دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۱۷ - ۱۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۶۹۸
رفاه و آسیب های اجتماعی

فعال حقوق کودکان: قبل از امیرحسین، با نهاد‌های مسئول کودکان برخورد کنیم

قاتل ستایش,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
 رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان با اشاره به حقوق کودکان گفت: «از سوی دیگر در نگاه فعالین حقوق کودک، شناسایی و پاسداری از حقوق کودکان حد و مرز سرزمینی نداشته و از این جهت کودکان از هر رنگ و قومیت و نژادی که باشند مستحق توجه و احقاق حق هستند.»

به گزارش خبرآنلاین، امیرحسین فردا اعدام می‌شود؛ ولی خیرآباد با آسیب‌هایش می‌ماند، نظام آموزشی همان‌طور فشل می‌ماند، تربیت‌های نادرست بدون آموزش می‌ماند و حقوق کودکان همچنان در حاشیه خواهد ماند. امیرحسین فردا اعدام می‌شود؛ مثل امیرحسین‌های دیگری که قرار بود با اعدامشان همه چیز درست شود ولی نشد. که چشم بستند بر محیطی که امیرحسین در آن بزرگ شده، چشم بستند بر نظام آموزشی که او را طرد کرده، چشم بستند بر بیماری‌اش و حالا می‌خواهند حذفش کنند. بی‌خبر از اینکه قربانی‌های دیگری در کمین هستند. کودکانی که رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان و یک فعال حقوق کودک از حقوق فراموش‌شده‌شان می‌گویند و معتقدند با بازگرداندن زندگی به امیرحسین می‌توان به عدالت رسید. با همه اینها امیرحسین فردا اعدام می‌شود ولی جامعه‌ای که در آن قربانی شده بدون هیچ تغییری می‌ماند.

 

عدم سلب حیات به عدالت نزدیک‌تر است

در همین میان مطهره ناظری، وکیل دادگستری و رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان با اشاره به اینکه بدون تردید آنچه که بر خانواده ستایش به واسطه این ماجرا می‌گذرد قابل توصیف نبوده، به «خبرآنلاین» گفت: «با تکیه بر رویکرد عدالت ترمیمی و با توجه ویژه بر رعایت حقوق خانواده بزه دیده باید التیام آلام خانواده ستایش را سرلوحه اقدامات قضایی و حقوقی قرار داد. از سوی دیگر سوال اصلی این است که صدور حکم بر قصاص و اعدام و اجرای آن نسبت به فردی که در زمان ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال سن داشته و به عبارتی کودک محسوب می‌شود تا چه حد مسئولیت دستگاه قضا را در تحقق عدالت مرتفع کرده و تناسب جرم و مجازات با لحاظ شرایط سنی امیرحسین چگونه در ملاحظات قضایی و در تعیین مجازات مد نظر قرار گرفته؟»

 

به گفته ناظری، در واقع امر سلب حیات از کودکی که خود حق حیات کودک دیگر را سلب کرده است تا چه حد با اصول فقهی و حقوقی سازگار است؟ هرچند که بنا به اسناد بین‌المللی همچون کنوانسیون جهانی حقوق کودک متعهد به رعایت حقوق کودک در کلیه ابعاد به‌ویژه عدم به‌کارگیری مجازات‌های سالب حق حیات نسبت به کودکان هستیم. از منظر حقوق داخلی نیز مقید به رعایت ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی هستیم و در حالیکه به‌کارگیری ظرفیت موجود در ماده ۹۱ چه از حیث رعایت حقوق کودک و چه از حیث رعایت اصول حقوقی چون تفسیر قوانین به‌نفع متهم به عدالت نزدیک‌تر است، پافشاری بر صدور مجازات‌های سالب حیات بدون لحاظ شرایط سنی مرتکب جرم به نوعی ترویج خشونت محسوب می‌شود.»

 

این وکیل در ادامه به «خبرآنلاین» گفت: «از سوی دیگر اثرگذاری مجازات اعدام بر افکار عمومی و التیام روان آسیب‌دیده اجتماع که مشتمل بر همه افراد اعم از موافقین و مخالفین اعدام امیرحسین است، گذرا و موقت است و قطعا تسری خشونت فراگیر بر کودکان را متوقف نخواهد کرد. آنچه که در این ماجرا قربانی شده حقوق کودکان است؛ از این جهت چه تفاوت کند که کودک قاتل باشد یا مقتول و به عبارتی بزه دیده باشد یا معارض قانون. در هر حالت کودک قربانی خشونتی ساختاری و فراگیر است که جامعه (اعم از نهادهای مدنی و حکومتی) باید مانع از آن شود که با اعمال خشونتی دیگر با پوشش قانون و در قالب مجازات سالب حیات حقوق کودکان بیش از پیش مخدوش شود.»

 

احقاق حقوق کودکان حد و مرز سرزمینی ندارد

رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان با اشاره به حقوق کودکان گفت: «از سوی دیگر در نگاه فعالین حقوق کودک، شناسایی و پاسداری از حقوق کودکان حد و مرز سرزمینی نداشته و از این جهت کودکان از هر رنگ و قومیت و نژادی که باشند مستحق توجه و احقاق حق هستند. برای نمونه اخیرا پرونده‌ای مشابه پرونده امیرحسین در کمیته حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان تحت پیگیری است که نوجوان افغانستانی به طرز فجیعی جوان ایرانی را به قتل می‌رساند و در این پرونده با لحاظ حقوق خانواده مقتول همه اهتمام را بر رهانیدن این کودک از طناب اعدام قرار داده‌ایم. نکته حایز اهمیت آنکه خانواده محترم مقتول ایرانی نیز تاکنون بر افتراق تابعیتی مرتکب اشاره نداشته و خوشبختانه تاحدودی تاثیر شرایط سنی متهم را بر وقوع جرم می‌پذیرند.»

 

به گفته او، بنابراین در حالی که فعالین حقوق کودک فارغ از نژاد و تابعیت بر رعایت حقوق کودکان اهتمام می‌ورزند، تاکید بر افتراق تابعیت یکی از طرفین تاثر برانگیز است. در نهایت ضمن تاسف و تاثر از چنین فجایع دردناکی و با تاکید بر لزوم توجه به حقوق به حق خانواده محترم ستایش، درخواست فعالین حقوق کودک توجه ویژه به رعایت حقوق کودک معارض قانون است؛ چه بسا که با لحاظ موارد پیش گفته و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی و شرعی عدم سلب حق حیات به عدالت نزدیک‌تر باشد.

 

قبل از امیرحسین، با نهاد‌های مسئول کودکان برخورد کنیم

فرشید یزدانی، فعال حقوق کودکان نیز با اشاره به اینکه امیرحسین فردا به میدان اعدام می‌رود، به «خبرآنلاین» گفت: «خبر ناگواری است که امیرحسین در سن ۱۷ سالگی، ستایش ۶ ساله را قربانی ناتوانی خود کرد. در واقع امیرحسین باید می‌آموخت که پیرامون خودش را به عنوان یک کودک ۱۷ ساله درک کند. امیرحسین باید آموزه‌های جنسی را می‌آموخت تا بتواند از خودش و دیگران مراقبت کند. امیرحسین در یک خانواده تقریبا متوسط و سنتی به‌دنیا آمد ولی باید بررسی کرد که چطور به عدم تعادل روانی رسید و آن اتفاق افتاد که امیرحسین را به‌پای دار بکشاند. به‌نظر من این اتفاق نیاز به یک تحلیل جامعه‌شناسانه و روان‌شناسانه دارد تا متوجه بشیم چه عواملی امیرحسین را به اینجا کشانده است.

 

به گفته او، جامعه‌ نتوانسته به امیرحسین آموزش بدهد و به او یاد بدهد چطور رفتار کند. نمی‌شود این اتفاق را انکار کرد و باید بدانیم چه عواملی دست به دست هم داده تا امیرحسین و ستایش را قربانی کند. امیرحسین قربانی کژکارکردی‌های جامعه شد که هم در عرصه آموزش و هم در عرصه حمایت از کودکان وجود دارد. ما نیاز به کار بیشتری داریم تا قربانی‌های کم‌تری داشته باشیم. ما شاهد حجم بالای اعتیاد، تن‌فروشی، فقر، بیکاری و .. هستیم و به‌نظرم ستایش و امیرحسین قربانیان این عوامل هستند. اگر هم قرار است که با امیرحسین‌ها برخورد شود، نیاز است که ابتدا عملکرد خودمان را بسنجیم و با نهادهای مرتبط با کودکان برخورد شود.

 

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش