به گزارش روز شنبه از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ شهاب امینی با بیان این که درج آگهی های تبلیغاتی به اشکال مختلف دلیلی بر صحت آنها نیست، اظهار داشت: ممکن است در پس یک تبلیغ، افرادی شیاد فعالیت کنند که قصد کلاهبرداری از خریداران مسکن را داشته باشند.
وی ادامه داد: کلاهبرداران با شگردهای متقلبانه و وعده های توخالی، ابتدا اقدام به جلب اعتماد متقاضیان کرده و پس از دریافت مبلغ مورد توافق، ملک ادعایی را همزمان به چند نفر می فروشند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه کلاهبرداری با ترفند مشارکت در ساخت نیز یکی دیگر از ترفندهای شیادان است، افزود: لازم است این گونه قراردادها در بنگاه های معاملات ملکی دارای مجوز منعقد و کد رهگیری معتبر دریافت شود.
رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا در پایان توصیه کرد: هموطنان برای پیشگیری از چنین وقایعی، معاملات و قراردادهای خود را در مراکز رسمی و قانونی به ثبت رسانده و در هنگام خرید، اجاره محل کار یا سکونت از مالک بودن طرف مقابل اطمینان حاصل کنند.
هشدارهای ماه رمضانی پلیس فتا
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان، هشدارهایی را برای جلوگیری از سوءاستفاده از عواطف انسانی و انجام اقدامات مجرمانه در فضای مجازی ارائه کرد.
سرهنگ رامین پاشایی در گفتوگو با ایسنا، با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: ماه رمضان ماه پربرکت و مبارکی است که در آن شماری زیادی از افراد جامعه با انجام امور خداپسندانه و کمک به همنوعان خود سعی در بهرهمندی بیشتر از فیض این ماه دارند، به همین دلیل نیز امور انساندوستانه در این ماه افزایش مییابد و متاسفانه همین امر ممکن است موجبات سواستفاده عدهای قلیل از این فضا را فراهم کرده و آنان بخواهند با تحریک عواطف و احساسات مردم اقدام به کلاهبرداری از آنان کنند.
وی افزود: در همین راستا لازم است که شهروندان از واریز وجه، هرچند اندک به حساب افراد ناشناس خودداری کنند، چرا که ممکن است افراد سودجو با انتشار تصاویر و ویدیوهای نگران کننده و تحریک احساسات مردم، تحت عنوان دریافت کمک مردمی و ... اقدام به کلاهبرداری کنند. پس لازم است شهروندان برای جلوگیری از این موارد حتما به اخبار رسانههای معتبر و سازمانها و موسسات مجاز مراجعه کرده و از این طریق نذورات خود را پرداخت کنند.
پاشایی همچنین در مورد نرم افزارهای مخصوص ادعیه و ... نیز گفت: ممکن است کلاهبرداران با ارائه اپلیکیشنهایی که مورد تأیید و اعتبار نیست، اقدام به اخذ مبالغی اندک در ازای ارائه خدمات، هدایت به صفحات فیشینگ یا سواستفاده از اطلاعات شخص افراد کنند. لذا لازم است که شهروندان نرم افزارهای مورد نیاز خود را حتما از مراجع رسمی و دارای تایید دریافت کنند و از نصب نرم افزارهایی که به شکل فایل یا لینک در فضای مجازی منتشر میشود، خودداری کنند.
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با بیان اینکه تیمهای رصد پلیس فتا نیز در آمادهباش هستند، گفت:این تیمها به شکل شبانهروزی اقدام به رصد و پایش فضای مجازی کرده و با موارد مجرمانه برخورد خواهند کرد.
- 9
- 4