پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۸۰۰۴۰

مسابقات قهرمانی مستر المپیا و حواشی آن

مستر المپیامستر المپیا
مستر المپیا عنوانی است که برای بهترین بدن‌سازان حرفه‌ای در جهان اختصاص دارد و برای آن‌ها به عنوان بالاترین مرحله در مسابقات بدن‌سازی شناخته می‌شود. در این مقاله از سرپوش به مفهوم، تاریخچه و دستاوردهای معروف مستر المپیا پرداخته خواهد شد. اگر شما به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد این عنوان بزرگ در دنیای بدن‌سازی هستید، ادامه مطلب می‌تواند مفید باشد.

مستر المپیا چیست؟

مستر المپیا معتبرترین است و عنوان آرزو در دنیای بدنسازی حرفه ای. این مسابقه سالانه بهترین ورزشکاران فیزیک بدنی را از سراسر جهان گرد هم می آورد تا رشد عضلانی، تقارن و جذابیت کلی زیبایی شناختی خود را به نمایش بگذارند. مستر المپیا که در سال ۱۹۶۵ توسط جو ویدر تأسیس شد، به اوج رویدادی تبدیل شده است که بزرگترین بدنساز جهان را تعیین می کند. 

درحال حاضر مهمترین و معتبرترین مسابقه بدنسازی جهان؛ مستر المپیا است که سالیانه با حضور تعداد زیادی از ورزشکاران حرفه ای برگزار می شود. اولین سری مسابقات در نیویورک با قهرمانی لری اسکات به اتمام رسید. لری اسکات بعدها برای ابداع دو حرکت موثر بدنسازی شهرت بیشتری به دست آورد. در این سال به قهرمان مسابقات جایزه‌ای تعلق نگرفت در حالی که هم‌اکنون مجموع جوایز اهدا شده به شرکت کنندگان به بیش از نیم میلیون دلار می‌رسد.

تاریخچه مستر المپیا

افتتاحیه مسابقه مستر المپیا در ۱۸ سپتامبر ۱۹۶۵ در شهر نیویورک برگزار شد. رویاپرداز پشت این رویداد، جو ویدر، قصد داشت پلتفرمی ایجاد کند که بدنسازان برتر جهان بتوانند برای کسب عنوان نهایی با یکدیگر رقابت کنند. مستر المپیا به سرعت محبوبیت پیدا کرد و خود را به عنوان رقابت برتر بدنسازی معرفی کرد. در ابتدا، فرمت مسابقه فقط شامل یک دور داوری بر اساس روال ژست گرفتن ورزشکاران بود. با این حال، در طول سال‌ها، این فرمت به گونه‌ای تکامل یافت به طوریکه اکنون شامل چندین راند، از جمله معرفی پیش داوری و مرحله نهایی است. این به داوران اجازه داد تا از زوایای مختلف فیزیک رقبا را ارزیابی کنند.

دوران طلایی مستر المپیا

دهه‌ی ۱۹۹۰ را می‌توان دوران طلایی مستر المپیا دانست. در این دهه، شاهد رقابت‌های نفس‌گیری بین بدنسازان افسانه‌ای مانند کوین لورون، کنی اونیل، دنیس جیمز و فلکس ویلر بودیم. این بدنسازان با فیزیک‌های عضلانی و زیبایی خیره‌کننده، دنیای بدنسازی را به هیجان درآوردند.

برترین قهرمانان در مستر المپیامسابقات قهرمانی مستر المپیا

اهميت مستر المپيا

مستر المپيا در جامعه بدنسازي و تناسب اندام از اهميت زيادي برخوردار است. صنعت به عنوان یک کل کسب عنوان مستر المپیا وضعیت بدنساز را به عنوان بهترین در جهان تثبیت می کند و به عنوان یک دستاورد تعیین کننده حرفه ای عمل می کند. دارنده عنوان به سفیری برای این ورزش تبدیل می‌شود، که الهام‌بخش ورزشکاران مشتاق و ارتقای تعالی در رشد فیزیکی است. علاوه بر این، این رقابت به عنوان بستری برای نوآوری و پیشرفت در بدنسازی عمل می کند. ورزشکاران به طور مداوم مرزهای عضلانی، آماده سازی و نمایش صحنه را پیش می برند و استانداردهای جدیدی را برای نسل های آینده تعیین می کنند. ماهیت رقابتی مستر المپیا انگیزه دائمی پیشرفت را تقویت می کند و بدنسازان را تشویق می کند تا برای پیشرفت تلاش کنند.

آمادگی برای مستر المپیا

آمادگی برای مستر المپیا نیازمند سخت‌گیری و فداکاری بی‌حد و حصر است. بدنسازان حرفه‌ای برای رسیدن به فرم ایده‌آل خود، ساعت‌ها را در سالن‌های بدنسازی سپری می‌کنند و رژیم‌های غذایی دقیق و سخت‌گیرانه‌ای را دنبال می‌کنند. علاوه بر تمرینات بدنسازی، تمرینات هوازی، کارهای کششی و ریکاوری نیز نقش مهمی در آمادگی برای این رقابت دارند.

راهیابی به مسابقات مستر المپیا

برای رسیدن به مرحله مستر المپیا، داوطلبان باید مسابقات متعددی را پشت سر بگذارند، باید اشاره کرد ۱۰ نفر برتر مسابقه می توانند به صورت مستقیم در مسابقات سال آینده نیز شرکت کنند.

آمادگی بدنی برای مستر المپیاتمرینات هادی چوپان برای مسابقات مستر المپیا

حضور ایرانیان در مسابقات مستر المپیا

در سال ۲۰۱۲ بیت الله عباس پور از ایران برای اولین بار وارد مسابقات مستر المپیا شد و توانست مقام هفدهم را از آن خود کند. ایشان در سال ۲۰۱۳ نیر مجددا در مسابقه شرکت کرد و مجددا به همان مقام قبلی دست پیدا کرد. عباس پور در سال ۲۰۱۴ نیز در مسابقه با رده ۲۱۲ پوندی شرکت کرد و به مقام پنجم دست پیدا کرد. 

هادی چوپان نیز یکی از ایرانی بود که در مسابقات مستر المپیا شرکت کرد، او در سال ۲۰۱۹ مقام سوم را کسب کرد، سپس در سال های ۲۰۲۰ مقام سوم، سال ۲۰۲۲ با تمام تلاش خود توانست قهرمان این دوره شود. این ورزشکار در پنجمین حضورش در مسابقات مستر المپیا ۲۰۲۳، با رقابتی نزدیک همراه حریف خود درک لانسفورد، مقام دوم را از آن خود کرد. 

حواشی مستر المپیا ۲۰۲۳

بعد از اهدای مدال های سه نفر برتر مسابقات مستر المپیا ۲۰۲۳، از آنها درخواست شد تا روی صحنه ژست بگیرند. هادی چوپان ملقب به گرگ ایرانی از نتیجه مسابقه ناخوشنود بود لذا کنار کشید. سامسون داودا، هادی چوپان و درک لونسفورد پیش از شروع مسابقه از جمله نفرات برتر شناخته می شدند اما درنهایت درک لونسفورد توانست با نمایش عضلات پشت خود، عنوان قهرمانی این دوره از مسابقات را از آن خود کند.

بدنساز ایرانی از صحنه خارج شد و یک صحنه تعجب‌برانگیز را رقم زد و همه را مبهوت خود کرد. با این حال، هواداران هادی چوپان عقیده دارند حق این ورزشکار در این رویداد خورده شد، زیرا او بدنی بهتر از دفعه قبل داشت.

بعد از مسابقه اعلام شد که به نفر اول مسابقه مبلغ ۴۰۰ هزار دلار، نفر دوم ۱۵۰ هزار دلار و نفرات سوم تا پنجم نیز به ترتیب ۱۰۰، ۴۰ و ۳۵ هزار دلار اهدا خواهد شد. لذا هادی چوپان توانست به مبلغی بالغ بر ۸/۵ میلیارد تومان دست پیدا کند.

قهرمانی هادی چوپان در مستر المپیا ۲۰۲۲ قهرمانی هادی چوپان در مستر المپیا

برندگان برجسته مستر المپیا

در طول سال ها، بدنسازان افسانه ای متعددی عنوان مستر المپیا و اثری ماندگار در این ورزش بر جای گذاشت. در اینجا برخی از برجسته ترین برندگان آمده است:

آرنولد شوارتزنگر

مسلما آرنولد شوارتزنگر نمادین ترین است. چهره ای در بدنسازی و هفت بار قهرمان آقای المپیک. تسلط او در دهه ۱۹۷۰، بدنسازی را به جریان اصلی تبدیل کرد و راه را برای نسل های آینده هموار کرد. کاریزما، توده عضلانی و روتین های بی عیب ژست شوارتزنگر او را به محبوبیت جمعیت و یک اسطوره واقعی ورزش تبدیل کرد.

او ۷ بار قهرمانی در مسابقات مستر المپیا (معتبرترین مسابقات پرورش اندام) در سال‌های ۱۹۷۰٬۱۹۷۱٬۱۹۷۲٬۱۹۷۳٬۱۹۷۴٬۱۹۷۵٬۱۹۸۰ را دارد و یکی از پرافتخارترین قهرمانان جهان است.

او بدنسازی را از ۱۵ سالگی شروع کرد و در ۲۳ سالگی اولین قهرمانی خود را در مستر المپیا به‌دست‌آورد.

لی هنی

لی هنی با برنده شدن عنوان مستر المپیا هشت بار متوالی از سال ۱۹۸۴ تا سال ۱۹۹۱ تاریخ ساز شد. اندازه چشمگیر، تقارن و رشد کلی عضلانی او استاندارد جدیدی را برای بدنسازان ایجاد کرد. سلطنت هانی سطح بی سابقه ای از تسلط را به نمایش گذاشت و او را به عنوان یکی از بزرگترین قهرمانان تاریخ ورزش معرفی کرد.

رونی کلمن

رونی کلمن، که اغلب به عنوان یکی از عضلانی ترین و حجیم ترین بدنسازان در نظر گرفته می شود زمان، هشت بار از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ عنوان مستر المپیا را به دست آورد. جثه خارق العاده او، همراه با شرایط بی نظیر، طرفداران و رقبا را شگفت زده کرد. فداکاری، اخلاق کاری و پیروزی های رکوردار کلمن، میراث او را به عنوان یک افسانه واقعی در این ورزش تثبیت کرد.

فیل هیث

فیل هیث به عنوان نیروی غالب در بدنسازی در دهه ۲۰۱۰ ظاهر شد و برنده جایزه مستر المپیا هفت بار از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ شده بود. هیث که به خاطر هیکل زیباشناختی، تناسبات بی عیب و نقص و حضور بی عیب و نقص خود در صحنه شناخته می شود، ترکیبی از توده عضلانی و زیبایی شناسی را به نمایش گذاشت که برای او جایگاه ویژه ای در تاریخ این ورزش به ارمغان آورد. فیل با در دست داشتن ۷ قهرمانی مستر المپیا مشترکاً بهمراه ارنولد و بعد از لی هینی و رونی کلمن بعنوان دومین بدنساز پر افتخار در مسترالمپیا شناخته می‌شود.

درک لونسفورد

درک لانسفورد در مسابقات مستر المپیا ۲۰۲۳ توانست به رکوردی تاریخی دست پیدا کند زیرا پیش از وی کسی موفق نشده بود در دو دسته مختلف عنوان قهرمانی دریافت کند. نام این ورزشکار برای همیشه در این مسابقات ماندگار شد. 

قهرمانی درک لانسفورد در مستر المپیا ۲۰۲۳مستر المپیا ۲۰۲۳

سخن نهایی درباره مسابقات مستر المپیا

مستر المپیا نشان دهنده اوج موفقیت در دنیای بدنسازی حرفه ای است. این رقابت معتبر این ورزش را ارتقا داده است و ورزشکاران را تشویق می کند تا محدودیت های خود را پشت سر بگذارند و مرزهای رشد عضلانی را دوباره تعریف کنند. برندگان قابل توجه مستر المپیا، از جمله آرنولد شوارتزنگر، لی هانی، رونی کلمن و فیل هیث، میراثی ماندگار از خود به جای گذاشته اند و همچنان الهام بخش نسل های ورزشکار هستند. تاریخچه غنی مستر المپیا و تاثیر آن بر جامعه بدنسازی، آن را به یک قهرمانی واقعا نمادین تبدیل کرده است که فداکاری، نظم و هنر برترین ورزشکاران فیزیک بدنی جهان را تجلیل می کند.

گردآوری: بخش ورزشی سرپوش

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱ آذر
    جام حذفی ایران
    پرسپولیس - مس سونگون
    ۱۶:۱۵
  • لیگ برتر امارات
    العروبه امارات - العین امارات
    ۱۹:۰۰
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش