یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۲۵ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۴۸۷۶
ورزش بانوان

وزنه‌های سنگین فولادی و اجتماعی بر دستان دختران وزنه بردار

وزنه برداری بانوان,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان

‌اسفند سال گذشته بود که‌ فدراسیون وزنه‌برداری توانست مجوز آموزش‌ وزنه‌برداری را برای زنان ایران‌زمین بگیرد، مجوزی که سرآغاز اتفاق بزرگ در وزنه‌برداری بانوان بود؛ اتفاقی که کمتر کسی آن را باور می‌کرد، مگر می‌شود؟! وزنه برداری برای بانوان؟! وزنه‌برداری همیشه ما را یاد بهداد سلیمی و حسین رضازاده که قهرمانان سرشناس این رشته هستند، می‌اندازد و شاید به همین دلیل است که در باور مردم کمتر این حرف مورد پذیرش قرار می‌گیرد

 

که زنان هم ‌می‌توانند وزنه‌بردار شوند‌! این رشته کلا به‌عنوان‌ یک ورزش مردانه است و کمتر کسی فکر می‌کند نبرد با وزنه و آهن سرد با ظرافت زنانه توامان باشد، اما همه تصورات اشتباه بود؛ به قدری وزنه‌برداری برای زنان ایران‌زمین جذاب بود که وقتی استارت اولیه این پروژه زده شد استقبال بی‌نظیری از آن صورت گرفت و حتی برخی دختران ورزشکار به عشق وزنه‌برداری و بالابردن وزنه بالای سر رشته ورزشی خود را تغییر دادند و به وزنه‌برداری روی آوردند. اتفاقی که حتی فدراسیون هم از بابت آن شوکه شده‌ بود. نکته قابل توجه هم این بود که اکثر دختران متقاضی وزنه‌برداری از خانواده این رشته بودند و پدر یا برادرشان وزنه‌بردار بودند و همین هم باعث شده بود آن‌ها هم برای حضور در این رشته لحظه شماری کنند.

 

خرداد سال جاری بود که کار وزنه‌برداری زنان با آموزش آغاز شد. ‌‌ابتدا‌به‌ساکن قرار بر این شد که فدراسیون کار آموزش را پیش بگیرد و تا زمانی‌که وزارت ورزش مجوز رسمی برای فعالیت زنان صادر نکند، فدراسیون هم اجازه نداشت اقدامی انجام دهد. ‌بعد از برگزاری کلاس‌های آموزشی کم‌کم راه برای وزنه‌برداری بانوان باز شد و در ابتدا نخستین رکوردگیری و حالا هم نخستین اردوی وزنه‌برداری زنان آغاز شد، ‌بالاخره در ایران

 

هم وزنه‌برداری زنان استارت خورد و جالب است بدانید که از بین ۱۴۴ کشوری که در فدراسیون جهانی وزنه‌برداری عضویت دارند، فقط ایران و عربستان هنوز فعالیتی در بخش زنان نداشتند که این طلسم برای زنان ایران شکسته شد و به‌طور حتم اگر مشکل خاصی پیش نیاید آن‌ها می‌توانند به‌زودی حضور در میادین بین‌المللی را هم تجربه کنند.

 

فدراسیون هم با عزم راسخ و بدون سروصدا این پروژه را محرمانه پیش برد تا مبادا اتفاق یا واکنشی تمام تلاش‌ها را متوقف کند. بالاخره روز رکوردگیری فرا‌رسید. ۱۶ بهمن ماه دختران وزنه‌برداری در سالن وزنه‌برداری مجموعه آزادی گرد هم آمدند و در رکوردگیری شرکت کردند قرار بود بعد از این رکوردگیری اردویی برای بانوان برگزار شود تا زنان علاقه‌مند به این رشته بتوانند افق‌های روشنی را در انتظار خود ببینند.

 

نخستین اردوی تیم‌ملی وزنه‌برداری بانوان هم با حضور ۱۴ وزنه‌بردار آغاز شد؛ دخترانی که کمتر شبیه هم سن و سال‌های خودشان بودند. ناخن‌های شکسته و دست‌های پینه بسته ‌و عرقی که روی سر و صورت و پیشانی آن‌ها نقش بسته همه و همه نشان می‌داد این دختران اراده‌ای به اندازه کوه دارند و برای رسیدن به اوج موفقیت در رشته وزنه‌برداری بی‌محابا تلاش می‌کنند.

 

در نخستین روز اردو علی مرادی، رئیس فدراسیون وزنه برداری، ریحانه طریقت نایب رئیس بانوان به همراه کارشناس وزارت ورزش و جوانان از اردوی بانوان بازدید کردند. ‌مرادی در صحبت‌هایش به دختران وزنه‌بردار ایران این‌ دلگرمی را داد که آن‌ها را همیشه حمایت خواهد کرد و اگر آن‌ها رکورد خوبی داشته باشند ‌به مسابقات قهرمانی جوانان و نوجوانان آسیا هم اعزام می‌شوند. او در صحبت‌هایش بارها تأکید کرد همه شرایط را فراهم می‌کند تا در بخش بانوان سهمیه المپیک نوجوانان از آن ایران شود. مرادی از دختران خواست تا خواسته‌های خودشان را بگویند و دختران ایران‌زمین تنها یک خواسته داشتند؛ می‌شود همیشه همین‌طور ‌حمایت‌مان کنید.

 

الناز باجدانی نوجوان ۱۴ ساله‌ای که از شهر کامیاران استان کردستان به تهران آمده بود، در نخستین رکوردگیری عملکرد خوبی داشت و همین هم باعث شد در نخستین وزنه‌برداری بانوان شرکت کند؛ ‌‌در صحبت‌هایش امید‌ و‌ انرژی موج می‌زد. دخترکی که با حمایت پدرش در راه سختی قدم برداشته بود و وقتی از او پرسیدم چه شد که به سمت وزنه‌برداری آمدی؛ ‌گفت:  «‌پدرم قهرمان است، او عالی است. خودش وزنه‌بردار بود و من را در این راه حمایت می‌کند؛ ‌‌از بچگی با او مسابقات وزنه‌برداری را می‌دیدم تا این‌که از ۹ سالگی تکنیک‌ها را به من یاد داد.

 

‌‌البته امکانات نداشتیم و با وزنه‌های پلاستیکی در خانه تمرین می‌کردم! وقتی شنیدم در ایران هم قرار است، وزنه‌برداری راه بیفتد به صورت جدی شروع کردم. در شهرم می‌گفتند یک دختر مگر وزنه‌برداری کار می‌کند؟! اما بالاخره جا افتاد و الان در شهر خودم هم در یک سالن ورزشی تمرین می‌کنم و خدا را شکر شرایط خوبی دارم.»

 

باجدانی از سقف آرزوهایش در وزنه‌برداری هم گفت: «وزنه‌برداری محدودیت ندارد؛ تو قهرمان المپیک هم باشی و مدال طلا را داشته باشی برای مسابقه بعدی خودت را آماده می‌کنی. من امید دارم که وزنه‌برداری بانوان هم روزبه‌روز شرایطش بهتر ‌شود و ما روزی به مدال جهان و المپیک می‌رسیم.»

 

فاطمه رضا‌نژاد یکی دیگر از دختران وزنه‌بردار است که از استان گلستان به تهران آمده تا پس از انتخابش در رکوردگیری در نخستین اردو تیم ملی شرکت کند؛ از او در مورد علاقه‌مندی‌اش به وزنه‌برداری پرسیدم و گفت:  «یکی از مربیانم گفت به سمت وزنه‌برداری بروم و من هم به حرف او گوش دادم و به این رشته آمدم. وقتی کار در وزنه‌برداری را شروع کردم کم‌کم علاقه‌مند شدم. در این راه البته پدرم خیلی مرا حمایت کرد؛ قبل از آن هم والیبال و فوتسال کار می‌کردم، اما در وزنه‌برداری ماندم و امیدوارم شرایط خوب پیش برود و روزبه‌روز وزنه برداری بانوان پیشرفت کند.»

 

رضانژاد در پاسخ به این‌که رکوردهایش تابه حال چقدر بوده؛ گفت: «من در یک ضرب ۴۸ و در دوضرب هم ۵۵ رکورد دارم. امیدوارم در این اردو بتوانم بازهم رکوردم را ارتقا بدهم و در اردو ماندگار باشم. من وقتی وزنه‌برداری را شروع کردم کسی مرا جدی نمی‌گرفت و حتی وقتی به دوستانم گفتم، آن‌ها هم فکر می‌کردند من دروغ می‌گویم، اما وقتی اسمم در کانال رفت و دیدند، باور کردند که وزنه برداری زنان هم در ایران وجود دارد و من هم الان وزنه‌های ۴۰ تا ۶۰ کیلو بلند می‌کنم. کم‌کم همه باور کردند و استقبال هم خوب است و خیلی‌ها در مورد جزئیات این رشته سوال می‌پرسند.»

 

این دختر وزنه‌بردار در پاسخ به این‌که در شهرش امکانات تمرینی دارد یا خیر؛ گفت: «بله خدا را شکر در استان گلستان زیر نظر یک مربی خانم در باشگاه کار می‌کنم و شرایط خوب پیش است.»

 

این بخشی از صحبت‌های دختران وزنه‌برداری ایران بود؛ دخترانی که تفاوتشان با همسن و سال‌های خود زمین تا آسمان است و این روزها به جای این‌که درگیر دنیای مجازی باشند در دنیای واقعی با تمرینات سخت و خشن وزنه‌های سنگین را بالای سر می‌برند تا آینده این رشته را در ایران بسازند. دختران پیشرویی که فقط تمرین می‌کنند تا خودی نشان بدهند و تنها خواسته‌شان این است که دیده شوند و مسئولان از آن‌ها حمایت کنند؛ سقف خواسته این دختران این روزها داشتن لباس یک دست است، البته که فدراسیون هم این قول را به آن‌ها داده که خواسته‌شان را برآورده کند، اما به هر روی این نیاز را می‌طلبد که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به این رشته نوپا بیشتر توجه کند.

 

 

 

 

asemandaily.ir
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۴ آذر
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - دنور ناگتس
    ۰۷:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    جنوا - کالیاری
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    ذوب آهن - هوادار
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    نساجی مازندران - مس شهر بابک
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    چادرملو اردکان - ملوان
    ۱۶:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    اوساسونا - ویارئال
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ساوتهمپتون - لیورپول
    ۱۷:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    کومو - فیورنتینا
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    فولاد - فولاد هرمزگان
    ۱۷:۴۵
  • لالیگا اسپانیا
    سویا - رایو وایه کانو
    ۱۸:۴۵
  • لیگ برتر روسیه
    نیژنی نووگورود - دینامو ماخاچ قلعه
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    بشیکتاش - گزتپه
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ایپسویچ - منچستر یونایتد
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    ناپولی - آاس رم
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الفتح
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    لگانس - رئال مادرید
    ۲۱:۰۰
  • سوپرلیگ یونان
    المپیاکوس - آ ا ک آتن
    ۲۲:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    لاتزیو - بولونیا
    ۲۳:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیک بیلبائو - رئال سوسیداد
    ۲۳:۳۰
  • دوشنبه ۵ آذر
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    بوستون سلتیکس - مینه سوتا تیمبرولوز
    ۰۰:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میامی هیت - دالاس ماوریکس
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ساکرامنتو کینگز - بروکلین نتس
    ۰۵:۳۰
  • لیگ برتر هندبال
    نیروی زمینی کازرون - سپاهان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    العین امارات - الاهلی عربستان
    ۱۷:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    الغرافه - النصر
    ۱۹:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    استقلال - پاختاکور
    ۱۹:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    امپولی - اودینزه
    ۲۱:۰۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    الریان - پرسپولیس
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    نیوکسل - وستهم
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش