به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، نبیالله شاهمحمدی در نشست امروز با اصحاب رسانه با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر در اولویت موضوع آسیبهای اجتماعی در کشور قرار گرفته است، بیان کرد: اعتیاد و مباحث مرتبط با مواد مخدر ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی است و این موارد با هم در ارتباط هستند، به همین دلیل امر مبارزه با مواد مخدر در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر انجام کار فوقالعاده برای کاهش آسیبهای اجتماعی بویژه اعتیاد، ادامه داد: اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر موضوع بسیار مهمی است که در استان مرکزی برای پررنگ شدن آن به عنوان یک راهکار موثر در کاهش این معضل، اقدامات گستردهای طی سال گذشته انجام شد و امسال نیز این اقدامات تداوم دارد.
شاهمحمدی درخصوص اهداف برنامههای در نظر گرفته شده برای هفته مبارزه با مواد مخدر، گفت: افزایش آگاهی گروههای هدف، ایجاد حساسیت در جامعه و اطلاعرسانی در خصوص اقدامات انجام شده از جمله اهداف برنامههای مورد نظر در این هفته است.
وی با بیان اینکه برنامهها در سه بخش پیشگیری، فرهنگی و مقابله برای این هفته در نظر گرفته شده است، افزود: در هر سه بخش برنامهها در شهرستانها اجرا میشود و در واقع از هفته مبارزه با مواد مخدر برای انجام اقدامات گستردهتر و پررنگتر بهره برده میشود تا به این طریق حساسیت بیشتری در جامعه ایجاد شود.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی یکی از اقدامات مورد نیاز بخش مبارزه با مواد مخدر را بسط برنامهها در سکونتگاههای غیر رسمی به دلیل مستعد بودن این مناطق، عنوان کرد: به همین منظور نمایشگاه سیار در یکی از سکونتگاههای غیر رسمی اراک به صورت پایلوت برگزار و در این نمایشگاه به صورت ویژه به بحث آموزش پرداخته میشود و بازخورد این اقدام نیز مورد ارزیابی قرار میگیرد.
شاهمحمدی افزود: یکی از برنامههایی که برای امسال در نظر گرفته شده برپایی نمایشگاه آموزشی با هدف پیشگیری از اعتیاد است. شرکتکنندگان در غرفههای مختلف حضور مییابند و امتیاز کسب میکنند و در پایان با گذراندن دوره آموزشی در تمامی غرفهها گواهینامه دریافت میکنند.
وی عنوان کرد: برگزاری کارزار کمپین پیشگیری از مصرف گل با مسئولیت اداره کل بهزیستی استان مرکزی از ۱۰ تا ۱۴ تیر ماه سال جاری نیز از دیگر برنامهها در امر مبارزه با مواد مخدر است. طبق این برنامه به صورت هماهنگ اطلاعات جامعی از طریق فضای مجازی، معابر و پارکها، سازمانها و... منتشر میشود که جامعه نسبت به موضوع اعتیاد به این ماده مخدر و مضرات آن مطلع شود.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با شهرداری عنوان کرد: طبق این تفاهمنامه شهرداری موظف است ۱۰ درصد اعتبار بخش فرهنگی این نهاد را به موضوع مبارزه با مواد مخدر اختصاص دهد که اجرای این تعهد امسال پیگیری میشود.
شاهمحمدی با تاکید بر ایفای نقش مطالبهگری توسط مردم در بخش مبارزه با مواد مخدر، عنوان کرد: مردم باید از دستگاه دولتی و غیر دولتی در خصوص اقدامات انجام شده و برنامههای در نظر گرفته شده پاسخ بخواهند. ایفای این نقش در واقع کمک به سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی است و با این اقدام در واقع نقاط قوت و ضعف اقدامات مشخص میشود و میتوان به نتایج مطلوبتری دست یافت.
وی عنوان کرد: روز ۱۱ تیرماه همایش ۷۰۰ نفری با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان مختص روسای دبیرستانها در اراک برگزار میشود که در این همایش با حضور کارشناس متبحر در بخش مبارزه با مواد مخدر اطلاعات مورد نیاز ارائه میشود.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی ادامه داد: همچنین همایش بهبودیافتگان با همکاری یکی از واحدهای صنعتی و سازمانهای مردمنهاد تا انتهای تیرماه سال جاری برگزار میشود.
شاهمحمدی همچنین برگزاری تئاتر خیابانی با موضوع اعتیاد، پذیرش سه نفر در هر یک از مراکز میان مدت ترک اعتیار در هفته مبارزه با مواد مخدر و پرداختن به بحش آموزش و اطلاعرسانی به قشرهای مختلف را از دیگر برنامههای شورا در این هفته عنوان کرد.
وی بیان کرد: همچنین امحاء بیش از سه تن مواد مخدر مربوط به استان مرکزی و هفت استان همجوار در استان اصفهان از دیگر برنامههای ستاد در هفته مبارزه با مواد مخدر است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در بخشی دیگر از سخنانش در خصوص اقدامات انجام شده شورا در سال گذشته، با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰۰ مرکز متادوندرمانی در استان مرکزی، عنوان کرد: ۱۵ هزار و ۸۵۰ نفر در استان مرکزی تحت متادوندرمانی قرار گرفتهاند که اطلاعات این تعداد در سامانه الکترونیکی که برای این منظور راهاندازی شده ثبت شده است.
شاهمحمدی ادامه داد: سال گذشته پنج هزار و ۸۷۳ نفر در مراکز و مناطق مختلف آزمایش عمومی دادند که از این تعداد ۵۴۳ نفر مثبت ماده مخدر و ۱۵۷ نفر مثبت ماده محرک بودند.
وی در خصوص تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در استان مرکزی، گفت: در استان حدود ۳۰ هزار نفر مصرف کننده وجود دارد که البته این آمار مربوط به افراد شناسایی شده سال ۱۳۹۰ است که از این تعداد سه هزار نفر را زنان تشکیل میدهند.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به فعالیت یک کمپ ترک اعتیاد مربوط به بانوان در استان، عنوان کرد: این کمپ با ظرفیت ۳۰ نفر فعالیت میکند و با وجود همکاری برای تامین امکانات اما باز هم فضای کمپ محدود است و نیاز داریم سازمانهای دولتی در صورتی که فضای بلااستفاده در اختیار دارند برای این منظور در نظر بگیرند.
شاهمحمدی در خصوص اقدامات انجام شده شورا در بخش مقابله با عرضه در سال گذشته، عنوان کرد: در سال ۹۵ هفت تن و ۱۱۷ کیلو انواع مواد مخدر کشف شد که از این میزان ۱۷۳ کیلو مواد پیشساز بوده است، ۲۸ باند مواد مخدر شناسایی شد و ۱۲ هزار و ۹۳۲ نفر دستگیر شدند که از این تعداد دو هزار و ۲۰۶ نفر توزیع کننده و ۶ هزار و ۳۷۶ نفر معتاد بوده اند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه استان مرکزی در بخش کشت گیاهان ممنوعه به ویژه ماده مخدر "گل" به دلیل موقعیت جغرافیایی، مستعد است برنامهای برای مقابله با این موضوع در نظر گرفته شد و تمامی دستگاههای دولتی مرتبط با موضوع کشت این گیاه تحت آموزش قرار گرفتند که به این طریق با کشت این گیاهان مقابله شود.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی ادامه داد: برخی از افراد زمین کشاورزی را به بهانه کشت هندوانه و ... اجاره می دهند که در این زمینها به کشت گیاهان ممنوعه پرداخته می شود. سال گذشته اقدامات موثری در رابطه با شناسایی و برخورد با خاطیان با همکاری دستگاه قضا انجام شد.
شاهمحمدی در خصوص اقدامات انجام شده در بخش پیشگیری عنوان کرد: سال گذشته در این بخش اقدامات موثری انجام شد. در اولین گام تربیت مربی در شهرستانها برای بومیسازی مربیان در دستور کار قرار گرفت که به این طریق مربی برای آموزش از خود شهرستان مورد نظر تامین شود.
وی افزود: ۲۱۰ هزار خانواده و ۵۰ هزار دانشآموز مقطع متوسطه به همراه خانواده و مربیان تحت آموزش قرار گرفتند که این موارد بخشی از اقدامات پیشگیری در امر مبارزه با مواد مخدر استان است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در خصوص اقدامات انجام شده در بخش اشتغالزایی بهبودیافتگان عنوان کرد: دو کارگاه اشتغالزایی برای بهبودیافتگان با پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزانقیمت به هر کدام از این کارگاهها ایجاد و برای ۲۰ نفر بهبود یافته در سال گذشته اشتغال ایجاد شده است.
به گزارش ایسنا، مراکز اقامتی میانمدت با هفت هزار و ۷۵۸ نفر ظرفیت، مرکز داودآباد با هزار و ۸۴۴ نفر ظرفیت، مراکز دولتی با هزار و ۷۷۱ نفر ظرفیت و مراکز کاهش اسیب با هزار و ۶۶۲ نفر ظرفیت در بخش مبارزه با مواد مخدر استان دراستان مرکزی فعال هستند.
شعار روز جهانی مبارزه با مواد مخدر امسال، "اول گوش کن! گوش کردن به کودکان و جوانان گام نخست در کمک به رشد سالم و ایمن آنهاست" است.
- 15
- 4