تاریخ رسمیت یافتن سبک کاراته دای دو جوکو در جهان ۱۹۸۱ و در ایران ۱۳۷۵ بوده و در حال حاضر مرکزیت جهانی سبک ایران است، جوکوچو مجید باغدارنیا سیستم مبارزه درکاراته دو (دای دو- ایران) دای دو رشتهای کاملا غیرکنترلی و آزاد است که از مبارزات بوکس، جودو، فول کنتاکت ترکیب یافته است.
به گزارش ایسنا، در این رشته علاوه بر مبارزات گفته شده ضربه زدن با آرنج، ضربه با زانو، کف دست و حتی ضربه با سر نیز آزاد است، شما در این رشته تمامی آنچه از خود به عنوان یک رزمیکار موفق و قوی انتظار دارید، میآموزید.
زمان مبارزه در این رشته سه دقیقه است و دو مبارز میتوانند به اندازه دوبار و هر بار ۳۰ ثانیه روی زمین به قصد تسلیم حریف از تکنیکهای خفه کردن و قفل مفاصل استفاده کنند. زمان گرفتن حریف در هنگام ایستاده حداکثر ۱۰ ثانیه است و در صورت تساوی مسابقه به راند دوم و سوم کشیده میشود.
ایمنی مبارزه با کلاه نقابدار مخصوص به همراه کاپ و دستکش پنجهای مناسب تأمین میشود. پیروی از قوانین متعالی اخلاقی در جهت رشد معنوی در کنار رشد جسمی به جهت کمک به خود و جامعه فلسفه دای دو است.
دای دو رشتهای ترکیبی از بوکس، جودو و کاراته
رئیس سبک کاراته دو دای دوجوکو استان همدان به ایسنا گفت: دای دو رشتهای غیرکنترلی است که در ایران در حال حاضر تحت نظر فدراسیون کاراته و فاقد کاتا است. این رشته در واقع ترکیبی از بوکس حرفهای، جودو پیشرفته و کاراته بوده و هنرجویان این سبک، با آزمونهای فنی ضربات دست و پا و کومی وازا( درگیری در خاک) مبارزات مختلف آزاد و بدنسازیها مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته و ارتقاء درجه مییابند.
فرزاد شمخانی اظهار کرد: ورزش به عنوان مقدمه واجب مصداق یک عبادت و حتی در حد خود به عنوان یک عمل با الزام شرعی جایگاه ارزشمندی در فرهنگ اسلامی برخوردار است، همانطور که ائمه معصومین(علیهمالسلام) ورزش کرده و پیروان خود را به انجام ورزش دعوت میکردند.
وی افزود: توضیح اینکه در فقه پویا و بیرغیب ما، در بحث استلزامات عقلیه این موضوع مورد تأکید قرار میگیرد که مقدمه ورزش واجب است. اگر تأمین نیروی دفاعی برای پاسداری از حریم و دین و میهن اسلامی و نیز حفظ جان آدمی در گروی بهرهگیری از تمرینات ورزشی باشد این تمرینات به عنوان مصداقی واجب و در عین حال، خود نوعی عبادت تلقی خواهد شد که رهبر معظم انقلاب نیز یکی از سه رکن اساسی برای پیشبرد اهداف عالیه جوانان کشور را ورزش دانستهاند.
شمخانی با اشاره بر اینکه دای دو گامی بزرگ در هنرهای رزمی جهان است، بیان کرد: کاراته دای دو جوکو تفاوتهای بسیار زیادی با دیگر سبکهای غیرکنترلی دارد، سبکهای غیرکنترلی برگرفته از درگیری دوطرفه در حالت ایستاده است اما تفاوتی که دای دو را متمایز میکند این است که این سبک ترکیبی از ورزشهای رزمی دیگر است و بعد از درگیری کار تمام نمیشود. مبارزه در نه وازا یا خاک هم ادامه دارد و مبارز با استفاده از تکنیکهایی همچون قفل مفاصل حریف را تسلیم میکند.
سبک دای دو امسال به طور رسمی در همدان آغاز به کار کرد
رئیس سبک دای دو در استان همدان با تأکید بر اینکه دای دو در سال ۱۳۷۵ توسط دکتر مجید باغدارنیا در ایران به عضویت رسمی فدراسیون کاراته نائل شد، عنوان کرد: سبک فوق بعد از پایهگذاری در سال ۱۳۷۵ در ایران با قدرت تمام به کار خود تا به امروز ادامه داده است اما در استان همدان سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را متوقف کرد تا اینکه در سال ۱۳۹۶ باری دیگر کار خود را استارت زد و در سالجاری به طور رسمی آغاز به کار کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در ایران تقریبا تمامی استانها در قسمت آقایان و تعدادی از استانها در قسمت بانوان دارای نمایندگی هستند، خوشبختانه در استان همدان با استقبال بینظیر در سالجاری به ویژه در قسمت بانوان باعث شد برنامههایی اعم از تدارک مسابقات استانی و کشوری و حتی برونمرزی برای آنها به وجود آید و امسال در استان همدان نزدیک به ۱۴۰ کاراتهکا ثبتنامی داشتیم.
سبک کاراته دای دو جوکو از نظر توانمندی به بانوان و آقایان نگاه یکسانی دارد
شمخانی با تأکید بر اینکه در سبک کاراته دای دو جوکو از نظر توانمندی به بانوان و آقایان نگاه یکسانی وجود دارد، افزود: هر فایتر چه خانم و چه آقا در بخش خود میتواند قدرتمندترین و بینظیرترین باشد، با توجه بر اینکه این سبک از سیستم دفاعی فوقالعاده ایمنی اعم از کلاه نقابدار، دستکش و ساقبند برخوردار است، هیچگونه آسیبی ورزشکاران را تهدید نخواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه تا به امروز هیچ یک از رؤسای تربیتبدنی خدمات خاصی برای این سبک انجام ندادهاند، گفت: به طور قطع هر ورزشی برای پیشرفت و تربیت نامآوران درخشان کشوری نیاز به کمکهای مالی از سوی مسئولان ورزشی دارد. در دای دو نیز با توجه به عدم داشتن سالن متمرکز به منظور تمرین دای دوکاران و همچنین تهیه وسایل مورد نیاز کاراتهکاها به برای سیستم ایمنی نیازمند مساعدت مسئولان و همچنین کمک مالی هستیم.
قول میدهیم کمتر از ۲ سال آینده تیمی قدرتمند داشته باشیم
وی افزود: در صورت حمایت رؤسای تربیتبدنی قول میدهیم کمتر از ۲ سال آینده تیمی از ورزشکاران قدرتمند در سبکهای غیرکنترلی که در جهان نامآوران درخشانی خواهند شد را داشته باشیم.
شمخانی خاطرنشان کرد: افرادی که با سابقه پیشینه رزمی در رشتههای مختلف وارد این سبک میشوند، به طور قطع نگاهی متفاوت و پس از ریکاوریهای شخصی، آموزشی با سطح بالاتر را خواهند داشت.
رئیس کاراته دای دو جوکو استان همدان در پایان اظهار کرد: از جوانان و نوجوانان علاقمند خواستاریم در صورت تمایل به مبارزه و کاراته برای یکبار هم که شده از این رزم دیدن کنند و ضربات آن را با سبکهای دیگر مقایسه کنند. این رشته فاقد محدودیت سنی است و هر کسی از ۵ تا ۷۰ سال میتواند آن را آغاز کند و به موفقیتهای بزرگی برسد.
سطح ایمنی در سبک کاراته دای دو جوکو بسیار بالاست
نائب رئیس کاراته دای دو جوکو استان همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: سبک کاراته دای دو جوکو قویترین و غیرکنترلیترین سبک کاراته در جهان است و ضربات دست و پا و شکستن در آن آزاد است اما سطح ایمنی در این رشته بسیار بالاست و سیستم ایمنی فوقالعادهای دارد از اینرو هیچگونه آسیبی ورزشکاران را تهدید نمیکند.
محسن امانی افزود: نقاب شیشهای کلاهِ دای دو از برخورد هر گونه ضربهای به سر و صورت جلوگیری میکند همچنین برای نوجوانان و جوانان هوگو استفاده میشود که مانع برخورد ضربات سنگین به قفسهی سینه میشود.
با وجود مربی خوب، هیچ ورزشی آسیبپذیر نیست
وی با اشاره به اینکه با وجود مربی خوب، هیچ ورزشی آسیبپذیر نیست، اذعان کرد: در این سبک آموزش اصولی را از مربیان خود آغاز میکنیم تا ورزشکاران نامآور را برای کشور تربیت کنند.
نائب رئیس کاراته دای دو جوکو استان همدان خاطرنشان کرد: اصولی کار کردن و تمرین مداوم در هر ورزشی به طور قطع از هرگونه آسیب جلوگیری میکند، در مسابقات دای دو داوران ورزش به محض احساس فشار به حریف، مسابقه را متوقف خواهند کرد.
وی با تأکید بر اینکه خانه کاراته استان همدان با توجه به سقف بلند و میزان دستگاههای بدنسازی به اندازه کافی و تاتامی بزرگ اصولیترین سالن برای این ورزش است، گفت: از آنجا که خانه کاراته استان باید از تمامی باشگاههای استان بهتر و استانداردتر باشد، این ابزار نیاز به بهروزرسانی و تعمیر دارند و در این راستا مسئولان ورزشی باید ما را حمایت کنند.
امانی در پایان کرد: کاراته یک ورزش انفرادی است و به تمرکز بالایی نیاز دارد، همین امر مسبب تقویت حافظه و حواس فایتر میشود بنابراین والدین به راحتی میتوانند فرزندان کنکوری خود را برای ورود به این ورزش تشویق کنند. در حال حاضر برنامه اصلی آموزش در استان برای نونهالان است چرا که بازدهی بالاتر و قویتری را خواهد داشت.
- 15
- 7