دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۰۶

تفخیذ چیست و چه مجازاتی در قانون برای آن در نظر گرفته شده است؟

تفخیذ,تفخیذ در قانون,تفخیذ در اسلام چیستیکی از جرائم جنسی حدی که در شرع مقدس تعریف و مجازات آن تعیین شده، جرم تفخیذ میباشد
برای روابط جنسی در دین اسلام ، چهارچوب مشخصی تعيين شده که اگر از این چهارچوب، منحرف شوید؛ مرتکب گناه کبیره شده اید و به این ترتیب، فرد خاطی بر اساس قانون، مجازات میشود. از جرائم مربوط به روابط جنسی می توان به زنا، همجنس گرایی، لواط، تفخیذ و… اشاره کرد. این نکته را در نظر داشته باشید که درصورت غیرمسلمان بودن فاعل عمل تفخیذ و مسلمان بودن مفعول، مجازات فاعل، اعدام است. در این مطلب از سرپوش توضیحاتی درباره تفخیذ و احکام آن داده شده است.

تفخیذ

یکی از انواع اعمال جنسی به نام تفخیذ میباشد که در میان دو مرد انجام میشود. تفخیذ برطبق ماده ۲۳۵ قانون مجازات اسلامی، مصوب سال ۱۳۹۲، به قراردادن اندام تناسلی مرد، بین ران ها با نشیمنگاه انسان مذکر دیگر اطلاق میشود. تبصره ی این ماده نیز بیانگر این است که حکم دخول کم تر از ختنه گاه، تفخیذ می باشد. این عمل برای اشخاص ترنس سکشوال، نوعی جرم تلقی میشود و آن ها باید برای درمان پزشکی بر اساس روند قانونی تغيير جنسیت، اقدام کنند.

تفخیذ در حال روزه

بیرون آوردن منی، یکی از اموری است که روزه دار نباید آن را انجام دهد. بنابراین کارهایی که موجب باطل شدن روزه می گردد؛ نظیر استمناء، لمس کردن، بوسیدن، تفخیذ و کارهایی که مقصود از آن بیرون آمدن منی باشد حتی اگر شخص، قصدش را نداشته باشد ولی با انجام این کار بر حسب عادت، منی از او خارج شود، است.

انواع تفخیذ

> تخفیذ مرد با مرد

تفخیذ مرد با مردی دیگر حرام و موجب ثبوت حد بر هر دو می‌ باشد.

> تفخیذ مرد با زن اجنبی:

گناه کبیره تفخیذ مرد با زن اجنبی، حکم زنا ندارد ولی حرام است و موجب تعزیر میشود.

> تفخیذ با همسر:

در نظر داشته باشید که تفخیذ با همسر و کنیز حتّی با انزال، جایز است.

تفخیذ,حکم تفخیذ مرد با مرد,تفخیذ در اسلام چیستامکان تخفیف و تعلیق و تغییر در مجازات جرم تفخیذ وجود ندارد

نحوه شکایت از جرم تفخیذ

ماده ۲۳۵ قانون مجازات اسلامی به شرح عنصر قانونی جرم تفخیذ پرداخته است. با توجه به اینکه از نظر عرفی و قانونی، برقراری این رابطه منع شده است؛ پس عواقبی بهمراه خواهد داشت. به عنوان مثال ، شکل گیری این رابطه نامشروع، باعث بروز مشکلات جدی در یک خانواده می شود. بنابراین، با اعلام و طرح شکایت از این جرم، میتوان مانع از بروز آن شد.

نحوه ی شکایت از جرم تفخیذ به اینصورتست که ابتدا باید شکواییه ای تنظیم شود. سپس، شاکی باید شکواییه خود را برای اعلام وقوع جرم، در دفاتر خدمات قضایی ثبت کند

نحوه رسیدگی به جرم تفخیذ

براساس ماده ۳۰۶ قانون آئین دادرسی کیفری، در دادگاه صالح، مستقیما به جرایم منافی عفت رسیدگی می شود و برای اثبات مجرمیت متهم، تحقیقات لازم انجام میشود و باید برای اثبات مانند شهادت شهود، تمامی دلایل و مدارک بررسی شوند.

یکی از صلاحیت های دادگاه کیفری دو، رسیدگی به جرم تفخیذ می باشد. چنانچه قاضی بعد از احضار متهم و شاکی و بررسی اظهاراتش، مدارک و دلایلی که برای انتساب جرم به متهم است را کافی ندانست، اقدام به صدور حکم برائت برای او می نماید ولی درصورت اثبات مجرمیت متهم، دادگاه با صدور رأی محکومیت، متهم را به مجازات مقرر در قانون، محکوم می کند. این رأی دادگاه بدوی محسوب میشود که در دادگاه تجدید نظر، قابل اعتراض است.

اثبات تفخیذ

به طور کلی ادله اثبات دعوا در امور کیفری به هرگونه اقرار، علم قاضی، شهادت و قسامه( قصاص و دیات) اطلاق میشود. شما می توانید از اقرار برای اثبات جرم تفخیذ، استفاده کنید و به شهادت شهود استناد نمایید. برای اثبات تفخیذ از راه شهادت باید ۴ مرد عادل و یا ۴ مرتبه اقرار در محضر قاضی، انجام شود که اگر کم تر از ۴ بار، اقرار کند بجای صد ضربه شلاق به ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق، محکوم میشود. در نظر داشته باشید که اقرار، باید صریح باشد و خلاف آن نباشد.

قانونگذار و شارع برای ادای شهادت در خصوص اثبات روابطی اعم از زنا، لواط، مساحقه و غیره از نظر حفظ نظم در جامعه و جلوگیری از ادعاها و شهادت های دروغین، شروط سختی قرار داده است که این شروط عبارتند از:

اولا، تمام ۴ یا ۳ شاهد مرد و دو شاهد زن، از یکدیگر به صورت متوالی و بدون فاصله زمانی شهادت دهند وگرنه تفخیذ اثبات نشده و شهادت دهندگان، محکوم به ۸۰ ضربه شلاق بعنوان مجازات قذف مبشوند.

دوما، شهود باید حتما با چشمانشان نظاره گر موضوع شهادت باشند و مطمئن باشند که چنین اتفاقی رخ داده است وگرنه شهادت آنها قابل پذیرش نیست.

سوما، اگر میان شاهدان، اختلافی رخ داد شهادتشان قابل پذیرش نیست و به این جهت، جرم اثبات نمی شود و محکوم به ۸۰ ضربه شلاق میشوند.

مجازات تفخیذ

برای جرم محسوب شدن یک عمل، توجه کنید که باید آن عمل، عنصر قانونی داشته باشد؛ یعنی برایش در قانون، مجازاتی در نظر گرفته شده باشد. همچنین، قاضی براساس اصل ۱۶۷ قانون اساسی، وظیفه دارد که در قوانین مدونه، حکم هر دعوا را پیدا کند درغیر این صورت، حکم قضیه را با استناد به منابع معتبر اسلامی یا فتاوای معتبر صادر نماید. بنابراین، با این که احکام و مجازاتی برای تفخیذ در شرع در نظر گرفته شده است اما در مرحله اول، معیار عمل در دادگاه های کشور، حکم قانون میباشد که باید به قانون مجازات برای آن، مراجعه کرد.

تفخیذ چیست,احکام تفخیذ,حکم شرعی تفخیذ با دخترتفخیذ، یک از انواع اعمال جنسی است که می تواند میان دو مرد انجام گیرد

براساس ماده ۲۳۶ قانون مجازات اسلامی، مجازات پیش بینی شده برای تفخیذ، صد ضربه شلاق است که نسبت به فاعل و مفعول، اعمال می شود. در نظر داشته باشید که میان محصن و غیر محصن و عنف و غیرعنف( یعنی به اجبار یا غیر آن) در اعمال مجازات تفخیذ، هیچ تفاوتی وجود ندارد. برطبق تبصره این ماده، درصورت غیرمسلمان بودن فاعل عمل تفخیذ و مسلمان بودن مفعول، مجازات فاعل، اعدام است.

بر اساس ماده ۱۳۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ مجازات تکرار جرم، محاسبه نمیشود بلکه نحوه ی محاسبه ی آن بر اساس تکرار جرائم حدی می باشد. پس اگر فردی مرتکب جرم تفخیذ شد و برایش مجازات ۱۰۰ ضربه شلاق حدی را در نظر گرفتند، مجازات او برای سومین بار ، حبس ابد می باشد. علاوه‌براین مجازات وی برای چهارمین بار که در زندان در حبس ابد به سر میبرد، اعدام حدی است.

با توجه به این که مبنای مجازات تفخیذ، فقهی است؛ بعنوان مجازات حدی شناخته می شود و قواعد مجازات حدی بر آن حاکم است؛ یعنی این مجازات به هیچ وجه تخفیف و تغيير داده نمیشود و باید به همان ترتیبی اجرا شود که مشخص شده است.

راه های عدم اعمال مجازات تفخیذ

با توجه به تعيين میزان مجازات های حدی در شرع، چنین مجازات هایی به هیچ عنوان قابل تعویق و تعلیق نیستند ولی ” توبه ” تنها راه برای عدم اعمال مجازات های حدی است.

جرائم حدی شامل محاربه و قذف نیست؛ لذا اگر در چنین جرایمی، مرتکب جرم حدی قبل از اثبات جرمش، توبه کند و قاضی، این توبه و پشیمانی و ندامتش را تشخیص دهد؛ مجازات حدی بر او اعمال نمیشود.

قانون گذار برای مرتکبین جرائم حدی، مزایایی به جز قذف در نظر گرفته است که درصورت اقرار به ارتکاب جرم و اثبات جرم با اقرار، حتی اگر پس از اثبات جرمشان توبه کنند دادگاه می تواند از رئیس قوه قضائیه، عفو آن ها را درخواست کند.

نکات مهم مربوط به لواط و مجازات آن

- مجرم به شخص معرفی گفته میشود که دو مرد را به یکدیگر، جهت ارتکاب لواط معرفی نماید و مجازات چنین شخصی ۷۵ ضربه شلاق می باشد.

- مساحقه، نوعی رابطه همجنس بازی میان زنان است.

- این نکته ار در نظر داشته باشید که ازدواج فاعل با مادر، خواهر و یا دختر مفعول؛ حرام است.

- اگر مردی بعد از این که ازدواج کرد، مرتکب عمل لواط با برادر یا پسر و یا پدر همسرش شود؛ همسرش بر او حرام نخواهد شد.

حکم تفخیذ با همسر,نحوه رسیدگی به جرم تفخیذ,معنای تفخیذجرم تفخیذ از جرائم منافی عفتی است که منجربه آسیب به نظم و امنیت اخلاقی جامعه میشود

گردآوری: بخش جامعه سرپوش

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش