یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۴۱ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۷۸۳۷
ورزش بانوان

گفت و گو با اولین دختر صاحب رنکینگ جهانی جودو:

دنیا آقایی: جودو یعنی افتادگی و تواضع

دنیا آقایی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان

فعالیت زنان در رشته‌ای مانند جودو شاید برای خیلی‌ها غیرقابل تصور باشد. اما این رشته سال‌هاست در بخش زنان فعالیت گسترده دارد و دخترانی در سراسر ایران هستند که جودو بخش مهمی از زندگی‌شان است. دخترانی مانند «دنیا آقایی». بانوی ۲۴ ساله ملی‌پوش ایران که از کودکی به این رشته علاقه‌مند شد و بعد از چند سال حضور در تیم ملی موفق شد به عنوان نخستین زن جودوکار ایرانی به رنکینگ جهانی راه پیدا کند. آقایی این روزها خود را برای حضور در بازی‌های آسیایی جاکارتا ۲۰۱۸ آماده می‌کند و هشتم شهریور اولین مبارزه خود را روی تاتامی این مسابقات مهم برگزار خواهد کرد. این اولین تجربه دنیا برای حضور این رقابت‌هاست. تجربه‌ای که به گفته خودش در تلاش است با نتایج خوب همراه شود و سربلندی و ورزش زنان ایران را به همراه داشته باشد. مشروح گفت‌وگوی «قانون» با دختر ملی‌پوش جودوکار ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را بخوانید:

ابتدا خودت را معرفی کن و بگو از چه زمانی در رشته جودو فعالیت خود را آغاز کردی؟

دنیا آقایی هستم و ۲۲ اردیبهشت سال ۷۳ در تهران متولد شدم اما در شاهرود بزرگ شده‌ام و در حال حاضر نیز به همراه خانواده‌ام در این شهر سکونت دارم. علاقه‌مندی من به رشته جودو به زمانی که تنها ۱۱ سال داشتم، بازمی‌گردد. در واقع از ۱۳ سال پیش در این رشته فعالیتم را آغاز کردم و بعد از سه سال برای اولین بار در رده نوجوانان پیراهن تیم ملی جودو را بر تن کردم. در حال حاضر نزدیک به ۱۰ سال است که به طور ثابت در تیم ملی جودو بانوان ایران حضور دارم و در رده های مختلف سنی نوجوانان و جوانان و بزرگسالان برای تیم ملی کشورم در مسابقات مختلف شرکت کردم.

ماجرای علاقه‌مندی تو به رشته‌ای شبیه به جودو چه بود؟ در واقع می‌خواهم بدانم در بین این همه رشته چرا تو به سمت این رشته جذب شدی؟

واقعیت این است که من به واسطه خاله ام که داور بین‌المللی و مربی جودو بود با این رشته آشنا شدم و زمانی که متوجه ظرافت‌های این رشته در عین خشونت آن شدم، علاقه‌ پیدا کردم که به طور حرفه‌ای این رشته را دنبال کنم.آموزش‌های اولیه را ایشان به من دادند اما بعد از مدتی مربی دیگری نیز گرفتم و آموزش را آغاز کردم. به این رشته بسیار علاقه داشتم و خیلی زود توانستم به سطح حرفه‌ای در جودو برسم. البته علاقه من به رشته جودو و جذب شدنم به سمت رشته‌های رزمی دلیل دیگری نیز داشت و آن فعالیت پدرم در بخش ورزش رزمی بود که باعث شده بود من از کودکی به این رشته علاقه‌مند بشوم.

فعالیت تو در رشته جودو، روی روحیاتت تاثیر‌گذار بوده است؟

خیلی‌ها تصور می‌کنند رشته‌های رزمی چون مبارزه است و کمی خشن به نظر می‌رسد، با روحیات زنانه همخوانی ندارد. خیلی‌های دیگر نیز تصور می‌کنند دختران رزمی روحیه خشنی دارند. اما واقعیت با این تصورات متفاوت است. درواقع رشته‌های رزمی بر خلاف ظاهری که دارند، باعث آرامش می‌شوند و ورزشکاران این رشته بیرون از میدان مبارزه اغلب متواضع و آرام هستند. رشته جودو به رشته اخلاق و تواضع معروف است و اگر با ورزشکاران این رشته مراوده داشته باشید به خوبی متوجه این موضوع خواهید شد.

گفتی که در شهر شاهرود بزرگ شدی. در این شهر رشته جودو چه جایگاهی دارد؟ علاقه‌مندان در این شهر چطور باید مسیر یادگیری و فعالیت این رشته را طی کنند؟

بله. در شاهرود در برخی از باشگاه‌های ورزشی کلاس‌های آموزشی جودو برگزار می‌شد. البته آن زمان امکانات بسیار کم بود و زمانی که من این رشته را شروع کردم، باشگاه های کمی وجود داشت که جودو داشته باشد. اما من با تلاش خود و با همه سختی ها این رشته را فرا گرفتم و به اردوهای تیم ملی راه پیدا کردم. از زمانی که به اردوی تیم ملی راه پیدا کردم، آنچه در اردوها یاد می گرفتم در شاهرود به بچه‌های کوچک‌تر و آن‌هایی که علاقه‌مند بودند، یاد می‌دادم تا نکات لازم را بدانند. خوشبختانه روز به روز رشته جودو در سراسر ایران در حال پیشرفت است و اوضاع نسبت به چند سال قبل خیلی بهتر شده است.

زمانی که در رشته جودو مطرح شدی و تصمیم گرفتی عمر ورزشی خود را در جودو سپری کنی، واکنش اطرافیانت چه بود؟ برای‌شان تعجب نداشت که تو به این رشته علاقه مند شده‌ای؟

خب این رشته تا حدی مردانه به نظر می رسد. جودو بسیار قدرتی و سنگین است و هر کسی از دور ببیند، تعجب می کند که یک دختر با ظرافت‌های دخترانه بخواهد در این رشته فعالیت کند. اما واقعیت این است که وقتی وارد این رشته می‌شوی، دنیای متفاوتی را تجربه می‌کنی.جودو آن چیزی که از بیرون به نظر می‌رسد، نیست. کسانی که رشته جودو را انجام می دهند، افرادی با روحیات آرام هستند. جودو در کل معروف است به افتادگی و تواضع! بعد از مدتی واکنش اطرافیان بهتر شد و چون به واسطه من با این رشته آشنا شدند، دیگر تعجب نمی‌کردند که این انتخاب من بوده است.

چند مسابقه بین المللی را در مدت ۱۰ ساله‌ حضورت در تیم ملی تجربه کردی و چه عناوینی به‌دست آوردی؟

در بخش داخلی عناوین زیادی داشتم و به مسابقات بین‌المللی مختلفی نیز اعزام شدم. تا جایی که خاطرم هست، مدال طلا مسابقات قهرمانی کشور از سال ۸۸ تا ۹۲ را به‌دست آوردم. مدال طلا مسابقات قهرمانی کشور سال ۹۵مدال برنز مسابقات قهرمانی آسیاي نوجوانان در بیروت، مقام پنجم مسابقات آسیایی جوانان در چین ، مدال طلا مسابقات قهرمانی کوراش آسیا در لبنان و ... .

شما اولین دختر جودوکار ایران هستید که به رنکینگ جهانی این رشته راه پیدا کردید. در این باره توضیح می‌دهید؟

راهیابی من به رنکینگ جهانی دو سال قبل و پس از مسابقات قهرمانی آسیا اتفاق افتاد . سال ۲۰۱۶ در مسابقات آسیایی بزرگسالان به مقام هفتمی دست پیدا کردم. این عنوان باعث شد برای نخستین بار به رنکینگ جهانی و مسابقات کسب سهمیه المپیک ۲۰۱۶ دست پیدا کنم. این افتخار بزرگی برای من است که اولین دختر ورزشکار در این رشته هستم که نامم در رنکینگ جهانی برده شد.

به عنوان یک زن ورزشکار که با حجاب در میادین بین المللی حضور پیدا می‌کند و سختی‌های مسیرش زیاد است، بزرگ ترین کمبود ورزش زنان در ایران را چه می‌دانی؟

به اعتقاد من اگر نگاه برابری در امر حمایت از ورزش بین زنان و مردان وجود داشته باشد، اتفاقات خوبی رخ دهد. البته منظور من این نیست که در ورزش مردان حمایت بسیار زیادی وجود دارد اما فکر می‌کنم اگر تبعیض وجود نداشته باشد، انگیزه نیز بیشتر خواهد شد و جای پیشرفت وجود دارد. ورزشکاران زن ایران بیش از هر چیز از نداشتن تجربه کافی رنج می‌برند؛ تجربه‌ای که بیش از هر چیز با حضور در میادین بین المللی و اعزام های خوب و رقابت با حریفان قدرتمند به‌دست می‌آید.

از بازی‌های آسیایی برای‌مان بگو. چقدر آماده هستی و این مسابقات را چطور پیش‌بینی می‌کنی؟

من در مراحل ابتدایی اردوی تیم ملی با یک آسیب دیدگی کوچک مواجه شدم که رفته رفته با پیگیری و کمک های پزشک تیم ملی رفع شد. در حال حاضر وضعیت خوبی دارم و شرایط برای حضور در جاکارتا ایده آل است. از زمانی که مربی خارجی برای تیم ملی زنان به خدمت گرفته شده، شرایط بهتر شده است که باید از فدراسیون برای این اقدام تشکر کنم. بعد از آمدن مربی خارجی تیم ملی ۶ ماه اردوی مستمر داشت که پیش از این بی سابقه بود و اردوها منظم پیگیری شد. «نیلا کیوماوا» یک مربی اهل کشور ازبکستان است که نزدیک به هفت ماه سرمربیگری تیم جودو را بر عهده دارد. با آمدن این مربی تمرینات و اردوها شکل دیگری به خود گرفته و اوضاع بهتر از قبل شده است.

از حریفانت در جاکارتا چقدر شناخت داری؟

رشته جودو در کشور ژاپن متولد شده و مهد این رشته در قاره آسیاست. در واقع نبردهای آسیایی جودو به طور کامل با نبردهای جهانی این رشته برابری می‌کند. ما حریفان قدرتمندی در آسیا داریم، به جز خود ژاپن که بسیار قوی است، مغولستان، ازبکستان، قزاقستان، چین و ... حریفان اصلی ما به شمار می‌روند. من در این مسابقات در وزن -۷۰ مسابقه خواهم داد که حریفان قدری در انتظارم هستند. تمام تلاش من این است که در این نبرد با قدرت‌های جهان توانمندی و شایستگی خودم و جودوکاران دختر ایران را نشان دهم. امیدوارم بتوانم با عملکرد خوب مزد زحماتم را بگیرم و برای کاروان ایران افتخار آفرین باشم.

پرتو جغتایی

ghanoondaily.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش