جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۵۹ - ۱۷ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۴۳۶۰
رفاه و آسیب های اجتماعی

مدیر کل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان :

سنین ۱۸ تا ۳۶ سال، بیشتر دچار اختلالات روانی می‌شود

اختلالات روانی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
کارشناسان از افزایش اختلالات روانی در بین جوانان و نوجوانان خبر می‌دهند. این موضوع حتی باعث شد آنها شعار جهانی هفته سلامت روان را به مشکلات روانی جوانان و عوامل مؤثر در کاهش این اختلالات اختصاص دهند.

به گزارش ایران، کارشناسان معتقدند، افزایش قیمت‌ها و مشکلات اقتصادی جوانان را بیشتر از دیگران آزار می‌دهد و همین موضوع باعث بالا رفتن آمار اختلالات روانی می‌شود. آخرین آمار‌های پیمایش سلامت روان در کشور نیز از ابتلای ۲۳ درصد از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور به یک اختلال روانی حکایت دارد. افرادی که به گفته معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بیشتر آنها در سنین ۲۵ تا ۳۵ سال قرار دارند و مشکلات اقتصادی و بیکاری بیشتر از همه آنها را تحت تأثیر قرار داده است. با این همه، صاحبنظران این حوزه، معتقدند با افزایش شادی و نشاط می‌توان از حجم اختلالات روانی کاست. با این حال، این سؤال مطرح می‌شود که در ایران چقدر شرایط بروز شادی و نشاط برای جوانان فراهم شده است و برای افزایش این موضوع چه کار باید کرد؟

 

«علی اسدی» معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در گفت‌و‌گو با «ایران» از بالاتر بودن میزان ابتلا به این اختلالات در سنین ۲۵ تا ۳۵ سال خبر می‌دهد و می‌گوید: این افراد چون در مرحله آغاز زندگی و کار هستند بیشتر از دیگران درگیر این اختلالات می‌شوند و آسیب می‌بینند. به گفته معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت افسردگی و اضطراب دو اختلال شایعی است که در میان مردم دیده می‌شود. البته شکل و علایم این اختلالات در جوانان متفاوت از دیگران است.

 

اسدی، مشکلات اقتصادی، امنیتی، فقر و بیکاری را مهم‌ترین دلایل شیوع اختلالات روانی در مردم می‌داند و تأکید می‌کند: نوسانات ارزی باعث شده جوان‌ها بعد از اینکه از خواب بیدار می‌شوند اول از هر چیز قیمت ارز را سؤال کنند. این بحران‌ها البته می‌تواند زود گذر باشد و با برگشتن به وضعیت سابق تعادل روحی جوانان به وضعیت سابق بازگردد. معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اینکه نکات مثبت فضای مجازی را می‌پذیرد اما معتقد است این فضا، تحرک و نشاط را از جوانان گرفته و باعث شده آنها کمتر به رفتارهای شادی آور بپردازند. به گفته اسدی این اختلالات بیشتر در زنان دیده می‌شود و تحقیقات وزارت بهداشت نشان می‌دهد، افراد مجرد، مطلقه و کسانی که تنها زندگی می‌کنند بیشتر به این اختلالات دچار می‌شوند. «امید محدث»، مدیر کل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان هم مسائل اقتصادی را مهم‌ترین عامل ابتلا به اختلالات روانی می‌داند و به «ایران» می‌گوید: با تغییر الگوی‌های رفتار جوانی مواجه هستیم و مشاهده می‌کنیم میل به انزوا و تنهایی در میان جوانان بیشتر شده است. اختلالات روانی به طور قطع بی‌تأثیر در این ماجرا نیست اما باید بررسی کرد که چه عواملی باعث به وجود آمدن آنها شده است.

 

وی با تأکید بر اینکه سطح استرس زندگی در شهر تهران باعث شده تا از هر ۴ نفر یک نفر دچار اختلال روانی شود، ادامه می‌دهد: میزان ابتلا به اختلالات روانی در بازه سنی ۱۸ تا ۳۶ سال در ایران بیشتر از دیگران است. چراکه حجم مشکلات و چالش‌ها در حوزه جوانان بیشتر از سایر سنین است و همین موضوع باعث بالا رفتن آمار آنها می‌شود. مدیر کل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان به افزایش آمار مبتلایان به اختلالات روانی در جوانان اشاره و تأکید می‌کند: علت این اتفاق هم به خاطر آن است که بعد از ۱۸ سال افراد وارد بحران‌های زندگی و چرخه کار می‌شوند. همچنین، مشکلات اقتصادی و اجتماعی باعث می‌شود شرایط برای جوانان سخت‌تر از دیگران شود. وی ادامه می‌دهد: تحقیقات نشان می‌دهد زنان بیشتر از مردان دچار اختلالات روانی می‌شوند. همچنین این مشکل در افراد مجرد و مطلقه بیشتر از دیگران است. وی در پاسخ به اینکه آیا امکانات مربوطه برای شادی و نشاط برای جوانان فراهم نشده است، می‌گوید: بیشتر این مشکلات ذهنی است یعنی افراد در ذهن خودشان را از شادی محروم می‌کنند. در اینجا هرچقدر هم تلاش شود که پارک و شهربازی و... ساخته شود هیچ فایده‌ای نخواهد داشت.

افزایش هیجانات کاذب در میان جوانان

 

«کوروش محمدی»، رئیس انجمن آسیب شناسی کشور نقش شادی و نشاط را در سلامت روان انکار‌ناپذیر می‌داند و به «ایران» می‌گوید: نشاط و شادی آن چیزی است که رضایت و احساس لذت را در افراد نهادینه کند. منتهی آن چیزی که در جامعه میان جوانان شاهد هستیم احساس نشاط نیست بلکه هیجان‌های لحظه‌ای همراه با شادی است. او معتقد است در ایران تعریف خاصی برای اوقات فراغت جوانان بیان نشده است و این موضوع باعث شده تا آنها به سمت تنهایی و افسردگی بروند. وی ادامه می‌دهد: متأسفانه ما فاقد قدرت شاد بودن هستیم و بیشتر متوسل به هیجان‌های لحظه‌ای می‌شویم. به طور مثال زمانی که اتفاقی مانند مسابقه فوتبال یا یک کنسرت می‌افتد جوان‌های ما به صورت کوتاه مدت  به شادی می‌پردازند اما بعد از آن دوباره به تنهایی پناه می‌برند. او شادی در یک کنسرت و فوتبال را یک شادی دائمی نمی‌داند و تأکید می‌کند: زمانی که جوان‌ها در برنامه‌های جمعی، کنسرت و برای مسابقات فوتبال به شادی می‌پردازند هیچ تضمینی برای اینکه این شادی را حفظ کنند وجود ندارد.

 

یاسمن صادق شیرازی

 

 

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش