صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا افزود: بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی طی ۲۴ ساعت آینده در کرمان، جنوب و شرق فارس، جنوب بوشهر، هرمزگان، جزایر واقع در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز، جنوب خراسان جنوبی و شمال سیستان وبلوچستان بارش پراکنده رخ میدهد و در سایر مناطق کشور جوی آرام و پایدار انتظار میرود.
وی در ادامه گفت: چهارشنبه (۱۹ آبان ماه) بهتدریج با گذر موج تراز میانی از نوار شمالی کشور در بعدازظهر در شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و غرب مازندران بارش باران آغاز میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: پنجشنبه (۲۰ آبان ماه) گستره بارش شمال غرب، غرب و دامنههای جنوبی البرز واقع در استانهای قزوین، البرز و تهران و غرب استان مرکزی را در بر خواهد گرفت و دریای خزر مواج پیشبینی میشود.
به گفته ضیاییان جمعه (۲۱ آبان ماه) بارش در شمال غرب کاهش مییابد و به مناطقی از خوزستان، چهار محال وبختیاری، سمنان و خراسان شمالی گسترش مییابد. شنبه (۲۲ آبان ماه) بهتدریج با گذر شرقسوی موج فقط در خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش پراکنده رخ میدهد.
وی تاکید کرد: طی روزهای سهشنبه تا چهارشنبه (۱۸ و ۱۹ آبان ماه) در مناطق صنعتی و پرجمعیت بهویژه در استانهای تهران، البرز، مرکزی، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی افزایش غلظت آلایندهها و کاهش کیفیت هوا انتظار میرود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا ( ۱۹ آبان ماه) صاف و غبار محلی و در بعداز ظهر وزش باد و اوایل شب نیمهابری با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه ( ۲۰ آبان ماه) نیمهابری و وزش باد بهتدریج ابری و بارش باران با حداقل دمای ۷ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایان گفت: طی امروز و فردا(۱۸ و ۱۹ آبان ماه) بندرعباس با دمای ۳۱ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد و کرمان با دمای ۱۲ و ۱۴ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
زمستان سردی پیش رو نیست
رئیس مرکز خشکسالی گفت: مدل ها نشان می دهند که بارش ها در پاییز و سه ماهه زمستان به نرمال نزدیک می شود.
احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بارندگی های اخیر بخشی از کمبودها را جبران کرد، اظهار کرد: طی روزهای اخیر بارندگی های خوبی در حوزه مرکزی همچون استان های قم، تهران، همدان، زنجان، قزوین، البرز، تهران و استان های ساحلی داشتیم که این بارش ها موجب شد، کسری بارش نسبت به دوره نرمال از بالای ۴۰درصد به ۲۸ درصد برسد.
او افزود: گستره بارش در روزهای اخیر به شمال خوزستان، شرق لرستان، بخش های شمالی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، اصفهان، یزد، کرمان، حوزه مرکزی و شرقی رشته کوه زاگرس و حوزه مرکزی هم پوشش داد.
وظیفه با اشاره به اینکه بارش های فعلی کمتر از نرمال است، بیان کرد: در نیمه دوم آبان بارش ها به غرب، شمال غرب و شمال محدود است و در سایر نقاط بارندگی قابل ملاحظه ای نداریم.
محدودیت کشت پاییزه تا آذر ادامه دارد
رئیس مرکز خشکسالی درباره آینده وضعیت بارش ها بیان کرد: مدل های اقلیمی نشان می دهند که در آذر و سه ماهه زمستان بارش ها به شرایط نرمال نزدیک می شود، اما به دلیل بارندگی های کمتر از نرمال در سال گذشته و همچنین در ۲ ماهه اول پاییز، خشکسالی همچنان شدید خواهد بود.
به گفته او، با توجه به خشکی پاییز فعلی و سال قبل بعید است که کم بارشی ها در زمستان جبران شود.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به انباشت کم بارشی ها بر روی هم در نهایت سالی را سپری می کنیم که در خوشبینانه ترین حالت در پایان زمستان به شرایط نرمال برای سال آبی جاری برسیم، اما به دلیل کمبود بارش سال گذشته همچنان با مشکل تنش آبی مواجه هستیم.
وظیفه با اشاره به آخرین جزئیات دما در سال زراعی جدید بیان کرد: از لحاظ دمایی بخش شمالی کشور، استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل در شرایط نرمال، گیلان و خراسان شمالی کمتر از نرمال و استان های خراسان رضوی، تهران، زنجان، البرز، زنجان و قزوین نرمال بودند.
به گفته او، پیش بینی ها حاکی از آن است که دمای کل کشور تا ابتدای فصل بهار در شرایط نرمال و نیم تا یک درجه بیش از نرمال باشد که با این وجود زمستان سردی را نخواهیم داشت.
بارش ها در فصل زمستان به نرمال نزدیک می شود
رئیس مرکز خشکسالی در توصیه ای به کشاورزان گفت: با توجه به بارش های کمتر از نرمال در بسیاری از نقاط کشت پاییزه به تاخیر افتاده یا انجام نشده است که انتظار می رود با بهبود شرایط بارش به نزدیک نرمال در آذر، کشاورزان می توانند کشت را انجام دهند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در برخی استان ها رطوبت لازم برای کشت فراهم نیست، افزود: در جنوب غرب استان خوزستان، ایلام و خیلی از نقاط کرمانشاه انتظار می رود که با نزدیک شدن شرایط بارش به وضعیت نرمال در آذر ماه و رطوبت نسبی زمین، کشاورزان می توانند کشت را انجام دهند.
او با تاکید بر محدودیت کشت دیم و آبی بیان کرد: با توجه به بارش های امسال، کشت های دیم و آبی با محدودیت مواجه بوده است که این محدودیت تا یکماه آینده ادامه دارد که امیدواریم در انتهای پاییز با بهبود بارش ها، شرایط برای کشت پاییزه آماده شود.
رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: گرچه از الان نمی توان پیش بینی برای بارش های بهاره داشت، اما در زمستان از لحاظ دما و بارش شرایط نرمال خواهد بود به طوری که قدری از کمبودهای شدید پاییز را جبران میکند و ذخایر آبی پشت سدها بهبود می یابد.
وظیفه در پایان تصریح کرد: بنابر مدلهای اقلیمی، زمستان امسال بهتر از سال گذشته خواهد بود که این امر می تواند تا حدی کم بارشی ها را جبران کند.
- 12
- 6