دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۵ - ۰۲ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۰۳۶۴
سایر حوزه های اجتماعی

نهنگ آبی وجود خارجی ندارد؛ به هر کسی که نسخه‌ای از آن را بیاورد هزار دلار جایزه می‌دهم

بازی نهنگ آبی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه
نهنگ آبی یک دروغ Hoax است و من همچنان به هر کسی که نسخه‌ای از آن را بتواند برایم بیاورد یا من را وارد بازی کند هزار دلار جایزه می‌دهم.

چندی پیش خبرگزاری‌ها از ظهور یک چالش خطرناک با نام نهنگ آبی خبر دادند که طی مراحل آن، نوجوانان به انجام کارهایی غیر معمول و گاها خطرناک تشویق شده و بعد از طی آن مراحل در انتها، به عنوان مرحله‌ی پایانی بازی اقدام به خودکشی می‌کردند.

 

پس از آن مقالات و اخبار زیادی درباره‌ی چند و چون آن منتشر شد که طی آن به خانواده‌ها هشدار داده می‌شد مراقب رفتارهای نوجوان خود بوده و فعالیت‌‌های او در فضای مجازی را در نظر بگیرند.

 

اما در این میان، با هیچ جست و جویی در اینترنت اپلیکیشن و برنامه‌ای با این خصوصیات یافت نشد. در حالی که خبرگزاری‌ها مدعی شده بودند یک برنامه‌نویس روسی این بازی را ساخته و هدف او حذف آدم‌های احمق از جامعه بوده است.اما پس از مدتی و با تحقیق و جستجوهای مختلف این سوال برای کاربران پیش آمد که آیا چالش نهنگ آبی واقعا وجود دارد؟

 

از طرفی برخی کاربران در فضای مجازی ادعا می‌کنند چالش نهنگ آبی، یک بازی قابل نصب بر روی دستگاه‌های دیجیتال نیست و افراد از طریق گروه‌های مجازی می‌توانند به آن بپیوندند. درباره صحت این ادعا نیز مدرکی در دست نیست و اگر این راه ارتباطی وجود داشت، شناسایی و دستگیری عوامل آن نباید کاری سخت می‌بود.

 

بعد از این‌که برخی افراد در پیدا کردن نسخه‌ای از این بازی ناکام ماندند، شک و تردید‌ها درباره‌ی شایعه بودن تمام اخبار مرتبط با آن قوت گرفت. صفحه‌ی ویکی‌پدیا نیز از آن‌جا که قابل ویرایش توسط کاربران است، چکیده‌ای از نوشته‌های اخیر خبرگزاری‌ها است و هیچ منبعی برای صحت ادعاهای خود ندارد.

 

کاربران فضای مجازی اکنون با فراخوان‌های بسیاری در پی اطلاع یافتن از وجود یا عدم وجود چنین بازی هستند و برخی درباره‌ی علت بروز چنین شایعه‌ای تحلیل‌های جالبی ارائه کرده‌اند.

 

درباره این مساله که آیا چالش نهنگ آبی واقعا وجود دارد یکی از کاربران گفته است:

 

من به هر کس بتواند بازی نهنگ آبی را روی گوشی‌ام نصب کند ۱۰۰۰ دلار جایزه می‌دهم.

 

اگر کسی پیدا شود و چنین کند من برد کرده‌ام. چون صاف می‌روم دم در یکی از رسانه‌های مهم دنیا و بازی را برای تهیه گزارش از این اپلیکیشن مرموز و خطرناک به قیمت بیشتری می‌فروشم. اگرم کسی پیدا نشود – که نمی‌شود- خواهیم دید که باز گول رسانه را خورده‌ایم.

 

ماجرا از این قرار است: تا کنون هیچ "فکت"‌ی درباره این بازی وجود ندارد. جز این که رسانه‌ها مدعی شده‌اند عامل یک اپیدمی خودکشی است. جز این که یک آقای روس مدعی شده بازی را ساخته. و جز این که کسانی – گویا- خودکشی خود را به آن منسوب کرده‌اند. حواسمان هست که در سال ۲۰۱۷ زندگی می‌کنیم. درباره یک جور وسیله عتیقه که سه نسخه ازش در جهان وجود دارد هم صحبت نمی‌کنیم. صحبت یک موضوع حوزه آی‌تی ست.

 

مصرف‌کنندگان ش هم از اعضای فرقه‌های کهن نیستند . بچه‌های نوجوان‌ند. تعدادشان هم گویا خیلی اندک نیست. داریم درباره یک اپیدمی صحبت می‌کنیم. این ترکیب را کنار هم بچینید تا روشن شود امکان ندارد چنین چیزی وجود داشته باشد و هنوز هیچ رسانه‌ای – یا هر بزرگسال معمولی - به خود بازی دسترسی پیدا نکرده باشد. حتا توضیحات مبسوطی از مراحل بازی در اینترنت موجود است درحالی که قاعدتا این توضیحات باید از طرف کسی داده شده باشد که از ماجرا نجات یافته یا آن را نیمه رها کرده و خب جستجویتان برای چنین شخصی بی‌نتیجه خواهد ماند. ماجرا ساده است. چیزی به نام بازی نهنگ آبی وجود خارجی ندارد!

 

احتمالا ماجرا اینجوری شروع شده: یک روزنامه‌نگار خلاق که حوصله‌اش سر رفته برای اولین بار در روسیه یک گزارش درباره یک بازی بسیار خطرناک و مخفی نوشته. زمینه‌های تکنولوژی هراسی ، عطش مخاطب درباره موضوعات رازآمیز و انجمن‌های مخفی به آن پر و بال داده، یک دو رسانه معتبر انگلیسی زبان هم این نام را بازتاب داده‌اند. چند نوجوان که قصد خودکشی داشته‌اند بدشان نیامده خود را عضو یک گروه مخفی جا بزنند.

 

طرفداران همیشه در صحنه تئوری توطئه تعداد زیادی مورد بی‌ربط و موارد ادعایی خود شخص‌از میان رفته را کنار هم گذاشته‌اند و یک پرونده جهانی و بلند بالا برایش ساخته‌اند. دروغ می‌فروشد چون مصرف‌کننده دارد. مصرف‌کنندگان جهانی‌اش : رسانه‌هایی‌اند که قصه پرمخاطبی با پایان باز پیدا کرده‌اند. ، مصلحان اجتماعی تکنولوژی هراس، نهادهای نظارتی که دنبال بودجه براش بخش آی‌تی‌شان هستند، نوجوانانی که می‌خواهند خود را خفن نشان بدهند ، والدین‌ی که دوست دارند گوشی را از دست بچه‌هاشان بگیرند و دنبال بهانه مقبولی می‌گردند و در نهایت کاربران ساده اینترنت که شکاکی انتقادی‌شان به قدر کافی پرورش نیافته.

 

نهنگ آبی یک دروغ Hoax است و من همچنان به هر کسی که نسخه‌ای از آن را بتواند برایم بیاورد یا من را وارد بازی کند هزار دلار جایزه می‌دهم.

 

 

سروش روحبخش- کارشناس رسانه

 

 

entekhab.ir
  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش