سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۴ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۳۹۵۹
سایر حوزه های اجتماعی

زندگی دختران پسرنمایی که نمی‌توانند دختر باشند

دختران پسرنما,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

رسمی در افغانستان به نام "بچه پوشی" وجود دارد که در آن والدین لباس پسرها را به تن دخترهایشان می‌کنند تا آینده بهتری داشته باشند. اما اغلب جز سخت‌تر کردن زندگی فایده دیگری برایشان ندارد.

 

علی چهارده‌ساله طبق این رسم مانند یک پسر بزرگ شد. او با خواهرهایش اتاقی مشترک دارد. دخترهایی در افغانستان هستند که از آزادی مشابه با پسرها برخوردارند.

 

در طول تاریخ ‌زنان زیادی خود را به‌جای مرد جا زده‌اند تا نقش‌های اجتماعی مهم‌تری را تجربه کنند. لباس مردانه پوشیده‌اند تا به جنگ بروند، دستورات مذهبی را دور بزنند یا در حرفه موردعلاقه خود فعالیت کنند. در افغانستان برخی خانواده‌ها دخترهایشان را به‌عنوان پسر بزرگ می‌کنند تا زندگی بهتری داشته باشند.

 

"نجیه نسیم" مدیر کل امور زنان افغانستان در آمریکا می‌گوید: "زمانی که یک جنس خیلی مهم باشد و دیگری ناخواسته، همیشه عده‌ای تلاش خواهند کرد هر طور شده به سمت پرطرفدار وارد شوند."

 

در جامعه مردسالار افغانستان، وابستگی اقتصادی به مردها و ننگ اجتماعی نسبت به دختردار شدن والدین را در جایگاه دشواری قرار می‌دهد. معمولاً دختران به چشم بار اضافی دیده می‌شوند، درحالی‌که پسرها نان‌آور خانه و ادامه‌دهنده میراث خانواده در نظر گرفته می‌شوند. برای مقابله با این دیدگاه، برخی خانواده‌ها جنسیت دخترهایشان را در هنگام تولد تغییر می‌دهند که این رسم به "بچه پوشی" معروف است.

 

دختران پسرنما,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعهعلی و ستار قبل از خروج از منزل برای دیدار با دوستان

نسیم می‌گوید: "این رسم اجازه می‌دهد خانواده‌ها از ننگ اجتماعی نداشتن پسر فرار کنند. بچه پوش می‌تواند تنها برای خرید از خانه خارج شود، خواهرهایش را از مدرسه به خانه برگرداند، کار کند، ورزش کند و هر نقش دیگری که پسرها دارند را داشته باشد."

 

در تابستان ۲۰۱۷ عکاس سوئدی به نام "لولو داکی" به افغانستان سفر کرد تا از این رسم عکاسی کند. او کتاب "دختران زیرزمینی کابل" نوشته خبرنگاری به نام "جنی نوردبرگ" را خوانده بود. نوردبرگ اولین کسی بود که درباره این رسم عجیب کتاب نوشت و مسحور هویت دوگانه این دخترها شده بود.

 

او خانواده‌ای را ملاقات کرد که شش دختر داشتند و دو تا را به‌عنوان پسر بزرگ می‌کردند. یک روز بعدازاینکه "نادیا" سومین دختر خانواده متولد شد، والدینش تصمیم گرفتند او را به‌عنوان پسری به نام "ستار" بزرگ کنند. دو سال بعد، علی به دنیا آمد و او نیز به‌عنوان پسر بزرگ شد. حتی زمانی که تنها برادرشان متولد شد، آن‌ها بازهم به هویت اصلی خود بازنگشتند.

 

اکنون ستار ۱۶ ساله است. فوتبال بازی می‌کند و دوست دختر دارد. خواهرش علی ۱۴ ساله است و جعبه‌ای پر از نامه‌های عاشقانه دارد که از دخترها دریافت کرده. آن‌ها همانند دیگر مردهای افغانستان در امور خانه کمک نمی‌کنند.

 

دختران پسرنما,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعهستار و دوست‌دخترش "آرزو". والدینشان آن‌ها را از دیدن یکدیگر منع کرده‌اند. اما آرزو می‌گوید برایش مهم نیست ستار دختر است یا پسر
دختران پسرنما,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعهعکس‌های ستار در کودکی

 مادر ستار می‌گوید: "پسر نداشتیم و تصمیم گرفتیم از همان روز تولدش لباس پسر به او بپوشانیم. الآن از رفتاری که دیگران با او دارند ناراحت می‌شوم. مردم او را به خاطر نحوه لباس پوشیدنش مسخره می‌کنند."

 

دختران پسرنما,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

علی نامه‌های عاشقانه‌اش را در یک جعبه نگاه می‌دارد. او قبلاً با یک دختر دوست بود. اما وقتی والدین علی به والدین دختر گفتند که او "بچه پوش" است، دختر بدون خداحافظی برای تحصیل به آمریکا رفت.

 

داکی می‌گوید: "پسرها از جایگاه برتری برخوردارند. همه خانواده‌ها پسر می‌خواهند، مخصوصاً خانواده‌های کم درآمد. این کار در خانواده‌هایی که پسر ندارند بسیار عادی است."

 

دختران پسرنما,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

اما هرچه که بزرگ‌تر می‌شوند و به بلوغ می‌رسند، زندگی سخت‌تر و خطرناک‌تر می‌شود. خانواده چندین بار نقل‌مکان کرده‌اند تا از آزار در امان باشند. در خیابان مردم سر آن‌ها داد می‌کشند و به غیر اسلامی بودن متهمشان می‌کنند، گاهی هم به دوجنسیتی. علی را پدرش هرروز به مدرسه می‌برد تا در امان باشد. ستار نیز مدرسه را ترک کرد زیرا از نام‌هایی که او را صدا می‌کردند خسته شده بود.

 

دختران پسرنما,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

اکنون پدر و مادر علی و ستار می‌خواهند آن‌ها مانند دخترها رفتار کنند. اما خودشان راضی نیستند: "زن بودن در افغانستان واقعاً سخت است. قدرت تصمیم‌گیری در هیچ‌چیزی را نداری و بقیه برایت تصمیم می‌گیرند."

 

دختران پسرنما,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

سازمان "زنان برای زنان افغان" گزارش کرد که سالانه حداقل دو مورد بچه پوشی در کابل اتفاق می‌افتد. نسیم می‌گوید این دخترها از آزار و اذیت، تحقیر و جدایی از جامعه رنج می‌برند. اما حاضر نیستند به‌عنوان زن زندگی کنند. مشکل اینجاست که بعد از بلوغ ادامه زندگی به‌عنوان پسر دیگر ممکن نیست و از طرفی جامعه آن‌ها را به‌عنوان دختر نیز نمی‌پذیرد.

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
نمیدونم مردم چرا انقدر کورکورانه درباره ما ترنس ها فکر می کنند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش