جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۵۱ - ۲۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۵۴۱۷
رفاه و آسیب های اجتماعی

مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور:

نرخ شیوع مستمر مصرف مواد مخدر در کشور ۵.۴ درصد است

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی,حمید صرامی
 مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: نرخ شیوع مستمر مصرف مواد مخدر در کشور ۵.۴ درصد و در کرمان ۸.۶۸ درصد است.

به گزارش مهر، حمید صرامی ظهر چهارشنبه در همایش بزرگداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در سالن شهید مرتضویی استانداری کرمان اظهار داشت: در سال ۱۹۰۶ میلادی مجمع مصرف کنندگان مواد مخدر در جهان ۲۶ میلیون نفر بودند اما این آمار در سال ۲۰۱۴ به ۲۴۷ میلیون نفر رسید و سیر تحول مصرف مواد در جامعه جهانی در ۱۰۷ سال اخیر معانی بسیار مهمی دارد.

 

وی افزود: جامعه بشریت وقتی به عصر سرعت تحولات رسید و با اختلالات بیش از حد روان مواجه شد به نشاط افزایی های کاذب روی آورد و وقتی مهارت های زیستن، چگونه زیستن و با هم زیستن را بلد  نبود در عرصه مواد مخدر، محرک، توهم زا و حتی استنشاقی جامعه بشریت با رشد چشمگیر را مواجه کرد.

 

صرامی بیان کرد: الگوهای مصرف مواد دائما با نوسانات جدی مواجه است؛ به این معنا که در حوزه اقتصاد مواد مخدر با ورود مواد جدیدتر، تقاضاهای جدیدتر برای جذب مشتری های جدید شکل می گیرد.

 

اضافه شدن ۷۰۰ نوع مواد روان گردان جدید

وی با اشاره به اینکه اخیرا ۷۰۰ نوع مواد روانگردان جدید برای ناکارآمد کردن نسل ها و از سوی دیگر دنبال کردن اقتصاد اضافه شده است، عنوان کرد: تمایل به مصرف چند ماده ای در جامعه جهانی رونق گرفته است.

 

صرامی بیان داشت: در جامعه جهانی ملاحظه می کنیم انگیزه های پایین تری برای درمان وجود دارد که مشکلاتی در عرصه درمان معتادان در کشورهای مختلف به وجود آورده است و میزان موفقیت پنج تا ۶ درصد تلقی شده و انگیزه مانایی در اعتیاد یکی از مشکلات جامعه بشری است.

 

مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: ورود چشمگیر جوانان و نوجوانان در جوامع مختلف به چرخه مصرف مواد کار را سخت تر می کند.

 

وی بیان کرد:  کشور همسایه ما در سال ۱۳۷۶ دو هزار و ۸۰۰ تن تولید مواد مخدر داشته که سال گذشته با رشد ۷۱ درصدی این میزان به چهار هزار و ۸۰۰ تن رسیده است.

 

صرامی با اشاره به اینکه در آخرین تحقیق شیوع شناسی مواد مخدر که در سال ۹۴ کشور انجام شد ۵.۴ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور مصرف کننده مستمر مواد در کشور هستند، گفت: مصرف شیشه جایگاه خود را تغییر داده که نشان از تلاش همه نخبگان، سازمان های مردم نهاد و ... دارد که در اثر افزایش میزان آگاهی جامعه جابه جایی مصرف شیشه در الگوی مصرف اتفاق افتاد.

 

مدیرکل دفتر تحقیقات  و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشوری تصریح کرد: تریاک، حشیش، گل و ماری جووانا، چهار الگوی مصرف مواد مخدر در کشور هستند.

 

۲۰ درصد مصرف کنندگان مواد مخدر دارای مدارک کاردانی به بالا هستند

صرامی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد از مصرف کنندگان مواد در کشور دارای مدارک کاردانی به بالا هستند، تاکید کرد: در یک  تحقیق انجام شده  در کشور ۲.۱ درصد جمعیت دانش آموزان متوسطه دوم با شیوع مصرف مواد گرفتار هستند و اگر مداخلات در مقاطع پایین تر صورت نگیرد، مشکلات ما در مقاطع دانشجویی و آینده افزایش پیدا خواهد کرد.

 

صرامی تصریح کرد: این تحقیق همچنین نشان می دهد ۲.۶ درصد دانشجویان درگیر مصرف مواد مخدر،   ۲۲ درصد از کارگران صنعتی ما معتاد هستند و این پازل نشان می دهد که گویا همه کانون های حیات اجتماعی در تیررس حوزه اعتیاد و شیوع مصرف مواد قرار گرفته اند.

 

 وی با اشاره به اینکه از سال ۶۸ تا کنون بیش از هفت میلیون نفر در حوزه مواد مخدر دستگیر شده اند، افزود: بیش از ۹ هزار تن مواد کشف شده و ۳۷ هزار فقره درگیری های مسلحانه در سال گذشته داشتیم و بیش از یک هزار و ۸۰۰ کارگاه شیشه لطمه خورده است.

 

صرامی با طرح این سوال که چرا ۹۱ درصد مردم کماکان اولین مشکل اجتماعی خود را اعتیاد، مواد مخدر، محرک ها و ... معرفی می کنند؟ گفت: ۵۵ درصد طلاق ها، ۶۵ همسرآزاری ها، ۲۵ درصد قتل ها، ۱۰ درصد جرائم مالی و ... مربوط به مواد مخدر است.

 

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بیان داشت:  چرا علیرغم وجود ۵۱ دستگاه فرهنگی کشور، فریب های فرهنگی سیستم هوشمند، خلاق و پویای مواد مخدر از برخی دستگاه های ما جلو افتاده و مشکلات زیادی در مقاطع مختلف ایجاد کرده است؟

 

نرخ شیوع مستمر مصرف مواد در کشور ۵.۴ درصد است

وی با اشاره به اینکه نرخ شیوع مستمر مصرف مواد در کشور ۵.۴ درصد و در استان کرمان ۸.۶۸ درصد  است و استان کرمان از میانگین کشوری بالاتر است، تصریح کرد: تمام سازمان های مردم نهاد و دستگاه های فرهنگی استان باید با جدیت زاید الوصفی برای مقابله با مواد مخدر تلاش کنند.

 

 صرامی عنوان کرد: نیروی انتظامی باید کاری کند که دسترسی آسان به مواد در اطراف مدارس، دانشگاه، محل های تجمع و ... به راحتی وجود نداشته باشد.

 

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش  ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بیان داشت: نرخ شیوع  مواد مخدر در بین دانش آموزان دوره متوسط دوم در کشور۲.۱ درصد  و این نرخ در استان کرمان ۲.۶۸ درصد که این نرخ  بالاتر از میانگین نرخ کشوری است.  

 

صرامی عنوان کرد: میانگین تمایل به فعالیت های پیشگیرانه در کشور ۶۹ درصد و در استان کرمان ۵۷ درصد است که باید اهتمام اجتماعی و زدودن بی تفاوتی های اجتماعی را در استان کرمان با جدیت دنبال کنیم و ایجاد نگاه مشارکت جویانه در سطح کانون های مختلف افزایش یابد.

 

وی  افزود: نگرش مثبت به مواد مخدر در کشور ۲۸ درصد و در استان کرمان ۳۹ درصد است که می تواند چالش جدی در اقدامات پیشگیرانه استان رقم بزند.

 

وی عنوان کرد: در حوزه کاهش تقاضای مواد مخدر به چند مولفه نیاز داریم و اولین مرحله در بحث سیاست های اجتماعی کشور است و زمانی که نوجوان و جوان دسترسی آسان و ارزان به تفریح نداشته باشد، اولین دسترسی او مواد خواهد بود  و دومین عامل گرایش به اعتیاد از سوی مصرف کنندگان، جلب توجه عنوان می شود.

 

صرامی با شاره به اینکه وقتی جوان و نوجوان در جامعه دیده نشود، برای ابراز وجود و مخالفت با سیاست اجتماعی ما دست به مصرف مواد مخدر می زند، گفت: جامعه ای که مهارت حل مسئله را به نوجوان و جوان نمی آموزد، آنها به سراغ مصرف مواد می روند.

 

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: ۵۵ درصد از والدین بعد از سه تا پنج سال از اعتیاد فرزندانشان مطلع می شوند.

 

صرامی با اشاره به اینکه  فعالیت ما در رسانه مجازی به شدت ضعیف است، افزود:  رسانه ملی آنقدری که به آشپزی و مصرف گرایی می پردازد، اگر هر شب یک ساعت درباره آسیب های اجتماعی صحبت می کرد خانواده ها و فرزندان آگاه تر بودند.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش