بازاری که در آن قیمت خروسهای ورزیده و قهرمان مسابقات گاهی تا ١٠میلیون تومان میرسد. جالب است بدانید پرورشدهندههای خروسهای جنگی روشهای جالبی برای آمادهسازی پرندههایشان دارند و گاهی با تردمیلهای مخصوص آنها را درست مثل ورزشکاران حرفهای تمرین میدهند! در این میان بازار اجاره خروسها برای برگزاری مسابقات هم داغ است و خروسهای برنده به مزایده گذاشته
میشوند.
جوجهها و خروسهای میلیونی
معروفترین خروسها که از آنها در جنگها استفاده میشود، خروسهای لاری هستند. پرورشدهندهها، جوجهها را از روز نخست حیاتشان برای حضور قدرتمندانه در این جنگها آماده میکنند. جوجههای این خروسها قیمتهای یکسانی دارند، البته اینکه از چه خروسی به دنیا آمده و اصطلاحا از چه نسلی دنیا آمده باشند، قیمتهایشان تفاوت دارد. مثلا اگر یک جوجه لاری از پدر و مادری که فاتحان میادین زیادی بوده باشند، دنیا بیاید، قیمت بالاتری
دارد.
با این حال، جوجههای لاری قیمتهای بالایی دارند و نرخ فروش آنها از ٥٠٠هزار تومان به بالاست. اگر هم یک جوجهای از پدر و مادری فاتح میادین به دنیا آمده باشد که قیمتش بالاتر میرود و حتی به یک و نیممیلیون تومان هم میرسد.
از طرف دیگر قیمت خروسهای لاری هم بسیار بالاست. این گروه از خروسها از ٧ ماهگی برای جنگیدن و حضور در میادین جنگ خروسها آماده میشوند و قیمتی هم که برای فروششان در نظر گرفته میشود، از یکمیلیون تومان به بالاست. اگر خروسی ظاهر قدرتمندانهتری داشته و چند جنگ را برده باشد، بین خروسبازها مشهور بوده و نوکهای قوی و تیزی دارد. این گروه از خروسها معمولا قیمتشان بالاتر است و گاهی به ٥ تا ٦میلیون تومان میرسد.
از نظر جثه هم اگر خروس قد و هیکل متوسط داشته باشد، قیمتش نسبت به خروس بلندتر و چاقتر بیشتر است. معمولا به این خروسها «شش دانگ» میگویند. این خروسها که جثهشان متوسط است، برای اینکه حریفشان را به خاک بیندازند، قدرت مانور بیشتری دارند. قیمت این دسته از خروسها از یکونیممیلیون تومان آغاز میشود و به ٥میلیون تومان میرسد. همانطور که گفته شد ظاهر خروسها و اینکه چند بار در جنگها برنده شدند، قیمت آنها را مشخص میکند. صاحبان این خروسها برای بازاریابیشان فیلم برد خروس را به خریدار نمایش میدهند و براساس آن معامله انجام میشود.
نکته جالب اینجاست که با وجود اینکه شرطبندی بر سر خروسها ممنوع است، اما در سایتهایی مثل دیوار و شیپور آگهیهای زیادی برای فروش این خروسها منتشر میشود.
خروسهای اجارهای!
خروسفروشها یا آنهایی که اقدام به برگزاری این جنگها بین خروسها میکنند، افراد محدود و معروفی هستند که درواقع مافیای این شغل متعلق به آنهاست، یعنی اینطور نیست که هرکسی دلش خواست بیاید و میدانی برای جنگ خروسها تدارک ببیند. افرادی در جنوب تهران هستند که این بازی را متعلق به آبا و اجداد خود میدانند و اجازه نمیدهند هر فردی وارد محدوده آنها شود. این گروه کسانی هستند که خروسهای لاری را پرورش میدهند و برای جنگها آماده میکنند. آنها خروسهای خود را اجاره هم میدهند و شرط میگذارند اگر خروسشان در میدانی برنده شد، در جایزه آن شریک باشند.
معمولا در هر مسابقه خروسها ٢٠ جنگ با هم برگزار میکنند، تا خروس برنده مشخص شود. مبالغ این شرطبندی وقتی که تعداد جنگها و خروسها بیشتر شود، نجومیتر
میشود.
براساس گفتههای افرادی که سالهاست بر سر خروسها شرطبندی میکنند، کسانی بودهاند که دهها میلیون تومان هم بازنده شدهاند و هیچ راهی جز پرداخت مبلغی که باختهاند، به طرف مقابلشان نداشتهاند و بر سر این قمار حتی تمام سرمایه زندگیشان را هم از دست دادهاند.
مزایده خروسهای قهرمان
ظاهر خروسها و شگردهایی که برای جنگیدن در این میادین دارند، قیمت آنها را مشخص میکند و در آگهیهایی که برای فروش خروسهای لاری منتشر میشود، اولین چیزی که روی آن تأکید دارند، شگردهای خاص حیوان است و اگر خروسی برای جنگیدن و پیروزشدن شگرد خاصی داشته باشد، قیمتش بالاتر میرود.
البته خروس بازها زیاد روی پولشان ریسک نمیکنند و تا وقتی که به یک خروس اطمینان نداشته باشند، روی آن شرط نمیبندند.
در این جدالها خروسی که چند نبرد را پیروزمندانه پشتسر گذاشته باشد و درنهایت پیروز شود، اسمورسم پیدا میکند و قیمتش چندبرابر میشود. جالب است بدانید در جنگ خروسها اگر دو خروس با هم مساوی کنند و صاحبانشان به مساوی رضایت دهند، کسانی که شرطبندی کردهاند، باید یکچهارم مبلغ توافقیشان را پرداخت کنند که به این مقدار شرطبندی «چارکدادن» میگویند.
خروسها چطور پول درمیآورند؟
کسانی که برای پرورشدادن خروسهای لاری سالها هزینه میکنند، معتقدند خروسها نان خودشان را درمیآورند.
یکی از این افراد که از معروفترین پرروشدهندههای خروسهای لاری در خیابان مولوی است، در اینباره به «شهروند» میگوید: «سالهاست از طریق پرورشدادن خروسهای لاری و شرکتدادن آنها در مسابقات جنگ خروسها زندگی خودم و خانوادهام را میگذرانم. خروسهای لاری برکت زیادی دارند.»
جالب است بدانید تخممرغهایی با نطفه خروس لاری هم قیمت بالایی دارند. این پرورشدهنده خروس لاری که تمایلی به بردن نامش ندارد، در اینباره توضیح میدهد: «این نوع تخممرغها را بین ٥٠ تا ١٠٠هزار تومان میفروشم. جوجهها هم قیمتهای متفاوتی دارند و زیر ٧ماه آنها را تا قیمت یکمیلیون تومان هم میفروشم اما بعد از ٧ماهگی که برای جنگیدن تربیتشان میکنم، قیمتهایشان بالاتر میرود. از آنجایی که خروسهایم معمولا در جنگها برنده میشوند و معروف هستند، افراد زیادی میآیند و خروسهایم را اجاره میکنند. آنها روی خروسهای من شرط میبندند و اگر برنده شوند، به من هم درصد میدهند.»
خروسهایی که با تردمیل تمرین میکنند!
باورکردنی نیست، ولی صاحبان خروسها برای اینکه خروسهایشان را تبدیل به ورزشکاران حرفهای کنند، راه و روشهای عجیب و جالبی دارند. آنها تا جایی که میتوانند، به خروسهایشان سخت میگیرند تا در جنگها پیروز شوند.
رسیدن به بدن عضلانی و آمادگی جسمانی برای انجام شگردهای مختلف باعث میشود این پرندگان مانند ورزشکاران حرفهای مدام درحال تمرین باشند. بعضی از پرورشدهندگان برای اینکه خروسشان به خوبی ورزیده شود، برایش تردمیلهای مخصوصی تهیه میکنند تا خروس روزانه در چند نوبت ٥دقیقهای روی آن بدود و بدنش را بسازد، اما ماجرای بدنسازی این حیوانات به همینجا ختم
نمیشود.
یکی از پرورشدهندههای خروسهای لاری در خیابان مولوی در اینباره به «شهروند» میگوید: «برای اینکه خروسهایم ورزیده شوند، علاوه بر تمرینات آمادگی جسمانی برای آنها برنامه ماساژ هم درنظر میگیرم. هر روز بعد از پایان تمرینات خروسهایم را با روغنهای مخصوص ماساژ میدهم، خصوصا ساق پا و بالهایشان را که باید بیشتر از بقیه اعضای بدنشان ورزیده شوند.»
او ادامه میدهد: «تغذیه خروسهایم برایم اهمیت زیادی دارد و اینطور نیست که هرچیزی را بخورد. خروسهای من تغذیههای مخصوص دارند که برای عضلانیترشدن خروسها تهیه شدهاند. برای خروسهای جوان که میخواهند وارد میدان جنگ شوند، ماهیانه بین یک تا یکونیم میلیون هزینه میکنم و به همین دلیل با قیمتهای بالاتر آنها را اجاره میدهم. اجاره خروسهای جوان بین یک تا دومیلیون تومان است اما خروسهای معروفم که خوشسابقه هستند و در جنگهای زیادی برنده شدهاند را کمتر از ٥میلیون تومان اجاره
نمیدهم.»
بساط بازار مکاره خروس بازها در شرایطی است که بارها حامیان حقوق حیوانات این موارد کاسبی با پرندگان و سایر حیوانات را محکوم کرده اند و اینگونه فعالیت ها به نوعی حیوان آزاری قلمداد میکنند. با این وجود اینگونه مسابقات به صورت زیرزمینی جریان دارد و همچنان حیوانات دستاویز کسب درآمد عده ای میشوند.
- 13
- 3