علی بخشی در گفتگو با میزان، درباره بیمه صاحبان حرف ومشاغل آزاد و بیمه اختیاری گفت: به طور کلی در قانون تأمین اجتماعی سه روش برای پوشش بیمهای افراد پیش بینی شده است روش اول شامل حال افرادی است که در کارگاهها و موسسات مشمول قانون تامین اجتماعی اشتغال به کار دارند و بر اساس ماده ۳۹ قانون تامین تأمین اجتماعی کارفرمای آنان مکلفند حق بیمه این قبیل از افراد را بر اساس نرخهای معین شده در ماده ۲۸ قانون تامین اجتماعی شامل ۷ درصد سهم بیمه شده، ۲۰ درصد به عنوان سهم کارفرما و ۳ درصد برای بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمایند. بنابراین در مجموع با پرداخت ۳۰ درصد حق بیمه، بیمه شده مشمول بیمه اجباری قرار گرفته و می تواند با احراز شرایط مقرر از تعهدات قانونی بلند مدت شامل بازنشستگی، فوت، از کار افتادگی، خدمات درمانی و همچنین سایر تعهدات قانونی کوتاه مدت بهرهمند گردد.
وی افزود:روش دوم، شامل حال افرادی میشود که مدتی در کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی مشغول به کار بوده و بعد از مدتی به دلایلی از قبیل استعفا، بازخرید و ... شغل خود را از دست داده اند. در این شرایط فرد متقاضی میتواند به منظور ادامه سابقه و بیمه پردازی خود و جهت برخورداری از تعهدات بیمهای مربوطه با انعقاد قرار داد تحت پوشش ادامه بیمه به طور اختیاری قرار گرفته و با پرداخت کل حق بیمه و احراز شرایط قانونی از بازنشستگی، فوت، از کار افتادگی و خدمات درمان برخوردار شود.
رئیس گروه بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری اداره کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی خاطر نشان کرد: بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد نوعی دیگر از خدمات سازمان تأمین اجتماعی است که شامل حال افرادی است که لزوما دارای سابقه پرداخت حق بیمه قبلی نزد سازمان تامین اجتماعی نبوده و با دارا بودن حرفه و شغل به صورت خویش فرما مشغول به کار هستند براین اساس کلیه کارفرمایان صنوف و سایر افرادی که دارای کارفرما نبوده و بصورت خویش فرما اشتغال به کار دارند و حرفه آنان منطبق با عرف و ضوابط قانونی است، میتوانند به اعتبار حرفه و شغل خود قرارداد بیمه مشاغل آزاد منعقد نموده و با پرداخت حق بیمه مقرر تحت پوشش بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گیرند.
علی بخشی در ادامه اذعان داشت: نرخ پرداخت حق بیمه در ادامه بیمه به طور اختیاری ۲۹ درصد دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه بوده (۲۶ درصد سهم بیمه شده +۳ درصد سهم دولت) که از این میزان ۸ درصد آن مربوط به سهم درمان و ۱۸ درصد برای تعهدات بلند مدت همچون بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی اختصاص مییابد.
وی یادآور شد: علت اخذ ۸ درصد حق بیمه بابت سهم درمان از بیمه شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری و ۹ درصد حق بیمه بابت سهم درمان از بیمه شدگان اجباری، به سبب رعایت ملاحظات قانونی و ماهیت بیمه این قبیل از بیمه شدگان است که سازمان تأمین اجتماعی مکلف به رعایت آن است و به همین علت در بیمه اجباری بیمه شدگان از غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری و سایر حمایتهای دیگر بهره مند میشود .
رئیس گروه بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری اداره کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی افزود: در بیمههای اختیاری کارفرمایی برای پرداخت حق بیمه وجود ندارد بنابراین بیمه شده اختیاری خود متولی پرداخت حق بیمه است.
علی بخشی افزود بیمه شدگان اجباری و یا اختیاری در صورت مراجعه به کلیه مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی در سراسر کشور میتوانند از کلیه خدمات درمانی به صورت رایگان استفاده نمایند.
علی بخشی در ادامه در خصوص نرخ پرداخت حق بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد خاطرنشان کرد: بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد دارای سه نرخ ۱۴ درصد (۱۲ درصد سهم بیمه شده +۲ درصد سهم دولت) شامل تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی و نرخ ۱۶ درصد (۱۴ درصد سهم بیمه شده + ۲ درصد سهم دولت) شامل تعهدات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ ۲۰ درصد (۱۸:درصد سهم بیمه شده + ۲ درصد سهم دولت) شامل تعهدات بازنشستگی، فوت واز کارافتادگی است.
وی عنوان کرد: در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد حق انتخاب درمان با متقاضی است بنابراین افرادی که خواهان بهره مندی از خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی هستند در اجرای قانون بیمه خدمات درمانی همگانی کشور موظف به پرداحت مبلغ حق سرانه درمان که همه ساله به تصویب هیأت محترم وزیران میرسد خواهند بود.
رئیس گروه بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری اداره کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی اذعان داشت: براساس قانون بیمه خدمات درمانی همگانی، همه ساله حق سرانه درمانی که به تصوبب هیأت محترم وزیران میرسد، از بیمه شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد دریافت میشود. این مبلغ در سال گذشته ۳۱ هزار تومان بوده و براساس مصوبات جدید از ابتدای سال ۹۶ به مبلغ ۴۰ هزار تومان افزایش یافته است.
وی در پایان گفت: سازمان تأمین اجتماعی در نظر دارد در صورت موافقت و تصویب مراجع ذی صلاح بیمه شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد را از سیستم حق سرانه درمان خارج و مطابق ماده ۲۹ قانون تامین اجتماعی نسبت به وصول حق بیمه سهم درمان از آنان همانند سایر بیمه شدگان اقدام نماید.در حال حاضر این طرح در مرحله مطالعات و بررسیهای کارشناسی قرار داشته و به مرحله تصویب نرسیده است.
- 14
- 2
ادم
۱۳۹۶/۱۱/۲ - ۰:۰۶
Permalink