به گزارش تسنیم، با پایان مسابقات تیمی تکواندو و کسب عنوان قهرمانی ایران، پرونده کاروان ایران در سیامین دوره مسابقات یونیورسیاد ۲۰۱۹ ایتالیا بسته شد. کاروان ایران موفق شد در این بازیها ۷ طلا، ۳ نقره و ۷ برنز کسب کند و تا پایان روز دهم مسابقات در رده نهم این رقابتها قرار بگیرد.
مدالآوران ایران در این مسابقات به شرح زیر است:
تیراندازی
امیرمحمد نکونام، مهیار صداقت و هادی قره باغی در بخش تیمی تفنگ (مدال نقره)
درسا عربشاهی در تپانچه انفرادی (مدال طلا)
هانیه رستمیان در تپانچه انفرادی (مدال نقره)
سجاد پورحسینی در تپانچه انفرادی (مدال برنز)
نجمه خدمتی و مهیار صداقت در میکس تفنگ (مدال طلا)
تیراندازی با کمان
محمد صالح پالیزبان و کیارش فرزان در بخش تیمی (مدال نقره)
تکواندو در بخش پومسه
کورش بختیار در بخش انفرادی ( مدال برنز)
امیررضا مهربان ، کورش بختیار و علی سهرابی در بخش تیمی (مدال برنز)
فاطمه حسام در بخش انفرادی ( مدال برنز)
مرجان سلحشوری ، فاطمه حسام و مرجان تاجی رستم آبادی در بخش تیمی (مدال برنز)
امیررضا مهربان و مرجان سلحشوری در بخش میکس (مدال برنز)
تکواندو در بخش مبارزه
سروش احمدی نماینده وزن ۶۳ کیلوگرم (مدال طلا)
میرهاشم حسینی نماینده وزن ۶۸ کلیوگرم (مدال طلا)
امیرمحمد بخشی نماینده وزن ۷۴ کیلوگرم (مدال طلا)
آرمین هادی پور نماینده وزن ۵۸ کیلوگرم (مدال طلا)
مدال تیمی تکواندو(طلا)
ملیکا میرحسینی نماینده وزن ۷۳- کیلوگرم ( مدال برنز)
کارنامه ایران در یونیورسیاد
ورزشکاران ایران در بیست و سومین یونیورسیاد جهانی (۲۰۰۵ - ازمیر ترکیه) در هفت رشته شرکت کردند که در نهایت با کسب ۲ مدال طلا در رشتههای کشتی آزاد و فرنگی، ۶ مدال نقره (۴ مدال در تکواندو و ۲ مدال در کشتی آزاد و فرنگی) و ۴ برنز (۲ مدال در تکواندو و ۲ مدال در کشتی آزاد و فرنگی) و مجموع ۱۲ مدال در رتبه نوزدهم جهان قرار گرفتند.
در دوره بعد کاروان ورزشی دانشجویان ایران در سال ۲۰۰۷ راهی بانکوک شد و در این مسابقات با کسب چهار طلا، یک نقره و چهار برنز در رده سیزدهم جهان ایستاد و نسبت به دوره گذشته ۷ پله صعود کرد.
کاروان ورزش دانشجویی ایران در شش رشته ورزشی راهی بلگراد شد و با درخشش ورزشکاران تکواندو و دوومیدانی در میان ۱۴۵ کشور جهان صاحب عنوان یازدهمی شد و توانست جایگاه سیزدهمی دوره قبل خود را دو پله ارتقا دهد.کاروان ورزش ایران با کسب ۵ طلا، ۲ نقره و یک برنز در رده یازدهم جدول مدال ها قرار گرفت که بهترین نتیجه تاریخ ورزش ایران در یونیورسیاد بود.
در تکواندو، علیرضا نصر آزادانی ملی پوش وزن ۷۲ - کیلوگرم، روح الله طالبی در وزن ۷۸ - کیلوگرم، مهران عسکری در ۸۴ - کیلوگرم به ۳ نشان طلا رسیدند و حسین تاجیک در وزن ۸۴ + کیلوگرم نقره گرفت. تیم پومسه پسران متشکل از حمید نظری، علی نادعلی و سینا خلاش قزل احمد نیز به مدال برنز دست یافت و در پایان این رقابتها تیم تکواندوی مبارزه ایران در بخش پسران قهرمان شد و بالاتر از کره جنوبی و روسیه ایستاد.
تیم دوومیدانی ایران نیز مانند تکواندو عملکرد چشمگیری داشت و سجاد مرادی با زمان یک دقیقه و ۴۸ ثانیه و ۲ صدم ثانیه با شایستگی به مدال طلای دوی ۸۰۰ متر رسید. در پرتاب دیسک، محمد صمیمی با رکورد ۶۵ متر و ۳۳ سانتی متر خود را صاحب مدال طلا کرد و محمود صمیمی با رکورد ۶۴ متر و ۶۷ سانتی متر مدال نقره گرفت.
پس از کسب عنوان یازدهمی جهان توسط دانشجویان در یونیورسیاد ۲۰۰۹ صربستان، انتظار می رفت تا کاروان ایران در مسابقات یونیورسیاد ۲۰۱۱ شنزن چین، رتبه خود را تک رقمی کند و سیر صعودی خود در ۳ دوره گذشته را ادامه دهد اما در این دوره کاروان ورزشی ایران ۲۲ پله سقوط کرد.
در این دوره مهران عسگری در وزن ششم تکواندو تنها طلای ایران را بر گردن آویخت، هادی مستعان در وزن دوم و فرزاد ذوالقدری در وزن پنجم نقره گرفتند و روح الله طالبی در وزن هفتم صاحب مدال برنز شد. در رشته پومسه نیز تم تکواندو بانوان نقره گرفت و تیم مردان بر سکوی سوم ایستاد. مهسا مردانی در پومسه انفرادی نقره گرفت و علی نادعلی صاحب گردن آویز برنز شد. در این دوره ورزشکاران کشورمان تنها یک مدال طلا کسب کردند که نسبت به دورههای گذشته بسیار اندک بود.
بیست و هفتمین دوره یونیورسیاد دانشجویان جهان در سال ۲۰۱۳ در حالی در کازان روسیه برگزار شد که کاروان دانشجویان ایران که در سه رشته کشتی (آزاد و فرنگی)، وزنه برداری و دوومیدانی (پرتاب دیسک) شرکت کرده بود، با کسب یک مدال طلا، ۵ نقره و ۳ برنز و عنوان سی و سومی به کار خود در این بازیها پایان داد.
رسول تقیان و جابر بهروزی در دسته ۷۷ و ۶۹ کیلوگرم وزنه برداری به مدال طلا دست یافتند، بهنام احسان پور در وزن ۶۰ کیلوگرم کشتی آزاد، هادی علیزاده پورنیا و امیر علی اکبری در وزنهای ۷۴ و ۱۲۰ کیلوگرم کشتی فرنگی و بهادر مولایی در دسته به اضافه ۱۰۵کیلوگرم وزنه برداری صاحب مدال نقره شد. همچنین محمدحسین محمدیان و پرویز هادی در وزن های ۸۴ و ۱۲۰ کیلوگرم کشتی آزاد و مهدی علی یاری در وزن ۹۶ کیلوگرم کشتی فرنگی به مدال برنز رسیدند.
در بیست و هشتمین دوره مسابقات در گوانگجوی کره جنوبی کاروان ورزشی کشورمان با حضور ۸۴ ورزشکار در ۸ رشته (تیراندازی، تیراندازی با کمان، فوتبال، والیبال، تکواندو، دوومیدانی، ژیمناستیک و قایقرانی) در این رقابتها شرکت کرد و با ۱۵ مدال رنگارنگ (۷ طلا، ۲ نقره و ۶ برنز) در جدول رده بندی مدالها در مکان نهم جای گرفت تا بهترین جایگاه ایران در جدول رده بندی در این دوره ثبت شود.
در این دوره نجمه خدمتی (تیراندازی)، مه لقا جام بزرگ (تیراندازی)، آرمینهادی پور (تکواندو)، احمد خسروفر (تکواندو)، سعید رجبی (تکواندو)، امید عمیدی(تکواندو) و اکرم خدابنده (تکواندو) صاحب گردن آویز طلا شدند.
مهدی جمالی (پومسه)، نجمه خدمتی و مه لقا جام بزرگ و مریم طالبی (تیراندازی تیمی) به مدال نقره دست یافتند و نجمه خدمتی، مه لقا جام بزرگ و مریم طالبی (تیراندازی تیمی)، مهران عسکری (تکواندو)، جواد امیری (تکواندو)، بهاره قادریان و فاطمه قاسمی و مرجان سلحشور (پومسه تیمی) صاحب گردن آویز برنز شدند.
- 16
- 4