پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۱۷ - ۲۹ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۱۷۷۳
سایر حوزه های اجتماعی

پول ۶۰۰ ویلچر معلولان، خرج پاداش بهزیستی شد!

پاداش بهزیستی,پول ۶۰۰ ویلچر معلولان خرج پاداش بهزیستی
همایشی که بهزیستی در ماه گذشته برگزار کرد؛ یکی از بی سابقه‌ترین بریز و بپاش‌های بهزیستی در این چندسال اخیر بوده است. یک هزینه هنگفت، بدون هیچ گزارشی در قبال هزینه‌ی شده و هیچ دستاوردی. هزینه‌ای که فقط صرف ناهار این تعداد افراده شده است می‌توانست برای خرید ویلچر و وسایل ضروری برای معلولین اختصاص یابد. این بودجه نه تنها از بودجه معلولین، بلکه از بودجه محروم‌ترین قشر جامعه مانند ایتام، سالمندان، زنان سرپرست خانواده برای اجلاس سران مدیران بهزیستی استفاده شده است. تا امروز هیچ حساسیتی نسبت به این اتفاق وجود نداشته است؛ زیرا سازمان بهزیستی به هیچ کس پاسخی نخواهد داد.

روزنامه فراز نوشت: تصور کنید در خانواده و بین اطرافیان شما یک شخص معلول زندگی می‌کند. بزرگترین مشکل او علاوه بر کمبود بسیاری از امکانات، نداشتن یک ویلچر سه میلیون تومانی است. ویلچری که برای تهیه آن بارها به سراغ سازمان بهزیستی رفته‌اید و پاسخی جز این‌که در حال حاضر بهزیستی بودجه‌ای ندارد به گوش شما نخورده است. روزی در حال گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی هستید که ناگهان تیتری با عنوان «۱۰میلیارد تومان هزینه، صرف برگزاری همایش سه روزه برای مدیران کل استان‌ها، رؤسای ادارات بهزیستی شهرستان‌ها در تهران و خزرآباد ساری شد» نظر شما را جلب می‌کند.

بر اساس تصاویر منتشر شده از سوی سازمان بهزیستی، بالغ بر ۶۰۰ نفر از مدیران و رؤسای بهزیستی از ۳۶۰ شهر و ۳۱ استان در این همایش حضور داشتند. لازم به ذکر است که بهزیستی هیچ آماری از تعداد افراد حاضر در این همایش منتشر نکرده‌است. این همایش در شرایطی برگزار شده‌است که معلولین برای تهیه ویلچر و سایر لوازم ضروری خود با مشکلات زیادی مواجه هستند. 

پرسش اینجاست که چرا سازمان بهزیستی هچ گونه گزارشی در قبال میزان هزینه‌ برگزاری این همایش و دستاوردهای پس از آن منتشر نکرده‌است؟ در حالی که این سازمان از کمبود بودجه برای خرید ولیچر و لوازم ضروری افراد معلول، صحبت می‌کند.

در این باره با "بهروز مروتی" رییس کمپین معلولان گفت‌وگو کرده ایم.

بهزیستی حتی برای تهیه ویلچر معلولان، بودجه ندارد!

بهروز مروتی در ارتباط با ابعاد این همایش می‌گوید: «این همایش با دوعنوان اجلاس سران مدیران برای نشست علمی کاربردی و نشست رویداد ملی برگزار شده است. در این وضع اقتصادی که معلولین برای ویلچر، مستمری و حق پرستاری ماه‌ها در صف انتظار و پشت نوبت می‌مانند بهزیستی میلیاردها تومان برای برگزاری یک همایش سه روزه هزینه کرد. این همایش یکی از بی سابقه‌ترین بریز و بپاش‌های بهزیستی در این چندسال اخیر بوده‌است. سازمان بهزیستی و چند رسانه دیگر، گزارش این همایش را نوشتند، اما کسی در ارتباط با ابعاد این همایش صحبتی نکرد. باتوجه به این که بعد از کرونا همه با فضای مجازی و برگزاری جلسات در این فضا آشنا هستند، سوال پیش می‌آید که چه ضرورتی برای برگزاری این همایش در تهران و حتی در خزرآباد ساری بوده است؟ یک هزینه هنگفت شود؛ بدون اینکه دستاوردی داشته باشد!».

او با بیان این‌که این هزینه می‌توانست صرف خرید ویلچر، پشت نوبت دهی‌های حق پرستاری، سمعک، عینک، عصا و لوازم دیگری که احتیاج معلولین است شود ادامه داد: «معلولین در حال حاظر حتی دچار کمبود لوازم بهداشتی هم هستند. اما متاسفانه در بهزیستی به این مسائل پرداخته نمی‌شود. تعدادی از این افراد با هواپیما و اتوبوس و تعدادی از این مسوولان با خودروهای شخصی که به آن‌ها داده شده بود در این همایش حضور پیدا کردند. قطعا به این افراد حق ماموریت هم تعلق می‌گیرد. رفت‌و آمد، اسکان و خوراک این مسوولان بُعد دیگری از هزینه‌های این همایش است. هزینه‌ای که فقط صرف ناهار این تعداد افراده شده است می‌توانست به معلولین اختصاص یابد».

پاداش دبش؛ پول نقد به همراه فلاسک چای!

مروتی دررابطه با هزینه‌های انجام شده برای این همایش، ادامه می‌دهد: «بابت این برنامه سه روزه به هر مسوول علاوه بر تمام هزینه های دیگری که شده، نفری ۳میلیون پاداش و یک فلاسک داده شده است. کامیون فلاسک از تهران برده شده است. این پرسش ایجاد می‌شود اگر بنا بود پول بدهند پس فلاسک برای چه بوده و اگر بنا بود فلاسک بدهند این پاداش ۳میلیون تومان برای چه چیزی بوده است؟ چرا هیچ نظارتی روی این اتفاق‌ها وجود ندارد؟ آیا خرید این فلاسک‌ها طبق ضوابط بوده؟ از کدام ردیف بودجه بوده است؟ در گزارش بهزیستی از هیچ کدام این پاداش‌ها صحبتی نشده است. وقتی کسی برای خرید یک ویلچر حدود سه میلیون تومانی باید سال‌ها در خانه بماند چه ضرورتی داشته است که به هر مدیر علاوه بر هزینه ایاب و ذهاب و اسکان پاداش بدهند؟ تنها با پاداش ۳ میلیون تومانی که به آن‌ها داده شده است؛ می‌توانستند حدود ۶۰۰ عدد ویلچر ارزان قیمت و ۳۰۰ ویلچر استاندارد تهیه کرد».

رییس کمپین معلولان می‌گوید: «فرستادن این تعداد افراد از تهران به خزرآباد چه ضرورتی داشته است؟ مهم‌ترین بخش این اتفاق این است که چرا این همایش مجازی برگزار نشد؟ سازمانی که می‌گوید با کمبود بودجه دست و پنجه نرم می‌کند و به جامعه هدف‌اش گفته است؛ بودجه ندارم و بودجه‌ام محدود است و آن‌ها را از خیلی چیزها محروم می‌کند، چرا باید هزینه بزرگی را برای همایشی که هیچ دستاوردی از آن مشخص نیست، کند؟ این بودجه نه تنها از بودجه معلولین بوده بلکه از بودجه محروم‌ترین قشر جامعه مانند ایتام، سالمندان، زنان سرپرست خانواده، برای اجلاس سران مدیران بهزیستی استفاده شده است».

بهزیستی به کسی پاسخگو نیست

او در پایان تاکید می‌کند: «اتفاقی در سازمان بهزیستی رخ داده و در ارتباط با مددجویانی است که محروم ترین قشر جامعه هستند. نمی‌دانم شاید این موضوع برای فعالان و رسانه‌ها مهم نبوده که کسی در این باره صحبتی نکرده است. یک ماه از این موضوع می‌گذرد اما تا امروز هیچ حساسیتی نسبت به این اتفاق، وجود نداشته است. البته این موضوع هم هست که بهزیستی به کسی حتی به هیچ رسانه‌ای برای فعالیت‌هایی که می‌کند پاسخی نمی‌دهد».

فاطمه احمدی‌دوست

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
چرا پاسخگو باشن مال خودشونه ما مردم بدبخت چکاره هستیم
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش