چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۲۱ - ۱۴ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۰۶۵
رفاه و آسیب های اجتماعی

ممنوعیت کاشت ناخن و مژه چه دردی از جامعه درمان می کند؟/ یک آرایشگر: مجبورم به‌صورت زیرزمینی به کارم ادامه دهم

یک آرایشگر می‌گوید: «متاسفانه هیچ حمایتی از صنف ما نشده ما در تنگنای شدیدی قرار داریم با هزینه‌های بالا و سرسام‌آور کرایه‌ها و مواد آرایشی، می‌خواهیم از عهده مسایل معیشتی و اقتصادی خود برآییم مسولان باید شرایط کنونی آرایشگران زنانه را در نظر بگیرند.»

وزارت کار به‌تازگی بدون هیج پیوست توجیه افکار عمومی، چراغ خاموش رشته استانداردهای آموزشی در رشته ناخن و مژه را از پورتال سازمان فنی و حرفه‌ای حذف کرده و این پیام جدید را به آرایشگران زنانه داده است که دیگر مجوز فعالیت در این رشته‌ها را ندارند.

با تصمیم غیرمنتظره این وزارتخانه تعداد زیادی از کارآموزانی که دوره آموزش خود را به‌پایان رسانده‌اند بلاتکلیف مانده‌اند، از آن طرف دیگر هم آرایشگران قدیمی که تاکنون با مجوز قبلی در این حوزه‌ها فعالیت داشتند باید کار خود را تعطیل کنند، در واقع ده‌ها هزار زن و دختر منبع درآمدشان را از دست خواهند داد. البته پیش از این هم ممنوع شدن کاشت ناخن، مژه و برخی دیگر از خدمات در آرایشگاه‌های زنانه در مشهد سبب‌ساز مشکلات اقتصادی و امنیتی برای زنان آرایشگر شده بود.

این اقدام در شرایط فعلی کشور بخش اعظمی از نیروی کار زنان که در این حرفه مشغول به کار هستند و از همین راه ارتزاق می‌کنند را بیکار می‌کند، ولی آفت دیگر که خیلی مورد توجه قرار دارد این است که تعداد زیادی از آرایش‌گران که از این کار محروم می‌شوند به‌صورت زیرزمینی اقدام به این کار می‌کنند، آن وقت هزینه‌ها بالا می‌رود و دود آن به چشم مردم.

بر اساس گزارشی که سازمان تعزیرات در سال ۱۳۹۴ منتشر کرده است، از حدود ۲۱ هزار آرایشگاه زنانه تهران ۲۰ هزار آرایشگاه به‌صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند و تنها هزارو ۱۵۰ آرایشگر زنانه با مجوز رسمی فعالیت دارند. همچنین پورتال اطلاع‌رسانی اتحادیه آرایشگران زنانه تهران نشان می‌دهد که تنها حدود ۷۴۷ آرایشگاه زنانه در تهران فعالیت می‌کنند و در شش سال گذشته بیشتر از یک‌سوم آرایشگاه‌های زنانه تهران تعطیل شده‌اند. از طرفی به‌نظر می‌رسد آن دسته از افردی که علاقه‌مند به کاشت مژه و ناخن بودند باز این کار را انجام می‌دهند با این تفاوت که اگر الان یک کار قانونی انجام می‌دادند حالا این کار غیرقانونی می‌شود، وقتی چنین کارهایی غیرقانونی اعلام می‌شوند چون طرفداران زیادی دارد جامعه به‌سمت هنجار شکنی سوق داده می‌شود.

بیشتر صاحبان آرایشگاه‌های زنانه و کارکنان سرپرست خانواده هستند

سمیه ۴۵ ساله دارد، او سرپرست سه کودک خردسال است و با مشقت زیاد و تلاش توانسته یک کلینیک کاشت ناخن و مژه را راه‌اندازی کند، او درباره این ممنوعیت جدید به خبرآنلاین می‌گوید: «مدت زیادی را برای آموزش و یادگیری گذاشتم و بالطبع مجبور بودم هزینه‌های بالایی را هم پرداخت کنم حالا که یک کلینیک را با وام و قرض و هزار بدبختی به‌پا کردم و یک عده‌ای را هم سرکار آوردم تا آنها بتوانند صاحب این کار شوند می‌خواهند مجوزی که خودشان برای ما صادر کردند را متوقف کنند. واقعا تکلیف ما چه می‌شود؟ چون خودم خیلی سختی کشیدم زنانی را مشغول به‌کار کردم که آنها هم سرپرست خانوار خود هستند و فقط از این راه می‌توانند درآمد داشته باشند. وزارت کار باید متولی کار برا ی ما زنان باشد و ما را حمایت کند، همین موضوع من و همکارانم را دچار سردرگمی کرده چرا که ما فقط به‌طور تخصصی در کاشت ناخن و مژه فعالیت داریم، یعنی دیگر نمی‌توانیم برویم اصلاح مو انجام بدهیم یا حتی دوره‌اش را هم ندیدیم.

ما مشکل معیشتی داریم

سمانه یکی دیگر از آرایشگرانی هست که به خبرآنلاین می‌گوید: «متاسفانه هیچ حمایتی از صنف ما نشده ما در تنگنای شدیدی قرار داریم با هزینه‌های بالا و سرسام‌آور کرایه‌ها و مواد آرایشی، می‌خواهیم از عهده مسایل معیشتی و اقتصادی خود برآییم مسولان باید شرایط کنونی آرایشگران زنانه را در نظر بگیرند.»

من بیکار بودم رفتم سراغ آموش کاشت مژه

مریم ۳۰ ساله است و کارش را خیلی دوست دارد او کارشناس ارشد معماری دارد و چون کاری پیدا نکرده است به سراغ آموزش کاشت مژه رفته و از درآمدش هم خیلی راضی است او به خبرآنلاین می گوید: «درکنار همه سختی‌ها و کرایه‌های بالایی که مجبورم بدهم ولی کارم را دوست دارم و کمک خرج خانواده هم هستم و توانسته‌ام با همین کارم بخشی ا زجهیزیه‌ام را آماده کنم حالا که می‌خواهم تشکیل زندگی بدهم با همچین ممنوعیتی مجبورم بروم در خانه و یا زیرزمینی به کارم ادامه دهم، از دست دادن مشتریان ثابتم که چندین سال با چنگ و دندان آنها را نگه داشته‌ام خسارت بزرگی به من است.»

اگر نتوانم کار کنم مجبورم برای گدایی به خیابان بروم

زهرا ۵۰ سال دارد و سه بچه، شوهرش معلول است که توانایی کار را ندارد. او تنها نان‌آور خانواده پنج نفره است. او می‌گوید:«دیگر گزینه‌ای برای کار کردن ندارم. اگر نتوانم کار کنم مجبورم برای گدایی به خیابان بروم. از دیدگاه مرجع تقلید خاصی، کاشتن ناخن، هیچ خللی برای انجام واجبات شرعی مانند غسل و وضو ایجاد نمی‌کند ما قبلا این مسئله را حتی در بسیاری از بروشورهای تبلیغاتی آرایشگری می‌زدیم . نمی‌دانم چرا این ممنوعیت را بدون اطلاع قبلی اعلام کردند بسیاری از کارآموزانم نمی‌توانند حتی الان مدرک خود را با وجود این همه هزینه و وقت بگیرند.

من به صورت زیرزمینی مجبورم به این کار ادامه دهم

یک سالن کار دیگر می‌گوید: «این ممنوعیت وزارت کار فقط به رشد مشاغل زیر زمینی به صورت رشد قارچ گونه کمک خواهد کرد. به‌طور مثال شاید برخی افراد تصور کنند ترمیم کاشت ناخن ضروری نیست اما با توجه به اینکه بلند شدن ناخن سبب برگشت و شکستن آن شده و این خود عفونت و قارچ روی ناخن ایجاد می‌کند، پس ترمیم برای افرادی که ناخن کاشتند، ضروری است و با بسته شدن سالن‌های آرایشی، امکان انجام این ترمیم در پستوها و زیرزمین‌ها بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی با قیمت چند برابری فراهم شد، البته اگر من هم نتوانم کار کنم باید این شغل را به زیرزمین ببرم.»

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
خداوند رحمت او پدرت ای کسی که کاشت ناخن را ممنوع کردی بابا تمام فقر بیکاری و بدبختی همین کاشت ناخن بود که سر مردم آورد الان دیگه نفس راحت میکشیم
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش