جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۰۰۰۰۳۹

همه چیز درباره ی کوهنوردی (+ مزایا و معایب)

کوهنوردی,لوازم کوهنوردی,فواید کوهنوردیاصلی ترین هدف ورزش کوهنوردی سلامت جسم و روح انسان می باشد
کوهنوردی یکی از تفریحاتی است که برای بعضی بعنوان شغل اصلی یا بخش الزامی شغل اصلی است. کوهنوردی اغلب یک ورزش است که برای بالا رفتن بطور اختصاصی از یک کوه انجام می گیرد.

کوهنوردی

کوهنوردی که بالارفتن از کوه هم خوانده میشود، ورزش یا تلاش در جهت دستیابی به نقاط مرتفع یا قله در مناطق کوهستانی می باشد که عمدتاً برای لذت بردن از صعود انجام میگیرد. اگر چه این لغت برای صعود کوههای آسان نیز بکار برده میشود، ولی درست تر آن است که استفاده از کلمه کوهنوردی به شرایطی محدود شود که شرایط خاص زمین و هوا امکان بالقوه خطر را ایجاد کرده و برای ایمنی استفاده از تجربه الزامی میباشد.

برای یک شخص آموزش ندیده، کوهنوردی خطرناک خواهد بود. بدون در نظر داشتن طول صعود که میتواند از چند ساعت تا چند هفته به طول بیانجامد، کوهنوردی نسبت به کوهپیمایی نیازمند تلاش فیزیکی مشخصا بیشتری می باشد. کوهها معمولاً ترکیبی از یخ و سنگ و برف هستند که کوهنوردان باید از بین این موانع طبیعی راه خود را به بالا و برگشت پیدا کنند.

تاریخچه کوهنوردی

کوهنوردی که یک واژه اروپایی است که از قرن ۱۹ بوجود آمد. کوهنوردی از آن جایی شروع شد که افراد می خواستند که به قله کوهی دست پیدا کنند، به بالاترین نقطه ها بروند و یا به مکانی بروند که هیچ کس دیگری تابحال به آن جا نرفته است. به هر حال این ورزش به فعالیتی تبدیل شد که به سطوح و روش های گوناگون صخره، برف و یخ تقسیم شد. برای انجام هر سه به مهارت های متفاوتی، تجهیزات خاص، تجربه و توانایی های گوناگون نیاز است.

ابزار کوهنوردی,کوهنوردی,تصاویر کوهنوردیاز فواید کوهنوردی منظم این است که بیخوابی های شبانه را درمان می کند

هدف از کوهنوردی 

انجام کوهنوردی برای هر شخص اهداف متفاوتی دارد. اصلی ترین هدف ورزش کوهنوردی سلامت جسم و روح انسان می باشد. وجود اکسیژن زیاد و رها شدن از شهر پر از دود و آلودگی، تنفس اکسیژن خالص در ریه ها کمک بسیار زیادی به سلامت جسمی افراد می کند. زمانی که انسان هوای تمیز را به درون ریه ها میکشد سبب می شود خون در بدن پاک و تمیز شود. از دیگر اهداف کوهنوردی میتوان به لذت بردن از مناظر زیبا که هدیه خداوند میباشد اشاره کرد. کوهنوردی به ما می آموزد چطور کار جمعی را انجام بدهیم و همه برای یک هدف تلاش کنیم.

روشهای کوهنوردی 

در  انواع کوهنوردی تفریحی یا ورزشی شرط سنی وجود ندارد. در ضمن این رشته ورزشی سن بازنشستگی هم ندارد. هر کسی با هر توانایی میتواند بعنوان تفریح یا انجام کار حرفه ای به کوه برود. سه شکل اساسی کوهنوردی وجود دارد که به شرایط مسیر بستگی دارد. اولین اینها صخره نوردی یا rock- craft است که در بین کوه نوردان آماتور بسیار محبوب است. این شکل از کوهنوردی در بردارنده شیب های صخره ای و بهمن ها می باشد.

شکل دوم کوهنوردی، برف و یخ نوردی یا snow- craft است که اغلب برای کوه نوردان مجرب است. این نوع کوه نوردی بسیار خطرناک است زیرا در بردارنده مسیرهای همراه با یخچال های طبیعی است. وسایل مخصوص و آگاهی از شرایط برف و یخ بسیار مهم  هستند. در آخر، کوه نوردی مختلط، مسیر های صخره ای و یخی دو نوع اول را با هم ترکیب می کند و آن را به مشکل ترین شکل کوهنوردی تبدیل می کند. مسیرهای خطرناکی که کوه نورد در این مسیر باید با آن روبرو شود، او را ملزم می سازد که آموزش و تجربه کافی داشته باشد.

عکس کوهنوردی,لباس کوهنوردی,کوهنوردیکوهنوردی به ما می آموزد چطور کار جمعی را انجام بدهیم و همه برای یک هدف تلاش کنیم

توصیه های ایمنی در زمان کوهنوردی

لازم است توصیه های ایمنی زیر را در زمان کوهنوردی رعایت کنید:

- اصول کوهنوردی را از پایه فراگیرید و همیشه با راهنمایی و ارشاد یک مربی یا کوهنورد مبادرت کنید.

- وسایل و تجهیزات و البسه مناسب و استاندارد کوهنوردی که متکی به سالها تجربه عملی طراحی شده اند تهیه کنید و کاربرد صحیح و فنی آنها را فرا گیرید.

- هیچ گاه تنها اقدام به انجام کوهنوردی نکنید و همیشه بطور گروهی اقدام به کوهنوردی کنید کم تر کسی است که در زمان کوهنوردی به نحوی نیاز به کمک پیدا نکند.

- به خاطر داشته باشید کوهنوردی با پیاده روی و تپه نوردی تفاوت داشته و صرفا یک تفریح نیست بلکه یک ورزش کاملاً جدی و تکنیکی ولی توام با تفریح است.

ابزار کوهنوردی 

برای صعود مؤثر به کوه ها به ابزارهای متفاوتی نیاز دارید. البته در هر صعود بسته به نوع صعود، منطقه مورد نظر، زمان و فصل اجرای برنامه امکان دارد ابزار و تجهیزات متفاوتی مورد استفاده قرار گیرد. بعضی از این وسایل کوهنوردی عبارت اند از: کفش مخصوص کوه، کاپشن گورتکس، کاپشن پلار، کوله پشتی، باتوم کوهنوردی، دستکش، کلاه مناسب فصل، بادگیر، جوراب کلفت، کیسه خواب، فلاسک چای، بطری آب و وسایل شخصی مثل قاشق، چنگال و چراغ قوه.

کوهنوردی,تجهیزات کوهنوردی,روشهای کوهنوردیبرای صعود مؤثر به کوه ها نیاز به ابزارهای متفاوتی برای کوهنوردی دارید

کوهنوردی بانوان

بانوان به علت داشتن عضلات و استخوان هایی خاص، باید اندکی بیشتر نسبت به مردان به پیاده روی و کوهنوردی اهمیت دهند چون میزان آب و چربی در بدن بانوان بطور طبیعی پانزده درصد بیش از آقایان می باشد. همینطور به علت بارداری و زایمان، مقدار چشمگیر از کلسیم بدن آن ها به جنین منتقل میشود که این موضوع زمینه ابتلای آن ها به مشکلات استخوانی را در کهنسالی فراهم می آورد.

بانوان باید بدانند ریشه بروز بعضی از بیماریها چاقی و کم تحرکی است و برای جلوگیری از این امر آن ها باید از سنین جوانی به ورزش هایی مانند کوهنوردی و پیاده روی روی آورند. جالب است بدانید که زمان کوهنوردی علاوه بر افزایش بازدهی قلب، مقدار خون در عضلات ۲۰ برابر فزونی می یابد که این کار باعث می شود چربی ها در سطح روده کوهنوردان جذب شده و از طریق حرارت و تعریق از بدن خارج شوند، این روال احتمال بروز بیماری هایی مانند فشار خون، چربی و نقرس را به حداقل می رساند.

فواید کوهنوردی

کوهنوردی فواید زیادی دارد که اینک به چند مورد اشاره می شود:

- تأثير کوهنوردی در باز شدن مویرگهای بدن:

مویرگهای بدن در شرایط عادی و در موقع استراحت به مقدار ۱۵% ظرفیت خودشان باز و فعال هستند ولی در زمان کوهنوردی مویرگها ۹۵% فعال میشوند، زیرا اکسیژن و غذای مورد نیاز بدن از طریق مویرگها به نقاط گوناگون بدن میرسد بنابراین با باز شدن و فعال تر شدن مویرگها، مواد غذایی و اکسیژن با سرعت بیشتر و کیفیت سودمندتر به مغز و عضلات و احشای داخلی بدن می رسد.

وسایل کوهنوردی,کوهنوردی,هدف از کوهنوردیکوهنوردی در اواخر پاییز و در فصل زمستان امکان دارد که شما را به بیماری سرما خوردگی مبتلا کند

- فواید کوهنوردی برای جلوگیری از بیخوابی:

یکی از مشکلاتی که امروزه در جامعه ما وجود دارد، بیخوابی است. یکی دیگر از فواید کوهنوردی منظم این است که بیخوابی های شبانه را درمان می کند.

- تأثير کوهنوردی  در زیاد شدن میزان خون در عضلات:

در هنگام کوهنوردی مقدار خون موجود در عضلات بدن ۲۰ برابر فزونی پیدا می کند و پرخون شدن عضلات سبب می شود که غذای بیشتری به عضلات برسد و عضلات قوی تر شوند.

- تأثير کوهنوردی در از بین رفتن چربی بدن:

در موقع فعالیت ورزشی و به ویژه در کوهنوردی، کالری مورد نیاز بدن به ۳ برابر فزونی پیدا می کند. بدن برای تامین کالری مورد نیاز خود به اجبار چربی های ذخیره شده را می سوزاند و به مصرف می رساند، از طرفی در موقع فعالیت ورزشی، انسان شدیداً عرق می کند و اندکی از چربی های زیر پوست در اثر عرق کردن، شسته و دفع می شوند.

- افزایش تراکم و چگالی بافت استخوانی از دیگر مزایای کوهنوردی:

انجام مرتب کوهنوردی به شما کمک میکند تا تراکم استخوانی تان افزایش یافته و همینطور باعث تقویت و افزایش قدرت تحمل استخوان های بدن میشود. کوهنوردی نیاز شما به ویتامین D را نیز تامین می کند.

- تأثير کوهنوردی در جلوگیری از بیماریهای دیابت:

کوهنوردی یک روش عالی برای کنترل مقدار انسولین مورد نیاز یک شخص دیابتی میباشد. درهنگام کوه نوردی، متابولیسم (سوخت و ساز) مواد شناور در خون مثل قند، کلسترول، پروتئین ها و اسید اوریک به بهترین وجه صورت ميگیرد و در نتیجه سوخت و ساز کامل خون از ابتلا به بیماری قند نیز جلوگیری می کند.

معایب و مضرات کوهنوردی

در این قسمت از مطلب قصد داریم که به چند مورد از معایب کوهنوردی اشاره کنیم:

> سرمای شدید و کاهش رطوبت:

کوهنوردی در اواخر پاییز و در فصل زمستان امکان دارد که شما را به بیماری سرما خوردگی مبتلا کند. همینطور افزایش ارتفاع سبب کاهش رطوبت و سرد شدن هوا خواهد شد. 

عکسهای کوهنوردی,گروه کوهنوردی,کوهنوردیکوهنوردی نسبت به کوهپیمایی نیازمند تلاش فیزیکی مشخصا بیشتری می باشد

> کمر درد:

از دیگر معایب کوهنوردی میتوان به کمر درد اشاره کرد. امکان دارد که شما در زمان کوه نوردی کوله پشتی های سنگینی را حمل کنید. در اینصورت طبیعی است که به کمر دردهای شدید دچار شوید.

> حیوانات وحشی:

حجوم حیوانات وحشی هم یکی از بزرگترین معایب کوهنوردی به حساب می آید.

گردآوری: بخش ورزش سرپوش

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش