سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
۱۲:۲۷ - ۱۰ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۶۵۵
حقوقی، قضایی و انتظامی

سخنگوی قوه قضاییه خبر داد

آخرین وضعیت ماجرای متهم منصوری در رومانی/ تایید حکم فریبا عادلخواه در دادگاه تجدید نظر/ محکومیت روح‌الله زم به اعدام

غلامحسین اسماعیلی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد:از موارد اتهامی متعددی که روح الله زم داشت، دادگاه ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات را توام با هم از مصادیق افساد فی الارض دانسته است و حکم اعدام صادر کرده است و در مورد چند مورد اتهامی که افساد فی الارض نبود به مجازات زندان محکوم شده که این حکم غیرقطعی و قابل فرجام خواهی است و اگر از ناحیه ایشان فرجام خواهی شود پرونده به دیوان عالی ارسال می شود و نهایتا رای دیوان عالی کشور است که سرنوشت این پرونده را مشخص می کند.

غلامحسین اسماعیلی روز سه‌شنبه در بیست و هشتمین نشست خبری ضمن گرامیداشت ایام دهه کرامت و تبریک میلاد حضرت رضا (ع) افزود: با توجه به مصوبه کرونا مبنی بر افزایش اجاره بها تا میزان ٢۵ درصد، ممکن است این مصوبه موجب عقد قراردادهای و قولنامه های عادی شود، گفت: در شرایط فعلی کشور نیازمند تصمیماتی برای تنظیم بازار و اعمال نظارت نهادهای مسئول هستیم و معتقدیم می توان از افسار گسیختگی افزایش قیمت جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: در قوه قضاییه مطالبه گر حقوق مردم بوده ایم و به همکارانمان در واحدهای قضایی اعلام می کنیم ؛ قواعد حقوقی اضطرار در این موارد و در شرایط خاص ساری و جاری است و توصیه می کنیم اگر پرونده ای درخصوص افزایش اجاره بها یا تخلیه واحد مسکونی تشکیل شد، شرایط ویژه را لحاظ کنند و تصمیمات آنها مبتنی بر موازین حقوقی و قضایی به گونه ای باشد که به کنترل و کاهش قیمت ها منجر شود.

انجام بیش از ۴٠٠٠ ملاقات مردمی در هفته قوه قضاییه

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به برنامه های تحولی در هفته قوه قضاییه گفت:حضور ٣۵٠ هیات متشکل از اعضای شورای عالی و مسئولان استانی در واحدهای مختلف قضایی و انجام بیش از چهار هزار ملاقات مردمی از جمله برنامه های هفته گرامیداشت قوه قضاییه بود.

اسماعیلی افزود: بیش از ١۵ ماه پرتلاش از دوره تحول در قوه قضاییه را پشت سر گذاشته ایم و در هفته قوه قضاییه به لطف خداوند هم از افکار عمومی و هم در کلام رهبر معظم انقلاب امتیاز مناسب و نمره قبولی کسب کردیم و خستگی همه تلاشهای انجام شده را از جسم و روح همکاران ما زدود و در ادامه شجاعانه مسیر تحول مصمم تر از گذشته قدم بر می داریم.

وی ادامه داد: ضمن احترام به مدیران گذشته و با تاکید بر اینکه حداکثر استفاده از تجارب گذشته را داشته ایم،  در عملکرد سال گذشته و هم ویژه برنامه های امسال تفاوت های زیادی را شاهد بودیم.

اسماعیلی اظهارداشت: تلاش کردیم مراسم هفته قوه قضاییه در دوران تحول را متحول کنیم و به جای پرداختن به مراسم نمادین به تحرک و تلاش در جهت خدمت رسانی به مردم بپردازیم و سمت و سوی برنامه ها نمادی به سمت خدمت رسانی به مردم باشد.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به برنامه های قوه قضاییه در هفته گرامیداشت قوه قضاییه افزود: افتتاح ۴٧ پروژه عمرانی قوه قضاییه، بهره برداری از ٣٠ سامانه فناوری جدید، دیدار صمیمانه ریاست محترم قوه قضاییه با قضات، ٢٧٣ بازدید از واحدهای صنعتی، تولیدی و شهرک های صنعتی در راستای حمایت دستگاه قضایی از تولید، بیش از ٣٠٠ دیدار با خانواده معظم شهدا و جانبازان با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تجلیل از آنان، دیدار سفیران و کارداران کشورهای مختلف با مقامات قضایی از جمله ویژه برنامه های هفته قوه قضاییه بود.

حکم برائت برای کارگران آذرآب

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره پرونده کارگران آذرآب گفت: در حوزه مسائل کارگری چند سیاست را اعلام کردیم؛ ما اعتراض کارگران را به رسمیت می شناسیم منتهی باید در چارچوب ضوابط و مقررات باشد و همراه با اعمال مجرمانه نباشد.

وی ادامه داد: در برخی موضوعات شاهد رفتارهایی بودیم که در مسیر اعتراضات و مطالبات نظم عمومی دچار خدشه شد اما تاکید کردیم سیاست قوه قضاییه در این زمینه سیاست ارفاقی است.

اسماعیلی افزود: در مورد کارگران آذرآب این دادنامه قطعی نبود؛ مجازات‌ها تعریف شده بودو بعد از ابلاغ دادنامه تعدادی گفتند رأی را قبول داریم و عده ای اظهار ندامت و پشیمانی داشتند و این رویکرد باعث شد دادگاه تجدید نظر رأی دادگاه بدوی را نقض و حکم برائت صادر شد.

تایید حکم فریبا عادلخواه در دادگاه تجدید نظر

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده فریبا عادلخواه گفت: دادگاه بدوی رای صادر کرده بود که در دادگاه تجدید نظر حکم بدوی تایید شده است.

وی ادامه: این فرد به لحاظ ارتکاب جرایم امنیتی به تحمل پنج سال حبس و بابت جرم دیگری به یک سال و نیم حبس محکوم شد اما برابر ضوابط و مقررات قضایی حکم پنج سال حبس با احتساب دوران بازداشت اعمال می شود.

محکومیت روح‌الله زم به اعدام

اسماعیلی در پاسخ به سوال ایسنامبنی بر اینکه آیا رای پرونده روح الله زم صادر شده یا خیر؟ گفت: بله. حکم صادر شده است و از آنجا که  رسیدگی به اتمام رسیده است، حکم مبنی بر محکومیت زم صادر شده است و گرچه ما در ایام غیرقطعی جزییات آن را نمی گوییم ولی پرونده ای بود که در راستای  ماده ۳۵۵ آیین دادرسی کیفری اجازه انتشار جریان دادگاه اخذ شده بود می توانیم جزییات آن را بگوییم‌.

وی افزود: از موارد اتهامی متعددی که روح الله زم داشت،  دادگاه ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات را توام با هم از مصادیق افساد فی الارض دانسته است و حکم اعدام صادر کرده است و در مورد چند مورد اتهامی که  افساد فی الارض نبود به  مجازات حبس محکوم شده که این حکم غیرقطعی و  قابل فرجام خواهی است و چنانچه از ناحیه ایشان فرجام خواهی شود پرونده به دیوان عالی ارسال می‌شود و نهایتا رای دیوان عالی کشور است که سرنوشت این پرونده را مشخص می‌کند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره "موسسه مردم نهادی که اخیرا تعطیل شده و بازداشت افراد این مجموعه"  گفت: اینکه افرادی بازداشت شدند را تایید می‌کنم و سه نفر بازداشت شدند و ربطی به سازمان و تشکل مردم نهاد ندارد و در مظان اتهاماتی هستند مربوط بخود شخص آنهاست و هر کسی اتهامی متوجه اوست وظیفه ورود و رسیدگی و پیگیری داریم و در اکثر موارد شخص تحت تعقیب است نه نهاد و شغل. اصل بازداشت ۳ نفر از وابستگان جمعیت درست است و اتهاماتی که به خود افراد وارد شده و چون آغاز رسیدگی هستیم از جزییات آن معذورم. برای مثال دانشجویی بازداشت می شود که می گوییم شغل این فرد برای ما ربطی ندارد.

تایید بازداشت ۳ نفر از یک جمعیت مردم نهاد
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال درباره بازداشت شدگان یک موسسه خیریه گفت: اصل بازداشت وابستگان به این جمعیت درست است؛ سه نفر بازداشت شدند.


وی ادامه داد: بازداشت اینها ربطی به تشکل مردم نهاد آنها ندارد بلکه اتهامات مربوط به خود آنها است و ما وظیفه ورود، رسیدگی و پیگیری داریم.


اسماعیلی اظهار داشت: چون هنوز آغاز مرحله رسیدگی هستیم از موارد عناوین اتهامی معذورم.


سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: ما معذوریت‌ های قانونی داریم و در پاسخگویی دچار محدودیت شویم.

وضعیت پرونده معترضان آبان
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ سوالی مبنی بر تایید حکم اعدام برای سه نفر از معترضان آبان ماه گفت: هنوز این پرونده اعاده نشده است و تاییدی مبنی بر صدور رأی از سوی دیوان عالی کشور به دست ما نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: البته این را هم می گوییم که ما تفاوت بین اعتراض و اغتشاش قائلیم و تقاضا می کنیم اصحاب رسانه این سیاست ما را مد نظر قرار بدهند؛ کسانی که اعتراض داشتند اکثریت آزاد شدند اما معدودی از افراد هستند که اغتشاش به پا کرده و اموال عمومی را به آتش کشیدند.


اسماعیلی یادآور شد: شما دیدید که یک سری از اینها فروشگاه مردم را آتش زدند. بالاتر از اینها برخی این افراد انسان کشتند. اینها حتما باید مجازات شوند زیرا به حقوق مردم تعدی کردند. چه در این پرونده و چه در پرونده های دیگر اتهام این افراد فقط اغتشاش نبود بلکه برخی سرقت مسلحانهظ، آدم ربایی و مزاحمت برای نوامیس مردمی داشتند.

ارجاع ٢٩ پرونده تحقیق و تفحص به دادسرا
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره بی نتیجه ماندن رسیدگی به پرونده های تحقیق و تفحص گفت: اولا این پرونده ها اولویت دارد و ثانیا با دقت رسیدگی می شود و ثالثا مقرر شده اگر در جایی نقصی وجود داشته باید با مجلس مکاتبه شود تا نقص مورد نظر رفع شود.


وی ادامه داد: تاکنون ۲۹ مورد پرونده تحقیق و تفحص به دادسرای تهران ارجاع شده است که ١٢ مورد در حال رسیدگی است. دو مورد به محکومیت و کیفرخواست منجر شده است و ۱۵ مورد هم منجر به قرار منع تعقیب و مختومه شدن پرونده شد.

مراحل پایانی پرونده حسن رعیت در دادسرا
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده حسن رعیت گفت:  فردی که نام بردید در بازداشت است و در مرحله پایانی رسیدگی در دادسرا است و تاکید کردیم تسریع شود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره مفسدان اقتصادی دیگری که نامشان در پرونده طبری مطرح شده آیا ارتباط با طبری مشخص شده است، گفت: آنهایی که قطعی شده اسمشان بین ۲۱ متهم قرار دارد و البته بخش هایی از پرونده هنوز در دادسرا مفتوح است.

آخرین وضعیت ماجرای متهم منصوری در رومانی
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره مرگ قاضی منصوری در رومانی گفت: قوه قضاییه به جد پیگیر ابهام زدایی و شفافیت حادثه ای است که در رومانی اتفاق افتاد و به لحاظ ابعاد مختلف این موضوع برای ما اهمیت دارد. 
وی ادامه داد: این فرد ایرانی بود، پرونده داشت و ما تقاضای استرداد این فرد را داشتیم.


اسماعیلی اظهار داشت:  هنوز قضاوتی نداریم و فقط روایتی از پلیس بین الملل داریم که حکایت از کشته شدن این فرد دارد و البته مستنداتی برای ما ارسال شده که شامل عکس جنازه و عکس گذرنامه بوده است. 
سخنگوی قوه قضاییه گفت: حسب ظاهر جنازه متعلق به منصوری بوده اما ما قاضی هستیم و باید نمونه دی ان آی بررسی شود.


اسماعیلی تاکید کرد: مجدانه پیگیر این هستیم که باید در اسرع وقت جسد به ایران فرستاده شود.

وی گفت:‌ در ارتباط با اینکه خودکشی بوده یا دیگر کشی ابهاماتی وجود دارد و خواسته ایم هیاتی از پلیس بین المللی و پزشکی قانونی به کشور رومانی بروند و اسناد و مدارک را در آنجا ببینند.

لزوم مدیریت فضای مجازی
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه مدتی است در فضای مجازی افرادی برای جذب فالوور مثل شرکتهای هرمی رفتار می کنند و عده زیادی از مردم فریب می خورند، آیا قوه قضاییه اقدامی در این خصوص انجام می دهد یا نه گفت: یک بخش عمومی وجود دارد که آن هم مدیریت فضای مجازی است. 


وی خاطرنشان کرد: قرار نیست هر عمل مجرمانه ای در فضای مجازی به سهولت رخ بدهد و افراد متضرر بشوند.
وی افزود: برخی از این اقدامات جنبه عمومی دارند که دادستان ورود می کند اما برخی هم نیازمند شاکی خصوصی است که باید بزه دیدگان اعلام شکایت کنند. 


اسماعیلی اظهار داشت: در همه مواردی که جرم در ایران رخ دهد فرد حتما تعقیب قضایی می شود البته در حوزه خارجی هم تلاش می کنیم موارد شناسایی شده به کشور بازگردانده شوند.

تعقیب عاملان شهادت سردار سلیمانی
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اعلان قرمز برای ۳۶ متهم در ماجرای ترور حاج قاسم سلیمانی گفت: بارها گفته ایم که از خون حاج قاسم نمی گذریم و باید مجرمان در این رابطه محاکمه شوند.


وی ادامه داد: هر کجا از این رسیدگی نیاز باشد دادگاه در داخل کشور برگزار شده و هر کجا هم نیاز باشد در کشور عراق محاکمات انجام می شود و هر جایی هم نیاز باشد از نهادهای بین المللی کمک خواهیم گرفت.


اسماعیلی اظهارداشت: از همان روزهای اول اقدامات لازم صورت گرفت و تشکیل پرونده داده ایم و هیات قضایی و مستشاری در نظر گرفته شده است و با سیستم قضایی عراق هم تعامل داریم.


وی اضافه کرد: تعدادی از عناصر موثر در این اقدام تروریستی و کشتن انسانهای بی گناه را شناسایی کرده ایم افرادی که رسماً این اقدام را به گردن گرفته اند و کسانی که ما براساس اشراف اطلاعاتی متوجه شدیم در این اتفاق تروریستی نقش داشته اند.


وی گفت: فهرست افراد تکمیل شد و نام و سمت آنها مشخص شد و برای این افراد اعلان قرمز صادر شده است و پیگیر هستیم در هر زمانی که به این افراد دسترسی پیدا شود محاکمه شده و مجازات شوند.


اسماعیلی افزود: گوش ما به این حرفهای خارجی ها بدهکار نیست زیرا آنها تحت نفوذ کشورهای زورگو هستند. 
وی تصریح کرد: این حادثه یک اقدام تروریستی بود، قتل انجام شده و انسانی کشته شده است. کجای این حادثه سیاسی است. مهمان کشور عراق را که نماد مبارزه با تروریسم بین المللی بوده است کشته اند. 


سخنگوی قوه قضاییه گفت: این پیگیری سیاسی نبوده است و ما تا آخرین لحظه پیگیر این موضوع خواهیم بود.

سرمایه اجتماعی قوه قضاییه تقویت شده است
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره میزان سرمایه اجتماعی قوه قضاییه گفت: استنباط عمومی ما در برآوردهای اجتماعی این بود که به لحاظ تحقق بعد مردمی شدن قوه قضاییه سرمایه اجتماعی ما تقویت شده است.
وی ادامه داد: سفر به ١٧ استان کشور، پنج هزار بازدید مدیران قضایی،  ١١٠ هزار ملاقات مردمی و برپایی١٩ نشست تخصصی با نخبگان و چهره های برگزیده کشور داشتیم و در کنار آن نشست های مشابهی هم در استان ها برگزار شده است.


اسماعیلی اظهار داشت: بیش از یک میلیون تماس تلفنی داشتیم و پیگیری بیش از ۶۰ هزار نامه ارسالی به دبیرخانه قوه قضاییه را شاهد بودیم که از این تعداد ۳۴ هزار نامه مربوط به سفرهای استانی بود و در مجموع تلاش شد تا ارتباط مردمی داشته باشیم.


سخنگوی قوه قضاییه گفت: همچنین براساس نظرسنجی های انجام شده توسط دانشگاه تهران در دهه آخر خرداد سال جاری، مشخص شد که مردم در اظهار نظر خودشان اعتمادشان به دستگاه قضا افزایش پیدا کرده است. 
وی توضیح داد: از مردم درباره زمان رسیدگی ها سوال کردیم که ۴۰ درصد مخاطبان گفته اند سرعت رسیدگی ها افزایش یافته البته ۳۵ درصد هم می گویند مشابه سال های قبل بوده است.


اسماعیلی افزود: از مردم درباره تغییر برخورد قضات پرسیده شده است که ۳۷ درصد گفته اند تغییری نداشته است اما ۳۶ درصد گفته اند برخورد قضات بهتر از گذشته شده است و این برای ما یک ارزش محسوب می شود.
وی ادامه داد: از مردم پرسیده شده است که آیا برخورد کارمندان تغییر کرده است؟ ۳۹ درصد گفته آن تغییری نداشته است اما ۳۷ درصد گفته اند رفتار کارمندان بهتر از گذشته شده است و این در حالی است که پیش از این مردم از وضعیت رفتاری قضات گلایه داشتند.


اسماعیلی اظهار داشت: از مردم پرسیده شده است که آیا اعتماد شما به دستگاه قضایی افزوده شده است که ۴۱ درصد اعتمادشان تفاوتی نداشته است اما ۴۷ درصد معتقدند اعتمادشان به قوه قضاییه افزوده شده است. ۲۷ درصد مردم معتقد بودند که عملکرد قوه قضاییه تحولی نداشته است اما ۶۳ درصد هم معتقدند عملکرد قوه قضاییه متحول شده است.


سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: اعتماد مردم بار مسئولیت ما را سنگین کرده البته ما مغرور نشده و بیش از پیش باید گام های بلند تری برای ارتقای رضایت مردم برداریم.

 
 
 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش