مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۳۲۳۲
ورزش بانوان

دختران «اسکای دایور» ایرانی که به ارتفاع ۱۲ هزار پایی رفتند

دختر اسکای دایور ایرانی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان

جوری در ارتفاع ۱۲هزار پایی از هواپیما بیرون می‌پرند و ۶۰ ثانیه بعد، چترهایشان را باز می‌کنند که انگار نه انگار هنوز هم از پل عابر و هرجای مرتفع دیگری می‌ترسند. به گمان خیلی‌ها بهاره و گلناز دل شیر دارند و ترس حالی‌شان نمی‌شود، درحالی که اگر نگویم فوبیا، اما راستش را بخواهید آنها هنوز هم با ترس از ارتفاع و سقوط کنار نیامده‌اند.روی زمین و در گوشه دنج یک کافه باهم صحبت می‌کنیم اما همه حرف‌مان آسمان است.

بهاره ساسانی و گلناز سلطانیان از اسکای دایورهای ایرانی هستند که صدها مرتبه پرش با چتر را تجربه کرده‌اند و سخت حاضر می‌شوند آرامش و رهایی آسمان را با چیز دیگری عوض کنند.

دلیل علاقه‌مندی‌شان به این ورزش پرهزینه، قبل از هرچیز مقابله با ترس بود. بماند که گلناز هنوز هم از راه رفتن روی پل عابر پیاده و ایستادن در بالکن خانه‌اش می‌ترسد.

هنوز از پل عابر پیاده می‌ترسم

گلناز می‌گوید: «از وقتی یادم می‌آید مادرم در پست‌های مختلف ورزشی کار می‌کرد. همیشه به اینکه ورزشی را حرفه‌ای دنبال کنم انتقاد داشت، برای همین خیلی از ورزش‌ها را تجربه کردم اما حرفه‌ای نه، چه برسد به اینکه بیشتر از ۳۶۰ مرتبه ارتفاع چند ۱۰ هزار پایی را به سمت زمین پرواز کنم. آن هم کسی مثل من که فقط وقتی راه دیگری وجود نداشته باشد، از پل عابر پیاده و البته با چشم‌های بسته عبور می‌کنم. عبور نه می‌دوم.»

گلناز از دوبی به تهران آمده تا به‌عنوان یک دختر ایرانی از تجربه‌های پروازش بگوید. او زمانی که برای کار و تحصیل به دوبی رفته بود، دوستانی پیدا کرد که کارشان پرواز بود. از صبح تا بعد از ظهر همراه‌شان بود ولی آنها در آسمان و گلناز روی زمین. از هواپیما که بیرون می‌پریدند، گلناز آن پایین از ترس زهره ترک می‌شد. این دوستی بی‌ربط یکسال ادامه پیدا کرد و او جمله «وای چه کیفی داشت» را بارها شنید تا اینکه بالاخره با خودش کنار آمد وارد هواپیما شود با این شرط که اگر جرأتش را نداشت، از پریدن منصرف شود.

سال ۲۰۱۴ این اتفاق افتاد؛ در هواپیما باز شد، صدای هولناک باد داخل کابین پیچید و تا گلناز خواست بگوید نمی‌پرم، یک نفر او را از پشت هل داد. خودش را که میان آسمان و زمین دید همه ترسش از ارتفاع ریخت. تفاوت آسمان با زمین برایش از زمین تا آسمان بود: «آن بالا آنقدر حس رهایی خوبی داشتم که اصلاً ارتفاع چند هزار متری به چشمم نمی‌آمد. دلم نمی‌خواست پایین بیایم. تا پاهایم زمین را حس کرد، گفتم دوباره می‌خواهم بپرم. یادم رفته بود یکسال طول کشید تا راضی شوم.»

زمین و آسمان برایم فرقی ندارد

شبیه همین حال گلناز را بهاره داشت، با این تفاوت که برای او زمین و آسمان باهم فرقی ندارد. از دلیلش برای علاقه‌مند شدن به اسکای دایوینگ که می‌پرسم او هم از ترس می‌گوید: «دیدن زمین از ارتفاعی نه چندان زیاد ترس غیرقابل انکار من بود. البته همه جور ورزشی را از کاراته تا بدمینتون تجربه کرده بودم اما محال بود به بانجی جامپینگ حتی فکر کنم. با چند نفر از دوستانم رفتیم بلغارستان از قضا هم اتاقی‌ام بشدت مریض شد و برنامه‌هایی که داشتیم به هم خورد. به پیشنهاد چند دوست با آنها همراه شدم تا بانجی جامپینگ را امتحان کنند. در طول مسیر متوجه شدم یکی از آنها به اندازه من بلکه بیشتر، از ارتفاع می‌ترسد اما تصمیم گرفته به ترسش غلبه کند.»

یک جورهایی بهاره غیرتی شد و خودش را لبه پل دید و زیر پایش آب. یادش آمد فوبیای آب هم دارد اما کار از کار گذشته بود: «چون می‌خواستم فرصت هر تصمیمی را از خودم بگیرم به دوستم گفتم هلم بده؛ معلق بودم. جای آسمان و دریا عوض شده بود. یک کشتی وارونه به سمتم می‌آمد. جیکم در نمی‌آمد، آرامشی به جانم ریخته شده بود که نگو و نپرس. دلم نمی‌خواست طناب را از پایم باز کنند. به قدری از آدرنالین سرمست شده بودم که آن حال خوب تا یک هفته با من همراه بود.

همان سفر با اسکای دایوینگ آشنا شدم. مطمئن بودم خیلی بیشتر از بانجی جامپینگ حالم را خوب می‌کند اما فرصت تجربه‌اش پیش نیامد. آن زمان در یک خانه ۱۲ متری زندگی می‌کردم و از پس هزینه‌های اسکای دایو برنمی‌آمدم. راهی نداشتم جز اینکه از همه مخارج اضافه بزنم و سخت کار کنم تا پول این ورزش جور بشود.اینها را برای کسانی می‌گویم که ما را آدم‌های پولداری فرض می‌کنند در صورتی که واقعاً این‌طور نیست. در مورد من یکی که صدق نمی‌کند چون به جای تفریح‌های دیگر، خرید و سفر، پولم را پس‌انداز می‌کنم و از دو سال قبل هرچند وقت یکبار به میهمانی آسمان می‌روم.

برای من دلیل انتخاب اسکای دایو رها شدن از یک ترس بود که حالا این اتفاق افتاده و از این به بعد همه تلاشم درست انجام دادن حرکات و لذت بردن از لحظه‌ای است که در آسمان هستم. آن بالا به جای اینکه مثل خیلی‌ها به پایین و مناظر اطراف نگاه کنم، شبیه بچگی‌هایم جلوی پایم را می‌بینم. حواسم به اتفاق‌هایی است که در چند متری‌ام می‌افتد؛ اینکه بقیه بچه‌ها کارشان را درست انجام بدهند، برای کسی مشکلی پیش نیاید و همه چیز به دقیق‌ترین و درست‌ترین شکل ممکن انجام بشود. درست مثل وقتی که روی زمین هستم و بواسطه کارم که در حوزه حسابرسی و مالی است باید همه چیز دقیق و سرجایش باشد.

برای اسکای دایوینگ از خواب صبح هم می‌زنم

«در حالت عادی من را بُکشند حاضر نیستم از خواب صبحم بزنم، اما برای اسکای دایوینگ هر کاری لازم باشد انجام می‌دهم حتی بیدار شدن ساعت ۵ صبح که از بهترین تایم‌های دوبی برای سقوط آزاد است. «گلناز که حس رهایی در آسمان را هیچ جای دیگری تجربه نکرده، صفر تا صد این ورزش مهیج را در شهر دوبی آموخته و صدها پرش خود را در همین شهر و کشورهای اروپایی ثبت کرده با این حال او هم حرف‌های بهاره را تأیید می‌کند: «دوبی زندگی می‌کنم ولی من هم پس‌انداز می‌کنم و از تفریح‌های دیگرم می‌زنم تا اسکای دایوینگ شهر یا کشورهای اطراف را تجربه کنم. بخصوص سوئیس که به بهشت اسکای دایورها معروف است و هزینه رفت و آمد به ‌آنجا برابری می‌کند با همان هزینه‌ای که جوان‌های ایران می‌دهند تا بروند استانبول برای خرید.

گلناز که مدرک مربیگری A، B و C Lincence uspa دارد سقوط آزاد در آسمان را در دوبی، اتریش، دانمارک، آلمان، اسپانیا وسوئیس تجربه کرده است اما بهاره که مدرک Lincence uspa B دارد، ۲۶۵ مرتبه سقوط آزاد را در آسمان‌های ایران، دوبی، روسیه و کنیا تجربه کرده اما جالب اینکه هیچ کدام اسکای دایوینگ را نه به‌عنوان یک ورزش جدی که به‌عنوان یک کار پرهیجان که زندگی‌شان را تغییر داده دنبال می‌کنند با این تفاوت که گلناز یک جورهایی به این ورزش اعتیاد پیدا کرده و هر بار که می‌پرد تا یک هفته بعد انرژی دارد و از اینکه آن بالا حرکاتی انجام داده که روی زمین نمی‌تواند.

از هرچه انرژی منفی است خالی می‌شود و لذت می‌برد، درصورتی که بهاره زمین و آسمان برایش چندان فرق ندارد و هرجایی که باشد می‌خندد اما خوشحال است که در حالت عادی زیاد غذا نمی‌خورد ولی زمانی که برای اسکای دایو می‌رود از بس کالری می‌سوزاند به قول خودش غذای پدر مادرداری می‌خورد و از صبح تا شب شکلات و اسنیکرز بجود بدون اینکه نگران چاق شدن باشد.

با اینکه این دخترها روی ترس را سفید کرده‌اند و کاری انجام می‌دهند که خیلی‌ها از یک دختر انتظار ندارند اما قلب گلناز بعد از این همه پرش هنوز وقتی در هواپیما باز می‌شود و صدای باد، کابین را پر می‌کند تند می‌کوبد و ریتم قلب بهاره لحظه باز کردن چتر؛ با فکر اینکه سالم است یا نه، دیوانه‌تر از هر زمانی می‌شود.

سهیلا نوری

iran-newspaper.com
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش