صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا، درباره شرایط جوی کشور، گفت: شنبه (۲۵ آذر) در نیمه غربی کشور جوی آرام و پایدار همراه با روند افزایش نسبی دما مستقر میشود. در نیمه شرقی وزش باد، پدیده حاکم است. از اوایل شب یکشنبه ( ۲۶ آذر) در شمال استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و غرب سواحل دریای خزر ابرناکی و بارش باران پیشبینی میشود.
به گفته وی دوشنبه (۲۷ آذر) با تقویت جریانات سرد شمالی روی دریای خزر بارش در اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و برخی نقاط آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی رخ میدهد.
وی افزود: در گیلان و مازندران بارندگی شدت داشته و در ارتفاعات بارش برف انتظار میرود. سهشنبه (۲۸ آذر) با گذر موج تراز میانی جو از نیمه جنوبی کشور در برخی نقاط خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و جنوب فارس افزایش ابر، وزش باد و رگبار پراکنده دوراز انتظار نیست.
او تاکید کرد: چهارشنبه (۲۹ آذر) در برخی نقاط هرمزگان و ارتفاعات جنوب شرق فارس بارش پراکنده رخ میدهد. قابل ذکر است شنبه و یکشنبه (۲۵ و ۲۶ آذر) در نوار شمالی کشور افزایش نسبی دما و طی روزهای دوشنبه و سهشنبه ( ۲۷ و ۲۸ آذر) کاهش نسبی دما بویژه در سواحل دریای خزر پیشبینی میشود. شنبه و یکشنبه دریای عمان و دوشنبه دریای خزر مواج است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده، تصریح کرد: آسمان تهران فردا (۲۶ آذرماه) صاف و غبار محلی و در بعضی ساعتها غبارآلود و گاهی وزش باد ملایم با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۶ درجه سانتیگراد و در روز دوشنبه (۲۷ آذر) صاف تا قسمتی ابری و غبارآلودی گاهی وزش باد با حداقل دمای ۸ و حداکثر دمای ۱۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایان بیان کرد: طی فردا و پس فردا بندرعباس با دمای ۲۸ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۹- و ۸- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
کیفیت هوای تهران در شرایط «ناسالم برای گروههای حساس»
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد که آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۹۸ بود و کیفیت هوای پایتخت در شرایط قابل قبول قرار داشت. آلاینده شاخص هماکنون نیز «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۱۲۷ بوده و کیفیت هوا در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد.
در سال جاری و براساس روز شمار شاخص آلودگی تا امروز شنبه (۲۵ آذر) کیفیت هوای پایتخت در ۹ روز در وضعیت پاک، ۱۸۳ روز در وضعیت قابل قبول، ۶۸ روز در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس و ۱۰ روز ناسالم برای همه شهروندان بود. هوای تهران در هیچ روزی در وضعیت بسیار ناسالم و خطرناک قرار نداشته است.
شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیمبندی میشود که این تقسیمبندی شامل « از صفر تا ۵۰ هوا پاک»، « ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول(سالم) یا متوسط»، «از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس»، «از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم»، «از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم» و «از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک» میشود.
در شرایط کیفیت هوای ناسالم برای گروه حساس افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
- 14
- 4