«سیدعبدالله احمدیقلعه» در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه چنین دخترانی مدعی هستند که اهل دوستی نیستند، اما با آشنایی قبل از ازدواج (به هدف ازدواج) مشکلی ندارند، اظهار کرد: دخترانی که به قصد ازدواج وارد روابط منتج به شناخت میشوند، باید بدانند که این روابط بیشباهت به دوستی نیست. در حقیقت در دوران آشنایی دقیقا همان رفتارها و کارهایی انجام میشود که در دوران دوستی انجام میشود و تنها عنوان آن تغییر یافتهها است.
این مشاور ادامه داد: این دختران بعد از صرف مدتی که از رابطه میگذرد، موقعیتهایی که در این دوران برایشان پیش میآید را به راحتی رد میکنند؛ چراکه به رابطهای میاندیشند که قرار است به ازدواج ختم شود و همین باعث میشود که تمام توجه و تمرکز خود را فقط روی یک نفر بگذارند.
وی افزود: اما بعد از چند ماه یا حتی یکی دو سال از رابطه، یک روز به خودشان میآیند و متوجه میشوند هنوز همان جایی هستند که روز اول بودهاند و هر چه انرژی برای رابطه گذاشتهاند توفیقی حاصل نشده و انگار قرار نیست اتفاق مثبتی روی دهد. به همینخاطر کم کم احساس بلاتکلیفی میکنند.
احمدیقلعه تصریح کرد: متاسفانه این قبیل دختران از طرفی درگیر نوعی رابطه عاطفی شدهاند که به واسطه آن موقعیتهای زیادی را از دست دادهاند و به علت وابستگی نمیتوانند از این رابطه دل بکنند، از طرفی هم گویی قرار نیست که اتفاق خاصی بیفتد و طرف مقابل اقدامی انجام نمیدهد.
این روانشناس با بیان اینکه به این نوع رابطه باتلاق عاطفی میگویند، خاطرنشان کرد: در چنین رابطهای زنان احساس تنهایی و بلاتکلیفی میکنند، چون نه راه پس دارند و نه راه پیش و از آن جایی که به شدت وابسته شدهاند، موقعیتهای خود را از دست داده و احساس میکنند در حدی که انرژی گذاشتهاند، انرژی دریافت نکردهاند.
احمدیقلعه یادآور شد: دختران باید قبل از اینکه دیر شود و بعد از مدت مناسبی که شناخت لازم را کسب کردند، تکلیف خود را روشن کنند و در صورتی که پسر هیچ اقدامی نکرد، به راحتی او را از لحاظ عاطفی کنار بگذارند و به سراغ زندگی اصلی خود بروند.
این مشاور یادآور شد: در واقع اگر روابطی که قبل از ازدواج و به قصد آشنایی تشکیل میشود، بیدلیل طولانی شد، فقط دختران هستند که آسیب میبینند. از اینرو بهتر است که زنان تحت هر شرایطی، چه در آشنایی قبل از ازدواج و چه در همه مراحل بعدی زندگی، نوع رابطه خود را واضح و شفاف کنند و از هرگونه ابهام دوری کنند.
- 10
- 4