سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۱۲۶

معرفی رشته ساندا (+ قوانین)

رشته ساندا,معرفی رشته ساندا,سانشوساندا یکی از بخش های ووشو به حساب می آید
به یک ورزش رزمی تن به تن چینی، ساندا یا سانشو می گویند که از پر قابلیت ترین رشته های رزمی به شمار می رود و در دسته سبک های ترکیبی رزمی قرار دارد. در اثر ترکیب کشتی، کیک بوکس، ژیمناستیک، کونگ فو و بوکس غربی، سبک ساندا بوجود آمد. در این مطلب از سرپوش با رشته ساندا بیشتر آشنا خواهید شد.

رشته ساندا

زبان چینی به عنوان زبان رسمی در ساندا محسوب میشود و نام های به کاررفته و برخی از اعداد در ساندا برای ادای احترام به رزمی کاران و سربازان، به زبان چینی می باشند. ساندا به عنوان پر قابلیت ترین رشته رزمی در دسته سبک های ترکیبی قرار دارد.

نام دیگر سبک ساندا، سانشو میباشد و به نوعی مبارزه آزاد اطلاق میشود که در آن از حرکات دست و پا و ترکیبی از تکنیک های بوکس، کشتی، کیک بوکسینگ و کونگ فو استفاده میکنند.

استفاده از حرکات مشت و لگد در این سبک مسابقه ووشو، کاربرد بیشتری دارد و این سبک از نظر برخی از افراد، مشابه موی تای است. مسابقه سانداوانگ در کشور چین، نوعی ساندا محسوب می شود و علاوه بر ضربات مذکور، میتوان با زانو و آرنج نیز ضربه زد و محل برگزاری این مسابقات بر روی رینگ می باشد.

قدرت بدنی ووشوکاران برای مسابقات ساندا باید زیاد باشد و آن ها نیز باید برای اجرای ضربات و دفاع از خود، هماهنگی و سرعت خوبی داشته باشند. محبوبیت این رشته ورزشی در سطح دنیا بسیار بالاست و تعداد افراد فعال در این زمینه زیاد هستند. از بهترین های سبک ساندا در جهان می توان به سانداکاران ایرانی و چینی اشاره کرد. مشهورترین زنان ووشوکار در سبک ساندا، خواهران منصوریان می باشند که در مسابقات مختلف داخلی و بین المللی، قهرمانی های بسیاری کسب نمودند.

تاریخچه ساندا

ارتش چین، سبک ساندا را اختراع کرد و درواقع برگرفته از سبک های سنتی چینی میباشد که از آن ها می توان به کونگ فو، شائو جیائو و چین نا اشاره کرد.

شالبند های ووشو ساندا,زمان مسابقه ساندا,قوانین ووشو سانداتاریخچه ساندا به چین باستان باز می گردد

از دهه ۱۹۵۰ مسابقات مدرن سانشو در بازی های ملی تایوان برگزار می شد. رشته ورزشی ساندا از سال ۱۹۷۰ در جمهوری خلق چین، مورد توجه دولت قرار گرفت و نخستین تورنمنت بین المللی ووشو که متشکل از مسابقات سانشو و تالو بود؛ در سال ۱۹۸۵ در چین برگزار شد. مسابقات سانشو در بازی های آسیایی ۱۹۹۰ پکن بعنوان بخشی از رشته ووشو وارد بازی های آسیایی شد. این رشته طرفداران زیادی در سال های اخیر در کشورهای دیگر پیدا کرده که این کشورها نظیر ایران، مصر، فرانسه، بریتانیا، برزیل، ژاپن، کره، ترکیه، روسیه، آمریکا و ویتنام می باشد.

تاریخچه ووشو ساندا ایران

از سال ۱۳۶۸ رشته ورزشی ووشو تحت پوشش فدراسیون های مختلف، مشغول به فعالیت شد که این فدراسیونها شامل تکواندو، کاراته، ووشو رزم آوران، دفتر جهاد تربیت بدنی و فدراسیون کونگ فو بود. این رشته با ایجاد ” فدراسیون ووشو جمهوری اسلامی ایران ” در اسفند ۱۳۸۲ تحت پوشش این فدراسیون بطور مستقل، کار کرد. در حال حاضر ووشو در خال فعالیت با ۲۰ سبک در سی و یک استان ایران می باشد. افتخارات این رشته ورزشی در ایران باتوجه به قدمتش، زیاد است که از جمله ی آن ها می توان به نایب قهرمانی مسابقات جهانی ووشو ۲۰۱۹، قهرمانی جام جهانی ووشو ساندا ۲۰۱۸ و … اشاره کرد.

برای ارتقای سطح ووشو در ایران براساس چشم انداز فدراسیون ووشو، اقدامات زیادی صورت گرفته است که شامل برگزاری استعدادیابی در رده های سنی پایه، برگزاری ورزش همگانی تایچی در پارک ها، رسانه ملی و …..می باشد.

لباس ساندا

شورت و جلیقه ساندا از لباس‌های مردان در این سبک محسوب میشود که توسط IWUF تایید شده است و شورت و تی شرت ساندا برای خانم‌ها مناسب است.

سانداکار باید از وسایل محافظت کننده برای شرکت در مسابقات استفاده کند که از این وسایل می توان کلاه ایمنی سر, گارد لثه, محافظ قفسه سینه, دستکش, محافظ اندام جنسی( کاپ) و بانداژ دست را نام برد.

استفاده از پوشش های زیر برای خانم های مسلمان شرکت کننده در مسابقات فدراسیون جهانی ووشو مجاز است و ورزشکار زن مسلمان باید تمام این موارد را رعایت کنند:

- بالا تنه آستین بلند( غیر چسبان)

- شلوارهای بلند( غیر چسبان)

- مقنعه( زیر کلاه ورزشی)

رنگ بندی لباس و وسایل محافظ ساندا، آبی و قرمز می باشد.( مشکی منسوخ شده است)

تغییر رنگ لباس سانداکاران

در جلسه کمیته فنی فدراسیون جهانی در بخش داوری و قوانین ووشو تغییرات مهمی صورت گرفت. همچنین رنگ مشکی هوگو، دستکش، کلاه و لباس سانداکاران با تغییرات جدید، حذف شد و بجای آن از رنگ آبی استفاده شد.

لباس رشته ساندا,تفاوت ساندا و سانشو,رشته سانداساندا یکی از پر قابلیت ترین رشته های رزمی است

شالبند های ووشو ساندا

بر اساس شالبند یا همان کمربند، درجه بندی پایه در رشته ساندا( چندان واژه مناسب و صحیحی نیست، بهتر است از واژه شالبند استفاده شود) تعيين میشود. ساندا کاران به علت ساختار لباس ساندا، از شالبند استفاده نمی کنند و در واقع نیازی به تهیه شالبند نیست.

سکوی مسابقه

برگزاری مسابقات سان دا بر روی سکو در مسابقات بین المللی در دو بخش آقایان و بانوان می باشد. فدراسیون جهانی ووشو باید برگزاری مسابقه ساندا در سکو را تائید کند. جنس این سکو از چوب چند لایه در بالای لایه ای از فوم EVA میباشد که پوشیده شده از روکشی با جنس PU است. این سکو به طول و عرض ۸ متر و ارتفاع ۸۰ سانتیمتر می باشد.

قوانین ووشو ساندا

قوانین ووشو ساندا به شرح زیر میباشد :

>> از فنونی که در ساندا مجاز است؛ می توان به تمام تکنیک های مشت زنی، ضربات پا، پرتاب/کشتی ووشو اشاره کرد.

>> فنونی که نمیتوان در ساندا از آن استفاده کرد؛ شامل حمله با سر آرنج یا زانو یا اعمال فشار خلاف جهت بر مفصل های حریف می باشد.

>> استفاده از تکنیک های پرتابی کشتی، از دیگر قوانین ووشو ساندا محسوب میشود به طوریکه حریف، محبور به فرود روی سرش شود.

>> سانداکار به حریفش بطور آگاهانه اسیب وارد کند.

>> در این ورزش به سر حریفی که بر روی زمین افتاده، به هر طریقی حمله کنید.

>> محدودیت ساندا برای رده سنی کودکان و نوجوانان، بیشتر است.

>> هوگو و کلاه در جام جهانی ساندا مورد استفاده قرار نمی گیرد اما از لوازم کامل در سایر مسابقات آسیایی و جهانی استفاده می شود.

مدت زمان مسابقه ساندا

مسابقه ساندا در سه راند دو دقیقه ای برگزار میشود. ووشوکاران باید ضربات مختلف را در این سه زمان مشخص شده بر حریف وارد کنند تا برای پیروزی بتوانند امتیازات لازم را بدست آورند. در صورت پیروز شدن یکی از سانداکاران در دو راند از سه راند، لقب برنده مبارزه به وی می دهند. سانداکاران می توانند بمدت یک دقیقه در بین هر راند استراحت کنند.

فواید ورزش ووشو ساندا,معرفی رشته ساندا,تاریخچه ووشو ساندا سبک ساندا با نام سانشو نیز شناخته می شود

فواید ورزش ووشو ساندا

> افزایش قدرت جسمانی:

برخورداری از آمادگی بدنی بالا، لازمه ی اغلب رشته های رزمی می باشد. ووشو ساندا نیز مستثنی از این قائده نیست و سانداکاران در این مسابقه باید ویژگی هایی ازجمله تکنیک مبارزه بالا، ذهن آماده و بدن آماده داشته باشند. این موضوع، بحث بسیار مهمی در رده های سنی بالاتر می باشد.

اساتید رشته ساندا باتوجه به نیاز این رشته به آمادگی بدنی بالا، بر روی آمادگی جسمانی هنرجویان در باشگاه ساندا کار می کنند تا بدن مبارزینشان آماده باشد. تأکید این رشته و اکثر رشته های رزمی، بر حجم و اندازه آن نیست بلکه بر استقامت و تراکم عضلات است.( بروسلی در مقابل آرلوند)

> افزایش انعطاف پذیری:

یکی از دستاورد ها و الزامات رشته ووشو، انعطاف پذیری است. انعطاف پذیری به این معناست که یك یا گروهی از مفاصل بتوانند در سراسر دامنه حركتی به نرمی و سادگی و بدون هیچ محدودیتی حرکت کنند.

> افزایش حجم ریه، توان تنفسی و استقامت:

در رشته ساندا حجم حرکات هوازی، زیاد است؛ به همین خاطر، توان تنفسی رزمی کار افزایش می یابد به این معنی که اگر فردی قبلا پس از ۳۰۰ متر دویدن دچار نفس تنگی میشد در حال حاضر با ۷۰۰ متر دویدن دچار نفس تنگی میشود.

تفاوت ساندا و سانشو

مسابقات برگزار شده تحت نظر فدراسیون ووشو، تا قبل از سال ۲۰۰۹ به نام سانشو معروف بود و به مبارزات آزاد ساندا اطلاق می شد ولی برگزاری تمام مبارزات( آزاد یا زیر نظر فدارسیون جهانی ووشو) از سال ۲۰۰۹ تحت عنوان ساندا می باشد.

گردآوری: بخش ورزش سرپوش

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش