یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۳:۳۸ - ۰۱ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۰۴۳
حقوقی، قضایی و انتظامی

قیمت مواد مخدر ۵۰ درصد افزایش یافت

اسکندر مومنی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
اسکندر مومنی از افزایش قیمت موادمخدر خبر داد.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اعلام کرد: قیمت موادمخدر در فروردین ماه ۹۹ نسبت به فروردین ۹۸، بطور میانگین ۵۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش تسنیم، اسکندر مومنی صبح امروز در نشست خبری به مناسبت هفته جهانی مبارزه با موادمخدر گفت: سال ۹۸، سالی بسیار موفق برای جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با موادمخدر بود و در چهار حوزه مقابله، درمان، پيش‌گيري و توانمندسازی مأموریت داریم.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان این که در چهار دهه گذشته اقدامات خوبی برای مقابله با موادمخدر انجام شده، اظهار‌کرد: در این سالها، در زمینه پيش‌گيري کمی غفلت کردیم، در حوزه درمان نیز باید پروتکلهای درمان بازنگری شود، در حوزه توانمندسازی نیز خوش بختانه ظرفیتهای خوبی در کشور وجود دارد و سازمانهای مردم نهاد و خیران اعلام آمادگی خوبی در این رابطه دارند.

او با بیان این که، در حال حاضر حدود سه هزار سازمان مردم نهاد در حال فعالیت هستند، گفت: تمرکز در یک حوزه ما را به نتیجه نمی رساند و هر چهار حوزه باید با هم پیش بروند.

این مقام مسوول تصریح کرد: تمرکز بر مبادی ورودی و شرق کشور، تمرکز بر اقدامات اطلاعاتی به جای اقدامات انتظامی صرف و تمرکز بر برخورد با باندهای بزرگ، سه اولویت اصلی ستاد مبارزه با موادمخدر در حوزه مقابله است، نتیجه این اقدامات نیز کشف بالاترین میزان موادمخدر در سال ۹۸ (۹۵۰ تن) و حتی در جهان بود.

مومنی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران در کشف تریاک، هروئین و مرفین رتبه نخست را در جهان دارد، گفت: تعداد شهدای ما در سال پیش نسبت به سال ۹۷، ۵۶ درصد کاهش، تعداد جانبازان ۶۰ درصد کاهش، کشفیات سلاح افزایش، تلفات اشرار افزایش، مصادره اموال بیش از ۵۰ درصد و قیمت موادمخدر در فرودین ۹۹ نسبت به فروردین ۹۸، بطور میانگین ۵۰ درصد افزایش یافت.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بیان کرد: بیش از ۷۳ درصد کشفیات موادمخدر در سال گذشته با کارهای اطلاعاتی صورت گرفت.

او به اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه معتادان متجاهر پرداخت و گفت: روند جمع آوری این اشخاص از اواخر سال ۹۷ آغاز شد، مناطقی مانند شوش، مولوی و هرندی پیش از سال ۹۷ در اختیار معتادان متجاهر بود ولی با آغاز جمع آوری آن ها کسب و کار رونق گرفت.

این مقام مسوول با بیان این که با شیوع کرونا (corona)، روند جمع آوری معتادان متجاهر متوقف شد، متذکر شد: همینطور دوره بازپروری بعضی از آن ها به اتمام رسیده و امکان جمع آوری آن ها وجود نداشت به همین دلیل چهره شهر کمی دگرگون شد اما با طراحی پروتکلهای بهداشتی مجدداً جمع آوری این افراد در دستور کار قرار گرفت.

مومنی با بیان اینکه از پنج هزار معتاد جمع آوری شده، تست کرونا حدود ۳۷ تا ۳۸ نفر مثبت بوده، یادآور شد :در حوزه پیشگیری نیز طرح" یاریگران زندگی" به تصویب رسید و قرار شد در سال ۹۸، این طرح در ۲۰ هزار مدرسه اجرا شود که خوش بختانه در ۱۲ هزار مدرسه، کار آموزش، پيش‌گيري و "قدرت نه گفتن" صورت گرفت و بازخورد خوبی داشت.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به فعالیت حدود هشت تا ۹ هزار مرکز درمانی، گفت: مشکلی در مورد بیمه معتادان متجاهر داشتیم که این موضوع نیز حل و اعتبارات لازم برای بیمه معتادان متجاهر در نظر گرفته شد.

او افزود: در کنار این اقدامات فعالیتهای بین المللی زيادي انجام می دهیم و در مجامع بین المللی مسوولیت پذیری تمام کشورها را بیان می کنیم، به تمام کشورها می گوییم اگر در راه مبارزه با موادمخدر مسئولیت پذیر نباشند، دود آن به چشم خوشان میرود، در حوزه ما تروریست از مواد مخدر جدا نیست.

این مقام مسئول با بیان اینکه پیچیده‌گی مبارزه با موادمخدر آن قدر زیاد است که نیاز به تجهیزات جدید دارد، اظهار‌کرد: تحریمها مانع کار برای مقابله با مواد مخدر می شود.

مومنی در جواب به سوالی درباره شرکت رییس جمهور در جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر ، اظهار‌کرد: جلسات ستاد بر اساس قانون سالیانه حداقل یک بار با حضور او تشکیل می شود؛ البته در قانون آمده که مدیریت جلسات میتواند تفویض اختیار شود و باید بگویم این جلسات برگزار و تصمیمات اخذشده در آن پیگیری می شود.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان این که تولیدات برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر در صداوسیما و فضای مجازی افزایش یافته، تصریح کرد: پژوهشی از جوانان درگیر اعتیاد انجام شد که ۳۳ درصد آن ها گفتند قدرت نه گفتن نداشتند، اقدامات خوبی برای آگاه سازی صورت گرفته ولی کم است.

او در مورد بدهی ستاد موادمخدر به مراکز کاهش آسیب بهزیستی، گفت: این مشکلات و بدهی ها همواره بوده، ستاد مبارزه با موادمخدر یک ستاد اجرایی نیست، یک ستاد برنامه گذار و ناظر است، هر دستگاهی اعتبار خاص خودش را دارد و ستاد نیز کمی کمک کننده است.

اسکندر مومنی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی

این مقام مسوول با اشاره به شایعات مطرح شده از ابتدای شیوع کرونا در مورد مصرف موادمخدر و عدم ابتلای مصرف کننده به کرونا، اظهار‌کرد: باندهای بزرگ بین المللی برای افزایش مصرف موادمخدر پشت این قضیه بودند که تکذیب و اطلاع رسانی شود.

مومنی گفت: در سالهای قبل ابتدا تریاک، سپس حشیش و شیشه در صدر مصرف بود ولی با تلاشهای صورت گرفته مصرف شیشه در رتبه چهارم قرار گرفت، دانش تولید شیشه پیچیده است، ایالت متحده آمریکا به افزایش کار گاه های تولید شیشه در افغانستان کمک کرد و بیشتر مقصد شیشه کشورهای اروپایی است. البته قیمت تمام به جز ماده مخدر شیشه افزایش یافت.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان این که بهترین قانون نیز با مرور زمان باید به روز آمدی شود، گفت: موضوع قانون مبارزه با موادمخدر یک ضرورت اجتناب پذیر است و با این قانون موجود جزء هدر دادن منابع، اتفاق دیگری روی نمی هد، این اجماع اینک در تمام اعضای عضو ستاد وجود دارد که قانون باید به روز شود، حداقل زمان برای نگهداری معتادان متجاهر دو سال است.

او ادامه داد: می گوییم قانون اصلاح شود، بازدارندگی و ضربه به بنیانهای قاچاقچیان حرف نخست را می زند، هم در حوزه پيش‌گيري، هم درمان و هم مقابله باید قانون مبارزه با موادمخدر به روز شود.

این مقام مسوول با بیان این که نگهداری معتادان متجاهر در مدت سه تا ۶ ماه به هیچ وجه کفایت نمی کند، از مجلس شورای اسلامی خواست برای بازنگری قانون مبارزه با موادمخدر اقدامات خود را انجام دهند.

مومنی با بیان این که افزایش فزاینده تولید شیشه در افغانستان روی داد ، اظهار‌کرد: مصرف شیشه در کشور افزایش چشمگیری نداشت و هم چنان رتبه چهارم را دارد، در مجموع کشفیات شیشه در سال گذشته حدود چهار برابر افزایش یافت که مسئولیت اصلی آن امریکایی هستند.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: تعداد محدودی لابراتور شیشه در کشور وجود داشت که ضربه اساسی به آن ها زده شد و میتوان گفت در حد صفر است، بنابر آمار سازمان ملل توزیع مواد مخدر در فضای محازی افزایش یافته، سه کشور آلمان ، هلند و انگلیس اعلام کردند که ۵۰ درصد خرید و فروش مواد مخدر در فضای مجازی صورت می گیرد. در کشور ما ضربات اساسی به باندهای فروش موادمخدر در فضای مجازی زده شده است.

او با بیان این که موادمخدر جدید در بسته‌بندي و با توضیحات جدید وارد می شود، اعلام کرد: در واقع همان موادمخدر صنعتی و سنتی قبلی با بسته‌بندي، آرم و نوشته های جدید عرضه و بلافاصله شناسایی می شود.

این مقام مسوول در مورد ساماندهی معتادان متجاهر داری بیماری واگیردار نیز متذکر شد: در جلسه اخیر ستاد چند بیمارستان برای این کار مشخص شدند، تعدادی نیز پذیرش صورت گرفت، دو مشکل در مورد بیمه و عدم تمکین برخی بیمارستانها برای پذیرش آن ها وجود داشت که مقرر شد هر بیمارستانی که از پذیرش امتناع کرد، به وزارت بهداشت و دستگاه قضائی معرفی شود تا برخورد لازم صورت گیرد.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه بین ۶۰ هزار تا ۱۰۰ هزار معتاد متجاهر در کشور وجود دارد ، گفت: البته سرشماری دقیق از آن ها نمی توان گرفت و حدود دو هزار نفر از این اشخاص در تهران دارای بیماری دیگر علاوه بر اعتیاد هستند.

مومنی در مورد ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر زن نیز خاطرنشان کرد :این موضوع نیز مصوب شده و ان شاءالله حداقل یک تا دو مرکز برای نگهداری معتادان متجاهر زن در تهران فراهم می شود.

او از شهادت هفت نفر در راه مبارزه با موادمخدر در سال گذشته خبرداد و یادآور شد:شیوه قاچاقچیان نیز برای انتقال مواد مخدر نوین شده که به دستگاه های جدید نیاز داریم و تحریمها مانع ورود این تجهیزات می شود.

این مقام مسوول درباره میزان شیوع موادمخدر بین دانش آموزان و دانشجویان گفت: در دهه ۷۰ تا ۹۰ افزایش شیوع موادمخدر را داشتیم نرخ شیوع بر اساس آخرین آمار بین دانش آموزان ۲.۱ درصد است البته خوشبختانه این رشد متوقف شده همچنین میانگین سن اعتیاد در کشور ۲۴ سال است.

  • 21
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش