چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳
۰۸:۲۸ - ۰۹ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۲۴۱۱
وضعیت ترافیک و آب و هوا

هشدار خیزش گرد و غبار در اهواز تا ۲۰ روز آینده

وضعیت جوی اهواز,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,وضعیت ترافیک و آب و هوا
‌سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه تا ۲۰ روز آینده در پی تبخیر، خاک کانون شماره ۴ در جنوب و جنوب شرقی اهواز از نظر شرایط رطوبتی به حالت اولیه برمی‌گردد، گفت: بنابراین با کمترین وزش باد، شاهد خیزش و وقوع پدیده گرد و غبار در سطح اهواز و حتی خوزستان خواهیم بود.

‌به گزارش ایسنا‌، محمدجواد اشرفی در نشست با نمایندگان اتحادیه اروپا در حوزه محیط زیست که روز شنبه (۸ تیرماه) در خصوص آلودگی هوا، در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: جلسه امروز در راستای همکاریهای علمی و آموزشی ایران و اتحادیه اروپا است. از سال ۲۰۱۷ تفاهم‌نامه‌ای بین ایران و اتحادیه اروپا در راستای آموزش و انتقال تکنولوژی‌های نوین در زمینه‌های مختلف منعقد شد که امروز در زمینه مدیریت آلودگی هوا و فردا در زمینه مدیریت پسماند و نحوه انتقال تکنولوژی و آموزش بین ایران و اتحادیه اروپا با همکاری متخصصین کشورهای فنلاند، اتریش و آلمان گفت و گوهایی داریم.

وی افزود: همچنین امروز از کانون‌های ایجاد آلودگی در بخش گرد و غبار و صنعت بازدید و نقطه نظرات وپیشنهادات‌مان را ارائه کردیم. متخصصین اروپایی نیز با شناخت نسبی شرایط آلودگی در اهواز، نظرات خود را ارائه کردند.

اشرفی در خصوص خروجی این جلسات، گفت: فردا کارگروه مدیریت پسماند برگزار خواهد شد که جمع‌بندی نهایی این جلسات را در تهران به اتفاق رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، و وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های مرتبط در خصوص آلودگی هوا خواهیم داشت.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص وضعیت کانون‌های گرد و غبار استان، بیان کرد: هفت کانون گرد و غبار با مساحت بیش از ۳۵۰ هزار هکتار در خوزستان شناسایی شده است که کانون شماره ۴ در جنوب و جنوب شرقی اهواز در رتبه اول از لحاظ استعداد خیزش گرد و غبار است.

وی افزود: با توجه به اثرات نامطلوب این کانون گرد و غبار بر زندگی مردم اهواز، کنترل و مدیریت این کانون اولویت نخست است. کانون جنوب شرق اهواز ۱۱۲ هزار هکتار مساحت دارد که در فاز نخست با زیر کشت رفتن ۲۰ هزار هکتار از مساحت این کانون در سالهای ۹۶ و ۹۷ سعی کردیم بخش قابل توجهی از این محدوده کانون گرد و غبار را کنترل کنیم.

اشرفی ادامه داد: سعی کردیم با اعمال روش‌های مدیریتی از قبیل مدیریت چرا و رهاسازی آب در برخی از بخش‌ها، اثرات نامطلوب این پدیده حداقل برسانیم.

وی بیان کرد: با توجه به بارندگی‌های بهار امسال، بخش‌های قابل توجهی از تالاب‌های خوزستان آبگیری شدند اما با توجه به آغاز فصل گرما و تبخیر بالا، متأسفانه به تدریج رطوبت خاک در حال از بین رفتن است.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی تا ۲۰ روز آینده خاک کانون شماره ۴ از نظر شرایط رطوبتی به حالت اولیه یعنی به شرایطی مانند سالهای ۹۶ و ۹۷ برمی‌گردد به طوری که این امکان وجود دارد که با کمترین وزش باد بین چهار تا شش متر بر ثانیه شاهد خیزش گرد و غبار و وقوع پدیده گرد و غبار در سطح اهواز و حتی خوزستان خواهیم بود.

وی گفت: مناسب‌ترین راهکار برای مقابله با گرد و غبار، کاشت نهال است که کار در این راستا ادامه دارد. دولت با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست کشور و همکاری بین بخشی وزارت‌های کشاورزی و نیرو، اهتمام ویژه‌ای برای کنترل و مدیریت این مساله دارد و اعتبار قابل توجهی در این زمینه هزینه شده است.

اشرفی تصریح کرد: احداث کانال ۶۰ کیلومتری برای هدایت آب کارون جهت تأمین آب مناطق نهال کاری شده وغرقابی کردن زمین‌های مستعد خیزش گرد و غبار، یکی از این اقدامات در این راستا است.

هنوز درباره سرمنشاء گرد و غبار خوزستان تردیدهایی وجود دارد
‌عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بازدید نمایندگان اتحادیه اروپا از کانون‌های گرد و غبار اهواز گفت: گرچه الگوی انتشار و توزیع گرد و غبار را می‌دانیم اما هنوز در سرمنشاء آنها تردیدهایی وجود دارد که با توجه به توان اتحادیه اروپا می‌توانیم از طریق تبادل دانشجو یا ریسرچر در این زمینه همکاری کنیم.

‌به گزارش ایسنا‌، نعمت اله جعفرزاده در نشست با نمایندگان اتحادیه اروپا در حوزه محیط زیست که امروز (۸ تیرماه) در خصوص آلودگی هوا در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به حضور در طرح‌های اجرایی مدیریت هوا در سال‌های گذشته و انتظارات موجود در زمینه تبادل دانش، اظهار کرد: در خوزستان برای سه شهر مهم اهواز، ماهشهر و آبادان طرح جامع کاهش آلودگی هوا تدوین و مصوب شده است.

وی افزود: گزارش‌های هر سه طرح موجود است و در صورتی که سازمان حفاظت محیط زیست اجازه دهد، می‌توانیم این گزارش‌ها را به عنوان اولین قدم همکاری به منظور بررسی و مطالعه تیم اتحادیه اروپا و ارائه نقطه نظرات، به اشتراک بگذاریم.

جعفرزاده ادامه داد: در حال حاضر روش‌های مختلفی برای تثبیت خاک در دنیا اعمال می‌شود که یکی از مهم‌ترین روش‌ها، روش تثبیت بیولوژیکی است. در این زمینه مطالعاتی انجام شده است و این موضوع می‌تواند دومین زمینه همکاری علمی باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: مدیریت و تعامل در حفظ اراضی تالاب‌ها برای ما بسیار بااهمیت است. مطالعات سه تالاب اصلی خوزستان انجام شده اما نیاز به ارتقا و به روز شدن دارد که این مورد نیز می‌تواند سومین زمینه همکاری علمی باشد.وی عنوان کرد: مساله بعدی، نقش کاربری‌های اراضی و الگوی فعالیت اقتصادی خوزستان در فرسایش پذیری خاک‌ها و تبدیل اراضی تالابی به کانون‌های فرسایشی است. بنابراین از جنبه راه حل های اقتصادی و اجتماعی می‌توانیم زمینه جدیدی برای همکاری علمی در زمینه تقویت جوامع محلی و تغییر الگوی معیشتی با هدف پایداری توسعه داشته باشیم.

جعفرزاده افزود: مساله بعدی در ارتباط با آلودگی هوا، عدم وجود تعامل بین ذی نفعان و آلوده کنندگان هوا است. بنابراین مطالعه و تبادل علمی در زمینه تجارت و آلودگی، تجارت کربن و همکاری اجتماعی بین این دو گروه می‌تواند زمینه دیگر همکاری باشد.

وی بیان کرد: مساله عمده در رابطه با آلودگی هوا و گرد و غبار، ارزیابی اثرات این دو مورد بر سلامت و محیط زیست است؛ مطالعات زیادی در این زمینه در خوزستان انجام شده است. ارزیابی این مطالعات، تعیین نقاط ضعف و قوت و توسعه این مطالعات می‌تواند راه بعدی در این همکاری باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: گرچه الگوی انتشار و توزیع گرد و غبار را می‌دانیم اما هنوز در سرمنشاء آنها تردیدهایی وجود دارد که با توجه به توان اتحادیه اروپا می‌توانیم از طریق تبادل دانشجو یا ریسرچر در این زمینه همکاری کنیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه دکتر احمد لندی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: جهت مقابله با گرد و غبار ناشی از کانون‌های داخلی، کشت نهال پیشنهاد شده است اما با توجه به محدودیت منابع آبی، به دنبال تکنیک‌هایی جهت تثبیت خاک هستیم تا از طوفان‌های گرد و غبار در اهواز جلوگیری شود.

وی افزود: همچنین باید مشاغلی برای روستاییان پیشنهاد شود و میزان چرا هم باید محدود شود. مشاغل کوچک روستایی می‌تواند کمک خوبی باشد تا مردم محلی از طرح‌های تثبیت خاک حمایت کنند و امیدواریم این هیأت اگر تجربیاتی در این زمینه دارند به اشتراک بگذارند.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش