عابدی در پاسخ به این سوال که ازدحام جمعیت در پادگان‌ها زیاد است، آیا بهتر نیست برای مدتی به سرباز‌ها مرخصی داده شود گفت: پادگان مثل خانه سرباز است، مهم این است که موارد بهداشتی را رعایت کنند. فرض کنید شما اگر مبتلا به کرونا شوید که نمی‌توانید به خانه خودتان نروید! به خانه خودتان می‌روید، ولی باید بهداشت و نکات را رعایت کنید. من اصلا مرخصی و تعطیلی پادگان‌ها را توصیه نمی‌کنم و باید به سرباز‌ها نکات ایمنی رعایت نمی‌شود. اصلا مورد خاصی نیست که بخواهیم تعطیل کنیم. بهتر است نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنیم و به جامعه استرس و نگرانی ندهیم.

خبرنگار رویداد۲۴، سعی کرد تا بتواند با مسئولان نظام وظیفه و نیرو‌های مسلح در این باره صحبت کند، اما هیچ حاضر به گفت‌وگو نشدند.

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش