یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۵۶ - ۰۳ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۰۷۹
وضعیت ترافیک و آب و هوا

تابستانی گرم‌تر از شرایط نرمال در کشور

تابستان,تابستانی گرم‌تر از شرایط نرمال در کشور
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی ضمن بیان اینکه دما طی تابستان سال جاری به‌طور میانگین ۱ تا ۲ درجه سلسیوس نسبت به وضعیت نرمال افزایش می‌یابد،‌گفت: سه استان کشور وارد چهارمین سال خشکسالی شده‌اند.

احد وظیفه در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: طی فصل بهار کشور به‌طور میانگین ۹۸.۲ میلیمتر بارش دریافت کرد که نسبت به میانگین ۶۱ میلیمتری در بلندمدت، حدود ۶۰ درصد فراتر از نرمال بود و توانست بخش اعظم کمبود بارش در زمستان و پاییز را به‌ویژه در عرض‌های جنوبی و نیمه شرقی جران کند.

وی اضافه کرد: مناطق غربی و جنوب غرب کشور بارش‌های نرمال تا بیش از نرمال، جنوب و جنوب شرق  کشور یعنی استان‌های خراسان جنوبی، یزد، اصفهان، سیستان و بلوچستان بارش در حد نرمال و بالاتر از نرمال بارش دریافت کردند البته این مناطق از نظر اقلیمی کم‌بارش هستند.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی افزود: مناطق جنوبی در استان‌های فارس و هرمزگان تا شمال شرق در خراسان رضوی همچنین سمنان، تهران، البرز تا زنجان و مرکزی ۱۰ تا ۳۰ درصد کمتر از نرمال بارش دریافت کردند، به‌ویژه این میزان در استان‌های تهران، سمنان و قزوین ۲۵ تا ۳۵ درصد زیر نرمال بوده است، در نتیجه مقدار آب تامین شده طی سال آبی کمتر از حد نرمال بوده و خشکسالی برای چهارمین سال در این مناطق تداوم پیدا کرده است و وارد مرحله خشکسالی هیدرولوژیک شده‌اند یعنی کم‌بارشی بر چرخه آب تاثیر منفی گذاشته است و باعث شده آورد آبی رودخانه و سطح آب دریاچه‌ها نسبت به شرایط نرمال کاهش یابد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر میزان آب پشت سدها در استان مرکزی تهران، فارس، هرمزگان و بوشهر کمتر از حد نرمال است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی درباره وضعیت دما طی سه ماه گذشته گفت: طی این مدت بی‌هنجاری قابل ملاحظه دما نداشتیم البته طی خردادماه به‌ویژه در جنوب شرق کشور بی‌هنجاری دمایی قابل ملاحظه‌ای تجربه شد و در برخی مناطق در حد ۲.۵ تا ۳.۵ درجه سلسیوس بیش از حد نرمال رخ داد. در کشورهای پاکستان، هندوستان و جنوب شرق آسیا دما طی ماه‌های مِی و ژوئن (اردیبهشت تا خرداد) به‌شدت افزایش یافت، به گونه‌ای که باعث مرگ و میر نیز در این کشورها شد. گرمای بی‌سابقه‌ای تا آغاز مونسون در این مناطق حکمفرما خواهد بود.

وی اضافه کرد: تا قبل از شروع مونسون در جنوب شرق ایران نیز بی‌هنجاری قابل ملاحظه‌ای دمایی خواهیم داشت البته باران‌های موسمی در حال آغاز شدن هستند و گرما در این مناطق کاهش می‌یابد و  دمای هوای جنوب غرب و غرب کشور فراتر از حد نرمال می‌شود.

وظیفه درباره علت رخداد این پدیده جوی گفت: با شروع مونسون در حوزه زاگرس با فرونشینی جو مواجه هستیم یعنی هوا صعود نمی‌کند و بر اثر فرونشست توده، هوا گرم‌تر می‌شود بنابراین با بی‌هنجاری مثبت دمایی مواجه می‌شویم.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اضافه کرد: انتظار می‌رود دما طی تابستان سال جاری به‌طور میانگین ۱ تا ۲ درجه سلسیوس نسبت به وضعیت نرمال افزایش می‌یابد  البته بی‌هنجاری مثبت دمایی در غرب و جنوب غرب کشور بیشتر رخ می‌دهد.

وی با اشاره به وضعیت منابع آبی کشور اظهارکرد: وضعیت آب در پشت سدهای جنوب غرب کشور خوب است البته با توجه به مصرف آب و تقاضای انرژی مجبور می‌شوند از آب پشت سدها بهره‌برداری کنند. آب سدهای جنوب غرب کشور باید به‌اندازه‌ای باشد که علاوه بر تامین اب شرب ، برای فصل کشت بعدی ، آب را تامین کنند بنابراین مدیریت منابع آبی می‌تواند با چالش‌هایی همراه باشد.

به گفته وظیفه مونسون طی هفته جاری آغاز می‌شود و به‌ویژه طی بعد از ظهر باعث وقوع رگبار و رعد و برق و طوفان در جنوب شرق کشور به‌خصوص جنوب سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان می‌شود.

آیا تابستان طوفانی است؟

وی در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا تابستان امسال طوفانی خواهد بود، تصریح کرد: بیشتر طوفان‌های دریایی مد نظر است. در سال‌های حاکمیت ال‌نینو سطح دریا گرم‌تر از نرمال است. یکی از مهم‌ترین علت وقوع طوفان‌ها دمای بیشتر از نرمال آب است. یک عامل مهم‌ دیگر در شکل‌گیری طوفان‌های دریایی چینش باد در راستای قائم است. در شرایط ال نینو دفعات چینش باد با راستای قائم افزایش می‌یابد. چینش قائم باد یعنی تغییر سرعت باد با ارتفاع. این اختلاف سرعت با ارتفاع افزایش می‌یابد. این شرایط باعث عقیم ماندن طوفان‌های دریایی حتی پس از شکل‌گیری است و به اصطلاح «سر آن‌ها بریده می‌شود.» در زمان حاکمیت ال‌نینو معمولا طوفان‌های دریایی شدید کمتر شکل می‌گیرند یا ضعیف‌تر هستند یا فراوانی آن‌ها کمتر است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی افزود: به‌تدریج با فرونشینی ال‌نینو، شرایط خنثی در بخش‌هایی از اقیانوس آرام در حال آغاز شدن است. در نتیجه دمای سطح آب کاهش می‌یابد و چینش باد با راستای قائم کمتر می‌شود، در نتیجه باعث وقوع طوفان‌های دریایی می‌شود.

وظیفه در پایان درباره وقوع این طوفان‌ها در آب‌های ساحلی جنوب شرق کشور گفت: این طوفان‌ها معمولا در جنوب کشور هند و خلیج بنگال شکل می‌گیرند و چند روزی فرصت برای اطلاع‌رسانی درباره آن‌ها و صدور هشدارهای لازم را داریم بنابراین از بابت پیش‌بینی آن‌ها جای نگرانی وجود ندارد البته گاهی می‌تواند مثل طوفان «گونو» ممکن است شدید باشند و موجب بارش‌های رگباری و سیل‌آسا شوند.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
ویژه سرپوش