چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۴۹ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۱۸۲۷
سایر حوزه های اجتماعی

چگونه تعادل میان کار و زندگی شخصی را حفظ کنیم؟

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,موفقیت

اغلب افراد شاغل چنان در کار و حرفه‌شان غرق می‌شوند که زندگی روزمره‌شان را هم گم می‌کنند. روانشناسان معتقدند برای موفقیت در کار و زندگی باید بتوانید میان آن‌ها تعادل ایجاد کنید.

 

اولویت بخشیدن به شغل ممکن است برای اغلب افراد ساده باشد و بتوانند مسئولیت‌های حرفه‌ای‌شان را در راس امور زندگی‌شان قرار دهند. کارآفرین‌ها معمولا با همین ویژگی‌شان شناخته می‌شوند چراکه تنها به سرمایه‌شان فکر می‌کنند و چیز دیگری برای‌شان مهم نیست؛ اما این سطح از تعهد هرگز بهترین راه برای دستیابی به موفقیت نخواهد بود.

 

برای دستیابی به موفقیت دائمی باید میان شغل و سایر فعالیت‌ها و سرگرمی‌های‌تان تعادل برقرار کنید و به سلامتی و تندرستی‌تان هم به همان میزان اهمیت دهید. این نکته را به خاطر داشته باشید که کارآفرینی و کسب‌وکار مانند دو استقامت است نه دو سرعت.

 

افراد موفق کسانی هستند که به‌خوبی میان زندگی شخصی و شغل‌شان تعادل برقرار کرده‌اند و اگر با آن‌ها هم‌صحبت شوید، درمی‌یابید که کارآمدی و بهره‌وری مناسب یکی از مهم‌ترین بخش‌های این روند است. کارآمدی یعنی انجام بیشترین امور در کمترین زمان ممکن و همین موضوع باعث می‌شود شما زمان کافی برای خوش‌ گذراندن، استراحت، حفظ سلامتی و تندرستی‌تان داشته باشید. درواقع افزایش بهره‌وری یعنی تسهیل در ایجاد تعادل میان کار و زندگی شخصی. هیچ‌کس نمی‌تواند کارایی و بهره‌وری‌اش را ۱۰۰ در نظر بگیرد اما به نظر شما شاغلان حرفه‌ای چگونه مراقب تعادل میان کار و زندگی‌شان هستند؟

 

مسئولیت‌ها را دسته‌بندی کنید

رینا آوادا، بنیان‌گذار وب‌سایت معروف Healthy Fitness Meals و یک خانم خانه‌دار است که از چند فرزندش مراقبت می‌کند. قطعا ایجاد تعادل میان کودکان خردسال و کسب‌وکاری که به‌سرعت در حال پیشرفت است، کار ساده‌ای نخواهد بود. آوادا همیشه کارها و فعالیت‌هایش را به‌صورت دقیق برنامه‌ریزی می‌کند. او حتی اگر موفق نشود کاری را در زمان معین و برنامه‌ریزی‌شده‌اش انجام دهد، آن را وارد مرحله بعدی و امور دیگر نکرده و همه کارها را طبق برنامه مشخص‌شان پیش می‌برد.

 

آوادا هر روز صبح فرزندانش را برای رفتن به مدرسه آماده کرده و تا در منزل بدرقه می‌کند؛ سپس حدودا یک ساعت ورزش می‌کند و بعد از آن تا وقتی‌ که فرزندانش به منزل بازگردند، کار می‌کند. او دوباره از زمان ورود فرزندان تا شب که قرار است بخوابند، وقتش را به آن‌ها اختصاص می‌دهد. او متوجه شد وقتی که تازه مادر شده بود، وعده‌های غذایی ناسالم می‌‌خورد و زمان کافی صرف تهیه‌شان نمی‌کرد. آوادا در آن زمان با مشکل کمبود وقت مواجه شده بود و ورزش نمی‌کرد. نتیجه این تصمیم‌ها برای او تنها کاهش سطح انرژی و به وجود آمدن مشکلات سلامتی بود. او به همین خاطر تلاش می‌کند دیگر هرگز ورزش و استراحت روزانه‌اش را نادیده نگیرد.

 

ایجاد تعادل مناسب میان شغل وزندگی روزمره باعث بهبود سلامتی و افزایش کارآمدی می‌شود. آوادا می‌گوید که گاهی ممکن است نتواند کارهایش را در زمان معین به اتمام برساند اما با این ‌حال طبق همان برنامه تعیین‌شده پیش می‌رود چون معتقد است که کارایی و بهره‌وری‌اش در این صورت بیشتر خواهد بود.

 

از حواس‌پرتی دوری کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش کارایی در زمان انجام کارها، غیرفعال کردن تمام نوتیفیکیشن‌ها، بستن شبکه‌های اجتماعی و استفاده از دستگاه‌های هوشمند تنها در موارد ضروری است.

 

بنتون ترنر، محقق دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا، تحقیقاتی درباره تاثیرات رسانه‌های دیجیتال بر روان اشخاص انجام داده و ادعا می‌کند که ذهن ما به دریافت نوتیفیکیشن اعتیاد پیدا می‌کند. هر نوتیفیکیشنی اعم از پیام متنی، ایمیل، لایک یا نظر که دریافت می‌کنیم، باعث ترشح دوپامین می‌شود و مغز هم در مقابل تمایل دارد دائما نوتیفیکیشن‌ها را چک کند.

 

وقتی نوتیفیکیشن دریافت می‌کنیم، تقریبا غیرممکن است که بتوانیم در مقابل وسوسه برای باز کردنش مقاومت کنیم. حتی وقتی سخت مشغول کار هستیم هم مغز ما مایل است نوتیفیکشن‌ها را چک کند. به همین دلیل متوجه می شوید که هر وقت پشت کامپیوتر نشسته‌اید یا گوشی‌تان را در دست گرفته‌اید، دائما در حال باز کردن و خواندن نوتیفیکیشن‌های فیسبوک، اینستاگرام و ایمیل‌های تازه‌ هستید.

 

این روند بر کارایی شما تاثیر منفی می‌گذارد و تنها راه برای کاهش این تاثیرات مخرب، محدود کردن استفاده از رسانه‌های دیجیتالی است. در هنگام کار حتما تمام نوتیفیکیشن‌ها را غیرفعال کرده و خودتان را از هر نوع عامل حواس‌پرتی دور نگه دارید.

 

مثبت‌نگر و مثبت‌اندیش بمانید

تمرکز بر انجام کارها و حل مشکلات به‌خصوص در اولین مراحل شکل‌گیری و توسعه استارتاپ‌ها ممکن است ساده باشد. از طرفی منفی‌بافی و منفی‌نگری باعث از بین رفتن تمرکز شده و انجام اموری را که در دست دارید، مختل می‌کند. این رویکرد همچنین انگیزه شغلی را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین خاطر مثبت‌اندیشی همیشه باعث تقویت تعادل میان کار و زندگی شخصی می‌شود. مثبت‌نگری کارآمدی را افزایش داده و از بروز مشکلات روحی و روانی که ممکن است به تمام جوانب زندگی آسیب برسانند، جلوگیری می‌کند.

 

یکی از بهترین روش‌ها برای حفظ رویکرد مثبت، تهیه یادداشت از تمام امور و کارهایی است که قصد دارید در کوتاه‌مدت و بلندمدت انجام دهید.

 

اگر کارهای کوتاه‌مدت و اهداف بلندمدت خود را در کنار هم تنظیم کنید، حتی در صورت پیشرفت با سرعت بسیار کم هم شاهد افزایش اعتمادبه‌نفس درون خودتان خواهید شد و اطمینان حاصل می‌کنید که در حال طی مسیر مناسب هستید. علاوه بر این‌ها، باید در طول روز حتما بر تایید و گذراندن این موارد درون فهرست تمرکز کنید اما به کل فهرست فکر نکنید. انجام امور با برنامه‌ریزی قبلی و به‌صورت تدریجی باعث کاهش حواس‌پرتی و ایجاد نوعی دید تونلی می‌شود؛ و در آخر گاهی به خودتان برای هرچه در این مسیر به دست آورده‌اید هرچند ناچیز، تبریک بگویید. تصور کنید که دونده دو استقامت در مسابقات المپیک هستید. فرقی نمی‌کند که مادر، دانشجو، کارآفرین یا مدیر اجرایی باشید. زندگی شما طولانی خواهد بود و موفقیت چیزی نیست که تنها با توجه به یک یا چند روز به‌خصوص در این روند، ارزیابی شود.

 

همیشه سعی کنید در بهترین حالت و وضعیت ممکن باشید تا در ماراتن زندگی دوام بیاورید و از کاهش کارایی و سلامتی دوری کنید. برای کنترل وضعیت تعادل موجود میان زندگی و شغل‌تان زمان کافی صرف کنید تا مطمئن شوید همیشه در اوج قرار گرفته‌اید و می‌توانید هر مشکلی را که پیش می‌آید، رفع کنید.

 

 

ebtekarnews.com
  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش