روسپی گری
کلمه ی عربی روسپی به معنای زن بدكاره و فاحشه می باشد. در واقع مخفف لغت روسپی را رو سپید میگویند كه بعنوان طعنه و مسخره به زنان هرزه و رو سیاه گفته میشود. روسپیگری یعنی شخص در ازای پولی که دریافت می کند به رابطه جنسی، تن می دهد. در اواخر سده هجدهم، واژه روسپی رواج پیدا کرد. روسپیگری، علاوه بر حضور مؤثر زنان در تاریخ، مردان و كودكان( پسران و دختران) را نیز شامل می شود.
به تجارت یا آمیزش جنسی طبیعی و غیرطبیعی برای کسب درآمد و یا منافع دیگر را روسپی گری می گویند كه با نام سكس تجاری نیز شناخته میشود. روسپی گری علیه كرامت انسانی فرد بعنوان جرم محسوب میشود. مقام انسان در پدیده خودفروشی به یک شی کاهش پیدا می کند. در بعضی از جوامع، کاربرد اصطلاح تن فروشی به این منظور است که افراد درگیر فعالیت های جنسی خارج از هنجارهای آن جامعه ازجمله بی بند و باری جنسی یا روابط بیرون از ازدواج مانند ازدواج سفید را نشان دهد. كارگر جنسی به كسی می گویند كه مشغول به فعالیت در هر بخش از این پیشه می باشد. از شاخه های صنعت سكس می توان به روسپیگری اشاره کرد. این افراد برای درآمد زایی خود به نیاز جنسی مردان، پاسخ غیر متعارف میدهند و از این طریق به رفع نیاز جنسی پارتنرهایشان می پردازند.
امروزه سکس در غرب بعنوان صنعتی میباشد که روسپی گری از شاخه های آن به شمار می رود. روش های انجام روسپیگری، متنوع است که روتین ترین آن در جامعه ی فعلی ایران، به صورت خیابانی می باشد. زنان جنده و روسپی با ایستادن در پاتوق های مشخصی در کنار خیابان، منتظر مردان یا پارتنرهای جنسی خود می مانند و پس از توافق مالی بینشان در مکان مشخصی رابطه برقرار می کنند.
تاریخچه روسپی گری
در قرن هجدهم از معشوقه ها و فاحشه های فرانسه به عنوان قشرهای فرهیخته یاد میشد. در حالی که مردان بسیاری، سواد خواندن و نوشتن نداشتند. درواقع زن های فاحشه و معشوقه ناچارا به دلیل این که با درباریان و اشراف زادگان، همبستر میشدند؛ باید سواد خواندن و نوشتن را علاوه بر تحصیلات متفرقه ای نظیر ادبیات، تاریخ، شعر و فلسفه را می آموختند. از این رو آن ها در مجوز شرکت در تمام کالجها و کتابخانه های سلطنتی را داشتند.
خشونت در روسپیگری
روسپیان در موارد بسیاری، دچار خشونت جسمی میشوند. گاهی اوقات این زنان، مورد ضرب و شتم و آزار جسمی از سوی مشتریانشان قرار می گیرند یا حتی کشته میشوند. حتی از سوی غیر مشتریان هم بر علیه روسپیان، موارد بسیاری از خشونت وجود دارد. بدین دلیل روسپی را مورد ضرب و شتم قرار میدهند که درامد کارشان را، از آن ها می دزدند. اصولا دزدها و خلافکارها با وقت گذرانی در خیابان ها و زیرنظر گرفتن روسپی هایی که بعد از کارشان پول دریافت می کنند، در یک فرصت مناسب ، پول آن ها را می دزدند.
انواع روسپی گری
انواع مختلفی از روسپیگری وجود دارد که در ادامه با نمونه هایی از آنها اشنا میشوید:
- روسپیگری خیابانی:
روسپی در روسپیگری خیابانی با قدم زدن در گوشه خیابان، درخواست مشتری می کند. از علامت های مناسب برای روسپیگری می توان به قدم زدن در نیمه شب ها یا ایستادن درحال انتظار در کنار خیابان های شلوغ اشاره کرد. روسپی خانه به مکان اختصاص داده شده برای روسپی ها اطلاق می شود و گاهی وقت ها از اماکن ممنوع در شهر های بزرگ به شمار می رود. خدمات جنسی در برخی از آرایشگاه ها و حمام ها در کشور های آسیای شرقی با گرفتن انعام ارائه می شود.
- روسپیگری اسکورت:
روسپیگری اسکورت، نام بعضی از روسپیان به لفظ محترمانه می باشد. چنین روسپیانی، بهمراه مردان توریستی تنها در مراکز تاریخی و تفریحی میروند و در محل اقامت توریست یا در اتاق هتل، بقیه ی کارها را انجام میدهند ( که به آن اوت کال می گویند)، یا حتی این کارها در محل اقامت روسپی یا اتاق هتلی اجاره شده( که این کال نام دارد) توسط روسپی انجام می شود. اصولا موسسات اسکورت، این نوع روسپیگری را انجام می دهند.
علت گرایش به روسپیگری
چند مورد از دلایل گرایش به روسپیگری در زیر بیان شده است:
>> بعضی از مواردی که باعث میشود شخص به روسپیگری تمایل پیدا کند؛ شامل وابستگی شدید به مادر، مهار شدن رشد مردانگی توسط مادر، فقدان روابط محبت آمیز با پدر و برگشت به مرحله خودشیفتگی است.
>> یکی از دلایل گرایش به روسپیگری، جنون یا عقده می باشد. به این صورت که شخص، رفتار کودکانه و ناثابتی را از خود بروز می دهد و از نظر جنسی، سرد مزاج است.
>> از عوامل درونی مؤثر در روسپی گری می توان به تنبلی، کم هوشی و ضعف مبانی عقلی، عدم مهارت در کار، کمی سطح فکر و دانش عمومی اشاره کرد.
>> بعضی از موارد همچون داشتن رؤیاهای شهرت، ثروت، قدرت و عشق به تجمل، جاه طلبی های بی مورد ، موجب گرایش به روسپی گری شده است.
>> گرایش به روسپیگری دارای دلایلی ازجمله سرکشی، کینه توزی نسبت به جامعه، عصیان و انتقام جویی از پدر و مادر و شوهر یا نظام های تربیتی و اخلاقی آن می باشد.
>> بلوغ زودرس، عدم امکان ارضای طبیعی نیازها و رو به رو شدن با صحنه های تحریک آمیز در گرایش به روسپی گری تأثير به سزایی دارد.
>> محرومیت ها و محدودیت های اجتماعی برای ارضای نیازها، سرکوبی شدید و غیر عادی میل جنسی باعث شده تا افراد به روسپی گری روی بیاورند.
>> وقتی که شخص در دوران کودکی در معرض تجاوز جنسی قرار بگیرد و این موضوع از نظر ذهنی، حل نشود؛ منجر به روسپی گری می شود.
>> از دیگر علل روسپی گری می توان از انتقام جویی نسبت به خود و شرایط گذشته و حاضر یاد کرد.
علل گرایش مردان به زنان روسپی
روسپی گری به عنوان یک انحراف جنسی باعث بروز آسیب های شخصیتی خاص میشود که برای مشتریان مرد تن فروش هم صدق می کند.
از دلایلی که موجب میشود مردان به سمت زنان روسپی بروند می توان به ازدواج نکردن و فشار های جنسی، نداشتن رضایت زناشویی، دوری از همسر، سخت بودن ازدواج و دردسترس نبودن شریک عاطفی، تنوع طلبی اشاره کرد. البته باید بدانید که هر فرد مراجعه کننده به روسپیان، لزوما منحرف نیست. یعنی ممکن است علت روی آوردن فرد به این کار از روی اضطرار باشد و رابطه جنسی را با یک شریک ثابت در حالت عادی ترجیح بدهد ولی عموما افراد مراجعه کننده به روسپیان، چنین نیستند؛ یعنی این رابطه را به شکل دلخواهشان دوست دارند. شرایط اجتماعی نظیر دردسترس بودن چنین زنانی، بعضا قیمت کم برخی از آنها ، نبودن قوانین برخورد با چنین روابطی، تمکن مالی مرد برای پرداخت هزینه ها، فشار جنسی بخاطر وجود برخی تابو های اجتماعی و... باعث شده تا مردان، راحتتر به روسپیان مراجعه کنند.
تاثیرات روسپی گری و تن فروشی در جامعه
بیماری های مقاربتی از نخستین مسایل قابل بحث است. زنان روسپی در طی یک شبانه روز به خاطر داشتن چندین مشتری، احتمال ابتلا به هرگونه بیماری مقاربتی را دارند و علاوه بر آن در معرض عفونت ها و بیماری های مقاربتی و تولید مثل هستند که از چنین مشکلاتی می توان به سوزاک، هرپس، سفلیس و ایدز اشاره کرد.
بنیان خانواده علاوه بر انتقال بیماریها در جامعه، آسیب می بیند. مردان مراجعه کننده به روسپیان با وجود داشتن شریک عاطفی یا همسر، به شریکشان آسیب های جبران ناپذیری وارد می کنند و در واقع به آن ها خیانت میکنند. تن فروشی برای زنان و مردان دارای پیامدهای روانی نظیر ابتلا به اختلالات شخصیت، اضطراب و استرس، انواع افسردگی و انزوای اجتماعی می باشد.
همچنین کیفیت رابطه جنسی با روسپیان باعث میشود که در حین رابطه جنسی، اثراتی بر انتظارات مرد از خودش و از همسرش داشته باشد و موجب ایجاد سرخوردگی ها و ناکامی هایی شود. مردان بسیاری در زمانیکه با روسپیان، رابطه جنسی دارند؛ اختلالاتی نظیر اختلالات کژکاری جنسی از خود بروز میدهند یا این رابطه اثرات مخربی بر روی خودپنداره شان دارد.
یکی از دلایل ابتلای روسپی ها به انواع بیماری های روحی روانی، شرایط کاری نامساعد و حس تحقیر همیشگی می باشد. این بیماری های روانی به آن ها آسیب های جبران ناپذیری می زند. درادامه شایع ترین این بیماری های روحی عبارتند از:
- اختلال شخصیت
- ابتلا به انواع افسردگی
- ابتلا به انواع استرس و اضطراب های پایدار
- انزوای اجتماعی
- افسردگی پنهان( افسردگی خندان)
راه های مقابله با روسپی گری
راه های مختلفی برای مقابله با تن فروشی و روسپی گری وجود دارد که این راهکارها به شرح زیر میباشد :
* ایجاد شغل و سرگرمی برای روسپی ها از اصلی ترین راههای مقابله با روسپی گری به شمار می رود.
* عوامل موثر دیگری در مقابله با روسپی گری وجود دارد که شامل بومی سازی مشاغل و تحصیلات دانشگاهی می باشد. هنگام مهاجرت یک شخص به شهر دیگر برای تحصیل یا کارکردن، زمینه ی هرگونه لغزش و خطای او مهیا میشود. از این رو توصیه میشود که پیشرفت این افراد در شهر خودشان باشد.
* افزایش اگاهی و سطح معلومات افراد جامعه، تأثير بسزایی در زمینه تشخیص ابعاد معضل روسپیگری دارد.
گردآوری: بخش جامعه سرپوش
- 13
- 1