چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۲۰۰۰۷۶

۱۰ نکته مهم درباره پارکور

پارکور,پارکور چیست,آشنایی با پارکورحرکات رشته ورزشی پارکور
پارکور یعنی عبور از مانع ها در سریعترین زمان ممکن با استفاده از روان ترین و کارآمدترین و کاربردی ترین و آسانترین و ساده ترین شیوهٔ حرکتی با کم ترین انرژی مصرفی بدن از یک مبدأ به مقصد. پارکور فن جابجایی در سریع ترین زمان ممکن است. این کامل ترین تعریف از پارکور است.

پارکور چیست؟

پارکور (Parkour) یک شیوه حرکتی است که زندگی واقعی و روزانه را به یک رقابت با مانع مبدل می کند. در واقع هنرمندان یا ورزشکاران پارکور خود را برای اجام حرکاتی خیره کننده و دیوانه وار تمرین می دهند. هر چند برای یادگیری آن باید یکسری اصول پایه ای را بلد باشید.

رشته ورزشی پارکور یکی از هیجان انگیزترین و متفاوت ترین ورزش هاست و ترکیبی از راه رفتن، دویدن و پرش می باشد.ورزشکاران این رشته ادعا می کنند که پارکور فرآیند اندیشه آنان را هم از طريق افزایش مهارتهای تفکر انتقادی تحت‌تأثیر قرار می دهد که به آن ها اجازه می دهد بر موانع فیزیکی و ذهنی روزمره غلبه کنند.

در پارکور نباید مبداء و مقصد( مسیر ) معلوم باشد، به این معنی که موانع و مسیر از قبل تعریف شده نیستند. در پارکور فرد تصمیم می گیرد با استفاده از قابلیت های خود از کدامین مسیر برود و از کدام شیوهٔ حرکتی برای عبور از موانع استفاده کند.پارکور اصول تکنیکی خود را دارد که درصورتی که رعایت نکنید به سختی اسیب می بینید ولی چنانچه این اصول رعایت شود اصلاً آسیب دیدگی و خطری در کار نیست.

مهمترین ویژگی پارکور، کارامد بودن آن است. ورزشکاران این رشته نه فقط تا آن جا که میتوانند ، سریع حرکت می کنند بلکه با حداقل ميزان مصرف انرژی و صحیح ترین روش ممکن این کار را انجام می‌دهند. این خصوصیت،  پارکور را از رشته مشابهی با نام« دوندگی آزاد»( Free Running) مجزا می کند به افردی که از اصول پارکور در زندگی خود بهره می برند« تراسور» گفته می شود.

تاریخچه پارکور

پیشینه پارکور,پارکور,تاریخچه پارکورپارکور در محیط های عمومی

پارکور از هنگامی که انسان نیاز به شکار کردن و شکار نشدن داشته؛ وجود داشته است. انسانها بطور طبیعی گستره ای قابل توجه از حرکات و حالات ممکن را برای گذشتن از موانع بوجود می آورد.

پارکور ( به فرانسوی: Parkour) یا هنر جابجایی ( به فرانسوی: L’art du déplacement) یا شهرنوردی به پیشنهاد گروه رها یک راه نوین برای تعامل با محیط اطراف صرفا با استفاده از توانایی های انسان است.

داوید بل که سرباز فرانسوی در جنگ ویتنام بود، پایه گذار پارکور در فرانسه می گوید: جنبهٔ فیزیکی پارکور، غلبه کردن بر تمامی موانع پیش روست، درست مثل این  که در شرایط اضطراري گیر کرده باشید. پارکور صرفا صرف حرکات نیست، بلکه مجموعه ای هدفمند و دارای فلسفهٔ خاص خویش است. پس هدف پارکور، رسیدن به مقصد با استفاده از کاراترین، روان ترین و مستقیم ترین مسیر و مناسب ترین حرکات است که میتواند دربرگیرنده دویدن، پریدن، بالا رفتن و خزیدن باشد.

ریموند بل و همراهانش به دنبال بوجوداوردن یک روش کارا و مناسب برای« تعقیب و فرار» بودند. این فعالیت ها ، سرانجام به وسیله فرزندش داوید بل( David Belle) به صورت مدوّن درآمد. آموزش های ریموند بل این ورزش را از ترکیب ورزش های مختلفی مثل ژیمناستیک (Gymnastics) و با هدف کمک کردن به افراد دیگر در مواقع اضطراري، در حاشیه پاریس به وجود آوردند.

نخستین نشانه از حضور پارکور به صورت حرفه ای در ایران، حضور امیرحسین ایمانی و کوشا فتحی نژاد در مستند سال ۲۰۰۳ لندن بپر( به انگلیسی:Jump London) بود. هدف این فیلم نشان دادن گسترش پارکور در جهان بود، برای همین منظور از گروه‌های مطرح و فعال پارکور در دنیا تقاضای همکاري نمودند و گروه irPk که بعدا به رها تغییر نام داد نیز در این پروژه همکاري کرد. در آنوقت ( ۱۷ سپتامبر ۲۰۰۴) گروه اینترنتی Parkour_ Iran که توسط گروه irPk تشکیل شد که با وجود غیرفعال بودن هنوز دارای بیشترین عضو در بین گروه‌های پارکور است.

فلسفه های پارکور

پارکور، یک هنر، یک ورزش، و یک شیوه ی زندگی کردن با فلسفه ی خاص خودش است یکی از فلسفه های این ورزش، اتکاء به قابلیت های جسمی و ذهنی افراد برای کمک کردن به کسانی است که در شرایط خاصی قرار دارند. در پارکور هر کسی تنها برای خود و نه برای اثبات برتری خود، تمرین می کند.

هنر پشت سر گذاشتن کارای موانع، با به چالش کشیدن فیزیکی و جسمی خود باعث می شود که با موقعیت های زندگی روزانه آسان تر کنار بیاییم.

مهترین نتیجه ی پارکور این است که قابلیت غلبه بر ترس و استفاده از آن در زندگی است ؛ برای این که ابتدا باید بتوان بر ذهن و تفکر خود غالب شد تا توانایی حرفه ای شدن در پارکور را بدست بیاورد.

محل تمرین پارکور

تمرینات رشته پارکور,خطرات پارکور,پارکور خطرات و اسیب دیدگی در پارکور زیاد است

پارکور بعنوان یک ورزش کامل در نظر گرفته نمی شود ولی هنر یا رشته ای است که دفاع شخصی در هنرهای رزمی را تداعی می کند. 

بر خلاف بسياري ورزش های ديگر پارکور تا کنون در زمین یا ورزشگاه اختصاصی تمرین نمی شود ، اما تلاش هایی در این رابطه صورت گرفته است. تراسورها در محیط های شهری مثل سالن های ورزش، پارک ها، زمین های بازي و سازه ها و ساختمان های رها شده تمرین می کنند که سبب بوجود آمدن نگرانی هایی مثل تجاوز به حریم شخصی، آسیب رساندن به دارایی عمومی و تمرین در اماکن نامطلوب شده است.

مهارت های پارکور در محیط شهری بکار نمی روند، این مهارت ها میتوانند در هر جای دیگر از جمله ، جنگل، بیابان، کوهستان و غیره بکار رود. این صرفا روشی نیست که حرکتی انجام دهید و این شما را یک متخصص پارکور کند، بلکه حرکات ترکیب شده با فلسفه است که آنرا با عنوان یک پارکور تعریف می کند.

پارکور یک سری حرکات رقص یا کارهای احمقانه نیست که شخصی بدون در نظر گرفتن عواقب بعدی آن شروع به پرش و... کند و از موانع برسر راهش در خیابانها عبور کند.مسابقه افراد را برای بهترین و برترین بودن ترغیب میکند، در ورزش پارکور امری به اسم مسابقه وجود ندارد.اساس این ورزش بر پایه" پرورش خود" بنانهاده شده است و افراد در کنار یکدیگر و گاها باهم فقط برای خشنودی حال خودشان این کار را انجام میدهند.

وسایل و تجهیزات پارکور

تجهیزات پارکور,خطرات پارکور,پارکورسبک حرکات رشته ورزشی پارکور

پارکور وسیله و امکانات خاصی احتیاج ندارد و تراسورها معمولاً لباس‌های ورزشی یا معمولی سبک و راحت می پوشند. تنها چیزی که توصیه شده است یک کفش ورزشی سبک با چسبندگی زیاد است. برخی از تراسورها از مچ بند برای محافظت از مچ هایشان استفاده می کنند.

بعضی هم از دستکش های نازک ورزشی برای حفاظت از کف دست هایشان استفاده می کنند که به دلیل کم کردن چسبندگی و حس سبب موضع منفی برخی از تراسورها می شود.در کل پارکور به وسیله و تجهيزات خاصی احتیاج ندارد و داشتن یک جفت کفش و یک دست لباس ورزشی برای انجام این ورزش کفایت میکند.

با این حال پارکور و پارکوریست ها بکار خود ادامه می‌دهند چه بسا در صورتیکه در این رشته خطرناک خطراتی مانند ضربه مغزی، قطع نخاع شدن و انواع شکستگی وجود داشته باشد.

مزایای ورزش پارکور

پارکور,بررسی و نقد پارکور,نبیانگذار پارکورپارکور وسیله و تجهیزات خاصی احتیاج ندارد
  • استحکام استخوان
  • افزایش تحمل قلب و عروق
  • افزایش تحمل قلب و عروق
  • هر کسی میتواند آنرا انجام دهد و محدودیت سنی ندارد

خطرات پارکور

پارکور یکی از پرخطر ترین رشته های ورزشی دنیا است. به دلیل آن که بدون هیچ وسیله حفاظتی استفاده نمکنند، و اغلب خطرات این ورزش مربوط به شکستگی و در رفتگی مفاصل است. و به شما توصیه میشود درصورتی که تازه این ورزش را شروع نموده اید در باشگاهای اختصاصی و زیر نظر مربی تمرین کنید زیرا پارکور یکی از ورزش های خطرناک است و تقریباً اسیب ندیدن در این ورزش بی معنی است.

اسیب دیدگی های پارکور، اکثرا به دلیل بی توجهی خود فرد اتفاق میفته. این در حالیه که پس از اسیب دیدگی وقتی با پارکور کار صحبت میکنیم و ازش علت اسیب دیدگی رو میپرسیم میگه:« پارکور کار کردم اینجوری شد.»

نکات مهم درباره پارکور

نکات مهم پارکور,پارکور,فواید پارکورانتخاب بهترین راه در پارکور

۱-  از پارکور برای انجام کارهای غیرقانونی استفاده نکنید. انجام دادن آن در مواقع ضروری مانند فرار از دست یک مهاجم مفید است.

۲- پارکور رقابت و مسابقه ندارد، تنها علاقه است که فرد را برای ادامه دادن پارکور تشویق می کند.

۳-  پارکور هنر حرکت کردن است

۴- پارکور مجموعه ای از حرکت های از پیش تعریف شده و هدفهمند است

۵- پارکور هنر نمایشی نیست بلکه یک چالش واقعی و هیجان انگیز است

۶- پارکور شامل حرکات آکروباتیک، بدل کاری، رقص، حرکات بدون توجه به عواقب آن و پرش های بلند بدون دلیل نیست

۷- پارکور یکی از پر طرفدارترین رشته های ورزشی تفریحی دنیاست

۸-  تعادل یک اصل مهم در ورزش پارکور است

۹-  از پارکور برای انجام کارهای غیرقانونی استفاده نکنید

۱۰- پارکور اصلا محدوده سنی ندارد، هم به صورت جمعی و هم تکی انجام می شود

سوالات متداول درباره پارکور

۱-  در مقایسه با رشته های دیگر به پارکور چه قدر اهمیت داده می شود؟

هیچ کس به "پارکور" بهاء نمی دهد. فکر می کنم ضریب بالای آسیب دیدن ورزشکاران این رشته باعث می شود تا به این رشته اصلاً بها داده نشود. پارکور یک رشته ورزشی جدید شمرده نمی شود ولی در ایران برای آن نه باشگاهی وجود دارد و نه امکانات خاصی در نظر گرفته شده است.

۲-  چرا هیچکدوم از اسطوره های پارکور اسیب نمیبینن؟

چون به اصولی که بالا معرفی شد توجه میکنن و از  روی فکر عمل میکنن. همچنین قبل از انجام حرکت، بدن خودشونو آماده میکنن.

۳-  آیا ورزش پارکور مانند ورزش های دیگر به صورت مسابقه هم برگزار می شود؟

پارکور رقابت و مسابقه ندارد، تنها علاقه است که فرد را برای ادامه دادن پارکور تشویق می کند. در این ورزش مسابقه نمی دهی، مدال نمی گیری، مقام نمی آوری، بلکه تنها با توانایی جسمی و فکری خودت اشنا می شوی.

گردآوری: بخش ورزش سرپوش

  • 49
  • 17
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • چهارشنبه ۳ بهمن
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دنور ناگتس - فیلادلفیا سیکسرز
    ۰۶:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    آدلاید یونایتد - اوکلند اف سی
    ۱۲:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    گیتی پسند - پاس گرگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    گیتی پسند - پالایش نفت اصفهان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فرش آرا - فولاد هرمزگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فولاد زرند ایرانیان - سفیر گفتمان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - بنی یاس
    ۱۶:۳۵
  • لیگ اروپا
    بشیکتاش - اتلتیک بیلبائو
    ۱۹:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لایپزیش - اسپورتینگ
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    شاختار - برست
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آث میلان - خیرونا
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    سلتیک - یانگ بویز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    فاینورد - بایرن مونیخ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پاری سن ژرمن - منچسترسیتی
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - سالزبورگ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اسپارتا پراگ - اینتر
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آرسنال - دیناموزاگرب
    ۲۳:۳۰
  • پنج شنبه ۴ بهمن
    لیگ اروپا
    آلکمار - آاس رم
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    پورتو - المپیاکوس
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    فنرباغچه - لیون
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    هوفنهایم - تاتنهام
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    لاتزیو - رئال سوسیداد
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    منچستر یونایتد - گلاسکو رنجرز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آینتراخت فرانکفورت - فرنتس واروش
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آر اف اس - آژاکس
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش