تریکینگ
هنرهای رزمی تریکینگ ترکیبی از حرکت های مختلف است که در هنرهای رزمی، ژیمناستیک، بریک دنس (ایروبیک حرفه ای)، فری رانینگ ، تکواندو، وشو و کاپوئرا (رقص برزیلی) بطور دل چسب و زیبا به وسیله تریکینگ روشها نمایش داده می شود. همینطور در آن حرکاتی مشایه حرکات موزون و استایل های بریک دنس را میتوانید مشاهده کنید.
توسعه و گسترش سبك تریکینگ اهدافی نظیر جلوگیری از بیكاری جوانان و زمینه سازی برای اشتغال جوانان، كشف استعدادهای ورزشی، جلوگیری از فرهنگ فاسد نظام كفر، جلوگیری از اعتیاد جوانان، گسترش روحیه جوان مردی و امید در بین جوانان را دارد یا بعبارتی هدف از این ورزش اینست که مهارت هایی برای تریک های زیباتر کسب کنید و تریکر افرادی هستند که ورزش تریکینگ را تمرین می کنند و مثلا در یک تکنیک تریکینگ امکان دارد که ۵۴۰ ضربه وارد کنند. یعنی در این ورزش دو نفر مقابل هم می ایستند و کل کل حرکتی می کنند، بدون این که حرکتی یا ضربه ای به هم وارد کنند. به این سبک مبارزه، مبارزه بدون برخورد میگویند.
رشته تریکینگ به دو صورت تیمی و انفرادی برپا می شود. در این ورزش داوران به برترین نمایش، امتیاز می دهند. شخصی که به اجرای این رشته می پردازد تریک استر (Trickster) یا تریکر (Tricker) خطاب می کنند. حرکات در تریکینگ از پیش تعیین نشده می باشد و فری استایل می باشد و هر کسی براساس قدرت خلاقیت و توانایی که دارد از حرکاتی که در آن استعداد دارد استفاده می کند و می تواند به نحو احسن به نمایش بگذارد تنها روش و سبک مسابقه ای که در دنیا دختران و پسران بدون برخورد و تنش در رده سنی های گوناگون و سطح های مختلف و در استایلهای گوناگون با هم رقابت میکنند، تریکینگ می باشد که در جهان منحصر میباشد.
تاریخچه تریکینگ
تریکینگ در سال ۲۰۰۰ در آمریکای شمالی شکل گرفت. در واقع ورزشی رزمی- نمایشی است که بنیان گذار آن یک شخص آمریکایی در فضای مجازی بوده است. یک شخص آمریکایی در سال ۲۰۰۰ میلادی سایتی را طراحی کرد و از مردم درخواست کرد که از حرکات رزمیشان فیلم بگیرند و در سایت آپلود کنند؛ بعد از آن و با گذشت چند سال این سایت مشور شد و آن شخص اساتید دنیای رزمی را کنار هم جمع کرد تا رشته رزمی جدیدی را به نام تریکینگ تأسیس کند.
برای اولین بار تریکینگ در فستیوالهای معتبر جهانی نظیر فستیوال هنرهای رزمی برسی فرانسه مورد توجه قرار گرفت و بعد از و همچنین به اشتراک گذاشتن ویدئوهای مختلفی از این سبک ورزشی و توسعه و گسترش اینترنت و استقبال رزمی کاران، سبب افزایش محبوبیت این سبک شد.
معرفی سلاح های تریکینگ
- در تریکینگ، سلاح های سرد از اهمیت زیادی برخوردارند. همچنین سبک حرکت زدن با سلاح بسیار متفاوتر از سبکهای قدیمی رزمی دنیا میباشد. حرکات پرتابی با سلاح در ورزش تریکینگ از اهمیت بسیاری بهره مند می باشد، در صورتی که پرتاب سلاح در سبکهای دیگر رزمی ممنوع میباشد. این سلاح ها عبارتند از:
۱. چوب دوبل (hyper Weapons Bo Staff)
۲. نانچیکو دوبل (hyper Weapons chux)
۳. شمشیر دوبل (hyper Weapons Sword)
۴. داس یا کاما دوبل (hyper Weapons Kamas)
استایل های مسابقاتی تریکینگ
تریکینگ هفت استایل جهانی دارد که شامل موارد زیر می باشد:
۱- هایپر ویپنز (بتل چهار سلاح)
۲- اکستریم ویپنز (فرم چهار سلاح)
۳- فری استایل کیکیت (تبدیل هر حرکت به ضربه پا)
۴- استرانگ کیکینگ (برترین ضربات پا با چرخش بیشتر)
۵- آدرنالین باتلینگ (بتل آکروبات)
۶- گیمز فرمینگ (فرم دست)
۷- تریک فایت (مبارزه نمایشی – نشان دادن کاربردی بودن حرکات تریکینگ)
مسابقات تریکینگ
نحوه بازی تریکینگ در مسابقات به اینصورتست که در زمین بازی دو نفر مقابل یکدیگر قرار می گیرند و شروع به فرم زدن می کنند. در این مسابقات حرکاتی را در غالب یک فرم ۱۰۰- ۱۵۰ ثانیه ای انتخاب می کنند و به اجرا درمی آورند. مسابقات تریکینگ دو حالت دارد که این حالت ها شامل فرم های استاندارد (با سلاح و بدون سلاح) و بتل است. سن و سال و حتی جنسیت در این مسابقات ملاک نیست و سایر عموم شامل زن و مرد، جوان و نوجوان در دنیا مقابل هم به رقابت می پردازند. در رشته تریکینگ لباس بانوان، فرم رزمیِ تیشرت و شلوار ورزشی است و همچنین رنگ این لباس مشکی است.
مسابقه های تریکینگ در ایران هر ۶ ماه یک بار برپا می شود. در یک کشور، مسابقات جهانی تریکینگ هر ۳ ماه یک بار برپا می شود ولی در این رشته ورزشی، ایران در سطح جهانی حضور نیافته است.
گردآوری: بخش ورزش سرپوش
- 14
- 8