چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۲۹ - ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۶۰۹۳۶
رفاه و آسیب های اجتماعی

آشوب در شهر مردگان | زندگی با مرگ آسان نیست

بهشت زهرا,شستشوی اموات در بهشت زهرا
زندگی با مرگ آسان نیست؛ از زمانی که لباس کار بر تن می‌کنند تا زمانی که ساعت پایان کار اعلام می‌شود.

روزنامه شرق نوشت: زندگی با مرگ آسان نیست؛ از زمانی که لباس کار بر تن می‌کنند تا زمانی که ساعت پایان کار اعلام می‌شود. ‌آخرین گزارشی که از وضعیت بهداشت روانی و رضایت‌مندی شغلی کارکنان سازمان بهشت زهرا در سال ۸۲ منتشر شده، نشان می‌داد یک‌‌چهارم کارکنان این سازمان نیازمند دریافت خدمات روان‌پزشکی هستند.

احمد مسجدجامعی زمانی که ریاست شورای شهر چهارم را بر‌عهده داشت، در یکی از تهران‌گردی‌هایش به بهشت زهرا رفت و در توصیف سختی کار تظهیرکنندگان گفت:‌ کار غسالان سخت و دشوار است و اجر معنوی فراوانی دارد.

طبق گفته پرسنل این محل، در یک روز ۷۰۰ انگشت بریده از بیمارستان‌ها به اینجا منتقل شده که پس از تفکیک جنسیتی، هر‌کدام از آن انگشت‌ها جداگانه غسل داده و به خاک سپرده شده است.

بحث سختی کار و امنیت شغلی این افراد، دغدغه اصلی بود که قرار شد در اولویت کارها قرار داده و پیگیر آن باشیم. در این دوره از مدیریت شهری وعده‌های بسیاری به کارکنان این سازمان داده شد، اما تعداد کمی از این وعده‌ها رنگ حقیقت به خود گرفت.

تا آنجا که ساعت ۱۰:۳۰ روز دوشنبه ۱۹ شهریور،‌ کارکنان ناراضی و خسته از وعده‌های مدیران سازمان بهشت زهرا، از ‌جمله تطهیرکنندگان این سازمان که مسئولیت شست‌وشوی اموات را بر‌عهده دارند، در سالن عروجیان تجمع کردند.خبرگزاری تسنیم گزارش داد که در این ساعت شست‌وشوی اموات متوقف شده است. تسنیم دلیل این تجمع را عدم ارائه تسهیلات رفاهی از سوی بهشت زهرا(س) عنوان کرده است.

جواد تاجیک، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا، درباره جزئیات اعتراض‌ها به رسانه گفته است:‌ مبلغی به ‌عنوان رفاهی تابستانی باید به کارکنان بهشت زهرا پرداخت می‌شد که بدون مجوز شهرداری قانونی نبود و مجوز پرداخت را از شهرداری گرفتیم و این مبلغ به کارکنان پرداخت می‌شود.

خدمات‌رسانی به مردم متوقف نشده بود، زیرا ما دو نوع کارمند در شهرداری داریم: کارکنان شرکتی و رسمی که این مبلغ به کارکنان شرکتی تعلق نمی‌گرفت و آنها مشغول خدمات‌رسانی بودند. به گفته تاجیک، به گلایه‌های کارکنان رسیدگی شد و مشکل معترضان حل شد.

سایت روابط‌عمومی شهرداری تهران هم در خبری نوشته که پس از اعتراض برخی از کارکنان سازمان بهشت زهرا، معاون عروجیان این سازمان در جمع کارکنان حاضر شد. کارکنان این مجموعه پس از حضور معاون عروجیان، به بیان خواسته‌های خود پرداختند. معاون عروجیان سازمان بهشت زهرا پس از استماع خواسته‌های کارکنان این مجموعه، دستورهای لازم را برای رفع مشکلات کارکنان صادر کرد و انجام خدمات‌رسانی در مجموعه بهشت زهرا عادی است و اخبار منتشرشده در فضای مجازی تناسبی با روند خدمات‌دهی در‌حال‌حاضر در این مجموعه ندارد.

این در‌حالی بود که یکی از کارکنان قدیمی بهشت زهرا گفت: سه روز بود که کارکنان قصد تجمع و اعتراض داشتند که هر بار وعده‌ای داده می‌شد، اما وعده‌ها محقق نمی‌شد. این تجمع فقط اعتراض به عدم پرداخت رفاهیت تابستانه، که مبلغ آن هم کاهش پیدا کرده بود‌، نبود، بلکه اعتراض به وعده‌های بی‌شمار مدیرعامل در مورد رفاه کارکنان این سازمان بود که هیچ‌کدام محقق نشده است.

این کارمند قدیمی مدعی شد که تاجیک در مدتی که مدیریت این مجموعه را بر‌عهده گرفته، تاکنون در میان کارکنان عروجیان حاضر نشده و در این تجمع نیز نماینده خود را فرستاد. هرچند‌ در یکی از اخبار منتشر‌شده روز گذشته اعلام شد تاجیک به میان تطهیر‌کنندگان رفته و در جریان گلایه‌های آنها قرار گرفته است، اما به گفته کارکنان بهشت‌ زهرا، مدیران سابق بهشت زهرا دیدارهای مستقیم زیادی با کارکنان و تطهیرکنندگان بهشت زهرا داشتند و در این دوره برخی از رفاهیت مانند سفر به مشهد یا قشم قطع شده است.

به گفته او، در این تجمع حدود ۱۰۰ کارمند از‌ جمله ۵۰ تطهیرکننده حضور داشتند و روند خدمات‌رسانی به مردم کند شد؛‌ تا جایی که صدای اعتراض شهروندان هم بلند شد و آنها خواستار رسیدگی به مطالبات کارکنان بهشت زهرا شدند. یکی از مراجعه‌کنندگان به مجموعه عروجیان هم می‌گوید: بخش پذیرش فعالیت‌های خود را متوقف کرده بود و باعث نارضایتی مردم شده بود.

ناصر امانی، رئیس کمیته منابع انسانی اسلامی شهر تهران، در واکنش به گلایه‌های کارکنان بهشت زهرا می‌گوید‌:‌ اعتراض کارکنان بهشت زهرا به اعضای شورا هم منعکس شده بود و پیام‌های زیادی از سوی کارکنان این سازمان برای ما ارسال شده است. او یادآوری می‌کند: در روزهای نخست شورای ششم، به شهرداری تأکید کردم که دو سازمان در شهرداری مأموریت‌های سخت و زیان‌آوری دارند و باید مسائل حقوقی و رفاهی آنها در اولویت قرار گیرد؛ نخست سازمان آتش‌نشانی و دوم بهشت زهرا.

در این مدت سازمان بهشت زهرا موضوع مسکن یا ترمیم حقوق کارکنان را دنبال کرده است، اما رفاهیت‌ کارکنان بهشت زهرا که فعالیت سختی دارند و آسیب‌های جسمی و روانی زیادی هم دربر دارد،‌ در دستور کار قرار نگرفته بود و با وجود آنکه در روزهای پایانی تابستان هستیم، هنوز رفاهی تابستان پرداخت نشده و موضوع مسکن آنها هم رها شده است.

امانی تأکید می‌کند: اگر مشکلات معیشتی و رفاهی کارکنان حل نشود، شورا ورود کرده و به شهرداری تذکر خواهد داد. امانی در سال ۱۴۰۱ بازدیدی از سازمان بهشت زهرا داشت. او در گزارشی که در صحن شورای شهر تهران ارائه کرد، به فشار و آسیب‌های جسمانی و روانی که به کارکنان بخش تطهیر وارد می‌شود، اشاره کرده بود.

به گفته رئیس کمیته تشکیلات و منابع انسانی، در‌حال‌حاضر بیشتر کارکنان این بخش از درد مفصل در ناحیه گردن، شانه، کمر و زانو رنج می‌برند که در مورد خانم‌های با سن بالای ۵۰ سال و ۱۵ سال سابقه کار مستمر در این بخش، نمود بیشتری دارد. در این بخش، خانم بالای ۵۵ سال هم مشاهده کرده‌ایم. کارکنان این بخش نیازمند توجه ویژه‌ای هستند که افزون بر حل مسائل معیشتی و رفاهیتشان نیازمند برنامه‌های مشاوره‌ای و مددکاری اجتماعی و خانوادگی اصولی و مستمر هستند و همچنین لازم است هر چند‌وقت از محیط کاری خود فاصله بگیرند و مشاهده‌ها‌ و خاطره‌های تلخ و آزاردهنده انباشته در ذهن خود را به فراموشی بسپارند.

به گفته این عضو شورای شهر تهران، یکی از درخواست‌های اصلی و عمومی کارکنان این بخش، حل مشکل مسکن آنان است که متأسفانه بیشترشان از شهرهای حومه تهران هستند و آن‌گونه که بیان می‌کردند، کارکنان مشابه آنان در شهرهای اطراف تهران مشکل مسکن‌شان به صورت رایگان توسط شهرداری حل شده، ولی این عزیزان همچنان مستأجر و خانه‌به‌دوش هستند.

 اعتراض کارکنان بهشت زهرا بی‌سابقه نیست؛ اعتراض‌هایی که تاکنون رسانه‌ای نشده بودند و به دلیل اینکه تأثیری بر خدمات‌رسانی به شهروندان نداشتند، فراگیر هم نشده بودند. یکی از تطهیرکنندگان می‌گوید تاکنون پنج بار نسبت به وضعیت رفاهی اعتراض کرده‌ایم، اما هر‌بار فقط وعده به ما داده شد.

اما این تنها حاشیه بهشت زهرا در این سال‌ها نیست. این سازمان در این دوره از مدیریت شهری با حاشیه‌های زیادی همراه بود؛ از برکناری ناگهانی مدیرعامل سابق بهشت زهرا در‌حالی‌که او در سفر کربلا بود، تا پیشنهاد بهشت‌زهراگردی به دانش‌آموزان. اخذ هزینه نگهداشت سالانه قبور برای هر پلاک قبر نیز یکی دیگر از حاشیه‌هایی بود که این پیشنهاد پس از رسانه‌ای‌شدن پس‌گرفته شد و شهرداری منکر این پیشنهاد شد. زاکانی در این زمینه گفته بود: مدیران بهشت زهرا به اشتباه در پیش‌نویس لوایح نوشته بودند که من هم اطلاعی نداشتم. وقتی خبر دادند، گفتم حذف کنند؛ چون خلاف قاعده و قانون است و سابقه هم نداشته است. 

‌نورا حسینی

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش