امریه سربازی
امریه سربازی مفهوم مهمی است که سازمان وظیفه عمومی کشور به آن پرداخته است و بخشی از قوانین و مقررات این سازمان به موضوع امریه تخصص یافته است. امریه به نوعی راهی برای برقراری تعادل در تعداد نیروهای حاضر در پادگان ها و یگان های نظامی است که البته به نفع سربازان و مشمولان نظام وظیفه است و می توانند دوره سربازی راحت تری داشته باشند.
انواع خدمت سربازی
خدمت سربازی به دو دوره تقسیم می شود. دوره نخست که ۲ الی ۳ ماهه میباشد، دوره آموزشی نام دارد. بعد از اتمام دوره آموزشی، دوره اصلی یا همان خدمت سربازی آغاز می شود. سربازان بعد از اتمام دوره آموزشی خویش، با توجه به میزان تحصیلاتی که دارند، درجه نظامی گرفته و بعد از تقسیم و معلوم شدن شهر محل خدمت، دوره خدمت سربازی خود را شروع می کنند. در واقع سرباز، دوره خدمت سربازی خود را در پادگان های نظامی می گذراند. امریه سربازی نیز اصولا همان خدمت سربازی است فقط تفاوت امریه سربازی با خدمت سربازی این است که سرباز به جای خدمت در پادگان نظامی، دوره خدمت خویش را بعنوان کارمند در سازمان ها و ارگان های دولتی کشور سپری می کند.
هدف از امریه سربازی چیست؟
امریه سربازی راهی است که سازمان وظیفه پیش روی مشمولان خدمت سربازی قرار داده است. سربازانی که بعنوان امریه پذیرفته می شوند نیازی نیست که تمام شبانه روز را در پادگان ها خدمت کنند، بلکه بازه زمانی خدمت برای این اشخاص مثل کارمندان سازمان های امریه گیر تنها نصف روز میباشد.
مراحل اخذ امریه سربازی
برای این که بتوانید موفق به گرفتن امریه سربازی شوید باید با مرحله های اخذ امریه خدمت سربازی و شرایط آن آشنا شوید و اطلاعات کافی را در این زمینه کسب کنید. با دانستن مراحل اخذ امریه سربازی میتوانید با شرایط امریه سربازی بدرستی آشنا شوید و کار های اخذ امریه خود را از ارگان های ارائه دهنده امریه سربازی پیش بگیرید.
۱. برای گرفتن امریه سربازی باید لااقل دو الی سه ماه زودتر از اعزام به خدمت سربازی و در زمان مناسب برای امریه سربازی اقدام کنید.
۲. مشمول خدمت نباید غیبت داشته باشد در غیر اینصورت اجازه ی اخذ امریه سربازی را ندارد.
٣- در بعضی از سازمان ها کسری خدمت برای امریه سربازی پذیرفته نیست (بیش از ۳ ماه) ولی بعضی ها می پذیرند.
۴- انتخاب محلی خدمت با سازمان مربوطه است، مگر این که از محل مورد نیاز خود نامه ای مبتنی بر نیاز آن ها به سازمان ارائه دهید در غیر اینصورت انتقال بعدی بسیار مشکل است.
۵- بازه زمانی امریه سربازی جزء سوابق استخدامی شما محسوب می شود.
۶- تحت هیچ شرایطی امکان انصراف از امریه سربازی برای اشخاص وجود نخواهد داشت.
٧- حقوق پرداختی به کارمند امریه حقوق سربازی است. البته امکان دارد در بعضی سازمان ها کمی بیشتر از حقوق سربازی باشد.
٨- امریه سربازی در یک سازمان تعهدی به استخدام آینده شما در آن ایجاد نمی کند ولی آنرا آسان خواهد کرد.
٩- اعتبار دانشگاه و محل تحصیل از نظر آزاد یا سراسری بودن تفاوتی در پذیرفتن امریه سربازی ندارد.
١٠- میزان ساعات کاری در امریه سربازی مانند سایر کارمندان آن سازمان میباشد و کمتر و بیش تر نمی شود.
شرایط دریافت امریه سربازی
افرادی که واجد شرایط ذیل باشند، نسبت به دیگران در اولویت جذب بعنوان سرباز امریه توسط سازمان ها و ارگان های دولتی کشور قرار می گیرند:
- افرادیکه متاهل اند.
- مشمولانی که در خانواده های ایثارگر زندگی میکنند. به عنوان مثال فرزندان جانبازان و رزمندگان و…
- افرادیکه تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند.
- مشمولان که وظیفه سرپرستی از خانواده را بر عهده دارند به عبارتی سرپرست خانوار هستند.
- جزء بستگان درجه یک خانواده شهدا، جانبازان و یا آزادگان بودن فرد مشمول هستند.
- مشمولانی که به علت بیماری که دارند از انجام خدمات رزمی معاف شده اند.
نکات مهم در مورد اخذ امریه سربازی
- وزارتخانه ها و نهادها و سازمان های دولتی هر ساله برای جذب نیرو در زمینه های گوناگون از بین مشمولان خدمت هم نیرو جذب می کنند و این مشمولان با گرفتن امریه سربازی و پشت سر گذاشتن دوره های آموزشی، در یکسری پادگان های نظامی تحت عنوان نیرو جذب سازمان ها و نهادهای مختلف میشوند.
- توجه داشته باشید که فقط ۶ ماه بعد از تاریخ فارغ التحصیلی فرصت ارسال مدارک برای امریه سربازی را به سازمان وظیفه عمومی دارید.
- مشمولان باید بدانند بازه زمانی که بعنوان امریه سربازی مشغول بکار می باشند، جزء سوابق استخدامی آنها محسوب خواهد شد.
- در صورتی که قصد اخذ امریه سربازی را دارید، بهتر است از فهرست ارگان های امریه سربازی آگاهی داشته باشید و وضعیت هر یک از آنها را به خوبی مطالعه کنید تا در صورت داشتن شرایط لازم، به صورت حضوری به سازمان مد نظر مراجعه نمایید و مدارک خویش را به مسئولان مربوطه تحویل دهید.
گردآوری: بخش جامعه سرپوش
- 17
- 5